X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...
    Fasolcia a rozmawiasz z nim? Wiem że może się głupie to pytanie wydać ale moja przyjaciółka nie rozmawiała do corci bo się wstydzila i też długo czekała na uśmiech pierwszy uśmiech dostała jej mama która gadała do dziecka

B_002 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...

Mój się dzisiaj uśmiechał! Oczywiście nie do nas tylko najpierw dobjednej a potem do drugiej babci! Nie wiem chciał wyżulić prezent na dzień dziecka czy co... XD

Karollinax26, espoir, Karmelllka90, mysla.nieskalana, MamaAga85, Fasolka77, Lolka30, Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karola są wewnętrzne. Uwierz mi smuga krwi to pikuś.. Przechodziłam wewnętrzne po pierwszej ciazy 🙈
    mi ostatnio tak chluslo krwia ze myslalam ze okres dostalam ...a to z odbytu bylo...ale nie bolalo wiec nie wiem co....zobaczymy jutro czy uda sie II bo juz 2 dni nie bylam

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny wam również dzieci więcej kichaja po zastosowaniu katarku???
    Ja nie zauważyłam żeby moja bardziej kichała.
    Dziewczyny pamiętajcie o nawilżeniu noska po użyciu odkurzacza, a podczas odsysania dziecko powinno więc otwartą buzię :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzisiaj sprawiła mi piękny Dzień Mamy :)
    Grzeczna była cały dzień. Po weselu jak się nakarmiłyśmy tak wstała dopiero o 5:30, a potem z przerwą na jeszcze jedno karmienie spałyśmy dziś obie do 10 :)
    W ciągu dnia nie spała dużo ale dużo się śmiała i gaworzyła. A na koniec najlepsze - powrót do domu 180km bez płaczu, całą drogę spała, zrobiliśmy jeden planowany postój na karmienie, zjadła i spała dalej. Cudownie! A wieczorem kąpiel, uśmiechy i już pięknie śpi. A my sobie z mężem odpoczywamy :)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssanie rączek to objaw że dziecię przeszło etap skoku rozwojowego. Dziecko w końcu trafia swoją rączka tam gdzie chce co mu się bardzo podoba, ssanie rączki uspokaja do tego stymuluje układ nerwowy więc nie można dziecku zabrania tego. Ta rączka jest nawet lepsza niż smoczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nie zauważyłam żeby moja bardziej kichała.
    Dziewczyny pamiętajcie o nawilżeniu noska po użyciu odkurzacza, a podczas odsysania dziecko powinno więc otwartą buzię :)
    Ja tak samo nie zauważyłam. Wrecz przestał po dwóch dniach.
    My używamy tylko raz po nocy bo mu mleko bardzo zatyka lewa dziurkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może podpowiesz.. Bo jestem otwarta na rady i zgodnie z Twoim systemem od wczoraj cały dzień i dziś pilnujemy 3 godz.. Chodź raczej wychodzi 2,5 między karmieniami. No ale to i tak super. W nicy faktycznie miał. Długa jedna przerwę.. Zobaczymy dziś ale za to mamy problem z kąpielą.
    Do tej pory przez 2 Msc była kąpiel że śmiechem.. Zabawa.. Kochał to... Ale zakładam że np jadł o 19:00 kąpiel przed 20.. Ma teraz zgodnie z trzymaniem żeby nie jadł kąpiel jest na glodzie..jest wielki wrzask.. Krzyk.. Tragedia.. I to drugi dzień.. To jeden problem
    Drugi : nasz już nie Ulewa prawie teraz zaczął więcej.. Bo jak pilnuje tych 2,5 3 godzin to je tak dużo bo jest tak głodny że ulewa tak że on i ja wszystko jest do przebrania.. Nie miałam tak nigdy..

Więc nie wiem czy ten system się u Nas sprawdzi.. Chyba byliśmy wcześniej szczęśliwsi nawet wstając częściej w nocy.
    Jeżeli masz jakieś rady chętnie posłucham.
    Biedne dziecko cały czas mi ciągnie dyda z głodu.. No ale wytrzymuje.. Tylko czy o to chodzi??

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 z tym kąpaniem to chyba lepiej po jedzeniu skoro tak reaguje na kąpiel na głodzie. My wieczorem mamy właśnie te krótsze przerwy 2,5h. 3h udaje się rano i przed południem. Kąpiemy raczej po jedzeniu ostatnio, ale dzisiaj na przykład wykąpałam ją przed karmieniem bo to było po podróży i się obudziła. Przerwa była 2h ale w czasie drogi zjadła niedużo więc skróciłam.
    Co do ulewania to nie pomogę, bo nam ten system pomógł i ulewanie się skończyło.
    Ale może pomaga też naturalna pozycja karmienia w której Zosi się odbija 2-3 razy w czasie karmienia. Dzięki temu potem nie ulewa.
    Myślę że powinniście robić tak jak dla was najlepiej. Nie zawsze wszystkie metody u każdego się sprawdzają tak samo :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie przypomniałas mi ze przestałam go mniej odbijać jak wcześniej bo aż mu nie chce przerywać. Pamiętasz.. Sama. Pisałam że pomaga Nam odbijanie parę razu podczas karmienia a teraz to zaniechalam.. Jutro jeszcze to wprowadzę na nowo i zobaczymy a faktycznie przed kąpielą dam mu się jakby napic trochę tak z godz przed.. Może wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 22:31

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jak zasnęła nam na spacerze o 19:00 tak o 21 dostała jedzenie na śpiocha myślałam że wstanie a ta...zjadła na śpiocha i spala dalej więc mówię do męża zaraz się obudzi i nic o 22 mąż ja wybudził i umył trochę się wkurzyła Rysia ciągnęła ostro, ale po myciu mąż ją przytulił i śpi 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Faktycznie przypomniałas mi ze przestałam go mniej odbijać jak wcześniej bo aż mu nie chce przerywać. Pamiętasz.. Sama. Pisałam że pomaga Nam odbijanie parę razu podczas karmienia a teraz to zaniechalam.. Jutro jeszcze to wprowadzę na nowo i zobaczymy a faktycznie przed kąpielą dam mu się jakby napic trochę tak z godz przed.. Może wystarczy :)
    Karmisz z jednej piersi czy z dwóch? Jeśli z dwóch to możesz dać mu jedną piers wykąpać i dać druga. Na szkole rodzenia nam taką opcję podawali że dzieci nie lubią kąpać się na głoda więc troszkę podkarmiać ale dokończyć po kąpaniu wtedy już takie utulenie do snu.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej Karmelka.
    Jutro pokombinuje jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81fa27176087.jpg

Mojej Leosi zamiast rosnąć włosy na czubku głowy bujnie rosną na "oczach" 😉😁

DorotaAnna, espoir, Mama36, MamaAga85, Karollinax26, B_002, Fasolka77, Lolka30, Bubek, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ rzesiska!!! Kasi też rzęsy się uwidocznily, ale do Leosi Jej daleko!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ależ rzesiska!!! Kasi też rzęsy się uwidocznily, ale do Leosi Jej daleko!
    A jak u Kasi z włoskami? Bo moja ma msrniutkie z tyłu całkiem całkiem ale u góry jak chlopaczek 😁😒

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mój zaczyna się ślinić i pcha rączki do buzi
    Moja też! A ja myślałam że głodna jest, daje jej butle a ona wypluwa. I lekko zdezorientowana bylam

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Hello :)
    Mikołajek w tym dzisiejszym szczególnym dniu kończy 2 miesiąc, świętujemy razem ;)

Czy możecie polecić jakieś termoopakowanie na butelkę. Kupiłam z babyone, ale nie utrzymuje mi temperatury wody w butelce 😢

Jak wypróbujecie już słuchawki dla dzieci to koniecznie dajcie znać jak się sprawdziły.
    Ja kupilam w rosman lovi i dramat. Nie polecam tez nie trzyma temp.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Też mam takie obawy...
    Mi od razu powiedzieli zeby nie odciagac czesto bo wysuszymy sluzowke i bedzie sie nadmiernie produkowac wydzielina.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, piękne rzęski! Sztucznych nie trzeba będzie 😁
    Marcepan też już ma dość długie, to nie po mnie 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3304 3305 3306 3307 3308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ