X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie odpoczęłam. Od 18 leżałam.na kanapie a od około 18:40 odłożyłam telefon i zasnęłam aż do 21! Mąż mnie obudził żebym małą nakarmiła.
    Czuję się do razu lepiej, ból głowy minął. 2,5 godziny pospałam a jeszcze noc przed nami. Może Zosia da pospać. Muszę nadrobić braki :)

Daffi, Karmelllka90, martusiawp, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam właśnie ze sa takie mleka w kartoniku.. Akurat rzuciło mi się w rossmann NAN. Czego to nie wymyśla. Nie trzeba nosic wody i mleka w proszku wystarczy butelka i mleko w plynie.

Ja po 2 dawce leku od 20tej..o 22 bede sie odciagac na nocne karmienie.. I padam ma ryjek po tej kolce. Poproszę M żeby on nakarmil malego o tej 1 lub 2 jak wstanie odciagnietym.. To do 5 w cyckach mi się naprodukuje i wtedy z cyca go nakarmie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zauważyłyście że dzieciom jest bardziej gorąco jak są posmarowane kremem przeciwsłonecznym? Zauważyłam że Ignas gorzej śpi i poci się jak go posmaruje.
    I ja też ten krem szybko zmyłam z siebie bo jest strasznie lepki i zostawia długo takie uczucie jakbym w oleju się wytaplała.

Używamy ten polecany przez Was dermedic sunbrella.
    Paula ja używam dla Leosi mommy 50 i nie zauważyłam czegoś takiego.

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie do mam, które jedno dziecko karmiły mm, a drugie piersią - nie macie wyrzutów sumienia? bo ja przyznam szczerze jak karmiłam Bartusia mm, to był luz, a teraz czuję wyrzuty jak patrzę na to, że Maciusia karmiłam piersią i nawet nie wie, co to mm. teraz też doszedł Wojtuś, który (jeszcze) nie wie, co to mm... mam wrażenie, że dałam dupy i za mało walczyłam, skoro przy Wojtusiu i cesarce na zimno udało się karmić bez problemu... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:41

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się w ogóle naczytałam o tym, że nie istnieje dieta matki karmiącej i najchętniej zaczęłabym znów powoli wprowadzać nabiał.

Basia, mnie truskawki kusiły od kilku dni i tak planowałam je zjeść, nie można dać sie zwariować 😊

B_002, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. My to takie cieple kluchy jesteśmy. Ciagle znajdujemy sobie powod do zmartwien i wyrzutow. Olać to. Najwazniejsze jest zdrowie. Nasze i dzieci. Jesli jest zdrowie to nic sie nie liczy a juz na pewno nie to jak karmimy.

espoir, B_002, martusiawp, Lolka30, Fasolka77, malutka_mycha, Mama36, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyszlysmy po 12 na spacer wróciłyśmy o 15 zjadła i do 17:30 siedzialysmy na ogródku zjadła i poszłyśmy na spacer 20:15 wróciłyśmy 20:30 zjadła kąpanie pielęgnacja śpi..... Ale nogi to mi do dupy wejdą.
    Czekamy z mężem na pizzę i odpalimy netflixa.... Ale bez przytulania on zatoki ja migdały 😂🤣
    No to weekend lubię weekend bo mąż w domu jest do kogo pogadać poza córcia i psem 😉 królik ma swój swiat

B_002, Lolka30, Fasolka77, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi niby to wiem, ale jak patrzę na nich, to mam wrażenie, że Bartuś jest przez to "pokrzywdzony"... serio pewnie nie miałabym takich myśli, gdyby wszyscy byli na mm... a tak czuję, że w jego przypadku zawaliłam...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja już się w ogóle naczytałam o tym, że nie istnieje dieta matki karmiącej i najchętniej zaczęłabym znów powoli wprowadzać nabiał.

Basia, mnie truskawki kusiły od kilku dni i tak planowałam je zjeść, nie można dać sie zwariować 😊
    No bo nie istnieje, ale właśnie ten nabiał stanowi trochę wyjątek bo zdarzają się alergie pokarmowe na nabiał które przez mleko matki mogą uczulać. Jeśli chodzi o inne produkty to zdarza się to dużo rzadziej więc trzeba obserwować po prostu.
    A z tym nabiałem to też próbuj powoli najwyżej. Jeśli nie będzie wysypki na całym ciele to raczej nie ma alergii, bo z tego co wiem to same bóle brzuszka nie świadczą o alergii na nabiał.
    Ja próbuję jeść wszystko, ale jeśli chodzi o produkty które mówi się że mogą uczyli to nie jem ich na raz za pierwszym razem żeby zaobserwować czy coś się dzieje.
    Na razie nie zauważyłam niczego niepokojącego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:51

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Daffi niby to wiem, ale jak patrzę na nich, to mam wrażenie, że Bartuś jest przez to "pokrzywdzony"... serio pewnie nie miałabym takich myśli, gdyby wszyscy byli na mm... a tak czuję, że w jego przypadku zawaliłam...
    Espoir mam ciocię która ma 3 małe córki z zbliżonym wieku. Pierwszą karmiła piersią i mała miała ciągle kolki, alergie pokarmowe, ona musiała cały czas uważać na to co je. Druga nie chciała jeść z cycka to bardzo szybko przerzuciła się na MM i tak już mała była karmiona. Trzecia była karmiona pół na pół.
    Wszystkie rozwijają się super, nie ma żadnej różnicy czym były karmione!

martusiawp, Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co.. My to takie cieple kluchy jesteśmy. Ciagle znajdujemy sobie powod do zmartwien i wyrzutow. Olać to. Najwazniejsze jest zdrowie. Nasze i dzieci. Jesli jest zdrowie to nic sie nie liczy a juz na pewno nie to jak karmimy.
    I to jest najlepsze podsumowanie <3

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, u nas bóle jak bóle .. u nas były kupy śluzowe z nitkami krwi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Mnie tez szczypie jak Franio ciagnie a mleka nie ma...ale wogole ostatnio bardzo mnie boli jak pije a to karmie przez kapturki..nie wiem dlaczego tak jest.....ja mleka nie mam ani za duzo ani za malo....w nocy pije 2 razy co 3-4 godziny a w dzien co 2 ....ale wogle mi nie kapie i nie mam plam...i tu sie dziwie tak samo jak TUNIA bo kapuste caly czas mam w lodowce i juz chyba plesnieje a ani jeden listek nie uzyty.....zadnych zastojow zapalen i innych atrakcji ktore mialam przy poprzednich dzieciach...chyba to wiekie......

ja wpieprzam truskawki codziennie cala miske i nic sie nie dzieje......

jak wasze dzieci byly dzis ubrane bo moj mial body na ramiaczkachi pajac.....bez czapki w wozeczku kocykiem okryty......a szwagierka jak podjechala wozkiem to mi sie glupio zrobilo ze dziecko mroze .....on mial body dl. rekaw pajac zawiniety byl w rozku z czapka na glowie i UWAGA na wozku mial taka oryginalna przykrywke na zime ( nie wiem jak to wytlumaczyc, no kazdy wozek ma taka na gore zapinana po bokach na cekimy zeby w zimie nie bylo zimno) .....mi sie wydawalo ze cieplo na polu jest...ja tam rozumie ze rozne dziecie roznie lubia ale z ta zimowa przykrywka to chyba troche pojechala :).....tesciowa odrazu "czy Franusiowi nie jest zimno w glowe" nosz kurwa nie jest bo jakby mu bylo to by mial czapke....we wozku nie wieje pozatym moje dziecko nie ciepi czapki i zawsze wyje jak ja mam na glowie a jak zaklam jak spi to sie normalnie obudzi......nie mowie gdybysmy byli nad morzem gdzie bryza wieje caly czas albo w gorach halny...ale dzis bylo przyjemnie i bez wiaru temp. na polu taka jak w domu....a po domu w czapce tez nie chodze......

ja wpadam w wir chrzcinowych obowiazkow takze nie bedzie mnie do poniedzialku ..moze co w nocy poczytam jak bede miec sile :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze Wam napisze ...cieszmy sie dziewczyny ze mamy zdrowe dzieci a takie drobne problemu to pestka....

dzis sie dowiedzialam ze uczen z mojej szkoly, chlopczyk 6 lat z pierwszej klasy ( bylam wychowawczynia jego brata 3 lata temu, szwagierka lezala na porodowce w jednym pokoju z mama i chlopczykiem 6 lat temu, teraz dzieciaczki razem do klasy chodzily)
    takze ten chlopczyk ma raka mozgu ...lezy w szpitalu 200km od nas dostaje chemie i naswietlania......:(
    juz 2 miesiace nie chodzi do szkoly a najblizsze pol roku spedzi w szpitalu....rodzice sie po tygodniu u niego zmieniaja...tydzien jest mama w szpitalu tydzien tata....a w domu jeszcze straszy brat ( ten co go mialam w klasie)....straszne to nie moglam w to uwierzyc...

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedna wiadomosc, likwiduja szkole w ktorej pracowalam ...wiec nie mam sie gdzie wrocic....narazie bede siedziec 3 lata w domu ale potem nie wiem co bedzie.......

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję Stresant czy Ty mieszkasz w Alpach czy szwagierka chciała się pochwalić wszystkim co ma w szafie?😉 Filip miał dziś na sobie tylko rampersa i przykryty miał nogi muslinowy otulaczem bo nie był filtrem posmarowany.

stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki.
    Wypilam na dobranoc niedozwolonego mi lecha free i niech moc będzie ze mna.

martusiawp, DorotaAnna, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, u nas myślę pogoda podobna ;) wyszliśmy z Kazikiem późnym popołudniem i miał body na długi rękaw, spodenki i kocyk mgielke zabrałam. I dobrze zrobiłam, bo w słońcu owszem, gorąco, ale jak była dłuższa trasa w cieniu to było chłodno i zalowalam, że sobie bluzy nie wzięłam. Czapki nie zakładałam.

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, u nas bóle jak bóle .. u nas były kupy śluzowe z nitkami krwi.
    Te nitki krwi by mnie tylko zaniepokoiły, ale śluz w kupie może się zdarzyć przy KP i może być naturalny.
    U nas też się zdarzało a nie było związane z żadną alergią. Było i minęło a ja nic w diecie nie zmieniłam. Pytałam o to pediatry i tak też mi powiedziała że może się zdarzyć, a w razie czego żebym podawała małej probiotyk.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia Mnie tez szczypie jak Franio ciagnie a mleka nie ma...ale wogole ostatnio bardzo mnie boli jak pije a to karmie przez kapturki..nie wiem dlaczego tak jest.....ja mleka nie mam ani za duzo ani za malo....w nocy pije 2 razy co 3-4 godziny a w dzien co 2 ....ale wogle mi nie kapie i nie mam plam...i tu sie dziwie tak samo jak TUNIA bo kapuste caly czas mam w lodowce i juz chyba plesnieje a ani jeden listek nie uzyty.....zadnych zastojow zapalen i innych atrakcji ktore mialam przy poprzednich dzieciach...chyba to wiekie......

ja wpieprzam truskawki codziennie cala miske i nic sie nie dzieje......

jak wasze dzieci byly dzis ubrane bo moj mial body na ramiaczkachi pajac.....bez czapki w wozeczku kocykiem okryty......a szwagierka jak podjechala wozkiem to mi sie glupio zrobilo ze dziecko mroze .....on mial body dl. rekaw pajac zawiniety byl w rozku z czapka na glowie i UWAGA na wozku mial taka oryginalna przykrywke na zime ( nie wiem jak to wytlumaczyc, no kazdy wozek ma taka na gore zapinana po bokach na cekimy zeby w zimie nie bylo zimno) .....mi sie wydawalo ze cieplo na polu jest...ja tam rozumie ze rozne dziecie roznie lubia ale z ta zimowa przykrywka to chyba troche pojechala :).....tesciowa odrazu "czy Franusiowi nie jest zimno w glowe" nosz kurwa nie jest bo jakby mu bylo to by mial czapke....we wozku nie wieje pozatym moje dziecko nie ciepi czapki i zawsze wyje jak ja mam na glowie a jak zaklam jak spi to sie normalnie obudzi......nie mowie gdybysmy byli nad morzem gdzie bryza wieje caly czas albo w gorach halny...ale dzis bylo przyjemnie i bez wiaru temp. na polu taka jak w domu....a po domu w czapce tez nie chodze......

ja wpadam w wir chrzcinowych obowiazkow takze nie bedzie mnie do poniedzialku ..moze co w nocy poczytam jak bede miec sile :)
    Ja mam podobnie jak Ty z tym karmieniem. Mleko jest, żadnych zastojów, żadnych problemów. Ale raz na kilka dni boli mnie to karmienie, a jak cycki się robią puste to ich ssanie szczypie. No nic, widocznie taka nasza natura.

Co do ubioru to moja dzisiaj miała body z długim rękawem i półśpiochy. Nie przykrywałam jej niczym bo słońce mocno świeciło.

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3360 3361 3362 3363 3364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ