Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona, nie spodziewałam się takiego wyniku...a może już jest po wszystkim teraz i nie ma żadnego zagrożenia?
Daffi, masz rację, przy większej ilości dzieci w domu takie stuprocentowe poświęcenie nie ma racji bytu. Szczególnie gdy dziecko wymagające. -
Laski, próbkę na rota pobrałam wczoraj. Wczoraj cały dzień wodniste i smierdzace kupy a dzisiaj jeszcze nic. Ze starszym 2 razy byłam na rota w szpitalu, miał kilka lat. Ale były też wymioty, gorączka i dziecko lało mi się przez ręce.
W przychodni zapisali nas na jutro na 17.45 ale kazałam K się wyklocac i idziemy dzisiaj na 17.45. Dziwne, Wy mi o szpitalu a w przychodni mówią że luz, spokojnie do jutra można poczekać. Ale mamy przyjść jako ostatni pacjenci żeby nie zarażać. Nosz kurwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 12:35
-
Kiwona ja tak napisałam o tym szpitalu bo mi pani w punkcie szczepień (pielęgniarka to chyba jest) powiedziała że z takim maluszkiem jak jest Rota albo biegunki/wymioty z jakiegoś powodu to się ląduje w szpitalu bo bardzo szybko odwadniają się takie dzieci malutkie.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U mnie z rota klada od razu. Nie wiadomo na jakim etapie jest.. Wczoraj biegunka a moga dojsc wymioty. Ale jesli Kazik je to jest dobrze bo sie nie odwodni. Gorzej jakby odstawil jedzenie wtedy jest niebezpiecznie. Podejscie przychodni podziwiam.. Informacja o rota ucmiesieczniaka czy półtora miesiecznego dziecka i do jutra moze poczekac.. W sumie gsybys badan nie zrobila moglabys nie wiedzieć, mineloby i lekarza byscie nie widzieli. A maly dostaje jakis probiotyk?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 12:43
-
Daffi wrote:U mnie z rota klada od razu. Nie wiadomo na jakim etapie jest.. Wczoraj biegunka a moga dojsc wymioty. Ale jesli Kazik je to jest dobrze bo sie nie odwodni. Gorzej jakby odstawil jedzenie wtedy jest niebezpiecznie. Podejscie przychodni podziwiam.. Informacja o rota ucmiesieczniaka czy półtora miesiecznego dziecka i do jutra moze poczekac.. W sumie gsybys badan nie zrobila moglabys nie wiedzieć, mineloby i lekarza byscie nie widzieli. A maly dostaje jakis probiotyk?
-
Kiwona wrote:Kochane, do nas dzwonili z sanepidu, bo K rano zawiozl próbki kału. I wykryli rotawirusa. Dobrze, że K w domu jest, jedzie właśnie do przychodni bo nie mogę się dodzwonić, odbierze wyniki i zobaczymy. Może rozwolnienie to rota a nie wina mleka comfort. Kurwa ja osiwieje. Ody pomarudzil z rana, potem zasnął. Nkarmilam go przez sen, obsikal mnie, więc na śnie został przebrany i śpi dalej.
O matko! Kiwona! Skąd rota??Fasolka77
-
Kiwona wrote:Dostaje dicoflor. Je, ale od kilku dni już nie tak lapczywie i dłuższe przerwy robi, dzisiaj 8h w nocy przerwy. Teraz też karmilam go na spiaco, ciekawe czy na następne karmienie wstanie. Mierzylam mu temp na czole 37,6-37,9. W tyłku chce zmierzyć jak się obudzi.
Dobrze ze was lekarz zobaczy. -
Fasolka77 wrote:Twój? Bo mój na rasiach bardzo lubi
Mój się nie lubi bujać
A ręce to oczywiście ze lubi- chodzić i podziwiać, nie daj Boże usiądzieszFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona, jeju, przykro mi bardzo 😔 Ale chyba szybko Kazia wyleczą? Ja to bym chyba nie rozpoznała, że coś niepokojącego się dzieje... Jak się zastanowię, to Klemek też robi ostatnio mega rzadkie kupy i od wczoraj też jakby mniej je, ale nie pomyślałabym, że to coś niepokojącego. Chyba pójdę mu zmierzyć temp. Do tej pory tylko raz to zrobiłam. Wy mierzycie regularnie co jakiś czas? Czy tylko jak się coś dzieje niepokojącego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:03
-
Kasiulka90 wrote:Kiwona, jeju, przykro mi bardzo 😔 Ale chyba szybko Kazia wyleczą? Ja to bym chyba nie rozpoznała, że coś niepokojącego się dzieje... Jak się zastanowię, to Klemek też robi ostatnio mega rzadkie kupy i od wczoraj też jakby mniej je, ale nie pomyślałabym, że to coś niepokojącego. Chyba pójdę mu zmierzyć temp. Do tej pory tylko raz to zrobiłam. Wy mierzycie regularnie co jakiś czas? Czy tylko jak się coś dzieje niepokojącego?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
A z jakiego powodu KarmeLove mierzysz dwa razy dziennie? Ja mierzyłam tylko raz i to z ciekawości... nie widzę powodu żeby mierzyć codziennie ale serio może nie wiem ze powinnam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:20
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Normalna ma skórę, w ogóle jestem zdziwiona tym rota, bo rzadkie kupy zwalalam na mleko comfort... A nie wiem, skąd to rota, może starszak przyniósł, nie mam pojęcia. Nie chodzimy po sklepach, spacery tylko na zewnątrz. Starszak miał wirusa w weekend, 39 stopni, katar i kaszel ale nie miał biegunki ani wymiotów. Dobrze, że się uparlam na wizytę dzisiaj, bo już teraz sama nie wiem, jakie mleko mu podać.
A Kazik nadal śpi, zaraz 3 h mina od ostatniego karmienia. A ja siedzę i się na niego gapie. -
Fasolka77 wrote:karmiłam o 7.. o 8 skończyłam a zaczęłam doić ok 8:30.... i dziwna sprawa bo pierwszą partię z laktatora - miarka pokazała 30ml - przelałam do butelki a w butelce miarka pokazała 40ml... ciekawe.... trochę Bunio wyssał śpiąc przy okazji... liczę że ok 80-100 ml udoiłam przez te 80 minut- Karmellka mówisz, że ok... no to ok... najwyżej czasem dokarmię mm i już... może będę nad ranem ok 4-5, jak się budzi, dawać mm- wtedy zazwyczaj zaczyna marudzić i długo je a tak mm i odcinka.. i my też się wyśpimy.. co Wy na to?
ja się z pielęgniarka klocilam że Mała zjadła tyle i tyle a zostawiła tyle. A ona wlala do strzykawki i całkiem inne ilości. Na idiotke wyszłam z dwa razy zanim się pokapowalam.
-
Karmelka zajrzyj do wiadomosci 😉Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI