X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie u mnie też katar...

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulis kochana tutaj!! Oby od Nas jak najwięcej osób tu przyszło :*
    Już bym chciała żebyśmy wsystkie miały widoczne zarodku. O jakby to mnie uspokoiło.niech ten czas leci.
    Ja mam duże mdłości i jestem nieprzytomna. Nie miałam tak w poprzednich. Dużo się teraz dzieje. I ta beta taka wysoka. Już chce wiedzieć.

Paula 90 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar miałam okrutny!!! Ale parę dni przed i w terminie @.minęło jakieś 2 dni po terminie.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka Twój avatar to Teoje prawdziwe zdjęcie usg? :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety to nie moje prawdziwe :( swoje dodam 27 sierpnia.
    obecne które dostałam jest zbyt słabej jakości

ale to które zostało zrobione w poniedziałek wygląda bardzo podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - hej Kochana :-) ja też bym chciała już coś zobaczyć. Zaraz jedziemy na jakąś plażę poleżeć w cieniu. Bo ukrop okrutny. Ja mam malutkie objawy, mdłości bardzo słabe i senność większą niż normalnie ale bez przesady.
    Ja też mam katar i ogólnie czułam się jak na grypę.
    Jedyne w co mnie niepokoi to te właśnie bóle podbrzusza które nawet ciężko nazwać bólem. To takie dziwne uczucie jakby coś mi tam ciążyło, taki jakby ucisk i rozpieranie. Nie tak jak na okres. Raczej bliżej pachwin niż środka. I nie jest to uciążliwe na tyle żeby nospy jakieś brać czy coś. I boli kilkanaście razy dziennie przez chwilkę. Jak się nad tym nie zastanawiam to prawie nie czuje. Ale ja jestem przewrażliwiona teraz po tym poronieniu i chucham i dmucham. Przejdzue mi jak odbiorę betę :-)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie we wtorek tez tylko taka mała czarna kropkę było widać :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A ja dzisiaj miałam swoje pierwsze rzyganko... Masakra aż mi nosem leciało.. Co do pierwszych objawów ciąży to miałam plamienie implantacyjne i brak bólu piersi, wiedziałam że się udało. Dzień po plamieniu zrobiłam test i była kreska widoczna tylko pod światło, było to 8dpo. Dzień pózniej beta 7,8 :) Cała reszta objawów przyszła już po terminie okresu, rozpieranie brzucha, dziwne kłucia itp. Potem doszły mdłości, a teraz już wymioty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:54

Karmelllka90, siamyrka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też są bóle brzucha bliżej lewego jajnika, czasem jak za szybko wstanę to aż zginam się w pół z bólu. więc staram się powoli wstawać.

W pracy siedzę 8 godzin na stołku. więc na szczęście za wiele się nie dzieje.
    Tylko mdłości najgorsze. Tym bardziej że nikt jeszcze nic nie wie, ale już wiem że nie będą zadowoleni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam nowe przyszłe mamusie!

Co do sexu ja na razie mimo ochoty bardzo dużej wstrzymuje sie bo sie boje.

U mnie ten lipiec był zwariowany. W maju była ciąża biochemiczna objawami był bol piersi i bol zębów i raz kucalam głaskałam psa sąsiad i jak wstałam miałam mroczki przed oczami. Ale z moja ciąża biochemiczna jest na prawde opowieść.
    Wiec w czerwcu po ciazy biochemicznej miałam monitoring wszystko idealnie cudowna owulacja bol piersi od razu po owulacji moja ginekolog była pewna ze sie uda i jakie było moje zdziwienie jak okres przyszedł idealnie w terminie. Lipiec odpuściłam troszkę sie zafiksowałam na starania wiec w lipcu powiedziałam sobie zero lekarzy zero wszystkiego - wiedziałam ze owulacja bedzie jakoś 18/19 dc co wypadło w moje urodziny miałam jeszcze testy owulacyjne a to zrobię i wszystkie wychodziły całkowicie negatywne jedynie miałam śluz płodny taki piękny 19 dc dzien po moich urodzinach 22 polecieliśmy na Krete i tam totalny relaks i chyba jakoś około 6 dpo zaczęły mnie tam swędzieć okropnie sutki i powiedziałam sobie ze dość wkręcania sobie objawow. Byłam tez dość senna na tych wakacjach jak nigdy. I w dzien wylotu zaczęły bolec zeby i bardzo spuchły mi kostki i stopy ale to bardzo miałam stopy słonie aż maz sie wystraszył. Wylądowaliśmy w poniedziałek a we wtorek wstałam rano i jak nigdy sutki były bardzo wrażliwe około 17 zrobiłam test od razu 2 ładne kreski tego samego popołudnia pojechałam ba betę a tam 51 to było 11 dpo

Dziewczyny zauważyłam ze po przebudzeniu mój organizm wymaga ode mnie przeciągania sie... haha czy wy tez cos takiego macie? Nigdy wcześniej nie musiałam sie przeciągać hahha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty świadczą o wysokiej becie. A piersi cie bolą??

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka ja to mam beznadziejna sytuację. Z końcem sierpnia kończy mi się umowa i od września miała być nowa. I cały czas się bije z myślami czy powiedzieć czy przetrzymac, oszukać i powiedzieć we wrześniu. Spać mi to po nocach nie daje :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    no u mnie też są bóle brzucha bliżej lewego jajnika, czasem jak za szybko wstanę to aż zginam się w pół z bólu. więc staram się powoli wstawać.

W pracy siedzę 8 godzin na stołku. więc na szczęście za wiele się nie dzieje.
    Tylko mdłości najgorsze. Tym bardziej że nikt jeszcze nic nie wie, ale już wiem że nie będą zadowoleni.

Ja tez myślałam ze nie bedą zadowoleni ale dobrze to przyjęli jesli chodzi o szefostwo bo mój zespół sie bardzo ucieszył. Ja powiedziałam w pracy od razu ale dlatego ze jestem kierownikiem zazdzam grupa ludzi pracuje pod presja czasu na wskaźnikach gdzie to jest ogromny stres. Dużo tez stoję a wtem chwili mogę stać tylko 3 godzi 4 godziny pracuje przy konputerze a 1 mam jakby przerwy bo tak jest zapisane w wytycznych dla kobiet w ciazy dostałam od prawnika. I dzięki temu ze wiedza jesli potrzebuje wyjsć na badania czy do lekarza tylko informuje a pracodawca musi mi to umożliwić i to nie wpływa na moje wynagrodzenie ani godziny pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    KasiaMamaPatryka ja to mam beznadziejna sytuację. Z końcem sierpnia kończy mi się umowa i od września miała być nowa. I cały czas się bije z myślami czy powiedzieć czy przetrzymac, oszukać i powiedzieć we wrześniu. Spać mi to po nocach nie daje :(
    Kochana jak powiesz umów aprzwdluza ci sie automatycznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kochana ty masz taki duży ładny progesteron powiedz mi jak zachowują sie twoje piersi przy takim progu? Bolą cie cały czas?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wymioty świadczą o wysokiej becie. A piersi cie bolą??

Bete mam już na pewno dużą bo w poniedziałek była około 18 tysięcy, więc już około 40 tysięcy na pewno mam.. Piersi bolą. U mnie jest tak, że objawem ciąży jest brak bólu piersi bo zawsze przed okres mnie bolą, a znowu jak jestem w ciąży to po terminie okresu już zaczynają boleć :) Sutki mi się powiększyły, wyglądają jak giganty :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 10:11

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą jak je pomacam. Ale bardziej bolały w zeszłym cyklu jak torbiel mi się zrobiła :) wtedy chodzić nie potrafiłam.

A umowa nie przedłuży mi się automatycznie. Kobieta do 3 miesiąca nie jest chroniona. Jeżeli umowa kończy się przed 12 tyg to mogą jej nie przedłużyć :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na pewno nie będą zadowoleni jak powiem. jest nas w biurze tylko trzy. pracuje w tej firmie dwa lata. wcześniej były tylko we dwie.
    powiem może we wrześniu powiem, jak usg 27 będzie ok.

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Marta ja mialam os miesiączke 10 lipca a idw ok 25 sierpnia.

Malutka mycha my sie wczoraj kochalismy i dopoki nic sie nie dzieje to nie zamierzamy rezygnowac :) jesli lekarz nie zabroni z powodu krwiaka czy potem zagrozenia przedwczesnym porodem to mozna :D

Ja juz po 3ciej pobudce do dzieci. Wracam spac bo sennosc to poki co najwiekszy objaw mojej ciazy

Marta tez mam chlopaczka z 2017 ale czerwcowego :) i córke z 2016
    Oo super ;D to taka fajna gromadka❤️ Ja chce dwoje ale kto wie może po 30tce przyjdzie czas na3

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass wrote:
    A jaki byl wasz pjerwszy objaw ciazy? Co was skłoniło do zrobienia testu?
    U mnie brak @ , po za tym nic .. a zd nigdy się nie spóźnia to wiedziałam ze to ciąża

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ