Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Chusta jakaś z lidla pożyczona od niej 100% bawełny. Uczyła kieszonki. Wiązanie spoko ale młody jest ciagle krzywo bo ja jestem tak krótka ze on mi się już ledwo na klacie mieści. I ciagle odchyla głowę jak się denerwuje w trakcie wiązania wiec ja go trzymam, sama się odchyleń w tylu u wszystko mnie od tego boli. Mąż rzeczywiście daje radę dużo lepiej....
Awy jakie macie wiązanie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f759d8fe612.png
To jest bardzo proste i ja pierw się notam a potem jak do nosidła wkładam dziecko co dla mnie jest proste. Mała jest wkładana do zamotanej chusty ewentualne dociągnięcia sobie robię z nią.
Chusta lenny lamb instrukcja jest przy chuście to jest na prawdę bardzo łatwe a jak patrzyłam na tą kieszonkę co na dziecku się mota to właśnie przy chustach tkanych się tak robi to faktycznie trudniej z dzieckiemB_002 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Ja musiałam kilka najmniejszych półśpiochow i pajaców odłożyć już. Ale tak to mój ciagle chodzi w 56 a niby 55 się urodził. A te kilka rzeczy musialam odłożyć bo ta cholera ma tak długie nogi! Ręce szerokość tych rzeczy są spoko ale miał przykurczone nogi xd ja nienwiem jak oni te rzeczy produkują.
Dziewczyny a pampersy jaki różnie nosicie? My ciagle 1
My też ciągle jedynki próbowałam założyć dwójkę ale się w nich topi
Co do ciuszków tova nadal nosimy 56 nawet z h&m 56 pajace są na niego za duże ale już i tak ze trzy czy cztery sztuki ciuszków odłożyć musiałam bo są za małeFasolka77
-
też karmię na żądanie.. jak się młody drze to nie ma co kombinować z żadnym i smoczkami których i tak nie chce i zabawianiem go , on chce cyca i koniec
espoir, Kasiulka90, AniaKJ, Bubek, Sansivieria, Sansivieria, Tunia76 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyindia wrote:Karmelka to daj znac co ci powie.
U Polci wczesniej bylo wszystko ok, no ale to dzisiejsze ciagniecie mi sie nie podobało. Fizjo przy cwiczeniach na brzuszku kazala mi dbac o prawidłową postawe zeby miednics byla przy podłożu i i łokcie w lini barkow. Mała nie miala z tym problemów a dzis jakas dziwna przemiana. Jakbym jej pupy nie trzymala to na bank by fiknela na bok.
A w jaki sposob odwracalas?
A India nie pomyślałaś że to ten etap że Polansie będzie przekręcała z brzuszka na plecki a ty jej pupę trzymasz ?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny nie wiedziałam ze jest gotowy
i ciagle odwlekalamnkapiel w krochmalu bo nie wiedzialamnile tej maki i w ogóle...
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ja już dziś stwierdziłam,że dziecko mnie nie kocha 😀 u mnie na rękach się drze w nieboglosy, dziadek go bierze ba ręce to aniołek.. Ale teraz już zostaliśmy sami więc musi mnie jakoś polubić niestety 🤣
espoir, Fasolka77, malutka_mycha, india, DorotaAnna, AniaKJ, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:też karmię na żądanie.. jak się młody drze to nie ma co kombinować z żadnym i smoczkami których i tak nie chce i zabawianiem go , on chce cyca i koniec
Dzięki dziewczyny za zrozumienie, nie miałam nic złego przecież na myśli 🙂 Cieszę się, że mam zdrowe dziecko, to najważniejsze.
My przez miesiąc używaliśmy ciuszków 50, a od tygodnia ubieram 56, bo Klemek sporo urósł 😊 Pieluch mam ostatnią paczkę 1 i przechodzimy jutro/pojutrze na 2.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Henio urodził się 52cm a dopiero w zeszłym tygodniu odłożyłam body na 50. Także nosi rozmiar 56. Te ciuszki z lidla to w ogóle są duże, rozmiar 50/56 dalej wisi mu w kroku. Kupiłam mu wczoraj szorty na 56, bo 62 były wieeelkie. Myślę, że do wakacji by nie dorósł do nich.
Pieluchy 2 już od prawie dwóch tygodni używamy. 1 zjeżdżały z dupki i odciskały się na udkachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 12:50
-
Karolcia, Basia Wy ściągałyście mleko dla swoich dziewczyn. Ile one zjadały ml na raz? Ja ściągnęłam wczoraj 90ml, chciałam spróbować karmienia butelką, żeby nie było problemu gdy będzie taka konieczność i Heniowi ewidentnie to było za mało. Dojadł z cycka jeszcze. I teraz nie wiem ile to trzeba ściągać. 120ml?
-
Karmelllka90 wrote:Laski z długością dziecka jest tak, że w szpitalu mierzą po krzywiznach więc zawsze więcej niż na prawdę. Moja jak się urodziła miała 53 cm a topiła się w 56 dopiero teraz z nich wyrasta waży 4900g
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Anete wrote:Karolcia, Basia Wy ściągałyście mleko dla swoich dziewczyn. Ile one zjadały ml na raz? Ja ściągnęłam wczoraj 90ml, chciałam spróbować karmienia butelką, żeby nie było problemu gdy będzie taka konieczność i Heniowi ewidentnie to było za mało. Dojadł z cycka jeszcze. I teraz nie wiem ile to trzeba ściągać. 120ml?
Jak ściągasz i dziecko nadal wydaje się nie do końca najedzone to daj pierś potem i sobie doje ile chce.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny