Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Marcelina waży 4820g, czyli w ciągu 10 dni 260g, to chyba nie jest tak źle ? Lekarka mówiła, że 50 cm, ma już 61cm.
Jesteśmy po szczepieniu, za tydzień Rota. -
nick nieaktualnyMuszę zamówić ładna myćkę na głowę małej. I chyba zdecyduje się na samiboo - doudou. India czy nosilas na sobie tę przytulankę czy pocieralas o ciało?
Wczoraj przez ciagle ulewy nie wyszlysmy na spacer dzisiaj też ciągle leje, jedyne wyjście to będzie na USG biiderek no ale to raptem po parkingu. Małej się to ewidentnie nie podoba. Śpi ale przy włączonym odkurzaczu, ja nawet nie chce widzieć rachunku za prąd 😂 -
Bunio wczoraj pierwszy raz nie płakał w kąpieli... Nie wiem czy to wina większej ilości wody czy coś go rozkłada...kaszlnal wczoraj kilka razy...dziś cisza ale mam wrażenie, że płacz taki chrypliwy ....choć mało płacze ... temperatura 37,3 więc ok....mam się bać? Nie wiem co że spacerem... Wyjdę popołudniu do lekarza...Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Bunio wczoraj pierwszy raz nie płakał w kąpieli... Nie wiem czy to wina większej ilości wody czy coś go rozkłada...kaszlnal wczoraj kilka razy...dziś cisza ale mam wrażenie, że płacz taki chrypliwy ....choć mało płacze ... temperatura 37,3 więc ok....mam się bać? Nie wiem co że spacerem... Wyjdę popołudniu do lekarza...
Moja też zaczęła kaszlec okazało się że od ulewania. Wczoraj nie ulala ani razu nie kaszlała dziś tylko raz delikatnie jej się ulalo przy odbiciu ale to tak dosłownie kapeńke -
Dziewczyny w czerwcu dzień ojca- organizujecie coś dla swoich małżów z tej okazji w ramach prezentu od dzidziusia na pierwsze takie ich święto ? Albo dziewczyny które mają też starsze dzieci- na ich kolejne święto ? Xd po prostu chciałabym coś wyjątkowego dla swojego męża ale nie mam pomysłu👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:37,3 w pupie czy na czole? Jak mała miała 2 tyg i na czole miała 37,4 powiedziała pediatra że to stan podgorączkowy kazała nam jechać do szpitala. Nie pojechałam bo zmierzyłam w pupie a tam 36,3 i mierzyłam przed każdym karmieniem była najwyżej 36,8 więc nie pojechaliśmy. Nie mierze już temperatury na skórze i nie wiem o co chodzi z tymi wartościami więc mierze w pupie i odejmuje 0,5 stopnia. To jest najwlasciwsza temp i nie da się źle zmierzyć.
Moja też zaczęła kaszlec okazało się że od ulewania. Wczoraj nie ulala ani razu nie kaszlała dziś tylko raz delikatnie jej się ulalo przy odbiciu ale to tak dosłownie kapeńke
37,3 na czole...mam zmierzyć w pupie? Wystarczy zdezynfekować "nasz" termometr? Bo dla małego mam ten do czoła... Ale śpi teraz...długo się trzyma ten w pupie? Jak głęboko się go wkłada...Boże...boję się mu coś wkładać.. w sumie je normalnie... I zawsze jak mierzymy to ma 37,2. 37,3...położna mówi, że to normą u dzieci....Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelka, India - o co chodzi z tymi przytulankami? Nanosi się swój zapach i dziecko śpi spokojniej samo? Moje dziecko śpi na mnie najdłużej. Teraz już 4 godzina od karmienia mija a on śpi. Jakby leżał sam to już dawno by wstał.
W nocy mimo że był blisko, to co się odsunął to się budził. Zaczyna mi wędrówki urzadzac po łóżku. Głównie się przysuwał a tej nocy coś go w drugą stronę pchało. I co stracił kontakt ze mną to pobudka. Ciężka noc za nami. Spałam godzinę ciurkiem maksymalnie. Po nocach gdzie spaliśmy po 5 godzin i więcej to masakra. -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny w czerwcu dzień ojca- organizujecie coś dla swoich małżów z tej okazji w ramach prezentu od dzidziusia na pierwsze takie ich święto ? Albo dziewczyny które mają też starsze dzieci- na ich kolejne święto ? Xd po prostu chciałabym coś wyjątkowego dla swojego męża ale nie mam pomysłu
Ja po porodzie nic nie dostałam.... zresztą najpierw jest dzień mamyFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ja po porodzie nic nie dostałam.... zresztą najpierw jest dzień mamy
Ja tez nie chociaż miałam dostać charmsa! Ale tak nas to wszystko pochłonęło że nie mam pretensji xd na dzień matki już màż zamówił mi tego charmsa co miał być za urodzenie xd
Przepraszam dostałam kwiaty jeśli to się liczyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 12:54
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Karmelka, India - o co chodzi z tymi przytulankami? Nanosi się swój zapach i dziecko śpi spokojniej samo? Moje dziecko śpi na mnie najdłużej. Teraz już 4 godzina od karmienia mija a on śpi. Jakby leżał sam to już dawno by wstał.
W nocy mimo że był blisko, to co się odsunął to się budził. Zaczyna mi wędrówki urzadzac po łóżku. Głównie się przysuwał a tej nocy coś go w drugą stronę pchało. I co stracił kontakt ze mną to pobudka. Ciężka noc za nami. Spałam godzinę ciurkiem maksymalnie. Po nocach gdzie spaliśmy po 5 godzin i więcej to masakra.
Ja z braku wypachnionej mną przytulanki ostatnio ściągnęłam poszewkę z mojego Jasia i położyłam małemu pod głowę- też zadziałałomój też na mnie mógłby spać i spać a beze mnie to już nie bardzo
Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja tez nie chociaż miałam dostać charmsa! Ale tak nas to wszystko pochłonęło że nie mam pretensji xd na dzień matki już màż zamówił mi tego charmsa co miał być za urodzenie xd
Przepraszam dostałam kwiaty jeśli to się liczy
Ja nawet kwiatów nie dostałam...ale K. Uznał, że przy dziecku nie powinno być kwiatów w domu .. no i ja zawsze sama wybierałam prezenty a teraz nie ma jak jechać do galerii...mam nadzieję, że co się odwlecze to nie ucieczeTysia89 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:37,3 na czole...mam zmierzyć w pupie? Wystarczy zdezynfekować "nasz" termometr? Bo dla małego mam ten do czoła... Ale śpi teraz...długo się trzyma ten w pupie? Jak głęboko się go wkłada...Boże...boję się mu coś wkładać.. w sumie je normalnie... I zawsze jak mierzymy to ma 37,2. 37,3...położna mówi, że to normą u dzieci....
-
nick nieaktualnyJa dostałam 9 wielkich róż.. Po jednej za każdy miesiąc ciazy
Karola już pisała że tak, mieliśmy rotawirusy i to ustna szczepionka.
My po meningokokach. Bardzo bolesna chyba ale Płacz krótki i cycus ukoi wszystkob
Kryst 6110gr!!💪Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja dostałam 9 wielkich róż.. Po jednej za każdy miesiąc ciazy
Karola już pisała że tak, mieliśmy rotawirusy i to ustna szczepionka.
My po meningokokach. Bardzo bolesna chyba ale Płacz krótki i cycus ukoi wszystkob
Kryst 6110gr!!💪
ja sie wyspalam za wszystkie czasy mlody jeszcze spigrzeczne dziecko
zbiery sily na popoludniowo-wieczorny armagedon
-
O Mamo ale te dzieci szybko rosną! 6kg już, mój dopiero 4,5kg.
Ja dostałam pierścień mocy tak jak myślałam, ale palce jeszcze nie wróciły mi do rozmiarów sprzed ciąży i jest za mały, nie wiem czy nie trzeba będzie powiększać.
A co do pomagania to mój mąż jak jest w domu to przeważnie on przebiera pampersa Filipowi i on przygotowuje MM, karmi butelka i odbija. I w dzień i w nocy. W nocy jak jest pora karmienia to mąż idzie zmienić pampersa, ja do toalety, wybudzam się i na fotel idę, mąż przynosi mi Filipa do karmienia, i idzie się położyć. Jak Filip się nie najada cyckami to go wołam, on karmi butelka A ja idę spać. Kapiemy razem. Jakas pielęgnacja i higiena też razem.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:Kiedy ten Gałgan się do mnie uśmiechnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 14:47
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:Kiedy ten Gałgan się do mnie uśmiechnie?
Nie martw się mój też się uśmiecha tylko przez sen albo ogólnie w jakiś bliżej nieokreślonych sytuacjachFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️