X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja mam taką: https://www.doz.pl/apteka/p132593-ZIELNIK_DOZ_Dla_kobiet_karmiacych_herbatka_ziolowa_15_g_20_szt.
    Położna mi mówiła, że Femaltiker 2 razy dziennie, ale herbatkę można pić jak się chce - w sensie dowolna ilość 👍

Fasolka, Klemek też się pręży i wywija, też puszcza cycka, udaje, że nie może chwycić ponownie. Też się zastanawiałam co to, ale w końcu doszłam, że to brzuszek! Jak tak wydziwia to znaczy, że idą mu bąki albo kupa. Jak jest głodny, to ssie pierś niezależnie czy jest pełna czy pusta.

A co do ubrań, to ja w domu też chodzę w koszulkach i je zdejmuję, ale mamy ostatnio sporo 30-tek, gości i innych wyjść, wtedy się pokazuję zwykle w jednej sukience - była w ciąży moją ulubioną, a teraz serio mi obrzydła 😕

zamówiłam :) najwyżej mnie zaleje fala mleka :) :) :)

ja na razie w "gościach" nie byłam "na galowo" :) ale w czerwcu wesele, w lipcu wesele... i w sierpniu chrzciny... muszę coś ogarnąć.. a na razie co nie zamówię to odsyłam bo we wszystkim wyglądam jak.... ech.. no i muszę coś takiego kupić w czym będzie wygodnie karmić...

u nas też czasem wiercenie się to oznaka brzuszka... ale nie zawsze... jednak...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    OMG 1000 zł ma chrzciny? 😮 osobiście wydaje mi soe bardzo dużo. Dobrze, ze mamy status zwyklych gości 😂

ja myślę, że 400 od "zwykłej pary" jest ok...

DorotaAnna, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U mnie najedzony,przewinięty i zrzędzi a nie śpi...przyzwyczajony do spaceru o tej porze a tu dupa-grzmi i pada...🤬🤬🤬

Podajcie linki do bujaczków raz jeszcze bo ręce mi w dupę wchodzą ...😂😂😑😑

Karmelka ciekawe co to było w takim razie...szukałam w sieci oczywiście ale nic podobnego nie znalazłam...a nadal nie bylam na wizycie popołogowej i nie wiem...

India i Fasolka dzięki za infono tych skarpetach😂nieźle bym sobie stopy na lato załatwiła😂😂😂

ja mam taki
    lezaczek-bujaczek-bright-starts smyk

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina poszła pierwszy raz sama z babcią na spacer 😁 aż się boję jak mama to zniesie 😂 a ja lecę szybko się umyć!

Fasolka77, india, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Chodziło mi tylko o to, ze taka ciekawosc świata ze strony Bunia dopiero przed Wami ;)
    A takie podobne zachowania Polvia miewala jak ją męczyło na odbicie

oj Kochana... juz nas męczy :) tylko rąsie i oglądanie świata... gondolka to już niestety trauma dla niego.. chyba, że budka otwarta :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam, że macierzyństwo i kp powinno sprawiać radość, to Szymon po tygodniu powinien być karmiony mm, a po dwóch tygodniach powinien być upieczony na ruszcie...albo przynajmniej podrzucony zakonnicom 😂😂😂
    Ja wychodzę z innego założenia, żeby nie zwariować. Jestem na macierzyńkim, to jest czas, gdy mam być dla dziecka 24 h/dobę. W dodatku mi za to płacą. Jeszcze zatęsknię za tym, mimo że mam bardzo pod górkę. 7 godzin dziennie laktatora, 4 godziny kolki, ciągła nieodkładalność.

Paula 90, Kasiulka90, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiercenie przy karmieniu to bolący brzuszek.

Na chrzciny jako zwykły gość dawalam 500, a jako chrzestna 1000.

india, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo krzaczków bujaczków ja mam ten bujaczek hybrydowy i mały go nie lubi. Ostatnio mąż zakupił w ikei taki leżaczek podobny to tego baby bjorn i w tym na szczęście mu pasuje. Czasem go wsadzam zawsze to coś innego niż mata chusta kosz... wszędzie posiedzi po 15 min i już się ładny czas robi 🤣

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jak czytam, że macierzyństwo i kp powinno sprawiać radość, to Szymon po tygodniu powinien być karmiony mm, a po dwóch tygodniach powinien być upieczony na ruszcie...albo przynajmniej podrzucony zakonnicom 😂😂😂
    Ja wychodzę z innego założenia, żeby nie zwariować. Jestem na macierzyńkim, to jest czas, gdy mam być dla dziecka 24 h/dobę. W dodatku mi za to płacą. Jeszcze zatęsknię za tym, mimo że mam bardzo pod górkę. 7 godzin dziennie laktatora, 4 godziny kolki, ciągła nieodkładalność.

dobra Wiewióra ja już nie będę narzekać....

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A propo krzaczków bujaczków ja mam ten bujaczek hybrydowy i mały go nie lubi. Ostatnio mąż zakupił w ikei taki leżaczek podobny to tego baby bjorn i w tym na szczęście mu pasuje. Czasem go wsadzam zawsze to coś innego niż mata chusta kosz... wszędzie posiedzi po 15 min i już się ładny czas robi 🤣

skąd ja to znam :) kwadransik i stara przekladaj mnie gdzie indziej :) a najlepiej rąsie i dymaj po chacie/ ogrodzie/ parku... ech :)

zamówiłam własnie marsupi :) i parasolkę do wózka oraz maskotkę kontrastową do wózka/ fotelika! tak Go załatwię! a co!? ;)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiewiorko uwierz mi ze takie myslenie sprawdza sie przy tym jednym maluchu. Nie jak masz w domu jeszcze dzieci ktore tez Ciebie potrzebuja.. Po całym dniu frustracji obrywa się jeszcze niewinnym dzieciakom nie mowiac o tym ze jestem tak wykonczona nieraz ze nie mam czasu dla Julki i widze jej zawod. Mlody nie zawsze chce spac od razu a corka chcialaby zebym z nia polezala az zasnie.. A jestem sama bo M ma nocki.. I jak to zrobic.. Macierzynski owszem ale nie ponaf wszystko.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    skąd ja to znam :) kwadransik i stara przekladaj mnie gdzie indziej :) a najlepiej rąsie i dymaj po chacie/ ogrodzie/ parku... ech :)

zamówiłam własnie marsupi :) i parasolkę do wózka oraz maskotkę kontrastową do wózka/ fotelika! tak Go załatwię! a co!? ;)
    Jaka parasolke? Ja jeszcze się nie zdecydowalam ktora..

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jaka parasolke? Ja jeszcze się nie zdecydowalam ktora..

ja kupiłam na olx w kolorze wózka i pasująca do mojego wózka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiewiorko uwierz mi ze takie myslenie sprawdza sie przy tym jednym maluchu. Nie jak masz w domu jeszcze dzieci ktore tez Ciebie potrzebuja.. Po całym dniu frustracji obrywa się jeszcze niewinnym dzieciakom nie mowiac o tym ze jestem tak wykonczona nieraz ze nie mam czasu dla Julki i widze jej zawod. Mlody nie zawsze chce spac od razu a corka chcialaby zebym z nia polezala az zasnie.. A jestem sama bo M ma nocki.. I jak to zrobic.. Macierzynski owszem ale nie ponaf wszystko.
    Daffi zgodzę się z tobą... czasem się obrywa córce tylko dlatego ze on się drze... jedyne co to ja na szczęście wieczorami mam męża i karmie młodego a porem usypiam ja.. współczuje tych samotnych wieczorów!

Kiwona lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

w sumie ciekawe co mu nie pasuje w tym hybrydowym :) :) :) przecież to taka sama konstrukcja co ten ikeowy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, do nas dzwonili z sanepidu, bo K rano zawiozl próbki kału. I wykryli rotawirusa. Dobrze, że K w domu jest, jedzie właśnie do przychodni bo nie mogę się dodzwonić, odbierze wyniki i zobaczymy. Może rozwolnienie to rota a nie wina mleka comfort. Kurwa ja osiwieje. Ody pomarudzil z rana, potem zasnął. Nkarmilam go przez sen, obsikal mnie, więc na śnie został przebrany i śpi dalej.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik wybrzydzac też. Bright starts jest na 5 minut. Marsupi tez. Maty jeszcze nie kupiłam ale szczerze to nie sądzę, że zrobi u nas furorę.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kiwona!! Jak dobrze ze zrobiłaś badanie. To do szpitala was pewnie poloza nie beda ryzykowac z takim maluchem. Daj znac jak juz sie cos dowiecie.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona najpewniej wylądujecie w szpitalu z takim maluszkiem :(

Fasola on się chyba bujać nie lubi 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kazik wybrzydzac też. Bright starts jest na 5 minut. Marsupi tez. Maty jeszcze nie kupiłam ale szczerze to nie sądzę, że zrobi u nas furorę.

U nas robotę robi sam rożek rozłożony na podłodze dlatego ze pies się kręci koło małego albo się koło niego położy a wtedy dzieciak zachwycony i podziwia

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3380 3381 3382 3383 3384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ