Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta przynajmniej będzie już wszystko widać ja okres miałam 4.07 i planowałam iść Ok 15.08 do lekarza, ale ze zaczelam plamić poleciałam wczoraj.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
kamylalyt wrote:B_002 u mnie jak wychodziły bakterie w nocy kazano powtarzać badanie. W powtórzone badaniu bakterii już nie było. Mamaginekolog opisuje jak powinno się pobierać próbke https://mamaginekolog.pl/mocz-do-badania/Mama360 wrote:Ja biorę zuravit i pije herbatkę z pokrzywy. Lekarka mi zaleciła bo w pon rano miałam pieczenie przy siusianiu i krew. Przeszło
Dzięki za rady Na razie badania nie będę powtarzać jak nie mam objawów, poczekam i zobaczę co mi powie pani doktor.
A w między czasie sobie właśnie zacznę zażywać różne suplementy czy tam soki które działają antybakteryjnie na układ moczowy.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Marta ja miałam @ 7.07 a na wizyte idę 23.08 więc też jestem `opozniona'
Dziewczyny jak jest z seksem na początku? Poruszyłam dzisiaj ten temat i ku mojemu zaskoczeniu mąż mówi kategorycznie nie bo się boi. I twierdzi że wytrzyma nawet i 9 miesięcy, jakaś paranoja. Na razie ustaliliśmy że wstrzymamy się do wizyty u lekarza ale chciałabym poznać Wasze zdanie Lepiej poczekać do końca 3 miesiąca?Marta931217 lubi tę wiadomość
-
Marta ja mialam os miesiączke 10 lipca a idw ok 25 sierpnia.
Malutka mycha my sie wczoraj kochalismy i dopoki nic sie nie dzieje to nie zamierzamy rezygnowac jesli lekarz nie zabroni z powodu krwiaka czy potem zagrozenia przedwczesnym porodem to mozna
Ja juz po 3ciej pobudce do dzieci. Wracam spac bo sennosc to poki co najwiekszy objaw mojej ciazy
Marta tez mam chlopaczka z 2017 ale czerwcowego i córke z 2016 -
Tylko jak to mężowi wytłumaczyć. Bo ja w sumie nie mam opór. Wprawdzie dzisiaj mnie brzuch pobolewa (jutro termin @, mam nadzieję że to przez to) ale ogólnie nie wykluczam. Nie spodziewałam się tego ale mąż stanął okoniem. Muszę nad nim popracować.
-
Moze sprobuj mu wytlumaczyc ze malenstwo jest bardzo dobrze chronione a poza tym to on nie ma dojscia do macicy. Chyba nie boi sie ze bedzie w czolo stukał malucha?
Albo... poczekaj do wizyty i niech lekarz mu wytlumaczy. Zawsze to autorytet medyczny -
Aasha wrote:Marta, ja miałam okres 04.07, wizytuje 24.08
Ja cała drogę Powrotna z auta myślałam że zwymiotuje w aucie. Ale już wiem że muszę co 2-3godz coś zjeść. A ja jadłam obiad o 15 i koniec bo mnie odrzuca. Wróciłam, zjadłam jogurt wzięłam leki ok.
Co do seksu poprzednie ciążę to się kochałam codziennie i nawet w dniu porodu, ale teraz co prawda był seks normalnie ale może wstrzymam się sama żeby tak często
Mój ma też obawy. Ja też mam z jakiegoś powodu te leki. Może tak co parę dni. Na pewno nie codziennie. Wydaje mi się że wyluzujemy jak już będzie zarodek z serduszkiem i będzie wszystko ok. -
malutka_mycha wrote:
Dziewczyny jak jest z seksem na początku? Poruszyłam dzisiaj ten temat i ku mojemu zaskoczeniu mąż mówi kategorycznie nie bo się boi. I twierdzi że wytrzyma nawet i 9 miesięcy, jakaś paranoja. Na razie ustaliliśmy że wstrzymamy się do wizyty u lekarza ale chciałabym poznać Wasze zdanie Lepiej poczekać do końca 3 miesiąca?
Co do seksu jezeli ciąża nie jest zagrożona można się kochać
Poza tym seks to nie tylko stosunek można bawić się fajnie i bez penetracji. Ważne żeby nie rezygnować z bliskości. Może zacznij od wspólnej kąpieli albo poproś o masaż lub sama zaproponuj ukochanemu -
Marta931217 wrote:czy tylko ja majac okres 5.07 ide na wizyte dopiero 20.08 ?? ;(
Marta931217 lubi tę wiadomość
-
Shass wrote:A jaki byl wasz pjerwszy objaw ciazy? Co was skłoniło do zrobienia testu?
Ja żadnych objawów nie miałam i nie mam ale obserwuję cykle od lat. W związku z tym że staraliśmy się o dziecko zrobiłam test dzień po spodziewanej @ F ale już wiedziałam że jestem w ciąży wykres miałam trójfazowy i zakres temp był wyższy niż normalnie -
Shass wrote:A jaki byl wasz pjerwszy objaw ciazy? Co was skłoniło do zrobienia testu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 06:56
-
Mnie też do zrobienia testu nie skłoniły żadne objawy tylko wykres, który już wskazywał że mogło się udać
Co do seksu to nie ma przeciwwskazań jeśli nic się nie dzieje. My z mężem to robimy ale trochę rzadziej teraz ze względu na moje ciągle zmęczenie jak wracam z pracy.
Jeśli ciąża zdrowa to czemu rezygnować z przyjemności które są bezpieczne
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN