X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, to ja pisałam o wyrzuceniu dziecka przez okno, ale chyba nie myślisz, że to było serio 😂 Przecież kocham Klemka najmocniej na świecie, nikomu bym go nie dała skrzywdzić.
    Z jakimkolwiek doświadczonym rodzicem rozmawiam, każdy miał taki etap rezygnacji i chęci pozbycia się dziecka chociaż na chwilę. Więc czekam aż Ciebie to dopadnie i będę się śmiała 😅
    Ej jak mi marudziła raz chciałam ją oddać do okna życia na dwa dni ale wyrzucić przez okno to takie drastyczne.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to nie jest tak że nawet przez kilka tygodni jeszcze możemy nie mieć?
    ja dostałam okres dopiero jak całkiem skończyłam karmić czyli pon13 msc od porodu przy córce. Nie powiem wygodne:)

malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam na wagę deskę do krojenia i na wierzchu pieluszkę ;)...wychodzi ok 4,2 kg czyli w sumie norma.... Uff ale i tak go jutro zwaze u pediatry... Muszę też ten pępek pokazać...

Udoilam ok 80-90 ml .... 20/20 i 2 x 10 z każdego ... Raz przyłożyłam Bunia zamiast laktatora bo chciał cyca, mleko z butli udojone wypił... Karmellka jaka note mi wystawiasz?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Rodziłyśmy w ten sam dzień a karmiłaś piersią ? Przepraszam ale nie pamietam. Ja 9 maja ostatni raz karmiłam małego piersią potem jeszcze tydzień zasuszałam czyli liczę tak od 16 maja. To spokojniej jeszcze kupa czasu nie muszę się martwić. Ale mi tez było dobrze bez okresu
    Pamiętam, że Nasze dzieci są z jednego dnia🥰 ale suwwczki coś się chyba zesrały...
    Ja tylko dokarmialam troszkę.Szczerze to nie zapisałam kiedy Mlody ostatnio ciumkał cyca😱 dziś jak leżał mi na klacie to szukał znowu cyca...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dokładnie każdy ma chwile słabości i każdy reaguje inaczej, u nas na stres tez reagujemy żartami :D
    Jak ja zaproponowałam mężowi żebyśmy poszukali w google gdzie jest najbliższe okno życia to zabrał mi małego z rąk i powiedział że prędzej mnie w lesie zostawi i mam isc sobie odpocząć. Taka miłość między nami wszystkimi ❤️
    Ej okno życia to i ja chciałam wykorzystywać.

• india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie cos trafi... nie dosc, ze mam juz dzis kiespki dzien bo wlasnie przeglądam swoja garderobe i większości rzeczy wygladam beznadziejnie i zalamuje mnie moj cellulit. Wiec odpuscilam moka szafe i korzytsjac, ze maz jest kilka godzin od rana w domu zabralam sie za prasowanie sterty ubranek małej. No ale nawet noe zdążyłam sie rozkręcić, bo mala płacze a tatus jal zwykle stawia diagnozę, ze jest glodna (po godzinie od ostatniego karmienia) i mnie woła. Nksz ku...wa. Teoche wysiłku by włożył w uspokojenie malutkiej. Jak mnie denerwuje to stwierdzenie, ze na pewno chce jesc.
    A ja ją tylko utulilam na fotelu bujanym i od razu odplynela. Ale tym sposobem siedząc tylko w gaciach i staniku jestem uwoeziona na fotelu. Bujam sie jakby chorobe sieroca miala. A zadowolony malzonek siedzi na kanapie i serial oglada. Zaraz chyba eksploduje!
    Ewidentnie to nie moj dzien

ug378ribe4qdpu6z.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecicie jakieś skarpetki zluszczajàce? czy to rzeczywiście takie super?
    nie wiem co się stało z moimi stopami ale kolejny raz po porodzie stopy mam suche jak wiór i pięty zaczynają mi pękać lekko...
    drugi raz w życiu po porodzie tylko takie coś się dzieje🤔🤔🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ciekawe kiedy ja dostanę w takim razie🤔wolałam ten czas bez miesiączki😉
    Karmelka pisałaś ostatnio,ze coś takiego zbitego jakby z siebie wyciągnęłaś?
    Ja podczas kąpieli kilka dni temu coś poczułam i ciagne i ciagne a to idzie (pierwsza mysl kiedy jeszcze nie widziałam -boże!jakies resztki po porodzie😱)ale patrze a to przezroczysta,galaretka jakby ale w jakiej ilosci i w jednym kawalku(nic po seksie bo odpuścilismy po pierwszym razie z obawy o wpadke bez zabezpieczenia)...nie wiem co to bylo w takim razie...

Miś śpi,ja dopijam kawę do śniadania i patrzę na ulewe za oknem i czytam sms z ostrzezeniem przed burzami...a miałam niedługo na spacerek wychodzić...
    Z tego co opisujesz to u mnie tak samo to wyglądało...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj 3 wizyta. Ja mam zaprzyjaźnionego pediatrę pod Kielcami i jak coś dzwonię

oo to super masz!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Położyłam na wagę deskę do krojenia i na wierzchu pieluszkę ;)...wychodzi ok 4,2 kg czyli w sumie norma.... Uff ale i tak go jutro zwaze u pediatry... Muszę też ten pępek pokazać...

Udoilam ok 80-90 ml .... 20/20 i 2 x 10 z każdego ... Raz przyłożyłam Bunia zamiast laktatora bo chciał cyca, mleko z butli udojone wypił... Karmellka jaka note mi wystawiasz?
    Bardzo dobra. Doilas po karmieniu więc rewelka. Także nie sraj zarem bejbiczku

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Zaraz mnie cos trafi... nie dosc, ze mam juz dzis kiespki dzien bo wlasnie przeglądam swoja garderobe i większości rzeczy wygladam beznadziejnie i zalamuje mnie moj cellulit. Wiec odpuscilam moka szafe i korzytsjac, ze maz jest kilka godzin od rana w domu zabralam sie za prasowanie sterty ubranek małej. No ale nawet noe zdążyłam sie rozkręcić, bo mala płacze a tatus jal zwykle stawia diagnozę, ze jest glodna (po godzinie od ostatniego karmienia) i mnie woła. Nksz ku...wa. Teoche wysiłku by włożył w uspokojenie malutkiej. Jak mnie denerwuje to stwierdzenie, ze na pewno chce jesc.
    A ja ją tylko utulilam na fotelu bujanym i od razu odplynela. Ale tym sposobem siedząc tylko w gaciach i staniku jestem uwoeziona na fotelu. Bujam sie jakby chorobe sieroca miala. A zadowolony malzonek siedzi na kanapie i serial oglada. Zaraz chyba eksploduje!
    Ewidentnie to nie moj dzien

ooo jakie to swojskie.. u nas tak samo.. na pewno głodny... nosz kuźwa... po godzinie??? chociaż skoro moje cycki są jakie są to wcale ta wersja nie jest taka kosmiczna... hmmmm

Młody usnał.. mam nadzieję, że pospi bo chciałam zamówić w końcu marsupi, parasolkę i jakieś gadżety.. a i dla siebie jakiś ciuch bo cholera gorąco się zrobiło a nie mam w czym chodzić w takie upały...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga odradzam ten zabieg na lato, bo jak skora zaczyna zlazic to okropnie to wygląda i raczej sandalki odpadaja. A jednak ten proces chwile trwa. Ale po lecie stopki mozna zregenerować, jak najardzoej :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Polecicie jakieś skarpetki zluszczajàce? czy to rzeczywiście takie super?
    nie wiem co się stało z moimi stopami ale kolejny raz po porodzie stopy mam suche jak wiór i pięty zaczynają mi pękać lekko...
    drugi raz w życiu po porodzie tylko takie coś się dzieje🤔🤔🤔

ja wczoraj robiłam sobie pedi... mam taki płyn z mocznikiem i krem (GEWOHL)... skarpetki użyłam raz i więcej tego nie zrobię.. chyba, że w zimie.. moje stopy wyglądały jakbym miała nieleczoną latami grzybicę....

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardzo dobra. Doilas po karmieniu więc rewelka. Także nie sraj zarem bejbiczku

karmiłam o 7.. o 8 skończyłam a zaczęłam doić ok 8:30.... i dziwna sprawa bo pierwszą partię z laktatora - miarka pokazała 30ml - przelałam do butelki a w butelce miarka pokazała 40ml... ciekawe.... trochę Bunio wyssał śpiąc przy okazji... liczę że ok 80-100 ml udoiłam przez te 80 minut- Karmellka mówisz, że ok... no to ok... najwyżej czasem dokarmię mm i już... może będę nad ranem ok 4-5, jak się budzi, dawać mm- wtedy zazwyczaj zaczyna marudzić i długo je a tak mm i odcinka.. i my też się wyśpimy.. co Wy na to? :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej jak mi marudziła raz chciałam ją oddać do okna życia na dwa dni ale wyrzucić przez okno to takie drastyczne.
    Ale my mieszkamy na parterze i mamy 3 wielkie okna tarasowe 😅
    Patrzę teraz na tę słodką mordkę śpiącą przy piersi i się nie mogę nadziwić, że takie śliczności wyprodukowałam w swoim brzuchu ❤
    Tak w ogóle to chyba w nocy imadło połknął, bo się taki klocek ciężki zrobił 😱 Chyba ze 4 kg jutro będzie miał. Moje wątłe ręce już czują obciążenie.

Fasolka77, Tysia89, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    MamaAga odradzam ten zabieg na lato, bo jak skora zaczyna zlazic to okropnie to wygląda i raczej sandalki odpadaja. A jednak ten proces chwile trwa. Ale po lecie stopki mozna zregenerować, jak najardzoej :)

dokładnie! jak coś to tylko w zimie! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo jakie to swojskie.. u nas tak samo.. na pewno głodny... nosz kuźwa... po godzinie??? chociaż skoro moje cycki są jakie są to wcale ta wersja nie jest taka kosmiczna... hmmmm

Młody usnał.. mam nadzieję, że pospi bo chciałam zamówić w końcu marsupi, parasolkę i jakieś gadżety.. a i dla siebie jakiś ciuch bo cholera gorąco się zrobiło a nie mam w czym chodzić w takie upały...

I jeszcze mnie zdziwiony pyta co mam taka mine skwaszona 😮 powiedziałam, ze kestem wkurzona ta sytuacja i niech lepiej zacznie robic obiad. Tym sposobem gotowanie mam dzis z glowy 😁

Fasolka77, Kasiulka90, malutka_mycha, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie suty bolą... :(

pijecie femaltiker zgodnie z instrukcją? poł h przed karmieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:46

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka u nas waga dobija do 5,5 kg 😮 Moje rece wymiękają

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Ty dojna krowa jesteś, a panikujesz 😵 A wiesz co, bardzo fajna jest herbatka laktacyjna z DOZ. Ja piję ją 2 razy dziennie, dodatkowo 2 razy Femaltiker i mam zauważalnie więcej mleka. Ale Klemix i tak kocha spać przy cycu 😊 Pamiętaj o potrzebie bliskości! Długo to nie potrwa, korzystaj z tego czasu przytulanek 😙

Ja też nie mam ciuchów kurde... Nawet jeśli wchodzę w coś sprzed ciąży, to to się nie rozpina między piersiami do karmienia. Tym sposobem mam 3 zestawy ciuchów, w których chodzę na okrągło, a chwilowo mamy kryzys finansowy, więc zakupy też odpadają 😅

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 3378 3379 3380 3381 3382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ