Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...
B_002 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...
Mój się dzisiaj uśmiechał! Oczywiście nie do nas tylko najpierw dobjednej a potem do drugiej babci! Nie wiem chciał wyżulić prezent na dzień dziecka czy co...Karollinax26, espoir, Karmelllka90, mysla.nieskalana, MamaAga85, Fasolka77, Lolka30, Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Karola są wewnętrzne. Uwierz mi smuga krwi to pikuś.. Przechodziłam wewnętrzne po pierwszej ciazy 🙈
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny wam również dzieci więcej kichaja po zastosowaniu katarku???
Dziewczyny pamiętajcie o nawilżeniu noska po użyciu odkurzacza, a podczas odsysania dziecko powinno więc otwartą buzięFasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Zosia dzisiaj sprawiła mi piękny Dzień Mamy
Grzeczna była cały dzień. Po weselu jak się nakarmiłyśmy tak wstała dopiero o 5:30, a potem z przerwą na jeszcze jedno karmienie spałyśmy dziś obie do 10
W ciągu dnia nie spała dużo ale dużo się śmiała i gaworzyła. A na koniec najlepsze - powrót do domu 180km bez płaczu, całą drogę spała, zrobiliśmy jeden planowany postój na karmienie, zjadła i spała dalej. Cudownie! A wieczorem kąpiel, uśmiechy i już pięknie śpi. A my sobie z mężem odpoczywamyKarmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySsanie rączek to objaw że dziecię przeszło etap skoku rozwojowego. Dziecko w końcu trafia swoją rączka tam gdzie chce co mu się bardzo podoba, ssanie rączki uspokaja do tego stymuluje układ nerwowy więc nie można dziecku zabrania tego. Ta rączka jest nawet lepsza niż smoczek
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja nie zauważyłam żeby moja bardziej kichała.
Dziewczyny pamiętajcie o nawilżeniu noska po użyciu odkurzacza, a podczas odsysania dziecko powinno więc otwartą buzię
My używamy tylko raz po nocy bo mu mleko bardzo zatyka lewa dziurkę. -
nick nieaktualnyBasia może podpowiesz.. Bo jestem otwarta na rady i zgodnie z Twoim systemem od wczoraj cały dzień i dziś pilnujemy 3 godz.. Chodź raczej wychodzi 2,5 między karmieniami. No ale to i tak super. W nicy faktycznie miał. Długa jedna przerwę.. Zobaczymy dziś ale za to mamy problem z kąpielą.
Do tej pory przez 2 Msc była kąpiel że śmiechem.. Zabawa.. Kochał to... Ale zakładam że np jadł o 19:00 kąpiel przed 20.. Ma teraz zgodnie z trzymaniem żeby nie jadł kąpiel jest na glodzie..jest wielki wrzask.. Krzyk.. Tragedia.. I to drugi dzień.. To jeden problem
Drugi : nasz już nie Ulewa prawie teraz zaczął więcej.. Bo jak pilnuje tych 2,5 3 godzin to je tak dużo bo jest tak głodny że ulewa tak że on i ja wszystko jest do przebrania.. Nie miałam tak nigdy..
Więc nie wiem czy ten system się u Nas sprawdzi.. Chyba byliśmy wcześniej szczęśliwsi nawet wstając częściej w nocy.
Jeżeli masz jakieś rady chętnie posłucham.
Biedne dziecko cały czas mi ciągnie dyda z głodu.. No ale wytrzymuje.. Tylko czy o to chodzi?? -
Mama19 z tym kąpaniem to chyba lepiej po jedzeniu skoro tak reaguje na kąpiel na głodzie. My wieczorem mamy właśnie te krótsze przerwy 2,5h. 3h udaje się rano i przed południem. Kąpiemy raczej po jedzeniu ostatnio, ale dzisiaj na przykład wykąpałam ją przed karmieniem bo to było po podróży i się obudziła. Przerwa była 2h ale w czasie drogi zjadła niedużo więc skróciłam.
Co do ulewania to nie pomogę, bo nam ten system pomógł i ulewanie się skończyło.
Ale może pomaga też naturalna pozycja karmienia w której Zosi się odbija 2-3 razy w czasie karmienia. Dzięki temu potem nie ulewa.
Myślę że powinniście robić tak jak dla was najlepiej. Nie zawsze wszystkie metody u każdego się sprawdzają tak samo
-
nick nieaktualnyFaktycznie przypomniałas mi ze przestałam go mniej odbijać jak wcześniej bo aż mu nie chce przerywać. Pamiętasz.. Sama. Pisałam że pomaga Nam odbijanie parę razu podczas karmienia a teraz to zaniechalam.. Jutro jeszcze to wprowadzę na nowo i zobaczymy a faktycznie przed kąpielą dam mu się jakby napic trochę tak z godz przed.. Może wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 22:31
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMłoda jak zasnęła nam na spacerze o 19:00 tak o 21 dostała jedzenie na śpiocha myślałam że wstanie a ta...zjadła na śpiocha i spala dalej więc mówię do męża zaraz się obudzi i nic o 22 mąż ja wybudził i umył trochę się wkurzyła Rysia ciągnęła ostro, ale po myciu mąż ją przytulił i śpi 🙏
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Faktycznie przypomniałas mi ze przestałam go mniej odbijać jak wcześniej bo aż mu nie chce przerywać. Pamiętasz.. Sama. Pisałam że pomaga Nam odbijanie parę razu podczas karmienia a teraz to zaniechalam.. Jutro jeszcze to wprowadzę na nowo i zobaczymy a faktycznie przed kąpielą dam mu się jakby napic trochę tak z godz przed.. Może wystarczy
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/81fa27176087.jpg
Mojej Leosi zamiast rosnąć włosy na czubku głowy bujnie rosną na "oczach" 😉😁DorotaAnna, espoir, Mama36, MamaAga85, Karollinax26, B_002, Fasolka77, Lolka30, Bubek, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Hello
Mikołajek w tym dzisiejszym szczególnym dniu kończy 2 miesiąc, świętujemy razem
Czy możecie polecić jakieś termoopakowanie na butelkę. Kupiłam z babyone, ale nie utrzymuje mi temperatury wody w butelce 😢
Jak wypróbujecie już słuchawki dla dzieci to koniecznie dajcie znać jak się sprawdziły.