X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są jakieś cyrki dzisiaj 😅 Wszystko, co opisujecie, też dzisiaj przeżywam 😅 Wcześniej też występowało co kilka dni, ale dzisiaj wyjątkowo mocno. To jak długo ten drugi skok trwa? 😂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Basia - u nas dziś karmienia co 1,5-2h po 5 minut z każdego cycka.
    W sumie awanturę przy cycku mamy przynajmniej raz dziennie. Nie pamiętam takiego dnia żeby wszystko było idealnie. Zawsze "coś" 😉

Dzisiaj u nas samo body na ramiączkach i na dworze byliśmy dwa razy po 40 minut. A tak to w domu przy klimatyzacji

Aaaaa właśnie... Paula jaką macie temp na klimie? Chcemy kupić bo u nas jest sauna ale się zastanawiam czy się dziecko nie rozchoruje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo „cyrku przy jedzeniu” to mój dziec jest na butelce a też czasem ma tak ze łapie puszcza płacze rzuca się łapie puszcza krzywi się. Ja wtedy z prędkością światła odkładam butelkę podnoszę do odbicia kładę spowrotem wtykam butelkę i tak w kółko. Ale jakoś się nie denerwuje każdy mamgorszy dzień a może zrobiłam o pół stopnia za zimne albo za ciepłe mleczko a on woli inne no nie wiem.

Ogólnie Fasola ostatnio ten pierwszy skok też miałyśmy w podobnym czasie bo u nas tylko 1 dzień różnicy- i ja nie wiem czy to faktycznie znowu nie skok. Bo u mnie tez włączony typ maruda i mleczenie i przytulanie. Może to wina temperatury nie wiem

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny ratunku!!!jak sie ratowac?? Boli mnie cycek ale myslalam ze to czas karmienia ale nie.. I czuje sie zle.. Boli mnie wszystko nawet powieki.. Maz mi zmierzyl temp i 38 obawiam sie ze zapalenie cycka. Co mam robic? Odciagac mleko z tego cyca? Ledwo mam sile sie ruszsc a tu nocka samotna z malym i Julcia %(

Daffi a temp od cycka? Czy masz inne objawy? Weź jakiś Apap może... Na cycka kapusta!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Często jak opisujesz zachowanie Bunia to jakbym widziała Marcelinę, serio.

Się umówiły skurczybyki ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    To są jakieś cyrki dzisiaj 😅 Wszystko, co opisujecie, też dzisiaj przeżywam 😅 Wcześniej też występowało co kilka dni, ale dzisiaj wyjątkowo mocno. To jak długo ten drugi skok trwa? 😂

Ja się zastanawiam...bo dziecko nagle takie zainteresowane wszystkim i patrzy, patrzy, obserwuje...tyle bodźców a potem biedne nie wie jak to przetrawić wszystko.... I stąd te akcje pewnie...

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Aaaaa właśnie... Paula jaką macie temp na klimie? Chcemy kupić bo u nas jest sauna ale się zastanawiam czy się dziecko nie rozchoruje...
    Maksymalnie 3-5 mniej niż na dworze. W tej chwili mam w mieszkaniu 25 stopni. Na dworze jest 26. Będziemy obniżać jak się ściemni.
    U nas okna otwarte na noc i samo się ochładza.
    Klima tylko w dzień w upał

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A propo „cyrku przy jedzeniu” to mój dziec jest na butelce a też czasem ma tak ze łapie puszcza płacze rzuca się łapie puszcza krzywi się. Ja wtedy z prędkością światła odkładam butelkę podnoszę do odbicia kładę spowrotem wtykam butelkę i tak w kółko. Ale jakoś się nie denerwuje każdy mamgorszy dzień a może zrobiłam o pół stopnia za zimne albo za ciepłe mleczko a on woli inne no nie wiem.

Ogólnie Fasola ostatnio ten pierwszy skok też miałyśmy w podobnym czasie bo u nas tylko 1 dzień różnicy- i ja nie wiem czy to faktycznie znowu nie skok. Bo u mnie tez włączony typ maruda i mleczenie i przytulanie. Może to wina temperatury nie wiem

Pewnie upal robi swoje, na pewno... Pamiętam pierwszy skok....też wyłam, że mleka nie mam...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Maksymalnie 3-5 mniej niż na dworze. W tej chwili mam w mieszkaniu 25 stopni. Na dworze jest 26. Będziemy obniżać jak się ściemni.
    U nas okna otwarte na noc i samo się ochładza.
    Klima tylko w dzień w upał

A jaką macie klimę? U nas w dzień pozamykane okna i pozasłaniane rolety.... Inaczej jest masakra... Musimy jakaś klimę kupić bo zwariuję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa K. Dziś byl u plebana po zaświadczenie, że młody może być chrzczony w innym kościele. Pleban wydał zgodę i grosza nie wziął... Szok!! No to teraz mogę zacząć szykować zaproszenia :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak po chrzcinach? Pokaż fote w tym cudnym kombinezonie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja się zastanawiam...bo dziecko nagle takie zainteresowane wszystkim i patrzy, patrzy, obserwuje...tyle bodźców a potem biedne nie wie jak to przetrawić wszystko.... I stąd te akcje pewnie...
    Kurczę, może, bo w sobotę byliśmy na dwóch imprezach, w niedzielę pół dnia zabawy z babcią, dzisiaj do południa kilka godzin zabawy z tatą. A już się cieszyłam, że młody taki fajny...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jesli zapalenie cycka to Daffi wez ibuprom. Ja bralam 400tke co 8h. Przeszlo mi tez mialam temperature. Bralam dwa dni.
    Dziekuje Ci za odpowiedź. Przy wrzodach podobno nie wolno ibuprofenu.. Moze paracetamol cos da? Choc on nie przeciwzapalny.. Wlozylam juz kapustę w stanik utluczona..

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja wyszłam w taki sposób z zapalenia cycka bez antybiotyku ostatnio.
    Ibuprom 2x200 co 8 h.
    Sprawdź czy masz już zastój, czy leci mleko, czy nie. Jak leci to odciagaj na maksa, jak nie to weź gorącą długą kąpiel i masuj cycki w stronę brodawki aż zastój puści. Po odciągnięciu kapucha stłuczona.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi a temp od cycka? Czy masz inne objawy? Weź jakiś Apap może... Na cycka kapusta!
    Kapustę mam w cycku.
    Objawow innych nie mam ale cycek tak boli ze sie dotknac z boku nie mogę :(moze dlatego tak ciezko nam szlo dzis karmienie? A jak mlody ssal to bardzo mnie wcześniej bolalo tak ciagnelo i przeszywalo wewnątrz i dopiero teraz niedawno pojawil sie bol. A o 17 jeszcze normalnie go karmilam.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziekuje Ci za odpowiedź. Przy wrzodach podobno nie wolno ibuprofenu.. Moze paracetamol cos da? Choc on nie przeciwzapalny.. Wlozylam juz kapustę w stanik utluczona..
    Paracetamol nie da rady... Ibuprom koniecznie... Tylko żebyś ataku nie miała :/

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Daffi, ja wyszłam w taki sposób z zapalenia cycka bez antybiotyku ostatnio.
    Ibuprom 2x200 co 8 h.
    Sprawdź czy masz już zastój, czy leci mleko, czy nie. Jak leci to odciagaj na maksa, jak nie to weź gorącą długą kąpiel i masuj cycki w stronę brodawki aż zastój puści. Po odciągnięciu kapucha stłuczona.
    Leci mleko bez wiekszego wysilku jak nacisne to z 3 miejsc krople wyplywaja..
    Kapuste wlozylam, to zaraz siade do odciagania ale mleko do wylanis bo juz wzielam moje leki na ta dwunastnice :( zawsze sie odciagam o 22 wtedy miajaja 2 godz od zazycia.. A boje sie zwlekac do 22 zeby mleko się nie zastalo..
    Nie pomyslalabym ze 5tyg po porodzir spotka mnie zapalenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:44

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja bym zjadła takie ziemniaki pieczone na grillu w folii aluminiowej z maselkiem i sola.

Jutro mam ginekologa na 08:30. Synek pozwolił się ogolić.
    Sprzedałam też dwie kiecki ciążowe - a wystawiłam wczoraj.
    Dokładnie o takie mi chodzi tylko z maselkiem czosnkowym o mamuńciu

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paracetamol nie da rady... Ibuprom koniecznie... Tylko żebyś ataku nie miała :/
    No wlasnie tego sie boje.. Moze wezme metafen on ma 325 paracetamolu i 200 ibuprofenu.. Zaryzykuje jakos muszę sie ratowac. A po ibuprofenie mozna karmic?

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, można karmić. 1200 mg na dobę można wziąć. Musisz sue ratować, bo skończysz z antybiotykiem inaczej. Jak już jest gorączka, to jest poważnie. Bierz ten metafen, też będzie ok skoro ma ibuprofen

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 3386 3387 3388 3389 3390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ