X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja zdążyłam znienawidziec laktator świetnie Cię rozumiem.

I tak was podziwiam...ja znienawidziłam już w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:03

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Chusta jakaś z lidla pożyczona od niej 100% bawełny. Uczyła kieszonki. Wiązanie spoko ale młody jest ciagle krzywo bo ja jestem tak krótka ze on mi się już ledwo na klacie mieści. I ciagle odchyla głowę jak się denerwuje w trakcie wiązania wiec ja go trzymam, sama się odchyleń w tylu u wszystko mnie od tego boli. Mąż rzeczywiście daje radę dużo lepiej....

Awy jakie macie wiązanie?
    Ja mam chustę elastyczna na tkanek pewnie sama bym się wsciekala. Ja też mam wiązanie kieszonkowe jakby ale troszkę inne efekt końcowy jest taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f759d8fe612.png

To jest bardzo proste i ja pierw się notam a potem jak do nosidła wkładam dziecko co dla mnie jest proste. Mała jest wkładana do zamotanej chusty ewentualne dociągnięcia sobie robię z nią.
    Chusta lenny lamb instrukcja jest przy chuście to jest na prawdę bardzo łatwe a jak patrzyłam na tą kieszonkę co na dziecku się mota to właśnie przy chustach tkanych się tak robi to faktycznie trudniej z dzieckiem

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja musiałam kilka najmniejszych półśpiochow i pajaców odłożyć już. Ale tak to mój ciagle chodzi w 56 a niby 55 się urodził. A te kilka rzeczy musialam odłożyć bo ta cholera ma tak długie nogi! Ręce szerokość tych rzeczy są spoko ale miał przykurczone nogi xd ja nienwiem jak oni te rzeczy produkują.

Dziewczyny a pampersy jaki różnie nosicie? My ciagle 1

My też ciągle jedynki próbowałam założyć dwójkę ale się w nich topi

Co do ciuszków tova nadal nosimy 56 nawet z h&m 56 pajace są na niego za duże ale już i tak ze trzy czy cztery sztuki ciuszków odłożyć musiałam bo są za małe

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też karmię na żądanie.. jak się młody drze to nie ma co kombinować z żadnym i smoczkami których i tak nie chce i zabawianiem go , on chce cyca i koniec

espoir, Kasiulka90, AniaKJ, Bubek, Sansivieria, Sansivieria, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka to daj znac co ci powie.
    U Polci wczesniej bylo wszystko ok, no ale to dzisiejsze ciagniecie mi sie nie podobało. Fizjo przy cwiczeniach na brzuszku kazala mi dbac o prawidłową postawe zeby miednics byla przy podłożu i i łokcie w lini barkow. Mała nie miala z tym problemów a dzis jakas dziwna przemiana. Jakbym jej pupy nie trzymala to na bank by fiknela na bok.

A w jaki sposob odwracalas?
    Ona lubiłam częściej patrzeć na lewo więc ja jej główkę na prawo i chyba się doigram

A India nie pomyślałaś że to ten etap że Polansie będzie przekręcała z brzuszka na plecki a ty jej pupę trzymasz ??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jest taki gotowy krochmal do kupienia? 🤭

Dorotko w Rossmanie kupisz krochmal gotowy

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jest taki gotowy krochmal do kupienia? 🤭
    Tak! W Rossmanie atoperal

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobię, pogoda się trochę poprawiła, więc szykujemy się na wieś do dziadków.
    Tak bym chciała zjeść chociaż kilka truskawek ale się boję 😞

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A jaki Wy macie wzór do obliczania zapotrzebowania? Bo nam na szkole rodzenia podali wagax130/8 a widziałam że któraś wrzucała waga x 160?
    Ja mam wzór od CDL waga x 160 i sprawdza sie

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny nie wiedziałam ze jest gotowy :) i ciagle odwlekalamnkapiel w krochmalu bo nie wiedzialamnile tej maki i w ogóle...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z długością dziecka jest tak, że w szpitalu mierzą po krzywiznach więc zawsze więcej niż na prawdę. Moja jak się urodziła miała 53 cm a topiła się w 56 dopiero teraz z nich wyrasta waży 4900g

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś stwierdziłam,że dziecko mnie nie kocha 😀 u mnie na rękach się drze w nieboglosy, dziadek go bierze ba ręce to aniołek.. Ale teraz już zostaliśmy sami więc musi mnie jakoś polubić niestety 🤣

espoir, Fasolka77, malutka_mycha, india, DorotaAnna, AniaKJ, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też karmię na żądanie.. jak się młody drze to nie ma co kombinować z żadnym i smoczkami których i tak nie chce i zabawianiem go , on chce cyca i koniec
    Hahaha dokładnie 😅
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie, nie miałam nic złego przecież na myśli 🙂 Cieszę się, że mam zdrowe dziecko, to najważniejsze.

My przez miesiąc używaliśmy ciuszków 50, a od tygodnia ubieram 56, bo Klemek sporo urósł 😊 Pieluch mam ostatnią paczkę 1 i przechodzimy jutro/pojutrze na 2.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio urodził się 52cm a dopiero w zeszłym tygodniu odłożyłam body na 50. Także nosi rozmiar 56. Te ciuszki z lidla to w ogóle są duże, rozmiar 50/56 dalej wisi mu w kroku. Kupiłam mu wczoraj szorty na 56, bo 62 były wieeelkie. Myślę, że do wakacji by nie dorósł do nich.

Pieluchy 2 już od prawie dwóch tygodni używamy. 1 zjeżdżały z dupki i odciskały się na udkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 12:50

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Basia Wy ściągałyście mleko dla swoich dziewczyn. Ile one zjadały ml na raz? Ja ściągnęłam wczoraj 90ml, chciałam spróbować karmienia butelką, żeby nie było problemu gdy będzie taka konieczność i Heniowi ewidentnie to było za mało. Dojadł z cycka jeszcze. I teraz nie wiem ile to trzeba ściągać. 120ml?

atdcj48aq9519a2w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski z długością dziecka jest tak, że w szpitalu mierzą po krzywiznach więc zawsze więcej niż na prawdę. Moja jak się urodziła miała 53 cm a topiła się w 56 dopiero teraz z nich wyrasta waży 4900g
    Dokładnie. Moja przy urodzeniu niby 52cm, a w 11 dniu na wizycie u pediatry zmierzyli ją wyprostowaną to miała 50cm, dopiero 2 tyg temu miała 56cm.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak stary był w domu to oczywiście dziecko aniołek a dzisiaj kurwa dzień cyca no ja pierdolę

Paula 90, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karolcia, Basia Wy ściągałyście mleko dla swoich dziewczyn. Ile one zjadały ml na raz? Ja ściągnęłam wczoraj 90ml, chciałam spróbować karmienia butelką, żeby nie było problemu gdy będzie taka konieczność i Heniowi ewidentnie to było za mało. Dojadł z cycka jeszcze. I teraz nie wiem ile to trzeba ściągać. 120ml?
    Ja ściągałam okazjonalnie jak miałam potrzebę. Czasem ściągnęłam 120ml i jeszcze chciała cycka a w ostatni weekend jak byłam na ślubie to awaryjnie miałam ściągnięte 60ml bo tyle mi się udało przed wyjściem. Przed kościołem ją nakarmiłam tą ilością i zasnęła, co prawda 1,5h później jadła znowu, ale mi ciężko powiedzieć jakie ilości ona je. Częściej karmię po prostu piersią więc patrzę na czas, a to też nie zawsze jest dobry wyznacznik, bo czasem je bardzo szybko i intensywnie a czasem wisi na cycku i powoli sobie ciumka :)
    Jak ściągasz i dziecko nadal wydaje się nie do końca najedzone to daj pierś potem i sobie doje ile chce.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam wzór od CDL waga x 160 i sprawdza sie
    Ale dzielisz jeszcze przez 8?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oberwanie chmury 😡😫

‹‹ 3318 3319 3320 3321 3322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ