Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Dzięki Wiewiórka za te informacje. Dobra zacznę to traktować jak kolkę a nie jak czystą złośliwość mojego dziecka
A jaką macie wit D ? Czytałam że ona też może powodować problemy z brzuszkiem ale ja daje rano a problem jest wieczorem. Daje też biogaje wymienimy na ten vivomix -
A możliwe żeby przy kolce w dzień puszczał sobie normalnie na luzie bączki a wieczorem byłyby bolesne bączki?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja właśnie myślałam że to skok ale dzisiaj właśnie minie tydzień od kąd zaczęły się takie wieczorne koncerty.
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy ten Espumisan działa... co innego można na bączki dać?
A ile podajesz tego Espumisanu?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
My skończymy 6 tyg w poniedziałek... no nic nie zrobię przecież go nie porzucę gdzieś w parku musimy to przetrwać. Cały czas sobienpowtarzam że mogło być gorzej, mógłby płakać całe dnie, albo być na coś chory. A on po prostu musi się wypłakać 4 godziny dziennie
Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Możliwe. Mój ze swoją skrajną kolką potrafi za dnia nie drgnąć puszczając bączki.
A widzisz... to może jednak kolki👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyWiewioreczka zgadza się
My kolki mamy dziwnie co prawda ale stała pora, jak są to rano.. Chodź wolę rano zaraz po obudzeniu. Więcej sił mam chodź czasem problem ze śniadaniem.
Mi Pediatra już w szpitalu powiedziała że przy KP probiotykow nie podawać i mimo że kupiłam to nie podaje.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy ten Espumisan działa... co innego można na bączki dać?
-
Fasolka77 wrote:Daffi nie zwlekaj!! postaraj się załatwić to jak najszybciej! jaki masz plan?
On musi dac skierowanie do chirurga. I potem od chirurga wszystko zalezy.. Mam nadzieje ze da mi PILNE zebym nie czekala kolejnego tygodnia bo to potencjalnie kolejne ataki ktorych nie przeżyję..Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Powiedział że podobnie jak kolka objawia się alergia, ale jest jedna zasadnicza różnica. Kolka jest o stałej porze, zazwyczaj wieczorem, a ból brzucha wywołany alergią jest o różnych porach dnia. U nas jest typowa kolka. Niestety nie pocieszył mnie, bo powiedział, że nie ma na to skutecznego sposobu i przechodzi po 3-6 m-cu życia, ale u wcześniaków często później....
-
malutka_mycha wrote:Daffi współczuję bólu. Dostaniesz skierowanie na cito? Ile można z tym czekać?
Misia nie zwróciłam wcześniej uwagi że kpi, jak sobie radzisz? Też Cie to męczy tak jak mnie? U mnie mała też ma cofnieta zuchwe i źle układa język. Chcę iść do neurologopedy i porozmawiać o ewentualnym powrocie do kp. Wiem że Nina potrafi bo niedawno ja przystawilam na próbę. U nas problemem byłoby karmienie mieszane. Potrafi pić z piersi i potrafi z butelki. Ale gdybym podczas jednego karmienia chciała to połączyć żeby ją do karmić to nie potrafi się przestawić i krztusi się butelka bo jednak za szybko leci.
Ale logistycznie to ogarnąć to jest dramat, ja czasami jechałam z lodowka turystyczna (żeby włożyć odciagniete mleko), koszem który jest termoizolacyjny i miałam tam już odciagniete Mleko i torba z laktatorem. I tak codziennie do szpitala, wyglądałam jakbym na piknik się wybierała. -
Wiewióreczka wrote:Fasolka, Dorota, jeśli to kolka to bez recepty najlepszy jest Espumisan100, nic inneego.
Na receptę jest Debridat, my bierzemy.
I nic więcej nie ma. U nas jest masakra mimo leków, ale ten pediatra kazał nie odstawiać.
Dorota, jeśli u Was nie ma prężenia, bolesnych bączków (bo to powinno być raczej widoczne przy kolce) to może skok rozwojowy?
wiewiórka no ja daję Espumisan w zasadzie 3 razy dziennie ale u nas to bączki prężenia i tak dalej nie są o stałej porze więc to chyba nie kolkaFasolka77
-
DorotaAnna wrote:Ja sama nie wiem czy to kolka
szczerze to wydaje mi się ze nie, ale sama nie wiem. Nie pręży się ogólnie z kupa i bączkami nie ma problemu. Najbardziej lubi wtedy dopoki jest jasno żeby stać z nim przy oknie i wtedy jest spokojny i się gapi przez okno i minę ma jak beZmózgi kalafior.
Wczoraj mu dałam tylko 2x espumisan. Czy ja mogę mu tym zaszkodzic? Jeśli nie to będę mu dawała dzisiaj do kazdego karmienia
Haha aż parsknelam śmiechem jak doszłam do bezmózgiego kalafiora😅😅😅
Mój wyglada tak samo, ale brakowało mi tych właśnie słów żeby go opisać haha
Tak serio - u mnie jest podobnie. Zawsze drze się wieczorem prawie o tej samej porze i trwa to tak średnio ok 3 godzin, ze ciężko go uspokoić. Na rękach zle, w wózku zle, w łóżeczku zle.. pampers suchy, najedzony tez jest no ale się drze jakby go ze skory obdzierano. Czytałam o tym, ze kolka pojawia się właśnie o tej samej porze, no ale on baki puszcza, z kupa tez nie ma problemu wiec nie wiem czy to kolka.
-
DorotaAnna wrote:Dzięki Wiewiórka za te informacje. Dobra zacznę to traktować jak kolkę a nie jak czystą złośliwość mojego dziecka
A jaką macie wit D ? Czytałam że ona też może powodować problemy z brzuszkiem ale ja daje rano a problem jest wieczorem. Daje też biogaje wymienimy na ten vivomix
ja daję bioaron ale dawałam od samego początku a na początku tych baczków problematycznych nie było więc to pewnie nie jest wina witaminyFasolka77
-
Fasolka77 wrote:ja daję bioaron ale dawałam od samego początku a na początku tych baczków problematycznych nie było więc to pewnie nie jest wina witaminy
W sumie racja u mnie też od samego początku ta sama witaminką...9Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
chce_byc_mama wrote:Haha aż parsknelam śmiechem jak doszłam do bezmózgiego kalafiora😅😅😅
Mój wyglada tak samo, ale brakowało mi tych właśnie słów żeby go opisać haha
Tak serio - u mnie jest podobnie. Zawsze drze się wieczorem prawie o tej samej porze i trwa to tak średnio ok 3 godzin, ze ciężko go uspokoić. Na rękach zle, w wózku zle, w łóżeczku zle.. pampers suchy, najedzony tez jest no ale się drze jakby go ze skory obdzierano. Czytałam o tym, ze kolka pojawia się właśnie o tej samej porze, no ale on baki puszcza, z kupa tez nie ma problemu wiec nie wiem czy to kolka.
My z mężem nawet zrobiliśmy z tego czasownik!
- co robi Leon?
- kalafiorzy!
🤣Fasolka77, chce_byc_mama, Kiwona, mysla.nieskalana, B_002, AniaKJ, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️