Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIndia szczerze nie wiem. Ale moja Leonka podczas tego skoku rozwojowego pierw zaczęła się sama kłaść na boku a kilka dni później zaczęła się przekręcać z brzuszka na plecy wiadomo jeszcze jakoś zgrabnie i zwinnie jej to nie wychodzi. Dwóch pediatrów położna i położna CDL uważają że ma prawidłowe napięcie mięśniowe.
Ta fizjoterapeutka u której miałyśmy być wczoraj powiedziała że ona chce Leonke żobaczyc po skończonym 9 tygodniu a przed skończonym 12 tyg bo wcześniej to fizjologia i powinno się samo unormować a teraz do 12 tug już się wychwytuje nieprawidłowości które jeszcze łatwo "naprawić" -
nick nieaktualnyU nas młoda dziś bardzo ospala, wstaje, zjada ale też nie tyle co zwykle i znów zasypia... Nie wiem czy bardziej ją rozkłada czy ta pogoda tak na nią dziala, dlatego czekam na lekarza żeby ją osluchal i zobaczył czy ten katar nie spływa niżej, może zaleci jakieś leki żeby szybciej ten katar minął.
-
Jeśli chodzi o umiejętności turlania to mój potrafi się przekręcić z boku na plecy i czasem mu wychodzi z pleców na bok 😁
Kasiulka90, B_002, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
estrella wrote:U nas młoda dziś bardzo ospala, wstaje, zjada ale też nie tyle co zwykle i znów zasypia... Nie wiem czy bardziej ją rozkłada czy ta pogoda tak na nią dziala, dlatego czekam na lekarza żeby ją osluchal i zobaczył czy ten katar nie spływa niżej, może zaleci jakieś leki żeby szybciej ten katar minął.
Daj znać co powiedział lekarzale mój też dzisiaj taki ospały ...
estrella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:K. Telefonicznie zdiagnozował że młody ma kolkę ciekawe po czym wynosi...
Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Jeśli chodzi o umiejętności turlania to mój potrafi się przekręcić z boku na plecy i czasem mu wychodzi z pleców na bok 😁
-
Boże, jaki on jest słodki jak śpi ❤
A najsłodszą minkę robi, jak płacze, drze się i wrzeszczy, bo chce jeść, robi pomarszczoną minę staruszka, a ja mu nagle podaję Delicol i w sekundzie otwiera te piękne oczyska, cała twarz zrelaksowana i tak łapczywie połyka, bo to słodkie 😂 Mamy polewkę z niego z mężem 😄😄😄Fasolka77, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Haha moj tez jak maly zaplacze lub sie skrzywi to albo brzuch go boli albo jest glodny i musi do mamy
No przecież jak dziecko chce cyc albo na raczki i wtedy się nie drze to jaka to kolka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 15:12
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:O proszę, jaka pozytywna mama z Ciebie! 🙂 Mój też dosłownie dzisiaj pokazuje, że potrafi z plecków na boczek i odwrotnie (śpi już AŻ 2 godziny! Co mu się stało?!), ale ja nie pomyślałam, że to fajny skok rozwojowy 😄 Ja pomyślałam, że to kłopot, bo jeszcze chwila i nie będę go mogła tak zostawić leżącego na kanapie albo przewijaku 😅 A teraz czasem korzystam 🤓
Ja też nie wiem czy można to zaliczyć do nowych umiejętności ale na razie za dużo nie potrafi wiec trzeba się cieszyć ze wszystkiego xd fakt ja czasem też korzystałam że takie dziecko się nie rusza... ale koniec tych dobrych czasów xdKasiulka90, Tysia89 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:Boże, jaki on jest słodki jak śpi ❤
A najsłodszą minkę robi, jak płacze, drze się i wrzeszczy, bo chce jeść, robi pomarszczoną minę staruszka, a ja mu nagle podaję Delicol i w sekundzie otwiera te piękne oczyska, cała twarz zrelaksowana i tak łapczywie połyka, bo to słodkie 😂 Mamy polewkę z niego z mężem 😄😄😄
Ja też się zawsze śmieje jak mały już tak się krzywi i mleczy bo jest głodny a tu tak długo ktoś butle szykuje... i wtedy ja mu stykam smoczek od butli do buzi a on otwiera oczy szeroko rozluźnia się rozpogadza... 😂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:Włącz suszarkę do włosów. U nas szum nie działał, ale suszenie moich długich włosów owszem 😄
Dokładnie tez polecam suszarkę! U nas szumiś działa jak mały jest w miarę spokojny ale np nie może się wyciszyć żeby zasnąć. Ale jak już ryczy to tylko suszarka. Chociaż wczoraj też go zaciekawił dźwięk szczoteczki elektrycznej xd ale suszarka robi robotę!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Te szumisie są kurwa przereklamowane
A może spróbuj głośniejszych szumów, na Zosię działa tylko najgłośniejsze ustawienie.martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
DorotaAnna wrote:I cały dzień Ci płacze Fasolka ?
zasadzie przysypia na chwilę przy cycu poszłam z nim na spacer ale niestety po 20 minutach spania się obudził i musiałam na pełnej syrenie wracać do domu położyłam go teraz do kosza kręci się karuzela coś tam kwęka ale w sumie dzisiaj nie spałFasolka77