X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jak ma podwyzszone leukocyty to moze tak. A Twoj Bunio majac zoltaczke jest apatyczny troche czy temperamentny?chociaz jak tak dlugo ssie to raczej to drugie.

zdecydowanie to drugie :) miał badaną bilirubinę bezpośrednią i wynik był ok- pytałam lekarza o różnicę między bilirubiną a bilirubiną bezpośrednią i powiedział, że ta druga świadczy o problemach z wątrobą. Zatem u nas występuje żółtaczka fizjologiczna. Przy kp ponoć dłużej schodzi.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u was powtórne USG ma związek z tyg USG, bo w Ujastku jak wychodzilysmy do domu pediatra nam zaleciła 4-6 tydz w 4 tyg na wizycie patronazowej pediatra zbadała jej bioderka te wszystkie rowerki rozstaw itd i powiedziala że zaleca USG 8-12 tydz bo nie widzi potrzeby wcześniej. I pan doktor dzisiaj pytał nas ile ona ma i po badaniu jak zapytałam kiedy kontrola powiedział że nie trzeba, że zlecilby jakby były nieprawidłowości. Bioderka po 8 tyg się stabilizują może dlatego właśnie. Tak czy siak na szczęście już nie musimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy skok...
    Jestem wyssana z mleka, energii, sił i motywacji.

A ojciec w pracy na nocce.

Zdycham a jeszcze cała noc przed nami. Może puszczę sobie Harry'ego Pottera żeby przetrwać te 12 godzin zanim mąż wróci.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na badanie bioderek w środę. Właśnie była połozna i Kazik waży 4540,jutro kończy miesiąc 😍 sprawdziłam z ciekawości przyrost wagi i wychodzi okm 46g na dobę. Polozna mówi że nie za dużo, nie za mało 😁

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina zasnęła po 17 przy cycku i śpi do tej pory, może jak będzie głodna to się obudzi ? 😜 tak, wiem, panikuję!
    Od rana nie spała praktycznie a i to szczepienie może robi swoje, temperatura 37-37,2.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Marcelina zasnęła po 17 przy cycku i śpi do tej pory, może jak będzie głodna to się obudzi ? 😜 tak, wiem, panikuję!
    Od rana nie spała praktycznie a i to szczepienie może robi swoje, temperatura 37-37,2.
    Po szczepieniu może więcej spać jest to normalne. Korzystaj, obserwuj tylko temperaturę, może mieć też mniejszy apetyt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet odmrozilam 80ml mleka i zjadł. Ale po tym wyglądał jakby połknął piłkę. Więc obstawiam że za dużo wypił i w ogóle nie był głodny. Zresztą Ignas chyba zjadłby tyle ile bym mu podała.
    Chyba usnął. Spał chwilę na mnie i obudził się z krzykiem znowu przed chwilą. I teraz bujam go w wózku. Wygląda na to że śpi.
    A ja lyknelam femaltiker obrzydliwy i planuje jakby Synka przetransportować do łóżka.
    Ostatnio daje Mu mniej Espumisanu, ale nie wygląda żeby to był brzuch.

A jutro jeszcze szczepienia... 😥

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba mamy skok...

Zdycham a jeszcze cała noc przed nami. Może puszczę sobie Harry'ego Pottera żeby przetrwać te 12 godzin zanim mąż wróci.
    Puść sobie GOT od pierwszego sezonu 🤣

Sansivieria, Karmelllka90, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytałam. Ale i tak nie pamiętam co miałam Wam odpisać. Wybaczcie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki nie ulewa, ani nie wymiotuje. Przynajmniej do tej pory tego nie robiła.
    Ja jej nawet nie odbijam, bo nie mam cierpliwości.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie dzis atak byl szybki.. Od momentu bolu brzucha i scisku w plecach az ciezko oddychac moze 10-15min i pojawily sie wymioty.. Po wymiotach pare razy odbilam i wszystko ustapilo. A zjadlam tylko talerz zupy u mamy.. Widze ze musze jesc naprawde niewielkie porcje.

Nie wiem jak ta lekarka u mnie w miescie nie widziala tych kamieni..
    Przedstawiam wam moich niechcianych lokatoorow..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64640467eef.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8882b11c3a20.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f345ba83610.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0587fd19e05.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 21:14

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba mamy skok...

u nas też coś na rzeczy... mało dziś spał... w zasadzie ostatni raz ok 15 na krótkim spacerze przed pediatrą... też jestem wyssana... na szczęscie BUNIO już w łóżeczku zapakowany- w końcu (mam nadzieję) padł...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ten link o laktozie był wklejany na forum już kilka razy, bo pamiętam, że czytałam 🙂 Ja odstawiłam nabiał, bo Klemek ma krostki na twarzy - wygląda to jak trądzik niemowlęcy, ale miał go też na karczku i dekolcie. Gorzej było po latte i innym razem po obiedzie z sosem śmietanowym. Praktycznie po 3 dniach niejedzenia nabiału była poprawa, teraz mija tydzień i ma tylko na twarzy, ale jeszcze trochę czasu minie. W każdym razie mocno zbledło.

Karolcia, Anete, ja na śniadanie/kolację kanapki smaruję awokado, na to sałata, wędlina drobiowa, ogórek, pomidor, druga kanapka z dobrej jakości pasztetem, trzecia czasem z pastellą, czwarta z dżemem. Na obiad ryż z warzywami, ryż z kurczakiem i warzywami, kasza jęczmienna z cukinią, wczorajszy hicior, czyli spaghetti z dynią (bardzo szybkie i proste danie, ja zjadłam sam makaron z dynią, a mężowi dolałam do dyni śmietanę, żeby się zrobił sos - pychota!), zupa pieczarkowa (dla mnie bez śmietany), inne zupy warzywne z ziemniakami. Planuję też robić gulasz z indyka z kaszą. Ja włączam przepisy fit ze strony kwestia smaku, tam jest sporo przepisów, które się nadają. Ew. właśnie można wyeliminować śmietanę albo mleko albo ser, jeśli jest w przepisie.
    Aha, i na smaczka na szybko wcinam parówkę, żelki haribo i suszone albo świeże owoce.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bardzo tęsknicie za mlekiem, to może być sojowe, ryżowe, kokosowe. A z jogurtów to np. jogurt z koziego mleka.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Puść sobie GOT od pierwszego sezonu 🤣
    Dokładnie, ja kończę właśnie pierwszy sezon!!

Paula 90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a ja myslalam ze ktoras w ciazy jak zobaczylam, zdjecia usg :)

Teoretycznie Karmelka juz po okresie :)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Daffi a ja myslalam ze ktoras w ciazy jak zobaczylam, zdjecia usg :)

Teoretycznie Karmelka juz po okresie :)
    Hahaa tak duzo zarodków?? Chyba bym oszalała..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Hahaa tak duzo zarodków?? Chyba bym oszalała..
    w Krakowie szescioraczki sie urodzily wszystko mozliwe :) taja milosc razy 6 :)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni przechodzimy jakiś trudny czas. Wczoraj Kasia płakała mi 3 godz z krótką przerwą na jedzenie, a dzis już około 5 godz płaczu z przerwami na jedzenie. No idzie zeswirowac! Tak się przy tym pręży i wygina, że ledwo Ją mogę utrzymać na rękach. Dopiero po wieczornej kąpieli i karmieniu się wyciszyla, dała sie uśpić i odłożyć. Ciężko nam dziś było ze sobą..

age.png
    age.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wędliny zalecono jej przygotowywać samej, upiec jakąś pierś z kurczaka czy coś. Mówiła mi, że kupuje takie wędliny gdzie w składzie nie ma mleka.
    Przecież to idzie zwariować. Ja aż tak tego nie przestrzegam. Nie pije mleka, nie jem twarogu, jogurtów, serów, jajek unikam, nie jem ciast i słodyczy.

Kupiłaś te krówki ? Smakowały Ci ? Ja jeszcze dorwałam ostatnio ciasteczka zbożowe Kupiec, o smaku kokosowym i malinowym z żurawiną, też pyszne, bez mleka oczywiście.

No chyba poszaleli z tą wędliną....
    Kupiłam, nawet na promkę się załapałam 😊 Smaczne, tylko strasznie słodkie 🙉 zjadłam dwie i miałam dość. Ja dzisiaj kupiłam wafle ryżowe, żeby sobie pochrupać cokolwiek w dzień

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ