X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jak dla mnie spoko, to jego córka więc niech przywozi dziadków. Nawet powinien. Ale to Ty jesteś z małą mln stop i powinien Cię poinformować, tak dla zasady. Po prostu, że będzie z rodzicami. Myślałam o Tobie ostatnio, jak Wy wogole że sobą rozmawiacie na tych odwiedzinach?

Ja mu nie bronię kontaktów z Marceliną, tak samo jego rodzinie. Tylko jednak wolałabym wiedzieć, że ma np taki plan.
    Jak rozmawiamy ? Nasze rozmowy to Marcelina, chwilę pogadamy, później długą chwilę milczymy i tak w kółko. Nie ma rozmów o „nas”, o tym co się stało. Nie wiem czy po nim to spłynęło, nie chce już wiedzieć. Po mnie nie ... i za każdym razem boli mnie jego widok ale nauczyłam się żyć, tak jak teraz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jak dla mnie spoko, to jego córka więc niech przywozi dziadków. Nawet powinien. Ale to Ty jesteś z małą mln stop i powinien Cię poinformować, tak dla zasady. Po prostu, że będzie z rodzicami. Myślałam o Tobie ostatnio, jak Wy wogole że sobą rozmawiacie na tych odwiedzinach?
    tez mnie to zastanawia - burczycie, czy probujecie cywilizowanie rozmawiac, a jak dziadkowie?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    tez mnie to zastanawia - burczycie, czy probujecie cywilizowanie rozmawiac, a jak dziadkowie?

Próbujemy cywilizowanie rozmawiać, ja mam taki charakter, że nie umiem się długo na kogoś gniewać, wkurzać czy obrażać. Jednak żal w sercu chowam. Rozmawiam z nim jak z człowiekiem, przecież to też jego zasługa, że obok mnie leży mój największy skarb! A że wychowuję ją sama, no cóż .. takie życie.
    Dziadkowie zadowoleni, że zobaczyli wnuczkę. Też jakby udawali, że się nic nie stało.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dziwię, że ze wstydu się nie spalili za takie zachowanie synka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 20:09

Bubek, Mama36, KarmeLoVe, Fasolka77, Kiwona, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wyzej.....

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mama ♥️ dziękuję, trzymam się jakoś. Mąż mnie wspiera, czasem sobie poplacze dla oczyszczenia i jest ok...
    Placz mi wiele razy pomógł. ❤️

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kochane ile razy dziennie jedzą wasze maluchy? Mam wrażenie że mój potrzebuje jedzonka coraz rzadziej. Na pudełku od mm też sugerowane jest 6 posiłków. On na początku jak przeszliśmy na mm miał 8-9, potem 7-8, teraz już dawno nie miał 8. Czas między posiłkami wydłuża się już do 4 godzin w dzień a były na początku ledwo 3 godziny. I nie wiem czy mam się martwić ??

Mój dziś chyba że 24 x.....:(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Dokładnie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mój dziś chyba że 24 x.....:(

Fasolka, tulę mocno! Wczoraj miałam taki dzień, serio. Pobudka o 6, a zasnęła po 22. Ciężkie są takie dni. Uwierz, że Marcelina wcale nie śpi za dnia, ja tych 3-4 drzemek po 10-15 min(na rączkach) nie liczę, bo w tym czasie i tak nie jestem w stanie nic zrobić koło siebie.
    Rozumiem Cię dobrze. Bunio wynagradza uśmiechem, spojrzeniem, tymi małymi rączkami! ❤️

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, Kazik też dzisiaj zero snu. Byliśmy u tesciow to w aucie zamknął oczy na 5 minut i tyle. Teraz po kąpieli K próbuje go uspac, bo oczy czerwone i śpiący, ale nie wróżę mu sukcesów.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio zdarza się karmienie piersią 8 razy na dobę, ale częściej jest 9-10. To zalezy czy zasnie w dzien na dłużej i przespi porę karmienia. Za to dziś w nocy dała pospać 5 godzin!!! I to oczywiście wtedy gdy ojciec wrócił na weekend, bo przecież nie gdy jesteśmy same na tygodniu.😉

martusiawp lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio zdarza się karmienie piersią 8 razy na dobę, ale częściej jest 9-10. To zalezy czy zasnie w dzien na dłużej i przespi porę karmienia. Za to dziś w nocy dała pospać 5 godzin!!! I to oczywiście wtedy gdy ojciec wrócił na weekend, bo przecież nie gdy jesteśmy same na tygodniu.😉

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, tulę mocno! Wczoraj miałam taki dzień, serio. Pobudka o 6, a zasnęła po 22. Ciężkie są takie dni. Uwierz, że Marcelina wcale nie śpi za dnia, ja tych 3-4 drzemek po 10-15 min(na rączkach) nie liczę, bo w tym czasie i tak nie jestem w stanie nic zrobić koło siebie.
    Rozumiem Cię dobrze. Bunio wynagradza uśmiechem, spojrzeniem, tymi małymi rączkami! ❤️
    Dzięki Karola :* wzajemnie !
    Już wykąpany i malutko zjadł o odleciał... Śpi od 5minut w lozeczku, mam nadzieję, że pośpi...i że rano da w końcu pospać... I że jutro będziemy mieć cudowny dzień... dobrze, że dziś niedziela to tata był świadkiem na co syna stać.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę w wannie a Mąż usypia. Suszarka na całego leci w salonie! 🤣

DorotaAnna, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kochane ile razy dziennie jedzą wasze maluchy? Mam wrażenie że mój potrzebuje jedzonka coraz rzadziej. Na pudełku od mm też sugerowane jest 6 posiłków. On na początku jak przeszliśmy na mm miał 8-9, potem 7-8, teraz już dawno nie miał 8. Czas między posiłkami wydłuża się już do 4 godzin w dzień a były na początku ledwo 3 godziny. I nie wiem czy mam się martwić ??
    U mnie ostatnio je coraz częściej tylko w nocy chyba wytrzymuje ponad 3 godz., w dzień potrafi co godzinę jeść ale porcje typu 40-60 max 100... strasznie przy tym marudzi. W pierwszym miesiącu jadł max 7 razy dziennie A teraz takie akcje. Muszę mu zacząć podawać więcej wody chyba.

DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Nie było wstydu po nich widać 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dzięki Karola :* wzajemnie !
    Już wykąpany i malutko zjadł o odleciał... Śpi od 5minut w lozeczku, mam nadzieję, że pośpi...i że rano da w końcu pospać... I że jutro będziemy mieć cudowny dzień... dobrze, że dziś niedziela to tata był świadkiem na co syna stać.

Przekonał się na własnej skórze 😁 bo M to znowu dziś stwierdził „przecież ona taka spokojna” ..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś ciężki dzień, praktycznie nie śpi, niewiele je, za to krzyczy jakby ją ze skóry obdzierali... Macha łapami i nogami że bije się po twarzy... Masakra. Teraz zasnęła ale śpi bardzo niespokojnie więc pewnie za chwilę pobudka 😐

Dorota moja mała wczoraj i przedwczoraj jadła pięknie co 4 h, czasem nawet co 5 ale porcje około 150 a dziś znów co chwile chce ciumac i zje z 20-30 ml i koniec... Za chwilę się znów domaga i tak w kółko 😐 a bylo już tak pięknie...

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mój je mm i wychodzi nam zazwyczaj 7 karmień ale zdarzyły się już dwa dni gdzie jadł tylko 6 razy.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kolejny cudowny dzień poza domem spędziliśmy🥰
    pierwszy wypad na spacerki nad morze zaliczony🥰
    koniec długiego weekendu uważam za udany jak i cały ten dlugi weekend🥰

Córka już skreśla dni do końca roku szkolnego.My czekamy na termin w konsulacie ws.paszportu dla Natanka i potem do PL na jakiś czas chcemy jechać jeżeli znajoma zgodzi się nas zawieźć i przywieźć...

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ