Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:To jaki laktator polecasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:12
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja uzywam dwoch minielectrikow medeli i sa jak kombajn, glosne i skuteczne. Minielectric potrafi z przeogromna sila ciagnac ale ja go nie ustawiam na max. Jak na poczatku jeden mialam ustawiony na zbyt duzo to mi zmasakrowal sutka, a wlasciwie zrobil to samo, co Klemek Kasi
Ale zasada jest prosta, jak boli to czas pokrecic pokretlem i poluzowac. Polecam
-
Karolina nie wiem wydaje mi się m, że tak bo mm jest bardziej syte i bardziej kontrolujesz ile dziecko zjada. U mojego brata też tak było że mała nie spała w dzień moja mama ciagle im powtarzała że to na pewno przez to że mała się nie najada no i potem się okazało że mała nie przybiera (tzn my widziałyśmy że ona jest coś chudziutka ale oni się nie przyznawali że ona nie przybiera) i dopiero jak zaczęła dostawać mm to się okazało że jednak może spać w dzień. Dlatego ja się Ciebie kiedyś pytałam czy mała przybiera prawidłowo ale mówiłaś że tak wiec jeśli przybiera to się najada👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Bratowa podesłała mi dziś ciekawy wpis na blogu fizjoterapeutki o leżaczkach.
Jak macie ochotę poczytać to tu jest link:
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/22/bujaczek-jak-rozpoznac/?fbclid=IwAR0Jf9bk7TyZ8FXWYHUlsOTWCCqFSe5OTKnJ5i_kPfy6BtQIYxu1OWGJfF4Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
DorotaAnna wrote:Karolina nie wiem wydaje mi się m, że tak bo mm jest bardziej syte i bardziej kontrolujesz ile dziecko zjada. U mojego brata też tak było że mała nie spała w dzień moja mama ciagle im powtarzała że to na pewno przez to że mała się nie najada no i potem się okazało że mała nie przybiera (tzn my widziałyśmy że ona jest coś chudziutka ale oni się nie przyznawali że ona nie przybiera) i dopiero jak zaczęła dostawać mm to się okazało że jednak może spać w dzień. Dlatego ja się Ciebie kiedyś pytałam czy mała przybiera prawidłowo ale mówiłaś że tak wiec jeśli przybiera to się najada
Moja mama mi powiedziała, że ja też niezbyt sypiałam w dzień jak byłam mała. Może to zależy od temperamentu dziecka.
A w przedszkolu gdy inne dzieci spały podczas przerwy ja tylko leżałam i się rozglądałam bo nie potrafiłam spać w dzień. Tak mówiły mojej mamie panie przedszkolanki i ja to nawet pamiętam jakie to były dla mnie nudy, że trzeba było leżeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 23:59
Misiabella lubi tę wiadomość
-
u nas dziś podobny dzień-więcej marudzenia,noszenia,jedzenia😉
do tego masa nowych bodźców z otoczenia i kłopoty z zaśnięciem były wieczorkiem i płaczu trochę ale Żabka juz spi od jakiegoś czasu więc i ja się kładę zaraz odpoczywać do następnej pory karmienia😉
Kiwona trzymam kciuki za to by jednak ominął Was szpital.zdrówka życzę❤❤❤❤
-
Karmelllka90 wrote:A czy wasze dzieci też mają taki odruch wymiotny? Jak Leosia puści pierś a ja jej wkładam ja a ona już ma dość to ma odruch wymiotny ...gardzi cyckiem
-
india wrote:Mina Poli bezcenna jak dalam jej posmakować wodę 😂😂😂 raczej nie będzie jej fanka 😊
A teraz się rzuca na butelkę, ważne że w środku jest coś mokrego, wypije wszystko!
-
Karmelllka90 wrote:Od porodu nie wypiłam dziennie więcej niż litr wody po prostu nie chce mi się pić. Są dni że nawet szklanki wody nie wypije popiję rano letrox i tyle. Zapominam nie mam pragnienia. I wiem że robię źle bo mój organizm trzyma wode. I mleko leciało i leci. To jest dziwne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 00:11
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:A jaki masz? Mnie załatwił Canpol dramat nie laktator. Kupiła semi lacta i super ale może masz mozliwosc wypozyczyc laktator na dwa cycki np medela? Taki miałam w szpitalu to jest ferrari wśród laktatorow jakie miałam wiewiórka tez ma jakiś laktator co u niej daje radę a też ma duże piersi
-
Karmelllka90 wrote:A jaki masz? Mnie załatwił Canpol dramat nie laktator. Kupiła semi lacta i super ale może masz mozliwosc wypozyczyc laktator na dwa cycki np medela? Taki miałam w szpitalu to jest ferrari wśród laktatorow jakie miałam wiewiórka tez ma jakiś laktator co u niej daje radę a też ma duże piersi
Maly sir budzi glodny. Az strwch mnie ogarnia przed podaniem tej piersi.
A wypocilam sie jak szczurek. -
B_002 wrote:Moja mała przybiera i to sporo, a też nie śpi za bardzo w dzień. Ma 15-20 minutowe drzemki ostatnio i dużo się bawi.
Moja mama mi powiedziała, że ja też niezbyt sypiałam w dzień jak byłam mała. Może to zależy od temperamentu dziecka.
A w przedszkolu gdy inne dzieci spały podczas przerwy ja tylko leżałam i się rozglądałam bo nie potrafiłam spać w dzień. Tak mówiły mojej mamie panie przedszkolanki i ja to nawet pamiętam jakie to były dla mnie nudy, że trzeba było leżeć.
Pewnie tak dlatego podkreśliłam że u Karoliny jest inna sytuacja niż u mojego Brata bo tam dziecko nie przybierałoB_002 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Moja przy piersi tak bardzo nie kombinuje bo pozne karmienie u niej jest już na wyciszeniu a poranne na relaksie. W dzień to też się wierci bo Leosia wiercipięta a to za psem się obróci a to telewizor lampa ciekawa. Ale mnie to nie denerwuje. Nie wiem ja się oddałam dziecku w 100% dostosowałam się do niej całkowicie i ta współpraca dobrze nam idzie ja jestem szczęśliwa nie czuję się zmęczona.
Moja jak się denerwuje przy cycku to nie tylko się wierci, ona szarpie cycka i płacze. Nie da się tego zignorować. Trzeba dziecko od razu ponosić do odbicia (czasem co kilkanaście sekund, a swoje już waży), nie zawsze to pomaga i wtedy nie wiadomo dlaczego ona nie chce jeść jak zjadła dopiero przez 5 minut. Problem się robi jeśli to się dzieje przy każdym karmieniu, a ja tak miałam po szczepieniu przez kilka dni... Nie wiadomo jak dziecko nakarmić. Co ciekawe w nocy gdy mała była zaspana problem znikał i była w stanie spokojnie zjeść.