X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to chcialabym wrocic do treningów z Chodakowska ale kuźwa nie mam jak! Na wieczór jak mala juz spi na dobre odpada bo po takim treningu nie mam szans na zaśnięcie... jestem za bardzo pobudzona 😂

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kasiulka u nas waga dobija do 5,5 kg 😮 Moje rece wymiękają
    No właśnie się zastanawiam, co będzie potem... 😱

Fasolka, u mnie karmienie na okrągło, więc wiesz... Femaltiker wtedy, kiedy mam chwilę, żeby dojść do kuchni i go rozmieszać 😅 Jedynie pilnuję, żeby rano wypić Femaltiker, po południu herbatkę lakt., wieczorem znowu Femaltiker, a na noc przy łóżku znowu herbatka. Żeby to było o różnych porach, z większymi odstępami.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które sa po chrzcinach. Ile wasze maluchy dostawaly kasy? Msmy zaproszenie do najbliższej rodziny, uroczystosc domowa. Wiadomo, ze każdy daje na ile go stac i nie mam zamairu ulegac jakims presjom ale rozeznanie rynku muszę zrobic bo totatlnie sie nie orientuje 🙃

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Fasolka, Ty dojna krowa jesteś, a panikujesz 😵 A wiesz co, bardzo fajna jest herbatka laktacyjna z DOZ. Ja piję ją 2 razy dziennie, dodatkowo 2 razy Femaltiker i mam zauważalnie więcej mleka. Ale Klemix i tak kocha spać przy cycu 😊 Pamiętaj o potrzebie bliskości! Długo to nie potrwa, korzystaj z tego czasu przytulanek 😙

Ja też nie mam ciuchów kurde... Nawet jeśli wchodzę w coś sprzed ciąży, to to się nie rozpina między piersiami do karmienia. Tym sposobem mam 3 zestawy ciuchów, w których chodzę na okrągło, a chwilowo mamy kryzys finansowy, więc zakupy też odpadają 😅

Kasiulka ta?
    https://pyszneeko.pl/product-pol-2341-Herbatka-Laktacyjna-w-Saszetkach-25x2g-Dary-Natury-EKO.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

ja piję rutwicę - polecaną przez Stresant ale mogę włączyć też drugą herbatkę :)

nie mam problemu z tym, że Młody wisi i zasypia przy cycu... jestem tylko dla niego <3 tylko takie akcje jak wiercenie, prężenie, łapanie, puszczanie cyca etc mnie frustruja bo i on się denerwuje i ja... zwłaszcza w nocy.. zwykle je 15 min i idzie spać... nad ranem widzę, że zaczynają się cyrki... mam wrażenie, że takie akcje odstawia bo mleko się już nie leje....

ja chodzę w normalnych ciuchach.. bluzki podnoszę do góry i już- i tak karmię w domu wieć.. odpinam stanik i już... nie szukam ciuchów do karmienia tylko mam już potrzebę sprawienia sobie czegoś nowego- zwłaszcza jakiegoś "letniego dołu"

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No właśnie się zastanawiam, co będzie potem... 😱

Fasolka, u mnie karmienie na okrągło, więc wiesz... Femaltiker wtedy, kiedy mam chwilę, żeby dojść do kuchni i go rozmieszać 😅 Jedynie pilnuję, żeby rano wypić Femaltiker, po południu herbatkę lakt., wieczorem znowu Femaltiker, a na noc przy łóżku znowu herbatka. Żeby to było o różnych porach, z większymi odstępami.

ja tez "z doskoku" :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no mleczko jest 😊

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny, które sa po chrzcinach. Ile wasze maluchy dostawaly kasy? Msmy zaproszenie do najbliższej rodziny, uroczystosc domowa. Wiadomo, ze każdy daje na ile go stac i nie mam zamairu ulegac jakims presjom ale rozeznanie rynku muszę zrobic bo totatlnie sie nie orientuje 🙃

dobra dobra India :) chcesz wiedzieć czy robić i czy się "zwróci"? :)

taki żarcik of koz!

india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    A tak w ogóle to chcialabym wrocic do treningów z Chodakowska ale kuźwa nie mam jak! Na wieczór jak mala juz spi na dobre odpada bo po takim treningu nie mam szans na zaśnięcie... jestem za bardzo pobudzona 😂
    Ja mam na czwartek umówioną wizytę z fajną rehabilitantką i zamierzam spytać, kiedy mogę zacząć i jak ćwiczyć. Bo jak stoję to mam mega fajny płaski brzuch, a jak siedzę, to jest dużo tej ciążowej skóry i taka galareta. W sobotę skończyłam połóg, więc czuję się gotowa i do pracowania nad sylwetką i do 💑 hehe
    No tylko o czas i odpowiednią porę może być trudno, to fakt. Ale mega mnie zachęcają te filmiki krążące po sieci, w których mama ćwiczy z bobasem na klacie albo na plecach albo obok siebie 😄 Ale podejrzewam, że to tylko śliczny marketing 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka chyba raczej cie nie pociesze... u mnie mleko jest a Pola ostatnio coraz częściej cyrki robi. Tzn codziennie od popołudnia po wieczór. Ona sie zrobila taka ciekawska, ze nie potrafi jesc w spokoju tylko co chwile sie wyrywa, puszcza cycek, sprzedaje mi uśmiechy, wdrapuje sie na mnie, rozglada na wszystkie strony... a to musi 3 min popatrzec na lampe, chwile je a następnie przypomina sobie o regale a jeszcze za moment interesuja ja żaluzje. A jak nie pozwalam jej sie tak wiercic to na mnie krzyczy. Mam nadzieje, ze za chwile jej to mnie i znormalnieje 😂

Kasiulka90, Fasolka77, Tysia89, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobra dobra India :) chcesz wiedzieć czy robić i czy się "zwróci"? :)

taki żarcik of koz!

Ja się wstrzymuje do przyszłego roku. Az stawki wzrosną 😂😂😂

Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka ta?
    https://pyszneeko.pl/product-pol-2341-Herbatka-Laktacyjna-w-Saszetkach-25x2g-Dary-Natury-EKO.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

nie mam problemu z tym, że Młody wisi i zasypia przy cycu... jestem tylko dla niego <3 tylko takie akcje jak wiercenie, prężenie, łapanie, puszczanie cyca etc mnie frustruja bo i on się denerwuje i ja... zwłaszcza w nocy.. zwykle je 15 min i idzie spać... nad ranem widzę, że zaczynają się cyrki... mam wrażenie, że takie akcje odstawia bo mleko się już nie leje....

ja chodzę w normalnych ciuchach.. bluzki podnoszę do góry i już- i tak karmię w domu wieć.. odpinam stanik i już... nie szukam ciuchów do karmienia tylko mam już potrzebę sprawienia sobie czegoś nowego- zwłaszcza jakiegoś "letniego dołu"
    Ja mam taką: https://www.doz.pl/apteka/p132593-ZIELNIK_DOZ_Dla_kobiet_karmiacych_herbatka_ziolowa_15_g_20_szt.
    Położna mi mówiła, że Femaltiker 2 razy dziennie, ale herbatkę można pić jak się chce - w sensie dowolna ilość 👍

Fasolka, Klemek też się pręży i wywija, też puszcza cycka, udaje, że nie może chwycić ponownie. Też się zastanawiałam co to, ale w końcu doszłam, że to brzuszek! Jak tak wydziwia to znaczy, że idą mu bąki albo kupa. Jak jest głodny, to ssie pierś niezależnie czy jest pełna czy pusta.

A co do ubrań, to ja w domu też chodzę w koszulkach i je zdejmuję, ale mamy ostatnio sporo 30-tek, gości i innych wyjść, wtedy się pokazuję zwykle w jednej sukience - była w ciąży moją ulubioną, a teraz serio mi obrzydła 😕

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka z moim bobasem sie tak nie da 😂
    Tzn jakies ćwiczenia uda sie zrobić, ale chcialabym trening od... do... ktory rzeczywiscie przyniesie efekt woec ćwiczenia 5 min i przerwa mnie nie interesują

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, nie wiem, czy będę odpowiednio dobrym informatorem, bo też nie robiłam rozeznania tylko dawałam w kopertę według własnego uznania. 4 lata temu poszliśmy na chrzciny jako zwykli goście (rodzina) i daliśmy 400 zł. 3 lata i 2 lata temu jako chrzestna dawałam chrześniakom po 1000 zł.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja już pisałam Ci kilka razy, jakie jazdy wyprawia Marcelina przy cycku. Pręży się, wygina, puszcza, ssie, płacze .. zauważyłam, że robi tak, kiedy jest śpiąca. Wcześniej też myślałam, że jakiś problem leży w moich cyckach, może brak mleka ..

Modyfika podałam raz czy dwa. Dwa razy też ściągnęłam laktatorem i udało mi się uzyskać tylko kilka kropel a mleko z cycka tryskało.
    Ja mimo wszystko przystawiałam Marcelinę i robię to nadal a efekty widzę na wadze. Jeśli przybiera to mleko jest, je i rośnie prawidłowo.
    Wcześniej mnie też irytowało, że cały dzień muszę siedzieć z cyckami na wierzchu i nie jestem w stanie nic zrobić .. teraz powoli się do tego przyzwyczajam. Lubię ją mieć blisko i jeśli ona tego potrzebuje to niech sobie tego suta trzyma w buzi 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zjarałam cycki, tzn dekolt .. i jak mnie Marcepan chwyci rączka to robię w gacie, tak piecze 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG 1000 zł ma chrzciny? 😮 osobiście wydaje mi soe bardzo dużo. Dobrze, ze mamy status zwyklych gości 😂

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka chyba raczej cie nie pociesze... u mnie mleko jest a Pola ostatnio coraz częściej cyrki robi. Tzn codziennie od popołudnia po wieczór. Ona sie zrobila taka ciekawska, ze nie potrafi jesc w spokoju tylko co chwile sie wyrywa, puszcza cycek, sprzedaje mi uśmiechy, wdrapuje sie na mnie, rozglada na wszystkie strony... a to musi 3 min popatrzec na lampe, chwile je a następnie przypomina sobie o regale a jeszcze za moment interesuja ja żaluzje. A jak nie pozwalam jej sie tak wiercic to na mnie krzyczy. Mam nadzieje, ze za chwile jej to mnie i znormalnieje 😂

HMMMM... faktycznie... tylko mojemu to się raczej nie zdarza a na pewno nie o 4 rano jak jest ciemno i nie ma na co patrzeć ... cholera wie zresztą o co mu chodzi... ech....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najedzony,przewinięty i zrzędzi a nie śpi...przyzwyczajony do spaceru o tej porze a tu dupa-grzmi i pada...🤬🤬🤬

Podajcie linki do bujaczków raz jeszcze bo ręce mi w dupę wchodzą ...😂😂😑😑

Karmelka ciekawe co to było w takim razie...szukałam w sieci oczywiście ale nic podobnego nie znalazłam...a nadal nie bylam na wizycie popołogowej i nie wiem...

India i Fasolka dzięki za infono tych skarpetach😂nieźle bym sobie stopy na lato załatwiła😂😂😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    HMMMM... faktycznie... tylko mojemu to się raczej nie zdarza a na pewno nie o 4 rano jak jest ciemno i nie ma na co patrzeć ... cholera wie zresztą o co mu chodzi... ech....
    Chodziło mi tylko o to, ze taka ciekawosc świata ze strony Bunia dopiero przed Wami ;)
    A takie podobne zachowania Polvia miewala jak ją męczyło na odbicie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla położna. Wysypka Filipka nie jest jakas straszna powiedziala i pozostawilaby ja tylko do obserwacji i podawac delicol zeby wspomagać trawienie laktozy.
    Co do kupki powiedziała że to nie sa zaparcia.. Wczesniej dziecko robiło miliony kupek bez wysilku ale juz w tym wieku ruszyla ta właściwa perystaltyka jelit i on placze napina sie i wscieka bo musi sie nauczyc współgrać ze swoim cialem.
    Waga 5640g a ostatnio bylo 5300g czyli 340g przybral jest bardzo dobrze wychodzi 48g na dobe.. Kurde wychodzi na to ze tr dokarmianie po 10-30ml bez sensu jak tak przybiera ale jak mu nie dać jak on płacze a woda mu nie smakuje..

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ