Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
hello!!
dziewczyny pytanie dotyczące IG- co będziecie tam wrzucać? bo ja nie mam insta.. nie bardzo chcę zakładać konto... no ale jak ma mnie coś ominąć?
Stresant co u was? jak uczulenie? opanowałaś? Młody się uspokoił? Co do chrztu to ja jeszcze nie wiem.. jak znajdę jakieś wypasione body- gajer to może w to ubiorę Bunia, z hemoroidami nie pomogę
ale chłop Ci rośnie, widzę jak dąb!
editw sensie syn a nie hemoroid
Lolka super wieści! fajnie,że trafiliście na takiego neurologa
Daffi daj znać po usg! ... a z kuzyna M. faktycznie niezły dżentelmenelpączek wygląda smakowicie!! mniam! jeśli chodzi o KP to absolutnie się nie poddawaj! Mój też czasem wybrzydza... ale potem mu przechodzi
A propos chrztu to dlaczego ma wam robić ksiądz problemy?
Paula doskonalisz dziś swojego nowego skill'a?
chce_byc_mama masz to szczęście, że możesz przysiąść na ławeczce w parku.. mój ma sensorek.. jak tylko stanę na chwile z wózkiem to już oko kontrolnie otwarte... oznaczające "stara pchaj dalej ten wózek"Też mam dużo ciuszków, niektórych nie założyłam ani razu- mam swoje ulubione.. z kilku już wyrósł
Karola ja już jadłam truskawkii Buniowi chyba też posmakowały
czekam na pełnię sezonu
Powodzenia na szczepieniu!
Mama19 jaki kolorek masz na pazurkach?Powodzenia na szczepieniu! Też będę szczepić na meningi!
MamaAga85 wszystkiego najlepszego dla córci!
Kiwona cieszę się z przespanej nocy! odpoczęłaśja idę do fryzjera w sobotę
też się noszę na krótko i niestety co 3-4 tyg trzeba przyciąć włos i zarzucić farbę
czapeczka- plemnik wymiata
pokaż Kazika w tej oprawie! Miło się czyta, że Wam się układa i męża masz na medal!
Malutka-mycha pochwal się zdjęciem swojego śpioszka! Jak tam Ninka rośnie?
Łączę się w bólu z dziewczynami co znoszą wózki z wysokich pięter.. ja zostawiam na korytarzu wózek... w domu mam kosz na kółkach, zazwyczaj wkładam tam Bunia jak muszę coś zrobić i mam go na oku... raz tylko w nim zasnął.. tak to układam go na kanapie... własnie śpi obok i co chwilę robi się czerwony, pręży się... i pierdzia ja sie boję, że się obudzi i będzie krzyk....
zaplanowaliśmy, że będziemy go kąpać wcześniej tzn ok 19.. ale on mi zasypia po 18... i śpi do 22... no maskara.. a potem tata mówi "co Ty chcesz od dziecka- taki grzeczny, cały czas śpi"Współczuję tym, którym starzy nie pomagają przy dziecku... samemu można oszaleć... K. mi pomaga głównie w weekendy no i odpowiedzialny jest za kąpiel
... dziś rano przebrał Bunia, w nocy w sumie nie ma potrzeby,żeby wstawał bo ja i tak karmię a Bunio budzi się w zasadzie tylko raz
Wczoraj niestety zakaszlał mi kilka razy... dobrze,że idę dziś do pediatry to niech go zbada... siostra w sobotę go nosiła na rekach a w poniedziałek mi mówi, że ma zapalenie oskrzeli... temp. 37,4 ale u dzieci to chyba normalna temp., prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:38
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Aha czyli to ta odplatna 13 walentna. Ile koszyowala?
Ja im blizej szczepienia tym glupieje..
Chcialam szczepic pakietem nfz ale juz wiem ze krztusca bezkomrkowego nie dostane na nfz i tylko w skojarzonej moge miec ta szczepionke.. A tak bardzo boje sie nopa ze nie wiem co robic.Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A kiedy szczepić trzeba na Rota i pneumokoki ? Bo ja dziś idę na 6w1.
Dziś odzielnie szczepienie na meningi
Mamy w ogóle rozpisane już do lipca ale jak będzie z jednym jakimś obsuwa to się pozmienia. -
Daffi wrote:Jestem pewna ze Fifi zle spal przez brzuszek. Ciagle sie krecil marszczyl stekal.. Zrobil przed chwilą kupę przez sen i spi dalej . Ale teraz spi tak spokojnie ze az strach mi go ruszac. Ide kupic dzis u nas espumisan.. A szwagierka przywiezie mi niemiecki espumisan i sab simplex przyjeżdżając na chrzest..
DAFFI ja używam Espumisan ale właśnie Bunio się nie mógł przez sen wypierdzieć biedny.... Tak się prężył, czerwienil, parę bączków przeszło a na pieluszce tylko kleksikFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ja biorę prenavar, A dlaczego nie szczepisz na ospę?
Co do chrztu to chodzi o to ze 22.06 to sobota. A ksieza chca w niedziele z msza.. Ale u nas nie ma takiej możliwości.. Moja mama ma 10h drogi wiec w niedziele musi wracać do NL a szwagierka a zarazem chrzestna ma 6h do DE.
Wiec jak przyjadą wszyscy w piątek to tylko w sobotę możemy zrobić bo w niedziele wszyscy uciekaja do domów i w poniedziałek do pracy. Ale księża tego nie kumaja.. No nic miedzy 16 a 17 jest czynna kancelaria..
Jeszcze Jula ma rocznicę komunii..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:38
-
malutka_mycha wrote:U nas położna ani razu nie była, jak już wrócilysmy ze szpitala to nikt się nami nie zainteresował a ja nie czuje potrzeby.
Od wczoraj wieczorem Nina trzy razy kaszlnela, masakra jak to stresuje
Na naturalnym ile dziecko może nie robić kupy? Tydzień?
Mycha Bunio też wczoraj 2 razy kaszlnal i nad ranem też ale idę do pediatry więc przy okazji zapytam ....jak to nie było u was jeszcze położnej???? przecież sześć wizyt patronażowych powinna odbyć!!! dzwoń do przychodni!!!! A jeżeli chodzi o kupę to przy naturalnym karmieniu to normą jest kilka kup dziennie do nawet jednej na dwa tygodnie tak mi pediatra powiedziałFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Mycha Bunio też wczoraj 2 razy kaszlnal i nad ranem też ale idę do pediatry więc przy okazji zapytam ....jak to nie było u was jeszcze położnej???? przecież sześć wizyt patronażowych powinna odbyć!!! dzwoń do przychodni!!!! A jeżeli chodzi o kupę to przy naturalnym karmieniu to normą jest kilka kup dziennie do nawet jednej na dwa tygodnie tak mi pediatra powiedział
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dorota to dzisiaj w nocy sprawdź jak się będzie zachowywał jak go nie wybudzisz. Jak będzie głodny to zacznie ryczeć
chyba że to duży niejadek to trzeba kontrolowac, wiadomo że wszystko indywidualnie trzeba dostosować.
Ja jestem w szczepionkach zielona, gdyby nie to że się nam niby należą te skojarzone to brałbym na NFZ a z dodatkowych chyba tylko na Meningokoki. Rota już zaliczylysmy
No chyba tak muszę w końcu zrobić. A on tak macha ostatnio nogami przez sen... że sam się wybudza a nie chce być zawinięty👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja sie tylko z wozkiem bujalam po lidlu i rosmanie.. Nawet jakiś mily pan z usztywniona reka zaproponował pomoc we wniesieniu wozka do rosmanna a na wyjsciu pani ekspedientka zaproponowala czy pomoc mi zniesc wozek.. O ile za wniesienie bylam wdzieczna Panu tak zdjecie wozla na tych dwoch schodach mam juz opatentowane. Mile to bardzo.
Za. To wczoraj bylismy w tesco mlody w foteliku i wozku tescowym zrobil taka awabture poraz pierwszy ze nie wiedzialam czy konczyc zakupy czy sie ewakuować.. I jeszcze baba przy kasie chciala mnie oszukać.. Drugi raz ta sama -
nick nieaktualny