X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny mam 37,5....mogę karmić?[/QUm
    mysle ze mozesz

Dzwoniłam do położnej i mogę :)
    K. Zaraz wróci a dziecko co???? Śpi!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja też tak sobie dużo przetłumaczyłam. Mam chore dziecko ale według wszelkiego prawdopodobieństwa tylko fizycznie i jestem ogromnie wdzięczna że ominęło mnie sporo dużo gorszych chorób. Lub tak jak w przypadku tej pary - że moje dziecko żyje :(

Kasiulka90, Mama36, martusiawp, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie udzielam się ale Was podczytuje. Potrzebuje chyba jakiejś pomocy psychologa. Nie wiem co się ze mną dzieje, odkąd mam Marcelinę to w głowie też same czarne scenariusze. Doszukuje się w sobie chorób, różnych dolegliwości, czytam, sprawdzam w internecie a tam same najgorsze diagnozy. Boję się i nie wiem co ze sobą zrobić.
    Karolcia kochana, pamiętasz, jak ja pod koniec ciąży panikowałam? Na zapas poprosiłam Was o wsparcie i czujność, bo mam genetyczne predyspozycje do depresji.
    Dobrze, że nam to napisałaś! Kochana, my Ci zdalnie niewiele pomożemy. Przeszukiwanie Internetu poświęć nie na doszukiwanie się chorób tylko na znalezienie kogoś z dobrymi opiniami w Twojej okolicy. Dobrego psychologa. I nie odkładaj tego w czasie tylko się umów. Mama na pewno Ci pomoże i zajmie się w tym czasie Marcepankiem. Pomyśl, że Twoja córka potrzebuje zdrowej mamy! ❤

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie udzielam się ale Was podczytuje. Potrzebuje chyba jakiejś pomocy psychologa. Nie wiem co się ze mną dzieje, odkąd mam Marcelinę to w głowie też same czarne scenariusze. Doszukuje się w sobie chorób, różnych dolegliwości, czytam, sprawdzam w internecie a tam same najgorsze diagnozy. Boję się i nie wiem co ze sobą zrobić.

Karolcia Kochana idź do psychologa. Dużo się w Twoim życiu ostatnio wydarzyło. Nie dziwię się, że ciężko Ci samej to ogarnąć. A jesteś wspaniałą mamą! Mimo tylu trudności się uśmiechasz, żartujesz i pomagasz innym. Zadbaj o swój komfort psychiczny. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 😘

Kasiulka90, Tysia89 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się teraz przypomniało, że przecież jak nie można jeść kurzych jajek to można je zastąpić jajkami przepiórczymi. Jutro na śniadanie wjedzie jajecznica! Polecam dziewczyny 😀

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ty to jeszcze wykorzystasz ale ja to juz chyba do wnukow odkladam :)

jak pomysle ze teraz Franio chodzi w ubrankach syna sprzed 12 lat i calkiem dobre sa.......to za 12 lat syn bedzie mial 24 a corka 22.....to moga spokojnie miec dzieci, ktore beda chodzic w ubrankach Frania :)
    Moja Wiki ma bluzę dresowa, która ma 30lat. Owszem rozmiar 56, czyli krótko noszony przez kolejne pokolenia. Ale mimo wszystko.
    Ja też już trzymam dla wnuków. 😜

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Tak mi się teraz przypomniało, że przecież jak nie można jeść kurzych jajek to można je zastąpić jajkami przepiórczymi. Jutro na śniadanie wjedzie jajecznica! Polecam dziewczyny 😀

Dokładnie tak, można 😊 koleżanka właśnie takie je, ja jeszcze nie próbowałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no faktycznie...łezka w oku się kręci...😥😥😥😥
    człowiek w takich chwilach patrzy ns swoje dziecko i dziękuję Bogu,że donoszone,zdrowe i całe dziecko ma u swego boku...❤❤❤

aktualnie siedzę na ławeczce,córka na huśtawce, Młody śpi w wózku a ja nadrabiam Internety 😂
    ostatecznie mleka nie kupiłam innego tylko to co mamy bo w Rossmanie zobaczyłam,że karty nie wzięłam a gotówką ledwo na to starczyło😂a było 6 minut do zamknięcia😑jutro święto...kupię w czwartek a jeszcze jutro zadzwonię do położnej po poradę😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie Was doczytałam.

Fasolka szacun za pierogi. Ja nie robię nigdy. Ostatnio nawet na Wigilię zamawiam. A Ty przy maluchu, podziwiam.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi współczuję problemów zdrowotnych. O ile pamietam jutro lekarz? Oczywiście czekam na dobre wieści. Nie miewam takich problemów, więc nawet nie umiem sobie wyobrazić co przezywasz.
    Przytulasy. ❤

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wc i 2 to ja chodzę razem z córką. Wyjeżdżam przodem wózka, bo cały się nie mieści i robię swoje przy otwartych drzwiach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:48

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka straszna tragedia.
    Mnie cały czas prześladuje lęk przed utratą dziecka. Syn się wkurza, że ciągle się o niego boję. Ale strata dziecka to ogromna tragedia. Nieważne czy dziecko maleńkie, czy dorosłe.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam co miałam jeszcze napisać.

Mam do Was ogromną prośbę. W przyszłym tygodniu muszę isc do lekarza. Karmię tylko piersią. Nigdy nie używałam laktatora, ale posiadam.
    Jak się zabrać za odciaganie mleka?
    Ile go potrzebuję?
    Jak przechowywać?

Nie będzie mnie ok. 3-4 godziny.

Właśnie sobie uświadomiłam, że syna karmiłam 1,5 roku i nigdy nie rozstawalam się z nim na tak długo, by potrzebować odciagac pokarm. On nie umiał pić z butelki. Nie miałam ani jednej.

stresant, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny jak jestem przeziębiona i mam katar, boli mnie gardło to czy ja mogę zarazić Bunia?
    Mi pediatra powiedziała ze nie, bo Ty wytwarzasz przeciwciala ktore przekazujesz mu w mleku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to co piszesz wygląda mi na nerwicę lękowa ja to przechodziłam w wieku 20 lat, po wycięciu guza u mnie przeszlo

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nastala ta chwila ze z cyckow leca pojedyncze krople..
    Dostawiam młodego i ryk bo ciagnie i nie leci.
    Niech mi ktos powie jak ja mam go teraz nakarmic?
    Bozeee jakby problemow bylo malo..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina to co piszesz wygląda mi na nerwicę lękowa ja to przechodziłam w wieku 20 lat, po wycięciu guza u mnie przeszlo

Kasia, moja mama się z tym zmagała kilka ładnych lat, bała się nawet wyjść z domu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stała się rzecz dziwna u nas. Mój mały zamiast mieć kolkę zasnął. Czekałam pół godziny ale się nie obudził. Więc robię sobie domowe spa :D

malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, moja mama się z tym zmagała kilka ładnych lat, bała się nawet wyjść z domu.
    Bardzo ciężko z tego wyjść ja doszukiwał się chorób raka wszytsko w necie pasowało do raka. Bałam się że karetka nie dojedzie dziwne miałam akcje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas fizjoterapeutka opisze później lub jutro bo Leosia się zmęczyła i potrzebuje mamy teraz więc się bujamy na jaju a ja się skupić nie mogę bo mruczę

‹‹ 3338 3339 3340 3341 3342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ