Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Basia - u nas dziś karmienia co 1,5-2h po 5 minut z każdego cycka.
W sumie awanturę przy cycku mamy przynajmniej raz dziennie. Nie pamiętam takiego dnia żeby wszystko było idealnie. Zawsze "coś" 😉
Dzisiaj u nas samo body na ramiączkach i na dworze byliśmy dwa razy po 40 minut. A tak to w domu przy klimatyzacji
Aaaaa właśnie... Paula jaką macie temp na klimie? Chcemy kupić bo u nas jest sauna ale się zastanawiam czy się dziecko nie rozchoruje...Fasolka77
-
A propo „cyrku przy jedzeniu” to mój dziec jest na butelce a też czasem ma tak ze łapie puszcza płacze rzuca się łapie puszcza krzywi się. Ja wtedy z prędkością światła odkładam butelkę podnoszę do odbicia kładę spowrotem wtykam butelkę i tak w kółko. Ale jakoś się nie denerwuje każdy mamgorszy dzień a może zrobiłam o pół stopnia za zimne albo za ciepłe mleczko a on woli inne no nie wiem.
Ogólnie Fasola ostatnio ten pierwszy skok też miałyśmy w podobnym czasie bo u nas tylko 1 dzień różnicy- i ja nie wiem czy to faktycznie znowu nie skok. Bo u mnie tez włączony typ maruda i mleczenie i przytulanie. Może to wina temperatury nie wiem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:Dziewczyny ratunku!!!jak sie ratowac?? Boli mnie cycek ale myslalam ze to czas karmienia ale nie.. I czuje sie zle.. Boli mnie wszystko nawet powieki.. Maz mi zmierzyl temp i 38 obawiam sie ze zapalenie cycka. Co mam robic? Odciagac mleko z tego cyca? Ledwo mam sile sie ruszsc a tu nocka samotna z malym i Julcia %(
Daffi a temp od cycka? Czy masz inne objawy? Weź jakiś Apap może... Na cycka kapusta!Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:To są jakieś cyrki dzisiaj 😅 Wszystko, co opisujecie, też dzisiaj przeżywam 😅 Wcześniej też występowało co kilka dni, ale dzisiaj wyjątkowo mocno. To jak długo ten drugi skok trwa? 😂
Ja się zastanawiam...bo dziecko nagle takie zainteresowane wszystkim i patrzy, patrzy, obserwuje...tyle bodźców a potem biedne nie wie jak to przetrawić wszystko.... I stąd te akcje pewnie...DorotaAnna lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Aaaaa właśnie... Paula jaką macie temp na klimie? Chcemy kupić bo u nas jest sauna ale się zastanawiam czy się dziecko nie rozchoruje...
U nas okna otwarte na noc i samo się ochładza.
Klima tylko w dzień w upał -
DorotaAnna wrote:A propo „cyrku przy jedzeniu” to mój dziec jest na butelce a też czasem ma tak ze łapie puszcza płacze rzuca się łapie puszcza krzywi się. Ja wtedy z prędkością światła odkładam butelkę podnoszę do odbicia kładę spowrotem wtykam butelkę i tak w kółko. Ale jakoś się nie denerwuje każdy mamgorszy dzień a może zrobiłam o pół stopnia za zimne albo za ciepłe mleczko a on woli inne no nie wiem.
Ogólnie Fasola ostatnio ten pierwszy skok też miałyśmy w podobnym czasie bo u nas tylko 1 dzień różnicy- i ja nie wiem czy to faktycznie znowu nie skok. Bo u mnie tez włączony typ maruda i mleczenie i przytulanie. Może to wina temperatury nie wiem
Pewnie upal robi swoje, na pewno... Pamiętam pierwszy skok....też wyłam, że mleka nie mam...Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Maksymalnie 3-5 mniej niż na dworze. W tej chwili mam w mieszkaniu 25 stopni. Na dworze jest 26. Będziemy obniżać jak się ściemni.
U nas okna otwarte na noc i samo się ochładza.
Klima tylko w dzień w upał
A jaką macie klimę? U nas w dzień pozamykane okna i pozasłaniane rolety.... Inaczej jest masakra... Musimy jakaś klimę kupić bo zwariujęFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ja się zastanawiam...bo dziecko nagle takie zainteresowane wszystkim i patrzy, patrzy, obserwuje...tyle bodźców a potem biedne nie wie jak to przetrawić wszystko.... I stąd te akcje pewnie...
-
Misiabella wrote:Jesli zapalenie cycka to Daffi wez ibuprom. Ja bralam 400tke co 8h. Przeszlo mi tez mialam temperature. Bralam dwa dni.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Daffi, ja wyszłam w taki sposób z zapalenia cycka bez antybiotyku ostatnio.
Ibuprom 2x200 co 8 h.
Sprawdź czy masz już zastój, czy leci mleko, czy nie. Jak leci to odciagaj na maksa, jak nie to weź gorącą długą kąpiel i masuj cycki w stronę brodawki aż zastój puści. Po odciągnięciu kapucha stłuczona. -
Fasolka77 wrote:Daffi a temp od cycka? Czy masz inne objawy? Weź jakiś Apap może... Na cycka kapusta!
Objawow innych nie mam ale cycek tak boli ze sie dotknac z boku nie mogę :(moze dlatego tak ciezko nam szlo dzis karmienie? A jak mlody ssal to bardzo mnie wcześniej bolalo tak ciagnelo i przeszywalo wewnątrz i dopiero teraz niedawno pojawil sie bol. A o 17 jeszcze normalnie go karmilam. -
Daffi wrote:Dziekuje Ci za odpowiedź. Przy wrzodach podobno nie wolno ibuprofenu.. Moze paracetamol cos da? Choc on nie przeciwzapalny.. Wlozylam juz kapustę w stanik utluczona..
-
Wiewióreczka wrote:Daffi, ja wyszłam w taki sposób z zapalenia cycka bez antybiotyku ostatnio.
Ibuprom 2x200 co 8 h.
Sprawdź czy masz już zastój, czy leci mleko, czy nie. Jak leci to odciagaj na maksa, jak nie to weź gorącą długą kąpiel i masuj cycki w stronę brodawki aż zastój puści. Po odciągnięciu kapucha stłuczona.
Kapuste wlozylam, to zaraz siade do odciagania ale mleko do wylanis bo juz wzielam moje leki na ta dwunastnicezawsze sie odciagam o 22 wtedy miajaja 2 godz od zazycia.. A boje sie zwlekac do 22 zeby mleko się nie zastalo..
Nie pomyslalabym ze 5tyg po porodzir spotka mnie zapalenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:44
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:A ja bym zjadła takie ziemniaki pieczone na grillu w folii aluminiowej z maselkiem i sola.
Jutro mam ginekologa na 08:30. Synek pozwolił się ogolić.
Sprzedałam też dwie kiecki ciążowe - a wystawiłam wczoraj. -
Wiewióreczka wrote:Paracetamol nie da rady... Ibuprom koniecznie... Tylko żebyś ataku nie miała