X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!!

dziewczyny pytanie dotyczące IG- co będziecie tam wrzucać? bo ja nie mam insta.. nie bardzo chcę zakładać konto... no ale jak ma mnie coś ominąć? ;)

Stresant co u was? jak uczulenie? opanowałaś? Młody się uspokoił? Co do chrztu to ja jeszcze nie wiem.. jak znajdę jakieś wypasione body- gajer to może w to ubiorę Bunia :), z hemoroidami nie pomogę :( ale chłop Ci rośnie, widzę jak dąb!

edit :) w sensie syn a nie hemoroid :)

Lolka super wieści! fajnie,że trafiliście na takiego neurologa :)

Daffi daj znać po usg! ... a z kuzyna M. faktycznie niezły dżentelmenel :) pączek wygląda smakowicie!! mniam! jeśli chodzi o KP to absolutnie się nie poddawaj! Mój też czasem wybrzydza... ale potem mu przechodzi :) A propos chrztu to dlaczego ma wam robić ksiądz problemy?

Paula doskonalisz dziś swojego nowego skill'a? :)

chce_byc_mama masz to szczęście, że możesz przysiąść na ławeczce w parku.. mój ma sensorek.. jak tylko stanę na chwile z wózkiem to już oko kontrolnie otwarte... oznaczające "stara pchaj dalej ten wózek" :) Też mam dużo ciuszków, niektórych nie założyłam ani razu- mam swoje ulubione.. z kilku już wyrósł :)

Karola ja już jadłam truskawki :) i Buniowi chyba też posmakowały :) czekam na pełnię sezonu :) Powodzenia na szczepieniu!

Mama19 jaki kolorek masz na pazurkach? :) Powodzenia na szczepieniu! Też będę szczepić na meningi!

MamaAga85 wszystkiego najlepszego dla córci!

Kiwona cieszę się z przespanej nocy! odpoczęłaś ;) ja idę do fryzjera w sobotę :) też się noszę na krótko i niestety co 3-4 tyg trzeba przyciąć włos i zarzucić farbę :) czapeczka- plemnik wymiata :) pokaż Kazika w tej oprawie! Miło się czyta, że Wam się układa i męża masz na medal!

Malutka-mycha pochwal się zdjęciem swojego śpioszka! Jak tam Ninka rośnie? :)

Łączę się w bólu z dziewczynami co znoszą wózki z wysokich pięter.. ja zostawiam na korytarzu wózek... w domu mam kosz na kółkach, zazwyczaj wkładam tam Bunia jak muszę coś zrobić i mam go na oku... raz tylko w nim zasnął.. tak to układam go na kanapie... własnie śpi obok i co chwilę robi się czerwony, pręży się... i pierdzi :) a ja sie boję, że się obudzi i będzie krzyk....
    zaplanowaliśmy, że będziemy go kąpać wcześniej tzn ok 19.. ale on mi zasypia po 18... i śpi do 22... no maskara.. a potem tata mówi "co Ty chcesz od dziecka- taki grzeczny, cały czas śpi" :) Współczuję tym, którym starzy nie pomagają przy dziecku... samemu można oszaleć... K. mi pomaga głównie w weekendy no i odpowiedzialny jest za kąpiel :) ... dziś rano przebrał Bunia, w nocy w sumie nie ma potrzeby,żeby wstawał bo ja i tak karmię a Bunio budzi się w zasadzie tylko raz :)
    Wczoraj niestety zakaszlał mi kilka razy... dobrze,że idę dziś do pediatry to niech go zbada... siostra w sobotę go nosiła na rekach a w poniedziałek mi mówi, że ma zapalenie oskrzeli... temp. 37,4 ale u dzieci to chyba normalna temp., prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:38

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Aha czyli to ta odplatna 13 walentna. Ile koszyowala?
    Ja im blizej szczepienia tym glupieje..
    Chcialam szczepic pakietem nfz ale juz wiem ze krztusca bezkomrkowego nie dostane na nfz i tylko w skojarzonej moge miec ta szczepionke.. A tak bardzo boje sie nopa ze nie wiem co robic.
    U Nas 235zl

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy szczepić trzeba na Rota i pneumokoki ? Bo ja dziś idę na 6w1.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jaki kolor?? Pierwszy lepszy jaki dorwalam.. Hahah.. Jakaś ciemna malina chyba. 😘😍😉

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A kiedy szczepić trzeba na Rota i pneumokoki ? Bo ja dziś idę na 6w1.
    Twój pediatra Ci wsyzstko wyznaczy.. Ja na rota szczepilam z pierwszą tira na pneumokoki z drugą tura.
    Dziś odzielnie szczepienie na meningi
    Mamy w ogóle rozpisane już do lipca ale jak będzie z jednym jakimś obsuwa to się pozmienia.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mam prośbę dziewczyny, możecie jeszcze raz podać nazwę tego kremu od słońca dla małej ?

dermedic sunbrella krem ochronny dla dzieci i niemowląt

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestem pewna ze Fifi zle spal przez brzuszek. Ciagle sie krecil marszczyl stekal.. Zrobil przed chwilą kupę przez sen i spi dalej . Ale teraz spi tak spokojnie ze az strach mi go ruszac. Ide kupic dzis u nas espumisan.. A szwagierka przywiezie mi niemiecki espumisan i sab simplex przyjeżdżając na chrzest..

DAFFI ja używam Espumisan ale właśnie Bunio się nie mógł przez sen wypierdzieć biedny.... Tak się prężył, czerwienil, parę bączków przeszło a na pieluszce tylko kleksik

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie szczepię na ospe..
    Poza pakietem obowiazkowym z zalecanych meningokoki i rotawirus.

Btw
    Ktora w koncu szczepionke na pneumokoki bralyscie? Synflorix czy prevanar?

Ja biorę prenavar, A dlaczego nie szczepisz na ospę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Też szczepicie na te wszystkie szczepionki zalecane ?

ja tak

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś już zaliczyła bujanie wózka z zakupami w Biedrze? ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja biorę prenavar, A dlaczego nie szczepisz na ospę?
    Bo Julka juz miala tak jak i my i mimo ze chodzi do szkoły to nim przejdzie dworem do domu lekarka mowila ze nie ma duzych szans na przeniesienie.. A zanim mlody pojdzie do przedszkola to troche minie..

Co do chrztu to chodzi o to ze 22.06 to sobota. A ksieza chca w niedziele z msza.. Ale u nas nie ma takiej możliwości.. Moja mama ma 10h drogi wiec w niedziele musi wracać do NL a szwagierka a zarazem chrzestna ma 6h do DE.
    Wiec jak przyjadą wszyscy w piątek to tylko w sobotę możemy zrobić bo w niedziele wszyscy uciekaja do domów i w poniedziałek do pracy. Ale księża tego nie kumaja.. No nic miedzy 16 a 17 jest czynna kancelaria..

Jeszcze Jula ma rocznicę komunii..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:38

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas położna ani razu nie była, jak już wrócilysmy ze szpitala to nikt się nami nie zainteresował a ja nie czuje potrzeby.

Od wczoraj wieczorem Nina trzy razy kaszlnela, masakra jak to stresuje :(

Na naturalnym ile dziecko może nie robić kupy? Tydzień?

Mycha Bunio też wczoraj 2 razy kaszlnal i nad ranem też ale idę do pediatry więc przy okazji zapytam ....jak to nie było u was jeszcze położnej???? przecież sześć wizyt patronażowych powinna odbyć!!! dzwoń do przychodni!!!! A jeżeli chodzi o kupę to przy naturalnym karmieniu to normą jest kilka kup dziennie do nawet jednej na dwa tygodnie tak mi pediatra powiedział

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha Bunio też wczoraj 2 razy kaszlnal i nad ranem też ale idę do pediatry więc przy okazji zapytam ....jak to nie było u was jeszcze położnej???? przecież sześć wizyt patronażowych powinna odbyć!!! dzwoń do przychodni!!!! A jeżeli chodzi o kupę to przy naturalnym karmieniu to normą jest kilka kup dziennie do nawet jednej na dwa tygodnie tak mi pediatra powiedział
    Dokladnie.. Sa dzieci które na kp moga i tydzien kupy nie robic.. A moga byc takie jak Fifi ze co karmienie to kupa.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dorota to dzisiaj w nocy sprawdź jak się będzie zachowywał jak go nie wybudzisz. Jak będzie głodny to zacznie ryczeć :) chyba że to duży niejadek to trzeba kontrolowac, wiadomo że wszystko indywidualnie trzeba dostosować.

Ja jestem w szczepionkach zielona, gdyby nie to że się nam niby należą te skojarzone to brałbym na NFZ a z dodatkowych chyba tylko na Meningokoki. Rota już zaliczylysmy :(

No chyba tak muszę w końcu zrobić. A on tak macha ostatnio nogami przez sen... że sam się wybudza a nie chce być zawinięty :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

ja jakieś 2 tygodnie temu byłam z wózkiem w biedrze w ramach spaceru ale trochę się bałam czy zdążę wrócić bo jednak kawałek do biedry mam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka na lawce w parku siade, ale noga wozek tez musze popychac😉

A co z tym instagramem? Cos mnie ominelo?
    Bo ja mam i zagladam tam codziennie wiec Dziewczyny jak macie to podajcie swoje nicki - chetnie zajrze😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Ja bujam zwiniety w rulon rog koldry przez sen - praktycznie co noc!:)

espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko z wozkiem bujalam po lidlu i rosmanie.. Nawet jakiś mily pan z usztywniona reka zaproponował pomoc we wniesieniu wozka do rosmanna a na wyjsciu pani ekspedientka zaproponowala czy pomoc mi zniesc wozek.. O ile za wniesienie bylam wdzieczna Panu tak zdjecie wozla na tych dwoch schodach mam juz opatentowane. Mile to bardzo.
    Za. To wczoraj bylismy w tesco mlody w foteliku i wozku tescowym zrobil taka awabture poraz pierwszy ze nie wiedzialam czy konczyc zakupy czy sie ewakuować.. I jeszcze baba przy kasie chciala mnie oszukać.. Drugi raz ta sama :D

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiągnęłam dno....

Mały mnie obrzygal.. Włosy też.. Nie zdążę już umyć głowy przed szczepienie bo w ogóle jest placzliwy od rana więc idę z takimi włosami. Odwołałam spacer z koleżanką po... Ale do lekarza muszę tak iść.

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaj mi w wiadomości prywatnej nick, to Cię znajdę na insta :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 3273 3274 3275 3276 3277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ