Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Osiągnęłam dno....
Mały mnie obrzygal.. Włosy też.. Nie zdążę już umyć głowy przed szczepienie bo w ogóle jest placzliwy od rana więc idę z takimi włosami. Odwołałam spacer z koleżanką po... Ale do lekarza muszę tak iść.
Biedna.. Krystek numer ci wywinal. -
Mama36 wrote:Daffi w Tesco zawsze oszukują. Co 2 zakupy to byłam w punkcie obsługi po zwrot kasy. Przestałam tam kupować.
Jak ktoś nie zwraca uwagi na paragony to swoje maja.
A wczoraj kupowalam duo pack podkoszulkow na ramiaczkach jedna biala druga czarna i byly przecenione z 34.99 na 27.99 i wisialy na 1 wieszaku z takim klipsem ze sa one razem a baba mi 2 razy je policzyla bo to 2 koszulki. I mowie jej ze to jeay 1 pack.. Ma metke i naklejke z napisem ze to aa 2 szt.. I wielce storno zrobila bo sie zorientowalam przed płatnością.. -
espoir wrote:a któraś już zaliczyła bujanie wózka z zakupami w Biedrze?
Ja! Normalnie stałam przed lodówkami bujałam żeby mi się zakupy nie obudziły i jeszcze robiłam „ciii”. To już jest chore! 🤣espoir, Kiwona, Kasiulka90, Lolka30, Tysia89, AniaKJ, mysla.nieskalana, B_002, Syska2202 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mały mnie obrzygal.. Włosy też.. Nie zdążę już umyć głowy przed szczepienie bo w ogóle jest placzliwy od rana więc idę z takimi włosami. Odwołałam spacer z koleżanką po... Ale do lekarza muszę tak iść.
Zwiąż jakoś może nie będzie widać! Ja na patronazowej wizycie u pediatry też byłam opluta- to był ten jeden z dwóch razy kiedy małemu się ulało.
Głowa do góry i udawaj że tak miało właśnie byćdobrze wiesz że jeśli będziesz pewna siebie to nikt nie zwróci uwagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:19
espoir, Mama36, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Mycha Bunio też wczoraj 2 razy kaszlnal i nad ranem też ale idę do pediatry więc przy okazji zapytam ....jak to nie było u was jeszcze położnej???? przecież sześć wizyt patronażowych powinna odbyć!!! dzwoń do przychodni!!!! A jeżeli chodzi o kupę to przy naturalnym karmieniu to normą jest kilka kup dziennie do nawet jednej na dwa tygodnie tak mi pediatra powiedział
Małej się nic nie dzieje więc po co mi obca baba w domu. Pewnie mi powie że Nina je za dużo, albo za mało, pewnie za mało przybiera i źle ja karmię. A to jest specyficzne dziecko, wszystko co robimy mamy wypracowane ze specjalistami.
Spytaj o kaszel, bo nie wiem czy też lecieć do pediatry. Nie mam pojęcia czy u takiego maluszka kilka kaszlniec to już problem.
My wcześniej miałyśmy rota i robiła po kilka na dzień. A od niedzieli nic. I nie wiem czy po prostu wirus przechodzi czy ma jakiś problem. Ale nie płacze jakoś dużo, czasami się prezy i idzie bak. Wkurza mnie ze tak malo wiem. -
espoir wrote:a któraś już zaliczyła bujanie wózka z zakupami w Biedrze?
espoir, chce_byc_mama, DorotaAnna, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj w nocy odbijałam głodne dziecko... jeszcze się wkurzyłam że nie chce odbić i nie mogę go położyć!
Ubzdurało mi się że już go karmiłam i że muszę go odbić. Minęło dobre pół godziny bo mi się przysypiało zanim się skapnelam że my jesteśmy przed karmieniem a nie po 🤦♀️Mama36, Fasolka77, Daffi, Lolka30, Tysia89, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Obudziła się na żarełko 😊
Moja noc dziś ciężka. Karmiłam ją o 3 a potem o 4:30 się obudziła i chyba coś ją bolało bo mąż z nią godzinę chodził w drugim pokoju i próbował uspokoić.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Niezłe jajaFasolka77
-
DorotaAnna wrote:Dzisiaj w nocy odbijałam głodne dziecko... jeszcze się wkurzyłam że nie chce odbić i nie mogę go położyć!
Ubzdurało mi się że już go karmiłam i że muszę go odbić. Minęło dobre pół godziny bo mi się przysypiało zanim się skapnelam że my jesteśmy przed karmieniem a nie po 🤦♀️
Biedne dziecko.. Nie kumalo o co chodzi -
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam USG biderek u nas tak bardzo pada, że modlę się żeby mąż wrócił wcześniej z pracy USG mamy na 17:10.
Co do szczepionek my jesteśmy po 5w1 + wzwB, chyba 3 czerwca pneumokoki a następnie meningokoki ale ja robię dłuższe przerwy między szczepieniami i nie szczepie na rota nie widzę potrzeby. -
nick nieaktualnyMi mąż bardzo pomaga. Od samego początku. Jak w nocy odciągalam pokarm on zajmował się małą karmił przewijał. Teraz on przewija i podaje mi do karmienia a ja sobie już ją odbijam i odkładam. Mój mąż wstaje o 5:30 do pracy wychodzi 6:20 przed pracą myje butelki piecze mi bułki żebym miała świeże na śniadanie. Wraca z pracy 18-19 żadko kiedy wcześniej wraca. bierze prysznic jemy coś i on zajmuje się mała, potem ja kapiemy razem on ja pielęgnuje ja karmię on usypia. Nastawia zmywarkę na noc aha i rano ja opróżnia. W weekendy bardzo mi pomaga on wtedy sprząta robi pranie ogarnia też że mna mała żebym ja poczuła się nie tylko matka polka i uczknela czegoś innego i nie czuła frustracji . Się mąż naczytał o jakoś kryzysach macierzynstwa i dba... a ja korzystam o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 11:37
-
nick nieaktualny
-
Marcelina waży 4820g, czyli w ciągu 10 dni 260g, to chyba nie jest tak źle ? Lekarka mówiła, że 50 centyl, ma już 61cm.
Jesteśmy po szczepieniu, za tydzień Rota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 13:54
DorotaAnna, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość