X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dzięki Wiewiórka za te informacje. Dobra zacznę to traktować jak kolkę a nie jak czystą złośliwość mojego dziecka ;)

A jaką macie wit D ? Czytałam że ona też może powodować problemy z brzuszkiem ale ja daje rano a problem jest wieczorem. Daje też biogaje wymienimy na ten vivomix
    Ja mam niby najlepszą witaminę D - Vigantol i też podaję rano, więc nie wiem czy ma to znaczenie szczerze mówiąc..

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możliwe żeby przy kolce w dzień puszczał sobie normalnie na luzie bączki a wieczorem byłyby bolesne bączki?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja właśnie myślałam że to skok ale dzisiaj właśnie minie tydzień od kąd zaczęły się takie wieczorne koncerty.
    W takim obrazku wklejanym przez Espoir było, że skok w okolicy 8-9 tygodnia życia trwa dwa tygodnie aż, więc nie wykluczaj tego, może u Was jest szybciej. Ale espumisan na wszelki wypadek możesz dawać :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A możliwe żeby przy kolce w dzień puszczał sobie normalnie na luzie bączki a wieczorem byłyby bolesne bączki?
    Możliwe. Mój ze swoją skrajną kolką potrafi za dnia nie drgnąć puszczając bączki.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem czy ten Espumisan działa... co innego można na bączki dać?
    Też się zastanawiałam ale odkąd zwiększyliśmy dawkę to chyba jednak działa.
    A ile podajesz tego Espumisanu?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skończymy 6 tyg w poniedziałek... no nic nie zrobię przecież go nie porzucę gdzieś w parku musimy to przetrwać. Cały czas sobienpowtarzam że mogło być gorzej, mógłby płakać całe dnie, albo być na coś chory. A on po prostu musi się wypłakać 4 godziny dziennie XD

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Możliwe. Mój ze swoją skrajną kolką potrafi za dnia nie drgnąć puszczając bączki.

A widzisz... to może jednak kolki :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka zgadza się :)
    My kolki mamy dziwnie co prawda ale stała pora, jak są to rano.. Chodź wolę rano zaraz po obudzeniu. Więcej sił mam chodź czasem problem ze śniadaniem.
    Mi Pediatra już w szpitalu powiedziała że przy KP probiotykow nie podawać i mimo że kupiłam to nie podaje.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem czy ten Espumisan działa... co innego można na bączki dać?
    Ja wczoraj dalam pierwsze 5 kropli tego espumisan 100.. I kupy zrobil normalnie.. Ale przy cycu wygina sie dalej i tworzy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi nie zwlekaj!! postaraj się załatwić to jak najszybciej! jaki masz plan?
    Na ta chwile udalo mi sie zapisac do mojego rodzinnego na poniedziałek o 9.30.
    On musi dac skierowanie do chirurga. I potem od chirurga wszystko zalezy.. Mam nadzieje ze da mi PILNE zebym nie czekala kolejnego tygodnia bo to potencjalnie kolejne ataki ktorych nie przeżyję..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Powiedział że podobnie jak kolka objawia się alergia, ale jest jedna zasadnicza różnica. Kolka jest o stałej porze, zazwyczaj wieczorem, a ból brzucha wywołany alergią jest o różnych porach dnia. U nas jest typowa kolka. Niestety nie pocieszył mnie, bo powiedział, że nie ma na to skutecznego sposobu i przechodzi po 3-6 m-cu życia, ale u wcześniaków często później....
    Kurczę to z tego wynika, że u nas raczej chodzi o alergię, bo pory ataków płaczu się nie powtarzają! Jak to sprawdzić? Co radzicie? Metoda odstawiania i obserwacji??

age.png
    age.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi współczuję bólu. Dostaniesz skierowanie na cito? Ile można z tym czekać?

Misia nie zwróciłam wcześniej uwagi że kpi, jak sobie radzisz? Też Cie to męczy tak jak mnie? U mnie mała też ma cofnieta zuchwe i źle układa język. Chcę iść do neurologopedy i porozmawiać o ewentualnym powrocie do kp. Wiem że Nina potrafi bo niedawno ja przystawilam na próbę. U nas problemem byłoby karmienie mieszane. Potrafi pić z piersi i potrafi z butelki. Ale gdybym podczas jednego karmienia chciała to połączyć żeby ją do karmić to nie potrafi się przestawić i krztusi się butelka bo jednak za szybko leci.
    Ale logistycznie to ogarnąć to jest dramat, ja czasami jechałam z lodowka turystyczna (żeby włożyć odciagniete mleko), koszem który jest termoizolacyjny i miałam tam już odciagniete Mleko i torba z laktatorem. I tak codziennie do szpitala, wyglądałam jakbym na piknik się wybierała.
    No lekko nie jest. Zwlaszcza ze walcze o kp. Najpierw przystawiam 30 min, tylko ze musze walczyc by maly dobrze zlapal, bo im wiecej pije z butelki tym ma inna koncepcje na chwytanie piersi. Potem dokarmiam moim mlekiem z butelki, odciagam mleko, myje sprzet, mozna trzymac w lodowce itd i nie myc kazdorazowo, ale mleko przysycha j ja osobiscie wole umyc od razu. I potam mam z reguly 1,5 godziny do nastepnego karmienia, choc problemem jest jak maly nie chce zasnac. On z butelki ssie tylko nie w 5 minut, a normalnie w 15 scie z reguly chyba ze zasypia to zabawa sie przedluza. Mi polecono butelke lansinoha, jak chce sie karmic i tak i tak, wiec polecam. Z butelek ktore widzialam najbardziej przypomina piers. Moze nie jest latwa w obsludze i dlatego nie da sie z niej w mega szybkim tempie possac. Co do brodki, to mam dwie rozbiezne opinie. Neurologopeda twierdzi ze nie jest az tak cofnieta by byla problemem przy kp- tak twierdzi nerologopeda, a dr Gugulska ma inna opinie, ze moze utrudniac, nie to ze uniemozliwiac co prawda. Neurologopeda twierdzi ze nie ma problemu z wedzidelkiem, Gugulska ze jest jakies trudne wedzidelko podsluzowkowe,tez nie wyklucza kp, ale moze troche utrudniac. Tak sobie po czasie pomyslalam, ze ona dala mi takie przeslanie: wez sie nie mecz, odciagaj mu mleko i tyle. Moze przejdzie kiedys sam na kp.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a co mówił alergolog na temat śluzu w kupie? Może być czy alergia?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Fasolka, Dorota, jeśli to kolka to bez recepty najlepszy jest Espumisan100, nic inneego.
    Na receptę jest Debridat, my bierzemy.

I nic więcej nie ma. U nas jest masakra mimo leków, ale ten pediatra kazał nie odstawiać.

Dorota, jeśli u Was nie ma prężenia, bolesnych bączków (bo to powinno być raczej widoczne przy kolce) to może skok rozwojowy?

wiewiórka no ja daję Espumisan w zasadzie 3 razy dziennie ale u nas to bączki prężenia i tak dalej nie są o stałej porze więc to chyba nie kolka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie rano nie mierzyłam jeszcze, przez pójściem spać miałam już niższe 119/80, także spoko. Ja to się chyba tym niskim pulsem nakręcam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja sama nie wiem czy to kolka :( szczerze to wydaje mi się ze nie, ale sama nie wiem. Nie pręży się ogólnie z kupa i bączkami nie ma problemu. Najbardziej lubi wtedy dopoki jest jasno żeby stać z nim przy oknie i wtedy jest spokojny i się gapi przez okno i minę ma jak beZmózgi kalafior.

Wczoraj mu dałam tylko 2x espumisan. Czy ja mogę mu tym zaszkodzic? Jeśli nie to będę mu dawała dzisiaj do kazdego karmienia

Haha aż parsknelam śmiechem jak doszłam do bezmózgiego kalafiora😅😅😅
    Mój wyglada tak samo, ale brakowało mi tych właśnie słów żeby go opisać haha

Tak serio - u mnie jest podobnie. Zawsze drze się wieczorem prawie o tej samej porze i trwa to tak średnio ok 3 godzin, ze ciężko go uspokoić. Na rękach zle, w wózku zle, w łóżeczku zle.. pampers suchy, najedzony tez jest no ale się drze jakby go ze skory obdzierano. Czytałam o tym, ze kolka pojawia się właśnie o tej samej porze, no ale on baki puszcza, z kupa tez nie ma problemu wiec nie wiem czy to kolka.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dzięki Wiewiórka za te informacje. Dobra zacznę to traktować jak kolkę a nie jak czystą złośliwość mojego dziecka ;)

A jaką macie wit D ? Czytałam że ona też może powodować problemy z brzuszkiem ale ja daje rano a problem jest wieczorem. Daje też biogaje wymienimy na ten vivomix

ja daję bioaron ale dawałam od samego początku a na początku tych baczków problematycznych nie było więc to pewnie nie jest wina witaminy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też się zastanawiałam ale odkąd zwiększyliśmy dawkę to chyba jednak działa.
    A ile podajesz tego Espumisanu?

Basia daje rano w środku dnia i wieczorem przed nocnym karmieniem

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja daję bioaron ale dawałam od samego początku a na początku tych baczków problematycznych nie było więc to pewnie nie jest wina witaminy

W sumie racja u mnie też od samego początku ta sama witaminką...9

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Haha aż parsknelam śmiechem jak doszłam do bezmózgiego kalafiora😅😅😅
    Mój wyglada tak samo, ale brakowało mi tych właśnie słów żeby go opisać haha

Tak serio - u mnie jest podobnie. Zawsze drze się wieczorem prawie o tej samej porze i trwa to tak średnio ok 3 godzin, ze ciężko go uspokoić. Na rękach zle, w wózku zle, w łóżeczku zle.. pampers suchy, najedzony tez jest no ale się drze jakby go ze skory obdzierano. Czytałam o tym, ze kolka pojawia się właśnie o tej samej porze, no ale on baki puszcza, z kupa tez nie ma problemu wiec nie wiem czy to kolka.

My z mężem nawet zrobiliśmy z tego czasownik!
    - co robi Leon?
    - kalafiorzy!

🤣

Fasolka77, chce_byc_mama, Kiwona, mysla.nieskalana, B_002, AniaKJ, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ