X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wymioty świadczą o wysokiej becie. A piersi cie bolą??

W poprzedniej ciazy miałam mega wysoka bete i nie miałam mdłości

Irka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy też nie będą zadowoleni. Jedna z dziewczyn już jest w ciąży, to jej szefowa powiedziała, że dziecko tutaj droga kosztuje. Kurcze jak wszedzie chyba. Też nie mam umowy na stałe, od 3lat przedłuża mi umowę o 3-4miesiąca. Ale narazie nie chcę się tym zamartwiać, raczej mnie nie zwolni. Taką mam nadzieję.

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja wstaje o 5:30 razem z dziecmi a wieczorem padam juz o 22. Z resztą moj P nieraz wczesniej na siedząco usypia. Wiec zwykle na seks ochota jest tylko sił brak :D
    No i jesli uda mi sie w dzien polozyc dzieci razem na drzemke to tez sie klade :)
    Ooo współczuje tak porannego wstawania. Mi się trafił śpiocha i wstajemy 8-10

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ooo współczuje tak porannego wstawania. Mi się trafił śpiocha i wstajemy 8-10
    Moja corka od zawsze byla rannym ptaszkiem. Czasem potrafi po 4 rozpocząc dzień :D
    Ale w sumie juz sir przyzwyczailam i teraz zwykle budzi mnie i mlodego miedzy 5 a 6.
    Przyzwyczailam sie juz ze o 8 to juz mam dawno umyte podlogi i naszykowany obiad :D haha

siamyrka lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Bolą jak je pomacam. Ale bardziej bolały w zeszłym cyklu jak torbiel mi się zrobiła :) wtedy chodzić nie potrafiłam.

A umowa nie przedłuży mi się automatycznie. Kobieta do 3 miesiąca nie jest chroniona. Jeżeli umowa kończy się przed 12 tyg to mogą jej nie przedłużyć :(
    Moja koleżanka pracowała w piekarni i ze względu na piec nie wolno jej pracować dostała L4 od 6 tygodnia umowa sie jej kończyła za 2 tygodnia na czas próbny od razu jej przedłużyli

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    df45ba286bdcb56emed.jpg
    Pozdrawiam i wnoszę toast moim śniadankiem hihi.
    Pierwsza Porcja :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze mnie ominą te wszystkie tabletki i będę brać tylko kwas i witaminy . Z synem od 29 tyg brałam magnez i luteinę . Objawy miałam takie ze miałam gorączkę 40 stopni w dzień @ której nie było i biegunka .. A teraz nie wiem jak to nazwać ale oprócz mega zmęczenia i braku @ żadnych objawów

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie wstaje po 5, kładę się koło 22:30. w weekend śpię do 7-8
    mam w domu siedmiolatka, więc na szczęście nocnych pobudek nie ma.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Mam nadzieje ze mnie ominą te wszystkie tabletki i będę brać tylko kwas i witaminy . Z synem od 29 tyg brałam magnez i luteinę . Objawy miałam takie ze miałam gorączkę 40 stopni w dzień @ której nie było i biegunka .. A teraz nie wiem jak to nazwać ale oprócz mega zmęczenia i braku @ żadnych objawów
    Ja też miałam nadzieję. Ale przez cb lekarz wprowadził. Czuję się trochę bezpieczniej.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obecnie jestem tylko na tabl na tarczycę. i w razie potrzeby tabl na ciśnienie

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja też miałam nadzieję. Ale przez cb lekarz wprowadził. Czuję się trochę bezpieczniej.
    Jasne jeśli jest potrzeba to wiadomo , ja na szczęście nie mam ciśnienia ani tarczycy ani nic takiego . W pierwszej brałam od 29 tyg bo brzuch mi się stawiał i groził mi przedwczesny poród .. od 31 tyg miałam
    0.5 cm szyjki .. ale donosiłam i urodziłam w 38+5

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja koleżanka pracowała w piekarni i ze względu na piec nie wolno jej pracować dostała L4 od 6 tygodnia umowa sie jej kończyła za 2 tygodnia na czas próbny od razu jej przedłużyli
    Ale nie są prawnie zobowiązani. Widocznie byli w porządku. Dwóch kadrowych pytałam, do 3 miesiąca mogę im nagwizdac :)

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Bolą jak je pomacam. Ale bardziej bolały w zeszłym cyklu jak torbiel mi się zrobiła :) wtedy chodzić nie potrafiłam.

A umowa nie przedłuży mi się automatycznie. Kobieta do 3 miesiąca nie jest chroniona. Jeżeli umowa kończy się przed 12 tyg to mogą jej nie przedłużyć :(

To prawda, jeśli umowa ma skończyć się przed 12 tygodniem ciąży to pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać. Jeśli umowa kończy się po 12 tyg ciąży to przedłuża się ona z automatu do dnia porodu. Ale to nie znaczy, że nie jesteś chroniona- jeżeli jesteś w ciąży pracodawca nie może Cię zwolnić (chyba, że dyscyplinarnie). Nawet jeżeli wręczy Ci wypowiedzenie, a Ty na drugi dzień przyjdziesz z zaświadczeniem, że jesteś w ciąży to pracodawca musi wycofać takie zwolnienie. Warto znać swoje prawa.

Ja jestem na stanowisku kierowniczym, więc też muszę powiedzieć wcześniej, ale w związku z tym, że niedawno poroniłam nie chce im jeszcze mówić, poczekam do końca sierpnia :) Myślę, że narzekać nie będą. U nas w pracy jest bardzo miła atmosfera i wszyscy wiedzą, że taka jest kolej rzeczy- jest taki moment w życiu kobiety, że zaczyna planować ciążę (lub nie :D).

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moi niestety jeszcze oboje sie budzą. Nie zawsze oboje na raz i nie zawsze po 5 razy ale w 90% nocy jednak wstaje. Odziwo czesciej do starszej ktora dopiero po 2 urodzinach przespała noc.

Mi plamienie ustalo takze fajnie :)
    Poleguje robie na drutach a dzieci wrzucilam do lozek i licze ze usną.

Co do objawow to u mnie gigantyczna sennosc, wrazliwe piersi i... ból zębow. W kazdej ciazy bolą mnie zeby, doslownie wszystkie, cała szczęka :/ no i hustawka nastrojow. Jestem tak nieznosna i czepialska ze ja nie wiem jak ten mój chłop przetrwa :D

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ależ się rozpisałyście, aż trzeba już przysiadać na dłużej żeby nadrobić. Mama360 ta tabletka w kształcie serca to Acard prawda? to, że przyjmujesz go rano to zalecenie lekarza?? bo ja gdzieś czytałam, że najlepiej jest wieczorem i tak biorę, ale to nie potwierdzona informacja.
    Ja od dzisiaj na zwolnieniu już. Zaczęły mi się w pon plamienia i zauważyłam, że w czasie pracy i po, gdzie większą część czasu spędzam na nogach są większe, a popołudniami jak pozwalam sobie poleżeć to się zmniejszają, a poza tym strasznie dokuczają mi mdłości i osłabienie więc poszłam do rodzinnej i poprosiłam o l4. Mam nadzieje, że gin we wtorek mi przedłuży, bo ciężko znoszę czas pracy.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole jestem porażką jesli chodzi o prace obecnie. W czerwcu 2017 urodzilam synka i poszlam na macierzynski (mieszkalam jeszcze w Norwegii). W sierpniu rok temu troche sie u mnie pozmienialo w zyciu i w pazdziwrniku zjechałam do Polski. Maciwrzynski skonczylam w polowie lipca 2018 wiec nie mialam prawa ani pracowac w Polsce ani nawet zarejesttowac sie w UP. 2 tyg po skonczonym macierzynskim okazalo sie ze jestem w ciązy -.- wiec pracy nie mam i nigdy w zyciu nie pracowalam w Polsce. Cale dorosle ztcie spedzilam w Norwegii

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi sie przypomnialo. Dziewczyny ktore zazywają luteinę dopochwowo... wiecie oczywiscie zeby nie uzywac aplikatora ;)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa oj mój też powiedział, że zrobiłam się wredna, niemiła i nerwowa :D i faktycznie zauważyłam, że dużo szybciej się denerwuje...
    Ja mamluteine dopochwowo i właśnie za pierwszym razem użyłam tego aplikatora, ale nigdy więcej! Zastanawiałam się tylko czy nie za płytko wsadzam tą tabletkę za pomocą palca, bo jednak jest on krtótszy niż ten aplikator :D

Ja jestem ciągle głodna dziewczyny, ale wszystko mi śmierdzi i nie mam na nic ochoty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 10:54

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest super atmosfera w pracy, dyrektorka bardzo się cieszy z każdej ciąży. Dlatego cały czas się waham czy iść do niej od razu i ryzykować że zostanę bez pracy czy czekać do września jak już umowa będzie podpisana.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży pracowałam na zlecenie, umowa skończyła mi się zanim przekroczyłam 12 tc więc nie została przedłużona. zostałam bez pracy.

na szczęście teraz pracuje na umowie o pracę na czas nieokreślony.

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ