Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w pracy też nie będą zadowoleni. Jedna z dziewczyn już jest w ciąży, to jej szefowa powiedziała, że dziecko tutaj droga kosztuje. Kurcze jak wszedzie chyba. Też nie mam umowy na stałe, od 3lat przedłuża mi umowę o 3-4miesiąca. Ale narazie nie chcę się tym zamartwiać, raczej mnie nie zwolni. Taką mam nadzieję.
-
Peppa wrote:Ja wstaje o 5:30 razem z dziecmi a wieczorem padam juz o 22. Z resztą moj P nieraz wczesniej na siedząco usypia. Wiec zwykle na seks ochota jest tylko sił brak
No i jesli uda mi sie w dzien polozyc dzieci razem na drzemke to tez sie klade -
Marta931217 wrote:Ooo współczuje tak porannego wstawania. Mi się trafił śpiocha i wstajemy 8-10
Ale w sumie juz sir przyzwyczailam i teraz zwykle budzi mnie i mlodego miedzy 5 a 6.
Przyzwyczailam sie juz ze o 8 to juz mam dawno umyte podlogi i naszykowany obiad hahasiamyrka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Bolą jak je pomacam. Ale bardziej bolały w zeszłym cyklu jak torbiel mi się zrobiła wtedy chodzić nie potrafiłam.
A umowa nie przedłuży mi się automatycznie. Kobieta do 3 miesiąca nie jest chroniona. Jeżeli umowa kończy się przed 12 tyg to mogą jej nie przedłużyć -
Mam nadzieje ze mnie ominą te wszystkie tabletki i będę brać tylko kwas i witaminy . Z synem od 29 tyg brałam magnez i luteinę . Objawy miałam takie ze miałam gorączkę 40 stopni w dzień @ której nie było i biegunka .. A teraz nie wiem jak to nazwać ale oprócz mega zmęczenia i braku @ żadnych objawów
-
nick nieaktualny
-
Marta931217 wrote:Mam nadzieje ze mnie ominą te wszystkie tabletki i będę brać tylko kwas i witaminy . Z synem od 29 tyg brałam magnez i luteinę . Objawy miałam takie ze miałam gorączkę 40 stopni w dzień @ której nie było i biegunka .. A teraz nie wiem jak to nazwać ale oprócz mega zmęczenia i braku @ żadnych objawów
-
nick nieaktualny
-
Mama360 wrote:Ja też miałam nadzieję. Ale przez cb lekarz wprowadził. Czuję się trochę bezpieczniej.
0.5 cm szyjki .. ale donosiłam i urodziłam w 38+5 -
Karmelllka90 wrote:Moja koleżanka pracowała w piekarni i ze względu na piec nie wolno jej pracować dostała L4 od 6 tygodnia umowa sie jej kończyła za 2 tygodnia na czas próbny od razu jej przedłużyli
-
malutka_mycha wrote:Bolą jak je pomacam. Ale bardziej bolały w zeszłym cyklu jak torbiel mi się zrobiła wtedy chodzić nie potrafiłam.
A umowa nie przedłuży mi się automatycznie. Kobieta do 3 miesiąca nie jest chroniona. Jeżeli umowa kończy się przed 12 tyg to mogą jej nie przedłużyć
To prawda, jeśli umowa ma skończyć się przed 12 tygodniem ciąży to pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać. Jeśli umowa kończy się po 12 tyg ciąży to przedłuża się ona z automatu do dnia porodu. Ale to nie znaczy, że nie jesteś chroniona- jeżeli jesteś w ciąży pracodawca nie może Cię zwolnić (chyba, że dyscyplinarnie). Nawet jeżeli wręczy Ci wypowiedzenie, a Ty na drugi dzień przyjdziesz z zaświadczeniem, że jesteś w ciąży to pracodawca musi wycofać takie zwolnienie. Warto znać swoje prawa.
Ja jestem na stanowisku kierowniczym, więc też muszę powiedzieć wcześniej, ale w związku z tym, że niedawno poroniłam nie chce im jeszcze mówić, poczekam do końca sierpnia Myślę, że narzekać nie będą. U nas w pracy jest bardzo miła atmosfera i wszyscy wiedzą, że taka jest kolej rzeczy- jest taki moment w życiu kobiety, że zaczyna planować ciążę (lub nie ).👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasia moi niestety jeszcze oboje sie budzą. Nie zawsze oboje na raz i nie zawsze po 5 razy ale w 90% nocy jednak wstaje. Odziwo czesciej do starszej ktora dopiero po 2 urodzinach przespała noc.
Mi plamienie ustalo takze fajnie
Poleguje robie na drutach a dzieci wrzucilam do lozek i licze ze usną.
Co do objawow to u mnie gigantyczna sennosc, wrazliwe piersi i... ból zębow. W kazdej ciazy bolą mnie zeby, doslownie wszystkie, cała szczęka no i hustawka nastrojow. Jestem tak nieznosna i czepialska ze ja nie wiem jak ten mój chłop przetrwa -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ależ się rozpisałyście, aż trzeba już przysiadać na dłużej żeby nadrobić. Mama360 ta tabletka w kształcie serca to Acard prawda? to, że przyjmujesz go rano to zalecenie lekarza?? bo ja gdzieś czytałam, że najlepiej jest wieczorem i tak biorę, ale to nie potwierdzona informacja.
Ja od dzisiaj na zwolnieniu już. Zaczęły mi się w pon plamienia i zauważyłam, że w czasie pracy i po, gdzie większą część czasu spędzam na nogach są większe, a popołudniami jak pozwalam sobie poleżeć to się zmniejszają, a poza tym strasznie dokuczają mi mdłości i osłabienie więc poszłam do rodzinnej i poprosiłam o l4. Mam nadzieje, że gin we wtorek mi przedłuży, bo ciężko znoszę czas pracy. -
Ja to w ogole jestem porażką jesli chodzi o prace obecnie. W czerwcu 2017 urodzilam synka i poszlam na macierzynski (mieszkalam jeszcze w Norwegii). W sierpniu rok temu troche sie u mnie pozmienialo w zyciu i w pazdziwrniku zjechałam do Polski. Maciwrzynski skonczylam w polowie lipca 2018 wiec nie mialam prawa ani pracowac w Polsce ani nawet zarejesttowac sie w UP. 2 tyg po skonczonym macierzynskim okazalo sie ze jestem w ciązy -.- wiec pracy nie mam i nigdy w zyciu nie pracowalam w Polsce. Cale dorosle ztcie spedzilam w Norwegii
-
Peppa oj mój też powiedział, że zrobiłam się wredna, niemiła i nerwowa i faktycznie zauważyłam, że dużo szybciej się denerwuje...
Ja mamluteine dopochwowo i właśnie za pierwszym razem użyłam tego aplikatora, ale nigdy więcej! Zastanawiałam się tylko czy nie za płytko wsadzam tą tabletkę za pomocą palca, bo jednak jest on krtótszy niż ten aplikator
Ja jestem ciągle głodna dziewczyny, ale wszystko mi śmierdzi i nie mam na nic ochoty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 10:54
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny