X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wiewiórka czy u Was chociaż czasem jest tak że w jakiś dzień nie ma kołki?

U nas dwa dni z rzędu nie było, a a poniedziałek tylko trochę pomarudził. Aż nie wiemy co robić z mężem z tym wolnym czasem. W efekcie siedzimy i na niego patrzymy i czekamy aż się zacznie
    Tak, zdarza się. Np.dziś trochę płakał, ale wybiła 20:40 i cisza...obecnie leży na macie i się bawi...a my siedzimy naprzeciw i patrzymy 😂 Nie wiemy co że sobą zrobić, bo mamy 100 pomysłów jak koić płacz...ale jak zabawić dziecko nie mamy pojęcia ;)

B_002, Fasolka77, martusiawp, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tak, zdarza się. Np.dziś trochę płakał, ale wybiła 20:40 i cisza...obecnie leży na macie i się bawi...a my siedzimy naprzeciw i patrzymy 😂 Nie wiemy co że sobą zrobić, bo mamy 100 pomysłów jak koić płacz...ale jak zabawić dziecko nie mamy pojęcia ;)

No to u mnie tak samo! 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ale sobie odpoczęłam. Od 18 leżałam.na kanapie a od około 18:40 odłożyłam telefon i zasnęłam aż do 21! Mąż mnie obudził żebym małą nakarmiła.
    Czuję się do razu lepiej, ból głowy minął. 2,5 godziny pospałam a jeszcze noc przed nami. Może Zosia da pospać. Muszę nadrobić braki :)

U nas to samo....tylko ja położyłam się z premedytacją o 19....ok 21 przebudzilam się zlana potem....prysznic i spaniel znowu....K.obudzil mnie ok 23 na toaletę i karmienie. Młody wisi jeszcze na cycu ale zaraz wybieramy się znów w objęcia Morfeusza....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Daffi niby to wiem, ale jak patrzę na nich, to mam wrażenie, że Bartuś jest przez to "pokrzywdzony"... serio pewnie nie miałabym takich myśli, gdyby wszyscy byli na mm... a tak czuję, że w jego przypadku zawaliłam...

No następna.... nie wytrzymam... Espoir... proszę :) taka cudowna mama a gada jak..;)

DorotaAnna, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas to samo....tylko ja położyłam się z premedytacją o 19....ok 21 przebudzilam się zlana potem....prysznic i spaniel znowu....K.obudzil mnie ok 23 na toaletę i karmienie. Młody wisi jeszcze na cycu ale zaraz wybieramy się znów w objęcia Morfeusza....
    U nas Zosia ma dziś jakiś ciężki dzień. Dlatego ja tak padłam wieczorem. Po karmieniu o 21 pospała może pół godziny i nie śpi. Ja idę spać, tata próbuje uspokoić małą bo ta się ciągle wierci i gaworzy... Nie wiem skąd ta nagła zmiana.
    A może to teraz mamy ten skok rozwojowy? Ja to ich nie rozpoznaję za bardzo.
    Chociaż wydawało mi się że już był.
    Dziś mamy skończone 9 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 23:57

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No następna.... nie wytrzymam... Espoir... proszę :) taka cudowna mama a gada jak..;)

Mówię jako dorosłe dziecko wychowane tylko na mm: oficjalnie oświadczam, iż nie mam pretensji do mojej mamy, że nie karmiła mnie piersią. Nie czuje się mniej kochana niż moje rodzeństwo. Jest ogromna wież pomiędzy moja matka a mną. Nawet nie myślałam o tym jak byłam karmiona i czy to wywarło jakiś wpływ na moja psychikę. Po przemyśleniu oświadczam, że nie wywarło. Kocham moja mamę!

P.S: mój młodszy brat jak był mniejszy dokuczał mi, że ja wyszłam z brzucha mamy przez pipke a on „normalnie” przez brzuch (cesarka). Z tego powodu tez nie czuje się gorsza, oświadczam. Myśle że to on powinien się wstydzić, że miał za duży łeb i się nie zmieścił XD

Mam nadzieje że to pomoże espoir i innym, które mają podobne wątpliwości

mysla.nieskalana, MamaAga85, Fasolka77, B_002, martusiawp, espoir, Mama36, Kiwona, Kasiulka90, estrella, Tunia76, india lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od północy do 3 nikt nic nie napisał???? :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant poradziłaś sobie z tym gronkowcem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Od północy do 3 nikt nic nie napisał???? :)
    Ja dopiero teraz karmię, a wcześniej karmiłam przed 23! Około północy poszłam spać, a mała marudzila i mąż z nią spał w drugim pokój. Miał mi ją przynieść na karmienie i przyniósł dopiero teraz! Cudownie :)
    Czyżby Dzień Dziecka miałby zacząć się tak dobrze? Oby tak dalej!

Fasolka77, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało spać od polnocy do teraz. Żeby tylko po karmieniu zechciala jeszcze spać dalej a nie bawić się..

B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja dopiero teraz karmię, a wcześniej karmiłam przed 23! Około północy poszłam spać, a mała marudzila i mąż z nią spał w drugim pokój. Miał mi ją przynieść na karmienie i przyniósł dopiero teraz! Cudownie :)

Ooo to ja już zasnęłam :) u nas karmienie o 23, 1, 3 i teraz.. dzień dziecka był wczoraj bo młody nie zaliczył ani jednego dramatycznego płaczu ale może dziś też mnie zaskoczy ;)

Mama36, martusiawp, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolinka pisałaś kiedyś że nie jesz truskawek a chciałabyś.
    Rozmawiałam z koleżanką położną i ona twierdzi że jeśli truskawki uczulają to rzadko i dopiero te dzieci które je zjedzą same, a nie poprzez mleko matki.
    Może spróbuj sobie zjeść trochę bo jeśli wcześniej wydawało ci się że był problem po truskawkach to może to było po czymś innym.
    Ja wsuwam truskawki codziennie i to coraz większe ilości i jest dobrze :)
    Nie spotkałam się osobiście z tym żeby dziecko miało wysypkę bo mama zjadła truskawki.
    Ja też wczoraj zjadłam truskawki i to sporo i jest git :)

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a ja mam pytanie do mam, które jedno dziecko karmiły mm, a drugie piersią - nie macie wyrzutów sumienia? bo ja przyznam szczerze jak karmiłam Bartusia mm, to był luz, a teraz czuję wyrzuty jak patrzę na to, że Maciusia karmiłam piersią i nawet nie wie, co to mm. teraz też doszedł Wojtuś, który (jeszcze) nie wie, co to mm... mam wrażenie, że dałam dupy i za mało walczyłam, skoro przy Wojtusiu i cesarce na zimno udało się karmić bez problemu... :/
    U mnie była sytuacja po operacji syna. Mleko sciagalam co 3 godziny i wylewalam gdy on leżał w szpitalu.. Ale jak wymieklam po 3 tyg lekarze uznali że mam zbić bo i tak nie wiadomo kiedy będzie mógł jeść i czy będzie mógł jeść piers. Nie rozkminialam tego jako wyrzuty sumienia tylko w ogóle że zaluje że tak było.. Chory syn, operacja. Na pewno bym karmila bo mleka miałam bardzo dużo. A nikt nie mówił wtedy o mrozeniu. Nie bylo mamy ginekolog i internetu.
    Tylko mówili że mogę wozić do banku mleka. Ale zaczynała się u mnie depresja i powiedziałam sobie ze jak mój syn tego mleczka nie może to nikt nie będzie miał :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia Mnie tez szczypie jak Franio ciagnie a mleka nie ma...ale wogole ostatnio bardzo mnie boli jak pije a to karmie przez kapturki..nie wiem dlaczego tak jest.....ja mleka nie mam ani za duzo ani za malo....w nocy pije 2 razy co 3-4 godziny a w dzien co 2 ....ale wogle mi nie kapie i nie mam plam...i tu sie dziwie tak samo jak TUNIA bo kapuste caly czas mam w lodowce i juz chyba plesnieje a ani jeden listek nie uzyty.....zadnych zastojow zapalen i innych atrakcji ktore mialam przy poprzednich dzieciach...chyba to wiekie......

ja wpieprzam truskawki codziennie cala miske i nic sie nie dzieje......

jak wasze dzieci byly dzis ubrane bo moj mial body na ramiaczkachi pajac.....bez czapki w wozeczku kocykiem okryty......a szwagierka jak podjechala wozkiem to mi sie glupio zrobilo ze dziecko mroze .....on mial body dl. rekaw pajac zawiniety byl w rozku z czapka na glowie i UWAGA na wozku mial taka oryginalna przykrywke na zime ( nie wiem jak to wytlumaczyc, no kazdy wozek ma taka na gore zapinana po bokach na cekimy zeby w zimie nie bylo zimno) .....mi sie wydawalo ze cieplo na polu jest...ja tam rozumie ze rozne dziecie roznie lubia ale z ta zimowa przykrywka to chyba troche pojechala :).....tesciowa odrazu "czy Franusiowi nie jest zimno w glowe" nosz kurwa nie jest bo jakby mu bylo to by mial czapke....we wozku nie wieje pozatym moje dziecko nie ciepi czapki i zawsze wyje jak ja mam na glowie a jak zaklam jak spi to sie normalnie obudzi......nie mowie gdybysmy byli nad morzem gdzie bryza wieje caly czas albo w gorach halny...ale dzis bylo przyjemnie i bez wiaru temp. na polu taka jak w domu....a po domu w czapce tez nie chodze......

ja wpadam w wir chrzcinowych obowiazkow takze nie bedzie mnie do poniedzialku ..moze co w nocy poczytam jak bede miec sile :)
    Mojego widziałyscie na fb
    . Body z krótkim i krótkie spodenki. Żadnego kocyka. Prognoza chyba była 24 st w cieniu. Jak widziałam taka właśnie z tym okryciem na wózek to mi się słabo robiło. Ram sauna musi być. Ja to nawet budy nie używam.. Po co.. Niech ma przewiew. Tylko parasolka. Ty nie masz fb to tunia wrzucam tu dla Ciebie. Jak jest powyżej 20 st i słoneczko to tylko tak ubrany.
    6597b5978d222689med.jpg

Oczywiście takie spodenki o skarpetki tylko dlatego że był wiatr a ja go do karmienia wyciągam
    Od dziś ma być 27 st więc samo body i nic więcej albo rampers. I gole stopki :)

B_002, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Te nitki krwi by mnie tylko zaniepokoiły, ale śluz w kupie może się zdarzyć przy KP i może być naturalny.
    U nas też się zdarzało a nie było związane z żadną alergią. Było i minęło a ja nic w diecie nie zmieniłam. Pytałam o to pediatry i tak też mi powiedziała że może się zdarzyć, a w razie czego żebym podawała małej probiotyk.
    Dokładnie tak samo miałam. Był śluz i minął. Np odstawilam czekoladę ok.. Ale może to sobie wkrecilam że coś ona dawała a teraz to mi lepiej ze jej nie jem. Chociaż. Ja mam jeszcze do zrzucenia. Nam Pediatra też mówiła że KP to z Kup mogą być wsystkie klocki świata na początku.
    No ale są różni pediatrzy... A są i tCu którzy stwierdzają infekcje od brudu 😉

B_002, Aga2606 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet już nie pisze jak ubieram dziecko bo wiecie że ja rozbieram...

Moja mała spala w nocy 6,5 godziny ja się wystraszyłam ale zjadła ze smakiem i poszła spać teraz 3,5 teraz wcina cyca

Mama36, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia Mnie tez szczypie jak Franio ciagnie a mleka nie ma...ale wogole ostatnio bardzo mnie boli jak pije a to karmie przez kapturki..nie wiem dlaczego tak jest.....ja mleka nie mam ani za duzo ani za malo....w nocy pije 2 razy co 3-4 godziny a w dzien co 2 ....ale wogle mi nie kapie i nie mam plam...i tu sie dziwie tak samo jak TUNIA bo kapuste caly czas mam w lodowce i juz chyba plesnieje a ani jeden listek nie uzyty.....zadnych zastojow zapalen i innych atrakcji ktore mialam przy poprzednich dzieciach...chyba to wiekie......

ja wpieprzam truskawki codziennie cala miske i nic sie nie dzieje......

jak wasze dzieci byly dzis ubrane bo moj mial body na ramiaczkachi pajac.....bez czapki w wozeczku kocykiem okryty......a szwagierka jak podjechala wozkiem to mi sie glupio zrobilo ze dziecko mroze .....on mial body dl. rekaw pajac zawiniety byl w rozku z czapka na glowie i UWAGA na wozku mial taka oryginalna przykrywke na zime ( nie wiem jak to wytlumaczyc, no kazdy wozek ma taka na gore zapinana po bokach na cekimy zeby w zimie nie bylo zimno) .....mi sie wydawalo ze cieplo na polu jest...ja tam rozumie ze rozne dziecie roznie lubia ale z ta zimowa przykrywka to chyba troche pojechala :).....tesciowa odrazu "czy Franusiowi nie jest zimno w glowe" nosz kurwa nie jest bo jakby mu bylo to by mial czapke....we wozku nie wieje pozatym moje dziecko nie ciepi czapki i zawsze wyje jak ja mam na glowie a jak zaklam jak spi to sie normalnie obudzi......nie mowie gdybysmy byli nad morzem gdzie bryza wieje caly czas albo w gorach halny...ale dzis bylo przyjemnie i bez wiaru temp. na polu taka jak w domu....a po domu w czapce tez nie chodze......

ja wpadam w wir chrzcinowych obowiazkow takze nie bedzie mnie do poniedzialku ..moze co w nocy poczytam jak bede miec sile :)
    Trzymam kciuki, życzę super pogody i dużo uśmiechu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiecie że zgubiłam wodę morska do nosa.. Szlag mnie zaraz trafi!!! Patrzyłam Z łóżka ale nie ma... Oszaleje jak nie znajdę. Zaraz i tak muszę wstać chłopaków do szkoły wysłać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrzcie dziewczyny ze to tylko my takie męczennice.
    Gdyby facet miał karmić mm zamiast piersią to by powiedział: "no i zajebiście" i skończyłaby się jakakolwiek rozkmina.
    A u nas to wkręcanie sobie wyrzutów sumienia, oskarżanie się o bycie wyrodną mama i inne cuda na kiju.

Ja sama po sobie widzę, że mam momenty że sobie myślę że może mm podać chociaż raz dziennie żebym mogła sobie żyć i nie odciągać. Ale potem sobie myślę, że to przecież "gorzej" i jak się karmi piersią to "lepiej". Mimo że wiem że to gówno prawda to i tak czuję się lepiej że jednak daje tego cycka. I szczerze powiem Wam (i mam nadzieję, że zrozumiecie i się nie obrazicie, ale tak niestety jest) że czuje się "lepsza" bo "daje radę" a wiem że to żadne osiągnięcie i nie powinnam tak myśleć.
    A to wszystko wina tego nacisku na kp. Te wszystkie pseudofachowcy wciskają kit że matki kp są lepsze, lepiej dbają i cholera wie co jeszcze. I sobie człowiek wkręca, wbija w podświadomości i za cholerę nie da się tego wybić.

Mi jeszcze teściowa czarownica powiedziała że "nie wiadomo czy nawet miesiąc pokarmisz" a ja jej na to że będę karmić dwa lata. Wkurwila mnie wtedy niepomiernie i mam zamiar dotrzymać słowa. Nawet już nie że względu na "rzekę mleka, te cudowne wibracje i inne wymysły" tylko żeby jej zrobić na złość. Bo jej nie cierpię

Mama36, martusiawp, Fasolka77, malutka_mycha, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wiesz co.. Mi się przypomniało jak robiłam z małymi i jak radzisz.. Bo Ty czytasz te mądre książki właśnie. Mój je przed 21 noni do tej 2 śpi. Ja oszaleje.. Bo nic mi to nie daje. Wczoraj zasnęłam o 23.. To ile pospalam.. Dupa... Ale mi się przypomniało za radą mojej mamy że chlopcow brałam na karmienie przez sen o północy i spali do 6 wlasnie.przestawilam im to spanie. Co teraz piszą na ten temat??

‹‹ 3361 3362 3363 3364 3365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ