X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po ginekologu. Wszystko pięknie ładnie, dostałam pigułki i teraz będę szukać info o nich 😁

Daffi - z gorączką jak najbardziej możesz karmić. Przy zapaleniu/zastojach przystawiaj jak najczęściej. I po karmieniu zawsze zimny okład żeby dać cyckom sygnał żeby nie produkowały tak dużo.

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - dziecko Ci zdecydowanie lepiej i szybciej ściągnie zastój niż jakikolwiek laktator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można karmić piersią jak zrobił się ropień. Ale już uspokajam że ropień to się robi po dwóch trzech tygodniach nieleczonego albo źle leczonego zastoju. Więc spokojnie karm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia teraz dzieci będą częściej ba cycu.. Pić im się chce.. Skwar jest.
    Nie trzymaj się też tak kurczowo tych książek i wytycznych.. Potem się unormuje znów :)my to sobie kupimy zimna wodę.. Lody.. A się dziwnymi czemu dziecko na Cycku częściej. To właśnie dla niego to samo

• Anete Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie odzywam się ostatnio, bo Henio się rozchorował. Ma katar, spływa mu po gardle i kaszle przez to, czasem nawet się przydusza biedny. Masakra. Powtarzaliśmy wczoraj morfologię i o ile ogólnie się poprawiło to neutrofile spadły i są bardzo niskie. W piątek musimy znowu go ukłuć 😢

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula rozumiem ale bie daje rady go trzymać narazie. JaK opanuje goraczke bedzie latwiej.
    Leki wzielam tak zeby mleko bylo ok.

A jeszcze on kombinuje przy cycu wiec ciężko go dostawiac w takim momencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:16

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula rozumiem ale bie daje rady go trzymać narazie. JaK opanuje goraczke bedzie latwiej.
    Leki wzielam tak zeby mleko bylo ok.

A jeszcze on kombinuje przy cycu wiec ciężko go dostawiac w takim momencie.

A próbowałaś karmić na leżąco?

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek przylatuje do mnie tesciowa.... aż na 2 tygodnie...! Już nie raz nas odwiedzała, ale ja zawsze wtedy pracowałam wiec i tak nie było mnie w domu, a wieczorami i w weekendy byl moj maz wiec nigdy nie bylam z nia ‘sam na sam’ no a teraz jak siedze z Malym w domu no to niestety tego nie unikne...

Ta baba to diabel wcielony. No taka z niej wredna zolza, ze szok. Na kazdym kroku probuje mi udowadniac, ze jestem zla ‘gospodynia’ i ona gotuje lepiej. Dodatkowo jest strasznie zazdrosna bo moj maz zawsze staje po mojej stronie.

Glowie sie jak to rozwiazac zeby nie musiec znosic jej towarzystwa calymi dniami. Czy jak bede pakowac torbe i znikac na pol dnia z Malym na spacer to nie bedzie to zbyt oczywiste? Kurwa no, ale jak będzie padać to co ja zrobie....
    Help

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, jesli Wiki napije sie tego mleka to raczej tak godzine poltorej i lepiej wylac. Mozesz podzielic je na 3 porcje i jesli zatrzyma sie na poltorej to bedzie miala jeszcze jedna w zapasie. Dla 30-40 ml to juz warto sie pobawic i w razie czego miec jesli za pol godziny jej znow sie chcialo.

Tunia76 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama - powiedz że jesteś chora albo że dziecko jest chore i nie może przyjeżdżać i mów tak za każdym razem.

Problem solved 😂😂😂

Moja teściowa wie że ma nie przyjeżdżać na dłużej niż godzinę. Nie lubimy się ze wzajemnością

Mama36, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula za przeproszeniem ale pierdolisz głupoty! Spisz dobrze po big macu i frytkach? Mnie boli brzuch i mam wzdecia i śpię niespokojnie jak się nawpierdzielam. A ta dietetyczkę z doktorem to se włóż między książki jak i tych swoich dibetologow i ginekologów najlepszych, którzy ci tyle stresów pod koniec ciąży dali. Z całym szacunkiem. Moje dziecko było karmione tylko mlekiem z piersi i jest obecnie karmione mieszanie. Śpi tak samo i po modyfiku i po mleku z piersi. Aktywność dziecka to zabawa nie ciągły płacz i chęć bycia na rękach. Bo chyba mylisz sobie aktywności jak twój Ignaś jest nieodkladalny to nie jest aktywny w sposób rozwojowy tylko jest prawdopodobnie HNB.
    Z czasem dziecko śpi w dzień coraz mniej nie ważne czy jest na mleku matki czy jest na modyfiku. Moja córka spala 3 godziny wstawała na jedzenie przez pierwsze 2 tygodnie nawet nie wiedziałam że dziecko umie płakać była tylko na piersi przyszedł czas po 2 tygodniach gdzie przez 4 dni wieczorem płakała od 21 do 23 i dalej była na piersi. Przeszło. Aktywna była wieczorami przez godzinę do 5 tygodnia gdzie przyszedł skok. I po nim zaczęła być aktywna rano przez godzinę i wieczorami dalej przez godzinę pozostały czas spala ale cyrki były przy jedzeniu przez tydzień gdzie karmienie trwało godzinę i był płacz. Dalej była na moim mleku od tego czasu zaczelismy wprowadzać jedno karmienie modyfikiem nie było żadnej różnicy w jej spaniu spala tak samo po moim jak i po modyfiku. Delikol i espumisan i to się sprawdza.
    Przyszedł kolejny skok gdzie aktywność wzrosła śpi już zdecydowanie mniej w ciągu dnia ale nie są to drzemki 15 minutowe. Już nie śpi w wózku całego spaceru już nie śpi cały czas w samochodzie ale nie płacze . Jest bardzo ruchliwa i nie ma nadwagi przybiera prawidlowo. Tak jamo jak na piersi. Je z taką samą częstotliwością.
    Więc zajebiście mnie wkurwia jak takie bajki się opisuje zasłyszane od kogos. Albo jeszcze żeby podlechtac swoje ego i utwierdzić siebie że zacisnę zęby będę chodzić na wkurwie i wyrzywac się na wszystkich do około najwyżej porzucę dziecko ale nie dam modyfika.
    Są tu dziewczyny które karmią wyłącznie modyfikiem bo tak chcą lub nie mają wyboru i przez takie pierdolenie mogą poczuć się źle.

Sorry ale temat modyfika mnie już meczy od jakiegoś czasu. I najlepiej jakby się wypowiadały osoby które mają z nim doświadczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:45

estrella, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 chcialabym, to tak zalatwic, ale nie przejdzie😅 uparte babsko z niej a na dodatek za bilety placil oczywiscie moj maz wiec jak nie teraz to potem, ale musiałby bulic jeszcze raz

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jeśli mogę się wtrącić, bo to ja wczoraj zadałam pytanie czy to możliwe żeby dziecko przestawione na mm lepiej spało. Usłyszała to moja mama od sąsiadów. Wydało mi się to dziwne, bo nie sądzę żeby wpływ na sen miało mm, nie wydaje mi się, że jest to „zapychacz”, że dziecko po nim nie jest już w stanie się ruszyć.

Anete, myślałam o Tobie wczoraj .. biedny ten Twój Heniutek 😢 ucałuj od cioć! A jak Ty się czujesz ? Jak Twoja waga ?

Anulka0310 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka to co sprawdziło się u sąsiadki nie koniecznie musi się sprawdzić u was. Masz dobrego pediatrę? Porozmawiaj z nią zapytaj o radę. Ja też poznałam przypadek gdzie po 4 tygodniach kolki rzekomo modyfik spowodował że przeszły czy to zbieg okoliczności czy serio działa.
    Ja nie wierzę w to że dziecko na modyfiku śpi lepiej. Bo ja mam naoczny przypadek mojego dziecka który i na modyfiku i na piersi śpi tak samo. Zobacz u ciebie to samo w dzień i w nocy dostaje pierś! W dzień nie śpi w nocy śpi.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie tak, Marcelina jest cały czas na cycku, w nocy dziecko nieodkładalne, a w nocy jakby jej nie było. Pediatra wydaje mi się ogarniętą i dokładną babką, będę za tydzień na szczepieniu to na pewno zapytam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, jeśli mogę się wtrącić, bo to ja wczoraj zadałam pytanie czy to możliwe żeby dziecko przestawione na mm lepiej spało. Usłyszała to moja mama od sąsiadów. Wydało mi się to dziwne, bo nie sądzę żeby wpływ na sen miało mm, nie wydaje mi się, że jest to „zapychacz”, że dziecko po nim nie jest już w stanie się ruszyć.

Anete, myślałam o Tobie wczoraj .. biedny ten Twój Heniutek 😢 ucałuj od cioć! A jak Ty się czujesz ? Jak Twoja waga ?
    Karolinka ale ta wypowiedź skierowałam do wypowiedzi Pauli gdzie to opisała modyfika jako zapychacz i postawiła go na równi z jedzeniem z McDonalda.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrace się, a co ;) Kazik jest niemal od początku na modyfiku i przez pierwsze 2 tyg tylko spam i jadł, teraz ma dni, że nie zmruzy oka cały dzień. Mimo mm w nocy wstaje zwykle (poza choroba) co 3-4 godziny max. Ja nie widzę związku między mm a dłuższym spaniem. Sa dni, kiedy laże jak zombie, bo on nie śpi wcale i ciągle potrzebuje bliskości. A są i takie, kiedy sobie daje rade beze mnie pół dnia 😉
    Karmelka, izi. Hakuna matata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:16

estrella, Karmelllka90, Mama36, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka święta prawda! Moje dzieci praktycznie od początku na mm, wiecie że próbowałam z KP bo chciałam ale u was po femaltikerze ilość mleka wzrastała a u mnie cały czas było góra 20 ml... Chyba twoja siostra Karmelka miała to samo... Wreszcie się poddalam. I co myślicie że daje butle co 3-4h i mam wygine? Nie... Moje córki nawet modyfika chcą jeść czasem co godzinę... A nie daj to będą się drzec że sąsiedzi mi opiekę wezwa... Przy Kini położna kazała dawać co 3 h bo się dłużej trawi... I miałam wyjace z głodu dziecko bo głupia wierzyłam w te bujdy. Teraz daje podobnie jak pierś na żądanie i Olga jest spokojniejsza. Są dni że zje co 1,5 h są dni że co 5 h... Raz przybierala po 60 g na dobę, raz po 20 g... W nocy tez je co 3 gora 4 h... Często ciumie butle około h, poza tym często chce ją tylko trzymać w buzi, smoczkow nie akceptuje więc muszę siedzieć z tą butla i trzymać... A do tego dochodzi jeszcze mycie i sterylizacja butli. Jak dziecko ma spać to będzie spało czy po modyfiku czy po mleku z piersi. Jak jest wymagające to będzie Ci cały dzień marudzić... I niespokojnie spac w nocy domagając się bliskości. Drzemki u nas ostatnio też po 15 minut i jedzenie co chwile, pewnie przez ten upał. Więc podobnie jak u was na cycu... Tak więc jak widać nawet modyfika można trawic szybko i domagać się co chwilę. Mm to nie bajka, nie u każdego wygląda tak że dziecko zostaje zalane pod korek i śpi kilka godzin...

Kiwona, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało nam się złapać siuski do pojemniczka,zawiozlam do labo a tam mi mówią, że na posiew to inny pojemniczek.wiec zrobią tylko badanie ogólne a jutro posiew. Mówię o siuskach Kazika 😉 Moje też oddałam do badań i pobrali mi krew, jutro wyniki. Bóle mam nadal, raz silniejsze, raz słabsze. Okres już lżejszy.
    Piszę na szybkości, bo zaraz musze coś zjeść i napić się kawy a młody już się wierci, pampek pełny ;)

Karmelllka90, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona zdrówka dla Kazika ❤️

Daffi trzymaj się, zdrówka! Oby szybko przeszło!

Ja siedzę właśnie u fryzjera i odpoczywam od krzykow 😉 odpoczywa też mój kręgosłup i ręce... Muszę zbierać siły na popołudnie bo moja maruda pewnie mi dziś znów nie odpuści. Na szczęście mąż się zlitowal i ją na całą noc przejął a ja się cudownie wyspałam 😃 a później wizyta u ginki.

Kiwona lubi tę wiadomość

‹‹ 3391 3392 3393 3394 3395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ