Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka90 wrote:Ja mam taką: https://www.doz.pl/apteka/p132593-ZIELNIK_DOZ_Dla_kobiet_karmiacych_herbatka_ziolowa_15_g_20_szt.
Położna mi mówiła, że Femaltiker 2 razy dziennie, ale herbatkę można pić jak się chce - w sensie dowolna ilość 👍
Fasolka, Klemek też się pręży i wywija, też puszcza cycka, udaje, że nie może chwycić ponownie. Też się zastanawiałam co to, ale w końcu doszłam, że to brzuszek! Jak tak wydziwia to znaczy, że idą mu bąki albo kupa. Jak jest głodny, to ssie pierś niezależnie czy jest pełna czy pusta.
A co do ubrań, to ja w domu też chodzę w koszulkach i je zdejmuję, ale mamy ostatnio sporo 30-tek, gości i innych wyjść, wtedy się pokazuję zwykle w jednej sukience - była w ciąży moją ulubioną, a teraz serio mi obrzydła 😕
zamówiłamnajwyżej mnie zaleje fala mleka
ja na razie w "gościach" nie byłam "na galowo"ale w czerwcu wesele, w lipcu wesele... i w sierpniu chrzciny... muszę coś ogarnąć.. a na razie co nie zamówię to odsyłam bo we wszystkim wyglądam jak.... ech.. no i muszę coś takiego kupić w czym będzie wygodnie karmić...
u nas też czasem wiercenie się to oznaka brzuszka... ale nie zawsze... jednak...Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:U mnie najedzony,przewinięty i zrzędzi a nie śpi...przyzwyczajony do spaceru o tej porze a tu dupa-grzmi i pada...🤬🤬🤬
Podajcie linki do bujaczków raz jeszcze bo ręce mi w dupę wchodzą ...😂😂😑😑
Karmelka ciekawe co to było w takim razie...szukałam w sieci oczywiście ale nic podobnego nie znalazłam...a nadal nie bylam na wizycie popołogowej i nie wiem...
India i Fasolka dzięki za infono tych skarpetach😂nieźle bym sobie stopy na lato załatwiła😂😂😂
ja mam taki
lezaczek-bujaczek-bright-starts smykFasolka77
-
india wrote:Chodziło mi tylko o to, ze taka ciekawosc świata ze strony Bunia dopiero przed Wami
A takie podobne zachowania Polvia miewala jak ją męczyło na odbicie
oj Kochana... juz nas męczytylko rąsie i oglądanie świata... gondolka to już niestety trauma dla niego.. chyba, że budka otwarta
Fasolka77
-
Jak czytam, że macierzyństwo i kp powinno sprawiać radość, to Szymon po tygodniu powinien być karmiony mm, a po dwóch tygodniach powinien być upieczony na ruszcie...albo przynajmniej podrzucony zakonnicom 😂😂😂
Ja wychodzę z innego założenia, żeby nie zwariować. Jestem na macierzyńkim, to jest czas, gdy mam być dla dziecka 24 h/dobę. W dodatku mi za to płacą. Jeszcze zatęsknię za tym, mimo że mam bardzo pod górkę. 7 godzin dziennie laktatora, 4 godziny kolki, ciągła nieodkładalność.Paula 90, Kasiulka90, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość
-
A propo krzaczków bujaczków ja mam ten bujaczek hybrydowy i mały go nie lubi. Ostatnio mąż zakupił w ikei taki leżaczek podobny to tego baby bjorn i w tym na szczęście mu pasuje. Czasem go wsadzam zawsze to coś innego niż mata chusta kosz... wszędzie posiedzi po 15 min i już się ładny czas robi 🤣
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Jak czytam, że macierzyństwo i kp powinno sprawiać radość, to Szymon po tygodniu powinien być karmiony mm, a po dwóch tygodniach powinien być upieczony na ruszcie...albo przynajmniej podrzucony zakonnicom 😂😂😂
Ja wychodzę z innego założenia, żeby nie zwariować. Jestem na macierzyńkim, to jest czas, gdy mam być dla dziecka 24 h/dobę. W dodatku mi za to płacą. Jeszcze zatęsknię za tym, mimo że mam bardzo pod górkę. 7 godzin dziennie laktatora, 4 godziny kolki, ciągła nieodkładalność.
dobra Wiewióra ja już nie będę narzekać....Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:A propo krzaczków bujaczków ja mam ten bujaczek hybrydowy i mały go nie lubi. Ostatnio mąż zakupił w ikei taki leżaczek podobny to tego baby bjorn i w tym na szczęście mu pasuje. Czasem go wsadzam zawsze to coś innego niż mata chusta kosz... wszędzie posiedzi po 15 min i już się ładny czas robi 🤣
skąd ja to znamkwadransik i stara przekladaj mnie gdzie indziej
a najlepiej rąsie i dymaj po chacie/ ogrodzie/ parku... ech
zamówiłam własnie marsupii parasolkę do wózka oraz maskotkę kontrastową do wózka/ fotelika! tak Go załatwię! a co!?
DorotaAnna lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Jak czytam, że macierzyństwo i kp powinno sprawiać radość, to Szymon po tygodniu powinien być karmiony mm, a po dwóch tygodniach powinien być upieczony na ruszcie...albo przynajmniej podrzucony zakonnicom 😂😂😂
Ja wychodzę z innego założenia, żeby nie zwariować. Jestem na macierzyńkim, to jest czas, gdy mam być dla dziecka 24 h/dobę. W dodatku mi za to płacą. Jeszcze zatęsknię za tym, mimo że mam bardzo pod górkę. 7 godzin dziennie laktatora, 4 godziny kolki, ciągła nieodkładalność.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:skąd ja to znam
kwadransik i stara przekladaj mnie gdzie indziej
a najlepiej rąsie i dymaj po chacie/ ogrodzie/ parku... ech
zamówiłam własnie marsupii parasolkę do wózka oraz maskotkę kontrastową do wózka/ fotelika! tak Go załatwię! a co!?
-
Daffi wrote:Wiewiorko uwierz mi ze takie myslenie sprawdza sie przy tym jednym maluchu. Nie jak masz w domu jeszcze dzieci ktore tez Ciebie potrzebuja.. Po całym dniu frustracji obrywa się jeszcze niewinnym dzieciakom nie mowiac o tym ze jestem tak wykonczona nieraz ze nie mam czasu dla Julki i widze jej zawod. Mlody nie zawsze chce spac od razu a corka chcialaby zebym z nia polezala az zasnie.. A jestem sama bo M ma nocki.. I jak to zrobic.. Macierzynski owszem ale nie ponaf wszystko.
Kiwona lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:A propo krzaczków bujaczków ja mam ten bujaczek hybrydowy i mały go nie lubi. Ostatnio mąż zakupił w ikei taki leżaczek podobny to tego baby bjorn i w tym na szczęście mu pasuje. Czasem go wsadzam zawsze to coś innego niż mata chusta kosz... wszędzie posiedzi po 15 min i już się ładny czas robi 🤣
w sumie ciekawe co mu nie pasuje w tym hybrydowymprzecież to taka sama konstrukcja co ten ikeowy
Fasolka77
-
Kochane, do nas dzwonili z sanepidu, bo K rano zawiozl próbki kału. I wykryli rotawirusa. Dobrze, że K w domu jest, jedzie właśnie do przychodni bo nie mogę się dodzwonić, odbierze wyniki i zobaczymy. Może rozwolnienie to rota a nie wina mleka comfort. Kurwa ja osiwieje. Ody pomarudzil z rana, potem zasnął. Nkarmilam go przez sen, obsikal mnie, więc na śnie został przebrany i śpi dalej.
-
Kiwona najpewniej wylądujecie w szpitalu z takim maluszkiem
Fasola on się chyba bujać nie lubi 😂👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Kazik wybrzydzac też. Bright starts jest na 5 minut. Marsupi tez. Maty jeszcze nie kupiłam ale szczerze to nie sądzę, że zrobi u nas furorę.
U nas robotę robi sam rożek rozłożony na podłodze dlatego ze pies się kręci koło małego albo się koło niego położy a wtedy dzieciak zachwycony i podziwia👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️