X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dopiero u nas się upały zaczęły wiec dopiero zaczynam to sobie logistycznie ogarniać xd ale u mnie na balkonie słońce jest dopiero po południu. Od rana po nocy jest JesCze chłodno nie nagrzane wiec go już wystawiłam w koszu żeby spał na balkonie bo jest przyjemnie. A na spacer wyjdziemy po 15

My nie mamy balkonu ale wychodzimy na ogród no i do parku...tam są piękne stawy, drzewa i jest chłodek... Ale też muszę kupić parasolkę bo budka i pieluszka to kiepski pomysł....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to nie jest tak że nawet przez kilka tygodni jeszcze możemy nie mieć?

Przy karmieniu piersią okres może w ogóle nie nadejść...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka te nasze wagi łazienkowe się do tego nie nadają, nie ma sensu się tak wazyc. Nie masz możliwości żeby do przychodni podejść?

Jutro wejdę razem z wynikami bilirubiny to zwaze :) ale pieluszki moczy i kupy są to chyba nie powinnam się martwic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:59

malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam u mamy ginekolog xd 4-6 tyg po pełnym odstawieniu od piersi powinna pojawić się miesiączka. Jeśli nie pojawi się po 8- skonsultować z lekarzem

Fasolka77, Kasiulka90, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dokładnie moja waga łazienkowa pokazywała ze mały wazy 5900 a ważył 3600- w ten sam dzień ważyła gonpolozna co ja na łazienkowej wadze. Chciałam go na kuchennej zważyć ale baterie mi padły 😂

Ja mam kuchenna ale małą...chyba się nie zmieści :) chyba, że go włożę do blachy np...to jest myśl! :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja mam kuchenna ale małą...chyba się nie zmieści :) chyba, że go włożę do blachy np...to jest myśl! :)

No weź zważ jakaś miskę potem wsadź go do tej niskimi zważ razem 🤗🤗🤗

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s jak wsadzasz go do blachy/miski zrób nam zdjęcie! 😆

Kasiulka90, Kiwona, malutka_mycha, Lolka30, KarmeLoVe, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No weź zważ jakaś miskę potem wsadź go do tej niskimi zważ razem 🤗🤗🤗

Myślę czy mam taką miskę :) bo waga jest malutka....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi często dokarmiasz Fifiego?
    Roznie... Raz lub 2 razy na dobe.
    Najlepsze sa noce bo pieknie je i idzie spac.. Najwiekszy problem mam wlasnie kolo 9 rano i w czasie kapieli. Ale on nie zjada modyfika więcej jak 30ml.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, to ja pisałam o wyrzuceniu dziecka przez okno, ale chyba nie myślisz, że to było serio 😂 Przecież kocham Klemka najmocniej na świecie, nikomu bym go nie dała skrzywdzić.
    Z jakimkolwiek doświadczonym rodzicem rozmawiam, każdy miał taki etap rezygnacji i chęci pozbycia się dziecka chociaż na chwilę. Więc czekam aż Ciebie to dopadnie i będę się śmiała 😅

Daffi, KarmeLoVe, Fasolka77, DorotaAnna, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    K. Mnie też pociesza....ja myślałam, że może to znowu jakiś kryzys, że rośnie i będzie więcej mleka potrzebował...i dlatego wisiał...

Nie rozumiem prawego cycka...ma mniej mleka, jest mniejszy a z niego mi kapie....
    Fasola to że jest mniejszy nie znaczy że nie ma mleka! Mleko się produkuje na bieżąco. Ja mam lewego flaka, a prawy nadal twardy się robi i widać że on jak piłeczka a lewy wisi. Ale wiesz co... Laktatorem wydoje po przerwie dłuższej niż 3 godziny ponad 200,do poczucia ulgi. A jak karmie z prawego, nakładam buteleczke na lewy i zbieram 70, z tego co wpłynie. Karmiac lewym, z prawego skapnie może ze 20. Przystawiaj Bunia, może potrzebuje i tyle. A mm to nie jest zło, dziecko jeść musi. Nie biczuj się za to. Karmisz go, robisz to najlepiej jak umiesz. I tak jak powinnaś. Nie jest głodny, nie ma pustego brzusia. Jest ci naprwno wdzięczny 😙

Fasolka77, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    P.s jak wsadzasz go do blachy/miski zrób nam zdjęcie! 😆

Nie podpuszczaj mnie ;)

malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, to ja pisałam o wyrzuceniu dziecka przez okno, ale chyba nie myślisz, że to było serio 😂 Przecież kocham Klemka najmocniej na świecie, nikomu bym go nie dała skrzywdzić.
    Z jakimkolwiek doświadczonym rodzicem rozmawiam, każdy miał taki etap rezygnacji i chęci pozbycia się dziecka chociaż na chwilę. Więc czekam aż Ciebie to dopadnie i będę się śmiała 😅

Dokładnie każdy ma chwile słabości i każdy reaguje inaczej, u nas na stres tez reagujemy żartami :D
    Jak ja zaproponowałam mężowi żebyśmy poszukali w google gdzie jest najbliższe okno życia to zabrał mi małego z rąk i powiedział że prędzej mnie w lesie zostawi i mam isc sobie odpocząć. Taka miłość między nami wszystkimi ❤️

Fasolka77, Karmelllka90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Doczytałam u mamy ginekolog xd 4-6 tyg po pełnym odstawieniu od piersi powinna pojawić się miesiączka. Jeśli nie pojawi się po 8- skonsultować z lekarzem
    ciekawe kiedy ja dostanę w takim razie🤔wolałam ten czas bez miesiączki😉
    Karmelka pisałaś ostatnio,ze coś takiego zbitego jakby z siebie wyciągnęłaś?
    Ja podczas kąpieli kilka dni temu coś poczułam i ciagne i ciagne a to idzie (pierwsza mysl kiedy jeszcze nie widziałam -boże!jakies resztki po porodzie😱)ale patrze a to przezroczysta,galaretka jakby ale w jakiej ilosci i w jednym kawalku(nic po seksie bo odpuścilismy po pierwszym razie z obawy o wpadke bez zabezpieczenia)...nie wiem co to bylo w takim razie...

Miś śpi,ja dopijam kawę do śniadania i patrzę na ulewe za oknem i czytam sms z ostrzezeniem przed burzami...a miałam niedługo na spacerek wychodzić...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Spadam ogarniać się mała jeszcze śpi a na 11:15 mamy do pediatry. Dalej z mężem zdychlaki ciekawe czy powie że można szczczepic. Pytałam dwóch immunologów i oboje mi odpisali że przeziębienie nie jest przeciwwskazaniem a już tym bardziej jak to my jesteśmy chorzy ... Nie wiem co o tym myslec. Ale odwlekam te szczepienia bardzo ... Tak je przeżywam

Karmelka mi też pielęgniarki i pediatra mówili że skoro to ja jestem przeziębiona to możemy szczepić, wystarczy założyć maseczkę... I co? Na drugi dzień od szczepienia Kinga miała zapalenie oskrzeli i tydzień spędziliśmy w szpitalu. Ja bym na twoim miejscu nie szczepila.

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ciekawe kiedy ja dostanę w takim razie🤔wolałam ten czas bez miesiączki😉
    Karmelka pisałaś ostatnio,ze coś takiego zbitego jakby z siebie wyciągnęłaś?
    Ja podczas kąpieli kilka dni temu coś poczułam i ciagne i ciagne a to idzie (pierwsza mysl kiedy jeszcze nie widziałam -boże!jakies resztki po porodzie😱)ale patrze a to przezroczysta,galaretka jakby ale w jakiej ilosci i w jednym kawalku(nic po seksie bo odpuścilismy po pierwszym razie z obawy o wpadke bez zabezpieczenia)...nie wiem co to bylo w takim razie...

Miś śpi,ja dopijam kawę do śniadania i patrzę na ulewe za oknem i czytam sms z ostrzezeniem przed burzami...a miałam niedługo na spacerek wychodzić...

Rodziłyśmy w ten sam dzień a karmiłaś piersią ? Przepraszam ale nie pamietam. Ja 9 maja ostatni raz karmiłam małego piersią potem jeszcze tydzień zasuszałam czyli liczę tak od 16 maja. To spokojniej jeszcze kupa czasu nie muszę się martwić. Ale mi tez było dobrze bez okresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:06

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja już nie wiem, niby konsystencja ok ale ta nieregularnosc mnie zastanawia i fakt że jak robi kilka na dzień to anioł nie dziecko a jak ma dłuższą przerwę to diabeł w nią wstępuje, płacze, chce być na rękach, prezy się. No nic, pogadam z pediatra. Dzięki dziewczyny.

Karmelka a Ty jakoś Leosie do wody pezyzwyczajalas? Przekonywał? Bo wczoraj pisałaś że sporo jej wypila.

Jak teraz są takie upały to wychodzicie z dziećmi w tych najgorętszych godzinach? Ale nie na spacer tylko np na taras, do cienia. Bo ja całe lato jak mam wolne spędzam w ogrodzie, ale nawet w cieniu jest cieplej niż w mieszkaniu. I zastanawiam się jak takie temperatury wpływają na takie maluszki.
    Ja w te upały jestem na ogródku w cieniu.
    Co do wody po prostu wlslam w butelkę i wypiła

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Będzie dobrze!!

Karmellka często chodzisz do pediatry? Ja byłam raz, raz był w domu.. powinnam częściej? Na kontrolę?
    Dzisiaj 3 wizyta. Ja mam zaprzyjaźnionego pediatrę pod Kielcami i jak coś dzwonię

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dokładnie każdy ma chwile słabości i każdy reaguje inaczej, u nas na stres tez reagujemy żartami :D
    Jak ja zaproponowałam mężowi żebyśmy poszukali w google gdzie jest najbliższe okno życia to zabrał mi małego z rąk i powiedział że prędzej mnie w lesie zostawi i mam isc sobie odpocząć. Taka miłość między nami wszystkimi ❤️

Jak słodko :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona taki potok jest niepokojący, idź może do lekarza
    Też uważam, że tymbardziej powinnaś iść do lekarza. Dla mnie dziwny ten wodospad, a przecież jeszcze nie minęło ci 6 tygodni od porodu.

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ