X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dzięki dziewczyny za info z tym jedzeniem :) wydaje mi się że to chyba normalne że je bardziej „spokojnie” bo chyba teraz trochę wolniej będzie przyrastał niż na początku.

Fasolka współczuje pewnie Twoje cycki dzisiaj płaczą

Jakie nowe umiejętności pojawiają się po drugim skoku „technogicznym” jak to mówi mój mąż? :)

Karolina ja też się dziwie zachowaniu rodziców m. Ale z drugiej strony co oni mogą? To dorosły chłop. Jeżeli są w porządku to po prostu będą starać się trzymać kontakt z Marcepnkiem nie zależnie od tego jaka będzie sytuacja między Wami

Cycki płaczą, ja płaczę, dziecko płacze.... :(
    Dostał Bebilon.... Takie miałam...o 6 się kręcił, gniótł.... Jakie mleko jest najlepsze, co mu dawać jak mi cycki nawalają?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Macie jakiś patent żeby dziecko wypilo wodę? Od wczoraj próbuje włączyć wodę do jadłospisu, teraz mają być mega upały. Ale z moją nie ma opcji. Jedyne co działa to dosłanie do mleka, ale tylko minimalne ilości, bo jak wleje więcej to się koza orientuje.

Chętnie się dowiem bo mój też się krzywi na wodę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie Mycha, to jest dziwne, bo on tylko raz zrobił sobie przerwę długa, ale to było 5,5h i to było, jak zaczęły się zaparcia i krew w kupie.
    Laski, chodzę w pokładach poporodowych po domu i ledwo dają radę. Na wyjście zakładam kubeczek, ale montaż nie za każdym razem przebiega poprawnie i zanim dobrze to zrobię, jestem już obolala i zasapana. Nie mniej jednak, jak się poprawnie założy, to jest mega. Nic nie odpaza, nie pecznieje w środku, nie trzeba biegać do kibelka non stop.
    Karmelka, Twój pierwszy okres po porodzie też był taki masakryczny?
    Nie normalny taki jak zawsze przed porodem, dosłownie krwawilam 3 dni w tym jeden dzień jak zawsze bardziej obfity. 4 dnia plamilam już więc jedyna zmiana o jeden dzień krócej.
    Jedynie co mnie zmartwiło to wczkraj rano miałam dziwny sluz było go bardzo dużo był masakrycznie gęsty az ciężko było go nooo wyciągnąć ( przepraszam za obrazowość ) i był przezroczysto brunatny jakbym była w ciąży pomyślała bym że czop

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi zaczynają się u mnie podobne problemy.... wczoraj wisiał na cycku cały dzień, nie spał...w końcu zasnął po kąpieli po 21...ok 1 karmienie i sen...ale od 4 jazda..... Skonczylo się płaczem i jego i moim....k. zrobił mi..wypił 30 ml i zasnął... Ja znowu zaczęłam zanosić się płaczem...że nie potrafię wykarmić własnego dziecka....nie radzę sobie z tym uczuciem :( a jednocześnie odbija się to na dziecku bo się na niego denerwuje....że nie śpi, że się wierci przy cycu i w ogóle mam dość tego niewyspania i naszego płaczu :(
    Tez tak mialam na poczatku ale serio z kazdym podanym modyfikiem jest mi lzej.
    Nie mysl o tym w ten sposob ze nie umiesz Bunia wykarmic.. Pomysl tak ze dziecko glodne nie moze być.
    Jak widac kp nie jest łatwe. I nie wszystkim sie udaje. Ja sie juz pogodzilam.. Choć walcze.. Zawsze daje cycki a dopiero potem uzupelniam. Moze to jakiś kryzys i jak go przetrwamy bedzir rzeka mleka albo będziemy dokarmiac mm i tyle.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Cycki płaczą, ja płaczę, dziecko płacze.... :(
    Dostał Bebilon.... Takie miałam...o 6 się kręcił, gniótł.... Jakie mleko jest najlepsze, co mu dawać jak mi cycki nawalają?
    My ze względu na dokarmianie bebilonem w szpitalu zaczęliśmy od niego ale były bardzo duże bóle brzuszka przy kupię kupa wychodziła po włożeniu termometru. Ze względu na skład chciałam by jedla hippa podaliśmy przyjęło się.
    Więc jak dałaś Bebilon obserwuj

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tez tak mialam na poczatku ale serio z kazdym podanym modyfikiem jest mi lzej.
    Nie mysl o tym w ten sposob ze nie umiesz Bunia wykarmic.. Pomysl tak ze dziecko glodne nie moze być.
    Jak widac kp nie jest łatwe. I nie wszystkim sie udaje. Ja sie juz pogodzilam.. Choć walcze.. Zawsze daje cycki a dopiero potem uzupelniam. Moze to jakiś kryzys i jak go przetrwamy bedzir rzeka mleka albo będziemy dokarmiac mm i tyle.

K. Mnie też pociesza....ja myślałam, że może to znowu jakiś kryzys, że rośnie i będzie więcej mleka potrzebował...i dlatego wisiał...

Nie rozumiem prawego cycka...ma mniej mleka, jest mniejszy a z niego mi kapie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My ze względu na dokarmianie bebilonem w szpitalu zaczęliśmy od niego ale były bardzo duże bóle brzuszka przy kupię kupa wychodziła po włożeniu termometru. Ze względu na skład chciałam by jedla hippa podaliśmy przyjęło się.
    Więc jak dałaś Bebilon obserwuj

Też mam Bebilon bo taki był w szpitalu....dostał go moze 5 raz.. ale nad ranem go coś gniotło... Karmellka rodzaj mleka mam konsultować z pediatra? Jakiego HiPP podajesz i gdzie kupujesz te buteleczki? Jak się je przechowuje bo może bym takie buteleczki kupiła w razie w żeby szybko mu podać żeby dojadł po cycu a nie będę się bawić w rozrabianie bo ciągle mam nadzieję że to jest jakiś incydent

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama no właśnie normalna konsystencja. Tylko widziałam że to ja męczy. I dlatego mnie to cholera zastanawia bo też mi to na zatwardzenie nie wygląda. Ale prezyla się cały dzień zanim coś poszło. I widzę różnice w tym jak się zachowuje jak robi regularnie a jak są przestoje. I gdyby u niej norma była jedna na kilka dni to ok, ale to jest właśnie takie nieregularne, albo 4 na dzień albo kilka dni przerwy. I nie wiem czy to jest prawidłowe. W tym tygodniu mam wizytę to zapytam pediatre

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak nie potrafisz go wykarmić a mleko mm to nie karmienie go? Co ty sobie za wyrzuty robisz?!
    Szczerze ci powiem że jak ja czytam, że wisicie całymi dniami na cyckach wsciekacie się na dzieci denerwujecie na nie i czytam " że ktoś tam chciał wyrzucić przez okno" to zastanawiam się gdzie sens tego? Nie wiem może ja jestem dziwna, ale tylko jeden dzień gdy miałam zatkane cycki Leosia wisiała 2 godziny na piersi zasypiała i budziła się po 30 minutach i jazda od nowa wiedziałam że tak się nie da funkcjonować. Co prawda jak tylko podpielam laktator wiedziałam że mamy duży problem bo cycki jak kamienie a tam kropelki ledwo ledwo. Więc podałam modyfika i ona była zadowolona a ja nie czułam frustracji. Przestańcie się biczować !!! Zacznijcie czerpać z macierzyństwa radość !!
    Fasolka podłącz laktator zobacz jak wygląda sprawa. I przestań płakać, bo świat się nie kończy a ty taka twarda laska żeby sobie takie głupoty wmawiać że dziecka nie wykarmi.

Kiwona, DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp, Daffi lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka jak nie potrafisz go wykarmić a mleko mm to nie karmienie go? Co ty sobie za wyrzuty robisz?!
    Szczerze ci powiem że jak ja czytam, że wisicie całymi dniami na cyckach wsciekacie się na dzieci denerwujecie na nie i czytam " że ktoś tam chciał wyrzucić przez okno" to zastanawiam się gdzie sens tego? Nie wiem może ja jestem dziwna, ale tylko jeden dzień gdy miałam zatkane cycki Leosia wisiała 2 godziny na piersi zasypiała i budziła się po 30 minutach i jazda od nowa wiedziałam że tak się nie da funkcjonować. Co prawda jak tylko podpielam laktator wiedziałam że mamy duży problem bo cycki jak kamienie a tam kropelki ledwo ledwo. Więc podałam modyfika i ona była zadowolona a ja nie czułam frustracji. Przestańcie się biczować !!! Zacznijcie czerpać z macierzyństwa radość !!
    Fasolka podłącz laktator zobacz jak wygląda sprawa. I przestań płakać, bo świat się nie kończy a ty taka twarda laska żeby sobie takie głupoty wmawiać że dziecka nie wykarmi.

Karmelka myślisz żeby teraz po karmieniu spróbować ten power pumping ? 10 minut z jednego 10 z prawego i tak za 3 razy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale co do kupy na modyfiku moja rekordzistka nie robiła kupy 5 dni!!! Od 1 mają zrobiła w nocy chyba z 5/6 mają
    A jaka kupa była? Twarda ? Uformowana jak kielbaska?
    Nie, papka. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Ta która zrobiła po 6 dniach jak czopek Zaaplikowalam to też była papka.

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Karmelka, a ja mma 4 dzień okres i wodospad. Co krok to powódź.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie, papka. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Ta która zrobiła po 6 dniach jak czopek Zaaplikowalam to też była papka.
    To nie wygląda na zaparcia Mycha. U nas zaparcia to kupa jak plastelinę, dosłownie taka plastelinowa kie laska, twarda.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Też mam Bebilon bo taki był w szpitalu....dostał go moze 5 raz.. ale nad ranem go coś gniotło... Karmellka rodzaj mleka mam konsultować z pediatra? Jakiego HiPP podajesz i gdzie kupujesz te buteleczki? Jak się je przechowuje bo może bym takie buteleczki kupiła w razie w żeby szybko mu podać żeby dojadł po cycu a nie będę się bawić w rozrabianie bo ciągle mam nadzieję że to jest jakiś incydent
    HiPP buteleczki są na www.dodomku.pl jak zamówisz np dzisiaj do godziny 16 jutro będą u ciebie. Ja je władam do szuflady i jak idę na spacer czy jadę gdzieś biorę ze sobą. Wczoraj np na plantach siedliśmy na ławce wyciągnęłam wstrząsnęłam dobrze przelałam do butelki zjadła i poszliśmy dalej.
    Moja je mleko w każdej temp czy to podgrzane czy temp pokojowa jej obojętne. Jak bunio będzie chciał w temp pokojowej to super jak nie to podgrzewacz w kapieli wodnej nigdy nie w mikrofalówce

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola! Będę powtarzać to samo w kółko: najważniejsze jest żeby dziecko nie było głodne i żeby nikt nie płakał! Ja wiem ze kp daje dużo radości satysfakcji i plus 100 do naszego kobiecego ego. Ale nie zawsze to się udaje i nie można mieć do siebie do dziecka ani do nikogo pretensji. Mm to tez jedzenie które jesteś w stanie mu zapewnić! Poza tym nie przechodzisz na mm tylko dokarmiała wiec proszę nie dramatyzować :)

I powtórzę to co wszystkim kochana- jeśli kp nie sprawia Ci radości, meczy Cię, płaczecie- przejdź na mm. W macierzyństwie nie chodzi o to żebyś ciagle płakała!

Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    HiPP buteleczki są na www.dodomku.pl jak zamówisz np dzisiaj do godziny 16 jutro będą u ciebie. Ja je władam do szuflady i jak idę na spacer czy jadę gdzieś biorę ze sobą. Wczoraj np na plantach siedliśmy na ławce wyciągnęłam wstrząsnęłam dobrze przelałam do butelki zjadła i poszliśmy dalej.
    Moja je mleko w każdej temp czy to podgrzane czy temp pokojowa jej obojętne. Jak bunio będzie chciał w temp pokojowej to super jak nie to podgrzewacz w kapieli wodnej nigdy nie w mikrofalówce

A jaki to hip konkretnie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie zadreczaj się, przecież próbujesz! Robisz wszystko co możesz. Część mleka jest Twoja więc przeciwciała dostaje a reszta jest po to żeby nie był glodny. Pomysł o tym tak, że właśnie w części dajesz radę go wykarmic więc całkiem źle nie jest :)

Fasolka77, Karmelllka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mama no właśnie normalna konsystencja. Tylko widziałam że to ja męczy. I dlatego mnie to cholera zastanawia bo też mi to na zatwardzenie nie wygląda. Ale prezyla się cały dzień zanim coś poszło. I widzę różnice w tym jak się zachowuje jak robi regularnie a jak są przestoje. I gdyby u niej norma była jedna na kilka dni to ok, ale to jest właśnie takie nieregularne, albo 4 na dzień albo kilka dni przerwy. I nie wiem czy to jest prawidłowe. W tym tygodniu mam wizytę to zapytam pediatre
    Jak normalna konsystencja to nie ma zatwardzen. Absolutnie. Zaparcia to twarda kiełbasa i płacz przy robieniu. Moja mała ma zbite kupy ale nie płacze przy nich ale jak je robi to tak stęka to straszne ale ja się śmieję z tego bo przysięgam oczy tak w bok taki zbój i twarz alkoholika bo się czerwieni i odgłos taki smieszny. Już robiłam kilka podejść żeby ją nagrać. Ale przestaje 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelka myślisz żeby teraz po karmieniu spróbować ten power pumping ? 10 minut z jednego 10 z prawego i tak za 3 razy?
    Tam kochanie zaczynasz 20 min jeden 20 min drugi 10 jeden 10 drugi 10 jeden 10 drugi
    Spróbuj nic się nie stanie jak raz przystymulujesz

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam się z dzieckiem...4,2 kg...od wyjścia ze szpitala 1,2 kg to daje 26 g na dzień... Chyba ok?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3375 3376 3377 3378 3379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ