Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymartusiawp wrote:Ja dzisiaj byłam na zakupach i zrobiłam zapas słodyczy. Który pewnie się skończy w kilka dni. A za dwa tygodnie mamy chrzciny i w nic się nie zmieszcze ... Masakra.
Milka jest dobra
Jako nastolatka miałam bardzo obniżona samoocene, nerwice leczyłam latami. Ogólnie byłam kupką nieszczęścia. Później zaczął się naturyzm. Bardzo stopniowo i w bólach mimo że w domu nagość nigdy nie była tematem tabu.
I kiedy zobaczyłam "zwykłych" ludzi, odartych ze wstydu, pełnych pewności siebie i ogólnie szczęśliwych zrozumiałam że po pierwsze - ciało mamy dane tylko jedno i jest ono wynikiem naszych przeżyć, doświadczeń, wyborów i błędów. To w pewnym sensie obraz naszego życia. Dla uważnego obserwatora ciało jest jak książka biograficzna.
Wracając do meritum. Jakie by to ciało nie było, jest piękne. I moje i Twoje i wszystkich ludzi. Bądźcie dumne i dbajcie o siebie. Ja ostatnio po 6 tygodniach pierwszy raz posmarowalam się balsamem. I jeszcze nie udało mi się tego powtórzyć 😅DorotaAnna, martusiawp, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:O matko... 😱 Ja się od dwóch dni bawię w ściąganie laktatorem i wychodzi 60 ml z jednej piersi. Jesteś hardkorem. A co robisz z nadmiarem? Bo Szymuś pewnie wszystkiego nie wypija. Nie myślałaś, żeby oddawać do banku mleka?
B_002 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Słodkie mamy - kiedy planujecie test glukozowy? Czy wiecie czy w trakcie jego trwania i po nim można karmić? Myślę że nie powinno być problemu bo to tylko glukoza ale może taki kop cukrowy niewskazany?
Z drugiej strony jakbym opierdzieliła tabliczkę Milki to bym nie pytała 🤔😂 -
Wiewiórka czy u Was chociaż czasem jest tak że w jakiś dzień nie ma kołki?
U nas dwa dni z rzędu nie było, a a poniedziałek tylko trochę pomarudził. Aż nie wiemy co robić z mężem z tym wolnym czasem. W efekcie siedzimy i na niego patrzymy i czekamy aż się zacznieMama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
W ogóle malutki od trzech dni ciężko przelykal sline i produkował jej że masakra. Jak kończył jeść to od razu płakał,źle mu się buzię otwieralo. Ja już panika.. wczoraj jak ziewnal to zobaczyłam że ma tam głęboko biała plamę z czerwoną otoczka. Zadzwoniłam do pediatry z wizją że jakaś angina,ale powiedziała mi,że to raczej niemożliwe u takiego malucha tym bardziej że nie ma temperatury i że pewnie plesniawka. Mam to na razie inhalowac sola fizjologiczna i obserwować. Dziś chyba jest poprawa. Zasnął sobie po jedzeniu.. to teraz panikuje ,bo tak to się darl a teraz śpi to może to też coś złego 🤦♀️ wykoncze się nerwowo 😀
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martusiawp wrote:Na pewno Ci ciężko, ale Ty też jesteś ważna. Ważne żebyś była szczęśliwa. Mm to też mleko. I wiele dzieci je dostaje i jest ok.
Ja w torbie noszę puszkę 350g mm, 0,5 litrowa butelkę zimnej wody , i mam 0,5 litrowy termos . No i butelka,
Ale są też gotowe buteleczki mm po 90ml, a Karmelllka pisała że nan ma w sprzedaży w Rossmannie 500ml kartoniki mm.
Myślałaś o wyborze mm?
Edit doczytałam że nan:)
Martusia ja wiem ze mm to też Mleko, dziecko nie jest głodne i rośnieale wiesz jak działa psychika kobiety - irracjonalnie
-
Karmelllka90 wrote:U nas to.samo smarowalam swoim mlekiem ale to nie działa na to więc zostawiłam samo sobie obstawiam że to trądzik bo czasem ale żadko się zaczerwieni jak mała się wkurzy
-
Karmelllka90 wrote:No to jeśli akceptowała nan to nawet lepiej dla ciebie bo w rossmannie widzialam nan gotowe mleko w kartonie po 500ml za 8 zł także Extra bo ja kupuję hippa 90ml za 5,50 i to tylko w jednym sklepie internetowym
-
B_002 wrote:Dziecko mi się zepsuło
Moja mała dołącza do grona dzieci denerwujących się przy cycku.
Wcześniej też się zdarzało ale działały różne metody i zdarzało się to od czasu do czasu.
A od wczoraj to co karmienie tak się denerwuje że nie mogę jej nakarmić. W różnych pozycjach się krztusi bo za szybko leci, a jak ją na sobie położę to cała się wygina i wierci że nie da się karmić.
Ale mnie to wkurza, bo jest już coraz cięższa i nie mam siły jej ciągle nosić, a takie karmienie i uspokajanie trwa dłużej niż normalne karmienie.
Tylko w nocy je normalnie.
Wreszcie się pogoda poprawiła w Krakowie, będzie spacer!ja przez to przechodze od 3 tyg ponad..
Mam nadzieje ze u was sie naprawi.
Ja sobie troszke laktacje znow rozruszalam.. Od wczoraj odciagam mleko z intensywnym masazem piersi.. Jak nie masuje to mleko nie leci a jak masuje to ciurkiem..
Dzis odciagnelam 130ml z obu piersi w 15min wiec to dla nas sukces.. I mlody wytrabil za jednym zamachem..do tej pory pil 90ml a tu prosze...
Musze sie odciągnąć troszke bo dzis ide z Jula na dni naszego miasta i lepiej miec cos ze soba w zanadrzu zeby cyca nie wywalac w takich tlumach ludzi.
Dzis gra u nas Chylinska ale jutro bedzie Happysad i moj M ma warte z Fifim bo tego koncertu nie odpuszcze i koniec.Tysia89, B_002 lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Właśnie szukałam takiego pojemnika ale wszystkie były bardzo duże. A jakie ono ma mniej więcej wymiary?wysokość?
Ja mam z firmy akuku dokładnie i on ma wysokość 9 cm i średnice 9 cm. 4 przegródkimartusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Człowiek całe życie sie uczy... Wie więcej ale nigdy wszystko
Ja w ogóle żałuję że nie ma już jak za czasów mojego dzieciństwa obowiązkowej gimnastyki korekcyjnej...byla w szkole i do tego darmowa!
Z punktu widzenia matki... Super sprawa. Kto pamięta? Fasolka na pewno. Kto jeszcze?Mama36 lubi tę wiadomość