X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka napisz proszę o tych pomiarach temperatury. Coś się odejmowalo i nie pamietam co.
    A mąż kupił termometr bezdotykowy i malej zmierzył 37,4 i teraz jestem zestresowana.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela - mi właśnie o tej sepsie mówili teraz przy okazji szczepienia. To wcale nie są takie rzadkie przypadki. U mnie w mieście jakiś czas temu zmarło dziecko na tą sepsę odmeningokokowa.
    Zresztą ja się boję, tych Ukraińców najechało tu i nawiozlo cholera wie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka jesli przestaje, to nie kolka. U mnie tez sie rozwyje dopoki go nie przebiore nie zmienie pieluchy i nie nakarmie. A na rekach anioł ;) Oczywiscie Twoj Bunio moze miec inaczej troche, ale przy kolce by sie nie uspokoilo dziecko nawet na rekach.

Czyli wychodzi na to że Ola nie ma kolek bo jednak się uspokaja po zmianach pozycji... Zresztą dziś już jest spokojniej (na razie) 😉 pewnie ją czasem brzuszek zaboli ale jest nadzieja że to nie kolki 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi bierzesz jakieś leki ?

Paula, a te cudo to na receptę ?
    Moj jedyny lek to nospa. Jutro 9.30 mam wizyte u rodzinnego. Zobaczyny co dalej i moze uda mi sie w koncu dodzwonic do tego chirurga prywatnego spoza mojego miasta.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wam również dzieci więcej kichaja po zastosowaniu katarku???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z laktatorem i metoda 7-5-3 caly czas mam malo mleka i maly sie wscieka bo później ulatuja mu kropelka po kropelce.. W ogole nie ma strumieni..
    Jestem podlamana.. Jak mlody zje ten pierwszy strumień mleka to jest awantura.. Musze dostawic go do drugiego i tez sciaga strumien i potem wsciek.. Po takim karmieniu metoda 7-5-3 odciagam w granicach 35 do 55ml mleka..
    Myslicie ze femaltiker plus dostawianie malego i odciaganie tą metodą pomoze mi w rzece mleka?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka napisz proszę o tych pomiarach temperatury. Coś się odejmowalo i nie pamietam co.
    A mąż kupił termometr bezdotykowy i malej zmierzył 37,4 i teraz jestem zestresowana.

Tunia nasz ma 37-37,3 cały czas i to jest normalne....a normalnym termometrem mierzysz w pupie i odejmujesz 0,5 st

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - nie, dostaniesz w każdej aptece i kosztuje parę złotych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny wam również dzieci więcej kichaja po zastosowaniu katarku???
    Tak. Ale u nas więcej kicha ogólnie po wodzie morskiej więc myślę że to kwestia wody niż katarku :-)
    Wody używamy co rano do nawilżania noska

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma jeszcze problemy z tarczycą oprócz mnie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Odstawiamy biogaje. Mamy po niej zielone kupy i Młody krzywi się ewidentnie przy gazach. Wcześniej (zanim dalam biogaje czyli jakiś tydzień temu) bąki szły przez sen. A teraz się budzi, krzywi i czasem zapłacze.
    Miała któraś z Was takie objawy po tych kroplach?
    Paula u nas byly zatwardzenia i płakała bardzo nie mogła zrobić kuoy 3 razy były ustąpiły po odstawieniu biogaji i mleka Bebilon chociaż teraz jak pomyślę to nie mleko powodowało to a właśnie biogaja bo mleko dostawała już w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Prawidłowa. 37,4 czyli odjąć 0,5 stopnia masz 36,9 wszystko gra

Tunia76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A czy któraś z Was ma jeszcze problemy z tarczycą oprócz mnie ?
    Ja nie mam połowy tarczycy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero weszliśmy do domu. Dzisiaj 3 spacery i posiadowki na ogródku. Mam nadzieję że ta pogoda już z nami zostanie bo wiem, że zyje.

Jestem bez samochodu dramat padła nam chyba uszczelka pod chłodnicą 😫😫😫

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam niedoczynność.

My dziś cały dzień w body z krótkim rękawkiem i spodenkach. Jak byłyśmy w szpitalu to żal mi byo tych wszystkich fajnych ubranek których już Nina nie założy bo będzie za duża. Nie wiem jakim cudem skoro przy porodzie miała 58 a waży teraz ponad 4kg ale wchodzi w najmniejsze ciuszki których nie mam super dużo i teraz nie wiem czy czegoś nie dokupić bo zaczyna brakować, zwłaszcza spodenek

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i znalazłam fajna aplikacje Moje Dziecko. Tam jest rozpisane co dziecko powinno na danym etapie umieć, co może, co powinno nas zaniepokoic. Wiadomo że to trzeba brać z przymrużeniem oka ale przynajmniej dzięki temu mniej więcej wiem czego mogę się spodziewac

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, odczuwasz jakieś dolegliwości w związku z niedoczynnością ?

Karmelka, ja mam całą do wyrzucenia, sporo guzków.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że już mogę się wykąpać z Leosią? Czy to za wcześnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, odczuwasz jakieś dolegliwości w związku z niedoczynnością ?

Karmelka, ja mam całą do wyrzucenia, sporo guzków.
    Ja mam tylko prawy płat ale on sam nie daje rady mam niedoczynnosc jestem na letoxie. Po porodzie wpadłam w duża nadczynnosc 6 czerwca mam wizytę u mojej Endo

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam tylko prawy płat ale on sam nie daje rady mam niedoczynnosc jestem na letoxie. Po porodzie wpadłam w duża nadczynnosc 6 czerwca mam wizytę u mojej Endo

Mnie się wydaje, że po porodzie to ja też mam jakieś problemy, ucisk w szyi, ciężej mi się oddycha. We wtorek pójdę po skierowanie na usg tarczycy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3302 3303 3304 3305 3306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ