X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga a jak Twoje problemu jak mogę spytać? Lepiej już? Coś się rozwiązało ja plus?
    Nie wiem o co chodzi bo nie napisałaś konkretnie ale jakoś mnie zasmucilo. Mam nadzieję że już lepiej :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mój je mm i wychodzi nam zazwyczaj 7 karmień ale zdarzyły się już dwa dni gdzie jadł tylko 6 razy.

A ile ml je?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Powiesz mi w czym tak znacznie? Ja to sie nie znam dla mnie to sa minimalne roznice dlatego chętnie zaznam opinii kogos kto wie więcej. Obecnie jestesmy po zmianie z bebilonu na hippa tylko sie machnelam kupilam combiotik i juz zwrocic w sklepie nie moglam bo jest zakaz.
    Samo to że comfort jest lekko strawny i szybciej trawiony. U nas po nim jelita się oczyszczają ładnie schodzą gazy i jest ful pampers kupy. Kupa jest taka hmmm na całego pampersa. Ciapkowata. I jego się nie powinno podawać u dzieci które nie mają problemów z kupa. Bo będą biegunki.
    Combiotic to jest podstawową wersja mleka.

Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info z tym jedzeniem :) wydaje mi się że to chyba normalne że je bardziej „spokojnie” bo chyba teraz trochę wolniej będzie przyrastał niż na początku.

Fasolka współczuje pewnie Twoje cycki dzisiaj płaczą

Jakie nowe umiejętności pojawiają się po drugim skoku „technogicznym” jak to mówi mój mąż? :)

Karolina ja też się dziwie zachowaniu rodziców m. Ale z drugiej strony co oni mogą? To dorosły chłop. Jeżeli są w porządku to po prostu będą starać się trzymać kontakt z Marcepnkiem nie zależnie od tego jaka będzie sytuacja między Wami

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jeśli zmniejsza ilość karmień a nie zwiększa objętości to jeszcze za wcześnie. Bo jest młodszy od Leosi a jak ona mi wydłużała godziny w dzień to mi pediatra powiedziała że w dzień co 3 godziny wieczorem mogę dać tak co 2 godziny w nocy jak się obudzi. Ale żeby 7 karmień bylo. I u nas to właśnie różnie 8-8 karmień dzisiaj też dużo wody wypiła bo upał a była na dworze w sumie od 10 rano do 20:30 bo wróciliśmy z miasta. Jedzonko kąpanie i śpi. Po prostu padła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przyrostu Dorotka to po tygodniu takiego jedzenia musiałabyś sprawdzić.
    A mieliście szczepienie? Bo u nas po szczepieniu przyrost wagi spadł. I się zaniepokoiłam, pediatra mówiła że jest ok ale mi nie pasowało. Ale potem 3 dni i pięknie nadrobila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona nie musisz dawać na każde karmienie comforta ja daję jedna butelkę a jeśli widzę że kupa mocno zbita rano to w ciągu dnia dam dwie butelki. Pięknie się jelitka oczyszcza. Dzisiaj no rano zrobiła taka kulkę dostała 160 ml comforta raz 100 potem 60 ml i za każdym razem w trakcie jedzenia już w pampersa szło bez wysiłku.
    Więc może dawaj mu co drugie karmienie? Obserwuj.

Delicol... U nas był tydzień placzu przy jedzeniu nie po nie przed tylko w trakcie zjadła ok 40 ml i ryk, z tym że to było moje mleko nie modyfik zaczęłam dawać delicol i Espumisan nie wiem co tak działa więc boje się odstawić czekam do skończonego 3 msc i odstawie. Wydaje mi się że nam delicol pomogl przy moim mleku że ta laktoza jednak, że miała z nią problem. Ale nie wiem nie potwierdzone moje domysły.
    Czemu ty dajesz delicol?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dorotka jeśli zmniejsza ilość karmień a nie zwiększa objętości to jeszcze za wcześnie. Bo jest młodszy od Leosi a jak ona mi wydłużała godziny w dzień to mi pediatra powiedziała że w dzień co 3 godziny wieczorem mogę dać tak co 2 godziny w nocy jak się obudzi. Ale żeby 7 karmień bylo. I u nas to właśnie różnie 8-8 karmień dzisiaj też dużo wody wypiła bo upał a była na dworze w sumie od 10 rano do 20:30 bo wróciliśmy z miasta. Jedzonko kąpanie i śpi. Po prostu padła.

Nie mieliśmy jeszcze szczepień. Zapytam o to pediatry, mówię na pudełku jest napisane że powinien mieć 120 ml x 6 posiłków ale wiadomo to orientacyjnie jest. Każde dziecko jest też inne. Ale my mamy 7 posiłków dziennie już od tyg nie było 8 bo sprawdzałam w aplikacji. Ale od tygodnia prawie nie mieliśmy tez kolek! ❤️

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochaje my juz po chrzcinach super sie udaly jutro wam wszystko opisze...najpierw musze was nadrobic :)
    powiem wam tylko ze ksiadz przychrzil Francika drugim imieniem i mamy Franciszka Jozefa :) bez naszej wiedzy i zgody wypowiedzial te imiona przy chrzcie..ale nam sie w sumie podoba :) w aktach koscielnych to nie jest zapisane...

ma ktos fotelik kiddy evolution...bo powaznie rozwazam kupno...dzis Franka w nim posadzilam i super jest dostal kase na chrzciny to poszalejemy

martusiawp, Misiabella, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    MamaAga a jak Twoje problemu jak mogę spytać? Lepiej już? Coś się rozwiązało ja plus?
    Nie wiem o co chodzi bo nie napisałaś konkretnie ale jakoś mnie zasmucilo. Mam nadzieję że już lepiej :)
    Nic się nie rozwiąże na plus...To temat rzeka ale jakoś trzeba to udźwignąć,wyjścia nie ma...Staram się na codzień nie myśleć o tym...

DorotaAnna zazwyczaj 120ml co karmienie ale zdarzy się i tak,że zje tylko 60ml...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Daffi w jaki sposób przechodziłas z bebilonu na obecne mleko?
    Od razu bo polozna powiedziala ze jak on dostaje raz na dzien lub 2 i to nie pelne flaszki tylko dojada po 30ml to nie musze juz mieszac.

Dzis po kolacji cyca wyplul a modyfika dojadl tylko 10ml..i juz poszlo w kanal spuszczone..

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ze ta parasolka sie sprawdzi??

https://www.megaurwis.pl/parasole/3676-easy-go-parasol-do-wozkow.html

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, ja mam ten fotelik, jest rewelacyjny, polecam bardzo! Jedyny minus to ciężki w cholerę.

stresant lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz fotelik też jest ciężki, mamy pebble plus. Waży ponad 4 kg i dla mnie to jest meczarni, bo z młodym to prawie 10 kg wychodzi 😒
    Karmelka, zaczęłam dawać delicol jak pojawiło się kwekanie przy bakach. Jak próbowałam odstawić ot kupy były zielonkawe, więc zostawiłam. Gdzieś na stronie hippa, na jakimś forum, znalazłam sugestie od producenta, żeby nie mieszać mleka, w sensie podawać jeden rodzaj no i się zastanawiam. My podalismy zwykle combiotik do ostatniej butli i młody śpi sobie, pewnie zaraz wstanie na karmienie, bo już 3,5h minęło. Mnie tylko szokuje, że od zatwardzenia kilkudniowego nagle przeszło w wodniste kupy. Popołudniowe płacze zostały, ale szybciej się Kazik dał uspokoić dzisiaj. I bąki nie są już takie bolesne, mam wrażenie. Jutro zapiszemy się do pediatry i będziemy dyskutować. Z tym, że pediatra nam kazała dawać rozcienczone i ewentualnie spróbować HA, a my polecielismy z comfortem...
    Miałam mieć jutro wizytę u gina, ale leje się ze mnie tak, że nie ma szans na zbadanie,nie dojdę nawet na samolot bez gaci, no way. Przełoże to jutro. Plamienia czy zwykły okres by mnie nie odstraszyla, ale to jest wodospad 😣

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A właśnie odnośnie skwaru Espoir u nas to samo. Moja mała ma takiego cienkiego rampersa na ramiączkach leżała w cieniu na ogródku bez budy. Przysięgam leje się po dupie a moja teściowa do mnie "bez czapeczki i skarpetek? " I przykrywam ja pielucha musiałam zebrac pranie z ogródka bo mi ściągała pieluchy i ja przykrywała
    Babcia mojego męża była w szoku ze Nina kocykiem nie jest przykryta. A też w cieniutkie rampersie na ramiączkach, ręce i nogi gorące, o karku nie wspomnę.
    A wczoraj moja babcia z ciocią wzięły Mała na spacer wieczorkiem. Nie było już upału ale nadal ciepło. Wróciła poprzykrywana i spocona. Dzisiaj miny miały nietegie jak im nagadalam.

Karmelllka90, Mama36 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, my też mamy, wersję rozkładana w samochodzie. Polecam! Jeszcze nie nosiłam ale jest super. Oli bardzo lubi w nim jeździć. Jest bezpieczny i ma super pozycje, główka nie spada, dziecko leży wygodnie.

stresant lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Nie mieliśmy jeszcze szczepień. Zapytam o to pediatry, mówię na pudełku jest napisane że powinien mieć 120 ml x 6 posiłków ale wiadomo to orientacyjnie jest. Każde dziecko jest też inne. Ale my mamy 7 posiłków dziennie już od tyg nie było 8 bo sprawdzałam w aplikacji. Ale od tygodnia prawie nie mieliśmy tez kolek! ❤️
    A 7 jak masz to spoko. Myślałam że z8 nagle ma 6 i że dobowy wychodzi mniej ml.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nasz fotelik też jest ciężki, mamy pebble plus. Waży ponad 4 kg i dla mnie to jest meczarni, bo z młodym to prawie 10 kg wychodzi 😒
    Karmelka, zaczęłam dawać delicol jak pojawiło się kwekanie przy bakach. Jak próbowałam odstawić ot kupy były zielonkawe, więc zostawiłam. Gdzieś na stronie hippa, na jakimś forum, znalazłam sugestie od producenta, żeby nie mieszać mleka, w sensie podawać jeden rodzaj no i się zastanawiam. My podalismy zwykle combiotik do ostatniej butli i młody śpi sobie, pewnie zaraz wstanie na karmienie, bo już 3,5h minęło. Mnie tylko szokuje, że od zatwardzenia kilkudniowego nagle przeszło w wodniste kupy. Popołudniowe płacze zostały, ale szybciej się Kazik dał uspokoić dzisiaj. I bąki nie są już takie bolesne, mam wrażenie. Jutro zapiszemy się do pediatry i będziemy dyskutować. Z tym, że pediatra nam kazała dawać rozcienczone i ewentualnie spróbować HA, a my polecielismy z comfortem...
    Miałam mieć jutro wizytę u gina, ale leje się ze mnie tak, że nie ma szans na zbadanie,nie dojdę nawet na samolot bez gaci, no way. Przełoże to jutro. Plamienia czy zwykły okres by mnie nie odstraszyla, ale to jest wodospad 😣

My w szpitalu mieliśmy Hipp combiotik HA i w domu po kilku dniach musieliśmy odstawić bo Mały nie przybierał przez to,że co karmienie to kupa z rzędu sama woda...
    Położna od razu powiedziała nam wtedy,że każde dziecko inaczej reaguje na dane mleko i że Nasz akurat źle Hippa zniósł...
    Myślałam,że to przez HA ale Ty Piszesz,że u Was to po Comforcie to już wogole mam stracha przed podaniem normalnego Hippa...Tymbardziej,że kolejna znajoma mi mówi,że owszem Hipp ma piękny skład ale sporo dzieci po nim ulewa...u nas też jest ulewanie i tego też się obawiam przy zmianie mleka na pogorszenie...
    zmiana mleka śni mi się po nocach😑😑😑

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    O ale HA jest dla alergików. Wiesz co ja dzwoniłam do hippa odnośnie mieszania combiotika z ar powiedzieli że można wg zaleceń pediatry.

Kiwona lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla dzis cdl, sama chciala przyjsc i jestem pelna uznania dla niej za to, ze prywatny czas podwieca, pieniedzy nie wziela. Chciala sprobowac przestawic malego z nakladek na piers. Ale Brunek to ciezki zawodnik ;) nie do pokonania. Oczywiscie moge robic tsk jak mi poradzila i moze sie udaloby go choc przekonac ze goly sutek nie jest tak bardzo fe, tylko do tanca i do rozanca :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ