Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Ja walczę z laktatorem i metoda 7-5-3 caly czas mam malo mleka i maly sie wscieka bo później ulatuja mu kropelka po kropelce.. W ogole nie ma strumieni..
Jestem podlamana.. Jak mlody zje ten pierwszy strumień mleka to jest awantura.. Musze dostawic go do drugiego i tez sciaga strumien i potem wsciek.. Po takim karmieniu metoda 7-5-3 odciagam w granicach 35 do 55ml mleka..
Myslicie ze femaltiker plus dostawianie malego i odciaganie tą metodą pomoze mi w rzece mleka?
Powinno pomóc , ja piję jeszcze te ziółka co polecała Stresant- rutwica lekarska. Pomaga w laktacji i obniżają glukozę we krwiFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:My dopiero weszliśmy do domu. Dzisiaj 3 spacery i posiadowki na ogródku. Mam nadzieję że ta pogoda już z nami zostanie bo wiem, że zyje.
Jestem bez samochodu dramat padła nam chyba uszczelka pod chłodnicą 😫😫😫
Głowicą a nie chłodnicą? Tak? Współczuję....Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Paula tak codziennie nie zaszkodzi?
Ja też codziennie używam wody morskiej do nosa, czasem 2 razy dziennie. Widać, że jest lepiej i lepiej się jej oddycha. Psikam do obu dziurek a później ściągam aspiratorem fluczki, chociaż praktycznie nic nie wypływa. -
nick nieaktualnyHello
Mikołajek w tym dzisiejszym szczególnym dniu kończy 2 miesiąc, świętujemy razem
Czy możecie polecić jakieś termoopakowanie na butelkę. Kupiłam z babyone, ale nie utrzymuje mi temperatury wody w butelce 😢
Jak wypróbujecie już słuchawki dla dzieci to koniecznie dajcie znać jak się sprawdziły.Fasolka77, Karmelllka90, B_002, Daffi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
Czytam właśnie ze pierwsze objawy mogą pojawić się już w drugim miesiącu życia mimo że do wyrzniecia żabka jeszcze dużo czasu.
Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Zaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
Czytam właśnie ze pierwsze objawy mogą pojawić się już w drugim miesiącu życia mimo że do wyrzniecia żabka jeszcze dużo czasu.
Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię.
Mój zaczyna się ślinić i pcha rączki do buziFasolka77
-
Paula 90 wrote:Zaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię.
No właśnie ... miałam też o tym pisać i pytać. Ja też zauważyłam takie objawy u Marcepana. Ślini się, od kilku dni pcha łapki do buźki i je cmoka, ssie i nie jest wtedy raczej głodna. -
raczej zaczyna załapywać, że ma rączki i się nimi bawi. dzieci właśnie tak poznają wszystko pchając do buzi... ale kto wie, niektóre dzieci pewnie już mogą mieć i objawy ząbkowania...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:raczej zaczyna załapywać, że ma rączki i się nimi bawi. dzieci właśnie tak poznają wszystko pchając do buzi... ale kto wie, niektóre dzieci pewnie już mogą mieć i objawy ząbkowania...
Tak też sobie pomyślałam, że pewnie dziecko ogarnęło, że ma ręce 😊espoir lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Mnie się wydaje, że po porodzie to ja też mam jakieś problemy, ucisk w szyi, ciężej mi się oddycha. We wtorek pójdę po skierowanie na usg tarczycy.
Eliza1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Zaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię. -
nick nieaktualnyJa jeszcze katarku nie używałam. Ale to dlatego że mi pediatra powiedziała że tylko jeśli katar będzie na prawdę i zatkany nos utrudniał jedzenie i spanie. Ponieważ on silnie oczyszcza nosek wysuszając śluzówki co będzie powodowało że nosek sam się będzie chciał nawilżać stąd będzie produkował więcej wydzieliny. Ja używam wody morskiej w atomizerze i patyczki do uszu kozy wychodzą na spacerek bez problemu. 😂
-
Sansivieria wrote:U nas też rączki w buzi i na pewno nie z głodu. Lize je, cmoka, slini - i też czytałam że to jeden ze sposobów poznawania swiata-przez dotyk!
My od dziś testujemy sab simplex do każdego karmienia 10 kropli.
No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...Fasolka77