Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Mój je mm i wychodzi nam zazwyczaj 7 karmień ale zdarzyły się już dwa dni gdzie jadł tylko 6 razy.
A ile ml je?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Powiesz mi w czym tak znacznie? Ja to sie nie znam dla mnie to sa minimalne roznice dlatego chętnie zaznam opinii kogos kto wie więcej. Obecnie jestesmy po zmianie z bebilonu na hippa tylko sie machnelam kupilam combiotik i juz zwrocic w sklepie nie moglam bo jest zakaz.
Combiotic to jest podstawową wersja mleka.Daffi, B_002 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za info z tym jedzeniem
wydaje mi się że to chyba normalne że je bardziej „spokojnie” bo chyba teraz trochę wolniej będzie przyrastał niż na początku.
Fasolka współczuje pewnie Twoje cycki dzisiaj płaczą
Jakie nowe umiejętności pojawiają się po drugim skoku „technogicznym” jak to mówi mój mąż?
Karolina ja też się dziwie zachowaniu rodziców m. Ale z drugiej strony co oni mogą? To dorosły chłop. Jeżeli są w porządku to po prostu będą starać się trzymać kontakt z Marcepnkiem nie zależnie od tego jaka będzie sytuacja między WamiFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotka jeśli zmniejsza ilość karmień a nie zwiększa objętości to jeszcze za wcześnie. Bo jest młodszy od Leosi a jak ona mi wydłużała godziny w dzień to mi pediatra powiedziała że w dzień co 3 godziny wieczorem mogę dać tak co 2 godziny w nocy jak się obudzi. Ale żeby 7 karmień bylo. I u nas to właśnie różnie 8-8 karmień dzisiaj też dużo wody wypiła bo upał a była na dworze w sumie od 10 rano do 20:30 bo wróciliśmy z miasta. Jedzonko kąpanie i śpi. Po prostu padła.
-
nick nieaktualnyA co do przyrostu Dorotka to po tygodniu takiego jedzenia musiałabyś sprawdzić.
A mieliście szczepienie? Bo u nas po szczepieniu przyrost wagi spadł. I się zaniepokoiłam, pediatra mówiła że jest ok ale mi nie pasowało. Ale potem 3 dni i pięknie nadrobila. -
nick nieaktualnyKiwona nie musisz dawać na każde karmienie comforta ja daję jedna butelkę a jeśli widzę że kupa mocno zbita rano to w ciągu dnia dam dwie butelki. Pięknie się jelitka oczyszcza. Dzisiaj no rano zrobiła taka kulkę dostała 160 ml comforta raz 100 potem 60 ml i za każdym razem w trakcie jedzenia już w pampersa szło bez wysiłku.
Więc może dawaj mu co drugie karmienie? Obserwuj.
Delicol... U nas był tydzień placzu przy jedzeniu nie po nie przed tylko w trakcie zjadła ok 40 ml i ryk, z tym że to było moje mleko nie modyfik zaczęłam dawać delicol i Espumisan nie wiem co tak działa więc boje się odstawić czekam do skończonego 3 msc i odstawie. Wydaje mi się że nam delicol pomogl przy moim mleku że ta laktoza jednak, że miała z nią problem. Ale nie wiem nie potwierdzone moje domysły.
Czemu ty dajesz delicol? -
Karmelllka90 wrote:Dorotka jeśli zmniejsza ilość karmień a nie zwiększa objętości to jeszcze za wcześnie. Bo jest młodszy od Leosi a jak ona mi wydłużała godziny w dzień to mi pediatra powiedziała że w dzień co 3 godziny wieczorem mogę dać tak co 2 godziny w nocy jak się obudzi. Ale żeby 7 karmień bylo. I u nas to właśnie różnie 8-8 karmień dzisiaj też dużo wody wypiła bo upał a była na dworze w sumie od 10 rano do 20:30 bo wróciliśmy z miasta. Jedzonko kąpanie i śpi. Po prostu padła.
Nie mieliśmy jeszcze szczepień. Zapytam o to pediatry, mówię na pudełku jest napisane że powinien mieć 120 ml x 6 posiłków ale wiadomo to orientacyjnie jest. Każde dziecko jest też inne. Ale my mamy 7 posiłków dziennie już od tyg nie było 8 bo sprawdzałam w aplikacji. Ale od tygodnia prawie nie mieliśmy tez kolek! ❤️👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
kochaje my juz po chrzcinach super sie udaly jutro wam wszystko opisze...najpierw musze was nadrobic
powiem wam tylko ze ksiadz przychrzil Francika drugim imieniem i mamy Franciszka Jozefabez naszej wiedzy i zgody wypowiedzial te imiona przy chrzcie..ale nam sie w sumie podoba
w aktach koscielnych to nie jest zapisane...
ma ktos fotelik kiddy evolution...bo powaznie rozwazam kupno...dzis Franka w nim posadzilam i super jest dostal kase na chrzciny to poszalejemymartusiawp, Misiabella, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:MamaAga a jak Twoje problemu jak mogę spytać? Lepiej już? Coś się rozwiązało ja plus?
Nie wiem o co chodzi bo nie napisałaś konkretnie ale jakoś mnie zasmucilo. Mam nadzieję że już lepiej
DorotaAnna zazwyczaj 120ml co karmienie ale zdarzy się i tak,że zje tylko 60ml... -
martusiawp wrote:Daffi w jaki sposób przechodziłas z bebilonu na obecne mleko?
Dzis po kolacji cyca wyplul a modyfika dojadl tylko 10ml..i juz poszlo w kanal spuszczone..
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Myślicie ze ta parasolka sie sprawdzi??
https://www.megaurwis.pl/parasole/3676-easy-go-parasol-do-wozkow.html -
Nasz fotelik też jest ciężki, mamy pebble plus. Waży ponad 4 kg i dla mnie to jest meczarni, bo z młodym to prawie 10 kg wychodzi 😒
Karmelka, zaczęłam dawać delicol jak pojawiło się kwekanie przy bakach. Jak próbowałam odstawić ot kupy były zielonkawe, więc zostawiłam. Gdzieś na stronie hippa, na jakimś forum, znalazłam sugestie od producenta, żeby nie mieszać mleka, w sensie podawać jeden rodzaj no i się zastanawiam. My podalismy zwykle combiotik do ostatniej butli i młody śpi sobie, pewnie zaraz wstanie na karmienie, bo już 3,5h minęło. Mnie tylko szokuje, że od zatwardzenia kilkudniowego nagle przeszło w wodniste kupy. Popołudniowe płacze zostały, ale szybciej się Kazik dał uspokoić dzisiaj. I bąki nie są już takie bolesne, mam wrażenie. Jutro zapiszemy się do pediatry i będziemy dyskutować. Z tym, że pediatra nam kazała dawać rozcienczone i ewentualnie spróbować HA, a my polecielismy z comfortem...
Miałam mieć jutro wizytę u gina, ale leje się ze mnie tak, że nie ma szans na zbadanie,nie dojdę nawet na samolot bez gaci, no way. Przełoże to jutro. Plamienia czy zwykły okres by mnie nie odstraszyla, ale to jest wodospad 😣 -
Karmelllka90 wrote:A właśnie odnośnie skwaru Espoir u nas to samo. Moja mała ma takiego cienkiego rampersa na ramiączkach leżała w cieniu na ogródku bez budy. Przysięgam leje się po dupie a moja teściowa do mnie "bez czapeczki i skarpetek? " I przykrywam ja pielucha musiałam zebrac pranie z ogródka bo mi ściągała pieluchy i ja przykrywała
A wczoraj moja babcia z ciocią wzięły Mała na spacer wieczorkiem. Nie było już upału ale nadal ciepło. Wróciła poprzykrywana i spocona. Dzisiaj miny miały nietegie jak im nagadalam.Karmelllka90, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Stresant, my też mamy, wersję rozkładana w samochodzie. Polecam! Jeszcze nie nosiłam ale jest super. Oli bardzo lubi w nim jeździć. Jest bezpieczny i ma super pozycje, główka nie spada, dziecko leży wygodnie.
stresant lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Nie mieliśmy jeszcze szczepień. Zapytam o to pediatry, mówię na pudełku jest napisane że powinien mieć 120 ml x 6 posiłków ale wiadomo to orientacyjnie jest. Każde dziecko jest też inne. Ale my mamy 7 posiłków dziennie już od tyg nie było 8 bo sprawdzałam w aplikacji. Ale od tygodnia prawie nie mieliśmy tez kolek! ❤️
-
Kiwona wrote:Nasz fotelik też jest ciężki, mamy pebble plus. Waży ponad 4 kg i dla mnie to jest meczarni, bo z młodym to prawie 10 kg wychodzi 😒
Karmelka, zaczęłam dawać delicol jak pojawiło się kwekanie przy bakach. Jak próbowałam odstawić ot kupy były zielonkawe, więc zostawiłam. Gdzieś na stronie hippa, na jakimś forum, znalazłam sugestie od producenta, żeby nie mieszać mleka, w sensie podawać jeden rodzaj no i się zastanawiam. My podalismy zwykle combiotik do ostatniej butli i młody śpi sobie, pewnie zaraz wstanie na karmienie, bo już 3,5h minęło. Mnie tylko szokuje, że od zatwardzenia kilkudniowego nagle przeszło w wodniste kupy. Popołudniowe płacze zostały, ale szybciej się Kazik dał uspokoić dzisiaj. I bąki nie są już takie bolesne, mam wrażenie. Jutro zapiszemy się do pediatry i będziemy dyskutować. Z tym, że pediatra nam kazała dawać rozcienczone i ewentualnie spróbować HA, a my polecielismy z comfortem...
Miałam mieć jutro wizytę u gina, ale leje się ze mnie tak, że nie ma szans na zbadanie,nie dojdę nawet na samolot bez gaci, no way. Przełoże to jutro. Plamienia czy zwykły okres by mnie nie odstraszyla, ale to jest wodospad 😣
My w szpitalu mieliśmy Hipp combiotik HA i w domu po kilku dniach musieliśmy odstawić bo Mały nie przybierał przez to,że co karmienie to kupa z rzędu sama woda...
Położna od razu powiedziała nam wtedy,że każde dziecko inaczej reaguje na dane mleko i że Nasz akurat źle Hippa zniósł...
Myślałam,że to przez HA ale Ty Piszesz,że u Was to po Comforcie to już wogole mam stracha przed podaniem normalnego Hippa...Tymbardziej,że kolejna znajoma mi mówi,że owszem Hipp ma piękny skład ale sporo dzieci po nim ulewa...u nas też jest ulewanie i tego też się obawiam przy zmianie mleka na pogorszenie...
zmiana mleka śni mi się po nocach😑😑😑 -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Nasz fotelik też jest ciężki, mamy pebble plus. Waży ponad 4 kg i dla mnie to jest meczarni, bo z młodym to prawie 10 kg wychodzi 😒
Miałam mieć jutro wizytę u gina, ale leje się ze mnie tak, że nie ma szans na zbadanie,nie dojdę nawet na samolot bez gaci, no way. Przełoże to jutro. Plamienia czy zwykły okres by mnie nie odstraszyla, ale to jest wodospad 😣Kiwona lubi tę wiadomość
-
U mnie byla dzis cdl, sama chciala przyjsc i jestem pelna uznania dla niej za to, ze prywatny czas podwieca, pieniedzy nie wziela. Chciala sprobowac przestawic malego z nakladek na piers. Ale Brunek to ciezki zawodnik
nie do pokonania. Oczywiscie moge robic tsk jak mi poradzila i moze sie udaloby go choc przekonac ze goly sutek nie jest tak bardzo fe, tylko do tanca i do rozanca
martusiawp lubi tę wiadomość