X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja walczę z laktatorem i metoda 7-5-3 caly czas mam malo mleka i maly sie wscieka bo później ulatuja mu kropelka po kropelce.. W ogole nie ma strumieni..
    Jestem podlamana.. Jak mlody zje ten pierwszy strumień mleka to jest awantura.. Musze dostawic go do drugiego i tez sciaga strumien i potem wsciek.. Po takim karmieniu metoda 7-5-3 odciagam w granicach 35 do 55ml mleka..
    Myslicie ze femaltiker plus dostawianie malego i odciaganie tą metodą pomoze mi w rzece mleka?

Powinno pomóc , ja piję jeszcze te ziółka co polecała Stresant- rutwica lekarska. Pomaga w laktacji i obniżają glukozę we krwi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak. Ale u nas więcej kicha ogólnie po wodzie morskiej więc myślę że to kwestia wody niż katarku :-)
    Wody używamy co rano do nawilżania noska

Paula tak codziennie nie zaszkodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My dopiero weszliśmy do domu. Dzisiaj 3 spacery i posiadowki na ogródku. Mam nadzieję że ta pogoda już z nami zostanie bo wiem, że zyje.

Jestem bez samochodu dramat padła nam chyba uszczelka pod chłodnicą 😫😫😫

Głowicą a nie chłodnicą? Tak? Współczuję....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula tak codziennie nie zaszkodzi?

Ja też codziennie używam wody morskiej do nosa, czasem 2 razy dziennie. Widać, że jest lepiej i lepiej się jej oddycha. Psikam do obu dziurek a później ściągam aspiratorem fluczki, chociaż praktycznie nic nie wypływa.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Mikołajek w tym dzisiejszym szczególnym dniu kończy 2 miesiąc, świętujemy razem ;)

Czy możecie polecić jakieś termoopakowanie na butelkę. Kupiłam z babyone, ale nie utrzymuje mi temperatury wody w butelce 😢

Jak wypróbujecie już słuchawki dla dzieci to koniecznie dajcie znać jak się sprawdziły.

Fasolka77, Karmelllka90, B_002, Daffi lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy katarek tak można codziennie... nie wysuszy za bardzo noska?
    ja to w sumie tylko przy katarze używałam...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
    Czytam właśnie ze pierwsze objawy mogą pojawić się już w drugim miesiącu życia mimo że do wyrzniecia żabka jeszcze dużo czasu.
    Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Nadmierne użycie może prowadzić do przewlekłego kataru. Ale w sumie nie wiem co to znaczy nadmierne użycie 🤔

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Też mam takie obawy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zaczynam podejrzewać że Ignas ma pierwsze objawy ząbkowania. Slini się niemiłosiernie, wkłada ręce do buzi i je żuje/ssie.
    Czytam właśnie ze pierwsze objawy mogą pojawić się już w drugim miesiącu życia mimo że do wyrzniecia żabka jeszcze dużo czasu.
    Czy Wasze maluchy też się tak ślinią? Ja już zamówiłam śliniaki bo wszędzie w domu leżą pieluszki tetrowe żeby wycierać mu buzię.

Mój zaczyna się ślinić i pcha rączki do buzi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

No właśnie ... miałam też o tym pisać i pytać. Ja też zauważyłam takie objawy u Marcepana. Ślini się, od kilku dni pcha łapki do buźki i je cmoka, ssie i nie jest wtedy raczej głodna.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej zaczyna załapywać, że ma rączki i się nimi bawi. dzieci właśnie tak poznają wszystko pchając do buzi... ale kto wie, niektóre dzieci pewnie już mogą mieć i objawy ząbkowania... :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    raczej zaczyna załapywać, że ma rączki i się nimi bawi. dzieci właśnie tak poznają wszystko pchając do buzi... ale kto wie, niektóre dzieci pewnie już mogą mieć i objawy ząbkowania... :)

Tak też sobie pomyślałam, że pewnie dziecko ogarnęło, że ma ręce 😊

espoir lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mnie się wydaje, że po porodzie to ja też mam jakieś problemy, ucisk w szyi, ciężej mi się oddycha. We wtorek pójdę po skierowanie na usg tarczycy.
    Karolinka ja tak miałam jak min guz wyszedł ale już pisałam ci ze moja mama miała takie objawy i też już myśleliśmy że guz tarczycy a u niej nerwy powodowały takie objawy. Ale badania to podstawa

Eliza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Głowicą a nie chłodnicą? Tak? Współczuję....
    Tak tak

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rączki w buzi i na pewno nie z głodu. Lize je, cmoka, slini - i też czytałam że to jeden ze sposobów poznawania swiata-przez dotyk!
    My od dziś testujemy sab simplex do każdego karmienia 10 kropli.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak!!! Leosia się bardzo ślini i robi bąbelki z tej śliny pcha rączki do buzi nawet jak nie jest głodna i ssie je i ssie moje ręce jak się przytula. Moja mama mówiła że to na ząbki ale ja wysmialam bo gdzie dwa miesiące dopiero ma

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama-doskonale rozumiem Twój wkurw na męża. My też mieliśmy ciężki weekend, bo ja oczekuję że wszystko się będzie kręcić wokół Małej w tym trudnym czasie kolek/boli brzuszka, a On MUSI skosic trawę, pomalować garaż itd...

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze katarku nie używałam. Ale to dlatego że mi pediatra powiedziała że tylko jeśli katar będzie na prawdę i zatkany nos utrudniał jedzenie i spanie. Ponieważ on silnie oczyszcza nosek wysuszając śluzówki co będzie powodowało że nosek sam się będzie chciał nawilżać stąd będzie produkował więcej wydzieliny. Ja używam wody morskiej w atomizerze i patyczki do uszu kozy wychodzą na spacerek bez problemu. 😂

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas też rączki w buzi i na pewno nie z głodu. Lize je, cmoka, slini - i też czytałam że to jeden ze sposobów poznawania swiata-przez dotyk!
    My od dziś testujemy sab simplex do każdego karmienia 10 kropli.

No to mój już wie, że ma rączki ale do mamy się jeszcze nie uśmiecha...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3303 3304 3305 3306 3307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ