X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy też miałaś krew w 💩 ? Mnie jakoś nic nie boli, tylko po zrobieniu dziś czuje pieczenie.
    Miałam wodospady krwi...
    Jak już był potok krwi to poszłam do lekarza i miałam mieć to badania rurka ale zaszła w 2 ciaze i się wywinelam. Po 2 ciszy wyleczylam to tabletkami w końcu. W sensie globulkami.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Miałam wodospady krwi...
    Jak już był potok krwi to poszłam do lekarza i miałam mieć to badania rurka ale zaszła w 2 ciaze i się wywinelam. Po 2 ciszy wyleczylam to tabletkami w końcu. W sensie globulkami.

Bolało Cię coś ? Bo ja już się nakręciłam, że to jakiś rak czy coś..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- ja też miałam wewnętrzne. Krwawiły. Bolały. Wyleczone Hemorectalem. Brałam dwa razy dziennie przez lekko ponad trzy tygodnie ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy nie uroilam sobie tych brzuszkowych kłopotów...przecież dzieci płaczą, napinają się przy baczkach, robią się czerwone... Tak chyba ma każde dziecko? Czy się mylę? Raz się zdarzył taki nieutulony płacz... kupy są... Czy ja przesadzam???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 18:19

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja Marcelinie nie podaję nic, oprócz witaminy D.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Bolało Cię coś ? Bo ja już się nakręciłam, że to jakiś rak czy coś..
    W sumie nie bolało. Też już miałam wkrecone. Człowiek młody i głupi. Idź po prostu do lekarza od razu :) nie czekaj jak ja

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy też miałaś krew w 💩 ? Mnie jakoś nic nie boli, tylko po zrobieniu dziś czuje pieczenie.
    Miewam w kale czy na papierze. Tylko mi towarzyszy bol przy wyproznianiu.. Doslownie jakby mnie ktos tam nacinal.. A nieraz nawet dyskomfort i pieczenie jak siedze.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, jak nie placze jednym ciagiem jak syrena przynajmniej godzine dwie, to przesadzasz. U nas kiedys michalek plakal przez dwa dni z malymi przerwami na krotki sen, potem plakal juz dwie godziny dziennie pod wieczor i ja uwazalam ze to niedojrzaly uklad pokarmowy, a nie porzadna kolka. A Bunio placze jakby go ze skory obdzierali?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    W sumie nie bolało. Też już miałam wkrecone. Człowiek młody i głupi. Idź po prostu do lekarza od razu :) nie czekaj jak ja

Ale ja się tez boję, a to się jakoś bada ? Sprawdza ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ryzyko jest zawsze i wszedzie. W zasadzie kazda z nas ma swoj sposob na wychowanie.
    Ja nie zamierzam sie ponosic az takim wariactwom. Ale nie bronie nikomu sie izolowac i ustalac swoich regul. W końcu Twoje dziecko Twoje decyzje.
    Ale mysle ze spacery na dworze tez sa dla was dużym zagrożeniem. Zrezygnujesz z nich?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bierzesz jakieś leki ?

Paula, a te cudo to na receptę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiamy biogaje. Mamy po niej zielone kupy i Młody krzywi się ewidentnie przy gazach. Wcześniej (zanim dalam biogaje czyli jakiś tydzień temu) bąki szły przez sen. A teraz się budzi, krzywi i czasem zapłacze.
    Miała któraś z Was takie objawy po tych kroplach?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, jak nie placze jednym ciagiem jak syrena przynajmniej godzine dwie, to przesadzasz. U nas kiedys michalek plakal przez dwa dni z malymi przerwami na krotki sen, potem plakal juz dwie godziny dziennie pod wieczor i ja uwazalam ze to niedojrzaly uklad pokarmowy, a nie porzadna kolka. A Bunio placze jakby go ze skory obdzierali?

No raz się zdarzył taki płacz przez dłuższy czas.... Tak ogólnie mu się zdarzy na krótko tak płakać ale po wzięciu na ręce albo podanie smoczka lub cyca przestaje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam z tym co mowi Paula, tylko majac, dziecko i utrzymujac bliskie kontakty np. Z rodzenstwem posiadajacym dzieci ciezko temu sprostac. Ja mam taka sytuacje, ze tylko michalek zagraza malemu, nie jest szczepiony np. Na ospe i meningokoki. Chce go zaszczepic w lipcu jak nie bedzie chodzil do przedszkola. Gdybym nie miala przedszkolaka moze nie walczylabym z tym laktatorem i nie przystawiala malego z uporem maniaka, chociaz nie wiem ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zona brata mojego meza, taka o ultrakatolickim nastawieniu przyslala do mnie prosbe o modlitwe za jakas tam kobiete, ktorej dzieci dostaly sepsy odmeningokokowej. Najmlodszy 3 miesieczny chlopczyk zmarl, dwulatek i czterolatek walcza o zycie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce zaszczepic Brunka na meningokoki w nastepne wakacje. Najpierw Michalka.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jesli przestaje, to nie kolka. U mnie tez sie rozwyje dopoki go nie przebiore nie zmienie pieluchy i nie nakarmie. A na rekach anioł ;) Oczywiscie Twoj Bunio moze miec inaczej troche, ale przy kolce by sie nie uspokoilo dziecko nawet na rekach.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha przez to niewyspanie głowiłam się chwilę nad tym jak Ty jesteś w stanie karmić na kolanach... ja pierdziu... doszło do mnie własnie, ze to dziecko trzymasz na kolanach... :)
    Uwielbiam Cie ❤️❤️🤣🤣🤣🤣
    A ja na kolanach też już karmilam. Wczoraj mała leżała na kanapie u teściowej a mi najłatwiej było przysiąść na podłodze i karmić :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprowadziliśmy kozy na spacer :) katarek wymiata ;)

Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Odstawiamy biogaje. Mamy po niej zielone kupy i Młody krzywi się ewidentnie przy gazach. Wcześniej (zanim dalam biogaje czyli jakiś tydzień temu) bąki szły przez sen. A teraz się budzi, krzywi i czasem zapłacze.
    Miała któraś z Was takie objawy po tych kroplach?

Ja nie stosowałam biogaji i nie mamy zielonych kup Ale młody pręży się, wygina, krzywi i czasem płacze przy bakach przez sen....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3301 3302 3303 3304 3305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ