X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Anete, myślałam o Tobie wczoraj .. biedny ten Twój Heniutek 😢 ucałuj od cioć! A jak Ty się czujesz ? Jak Twoja waga ?

Dzięki ja się czuję dobrze, chociaż dzisiaj już sobie popłakałam, nie wiem czy z tej bezsilności, że nie mogę mu pomóc a widzę, że się męczy czy ze strachu, że coś mu się stanie, bo już się oczywiście naczytałam w necie o ciężkiej neutropenii, sepsach itp. Na wagę to już nawet nie staję, wolę nie wiedzieć. Tobie się udało coś przybrać? Czy cały czas spadek?

atdcj48aq9519a2w.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zauważyć, że nie napisałam nic co mogłoby świadczyć o tym, że poruszyło mnie porównanie mojego pokarmu do Twojego. Zwróciłam tylko uwagę że znowu poruszasz drażliwy temat (ogólnie przyjęty za drażliwy) zupełnie nie potrzebnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 11:40

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Chciałam zauważyć, że nie napisałam nic co mogłoby świadczyć o tym, że poruszyło mnie porównanie mojego pokarmu do Twojego. Zwróciłam tylko uwagę że znowu poruszasz drażliwy temat (ogólnie przyjęty za drażliwy) zupełnie nie potrzebnie
    Otóż to. Ja odebralam że ciebie to poruszyło ty odebrałaś że ja mam zły humor. Tak właśnie działa moc pisania.
    Myślę że warto zakonczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 11:46

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma chyba reguły, że wszystkie dzieci śpią po mm dłużej lub nie. Pewnie częściej się to zdarza, ale każde dziecko inne, każde mleko matki inne. Moja siostra miała w swoim odciągnietym mleku ponad 1 cm warstwy tłuszczu jak chwilę postało w butelce, ja mam 4 mm. Więc jak tu porównać podanie mm u niej i u mnie.

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój,bo was wszystkie do okna życia poupycham 😂

Lolka30, Karmelllka90, Kiwona, india, Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, Tunia76, KarmeLoVe, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Spokój,bo was wszystkie do okna życia poupycham 😂

Myślisz że się Zmieścimy? 😁

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Myślisz że się Zmieścimy? 😁
    Będę noga dopychac😀

DorotaAnna, Karmelllka90, Kiwona, B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, nie ma chyba reguły, że wszystkie dzieci śpią po mm dłużej lub nie. Pewnie częściej się to zdarza, ale każde dziecko inne, każde mleko matki inne. Moja siostra miała w swoim odciągnietym mleku ponad 1 cm warstwy tłuszczu jak chwilę postało w butelce, ja mam 4 mm. Więc jak tu porównać podanie mm u niej i u mnie.
    Dokladnie.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Oczywiście, że nie ma reguły. Na nic - na to jak dzieci reagują, na jakość pokarmu. Gdyby były jasne reguły to te tematy nie byłyby tak drażliwe. Tylko czy jest sens reagować tak ostro? Znamy się tyle czasu dziewczyny! Żadna nie chce drugiej zrobić przykrości. A ile nas jest tyle będzie różnych zdań na każdy temat.

Wiewióreczka, B_002, KarmeLoVe, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Będę noga dopychac😀
    A siostrom się zostawi kartkę że takie duże te dzieci po GMO 🙈😜

DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kiwona, Karmelllka90, Wiewióreczka, B_002, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chce Tylko sprostować. Ja uważam że karmienie piersią to coś pięknego i warto. Ale nigdy za wszelką cenę. Sama bardzo bardzo przeżywałam to jak zaczęłam wyciszać laktację nie dałam rady zrobić tego całkowicie. Moja psychika nie jest jeszcze na to gotowa. Ale nigdy nie będę mówiła że jedno karmienie jest lepsze od drugiego. Nawet jak byłam tylko kp czy kpi uważałam że modyfik to tak samo pokarm jak mleko z piersi.
    Ja napiszę o tym na forum ale są dziewczyny które mają takie same zdanie jak ja. Że za duża nagonka się zrobiła na modyfika. Żadna nie wie co za rogiem czeka. Moja fizjoterapeutka ta od mobilizacji rany powiedziała sobie że do 3 roku życia będzie karmić piersią bo nigdy nie poda modyfika jak synek jej miał 7 miesiecy miała ciężki wypadek nie miała wyjścia dziecko i karmione piersią w dodatku wychowywane przez 2 miesiące przez jej teściowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Po parówkach na pewno!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia teraz dzieci będą częściej ba cycu.. Pić im się chce.. Skwar jest.
    Nie trzymaj się też tak kurczowo tych książek i wytycznych.. Potem się unormuje znów :)my to sobie kupimy zimna wodę.. Lody.. A się dziwnymi czemu dziecko na Cycku częściej. To właśnie dla niego to samo
    No jasne że się nie trzymam książek, dla mnie to tylko wskazówki.
    Próbuję się bardziej dostosować pod dziecko i jego potrzeby.
    Ja po prostu nie mam doświadczenia i takie rady z książek mi podpowiadają w sytuacjach gdy nie wiem jak coś "naprawić". Ale nic na siłę, a w tych upałach to się wcale nie dziwię że dzieci chcą pić częściej.

Żeby nie tłumaczyć skąd ja biorę te różne wskazówki to zrobiłam zdjęcia stron z rozdziału o karmieniu i jak mi się uda dziś je poskładać na komputerze w jednego PDFa to wam wrzucę. Będziecie miały lekturę dla chętnych, jak dla mnie całkiem ciekawe rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 12:06

DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Oczywiście, że nie ma reguły. Na nic - na to jak dzieci reagują, na jakość pokarmu. Gdyby były jasne reguły to te tematy nie byłyby tak drażliwe. Tylko czy jest sens reagować tak ostro? Znamy się tyle czasu dziewczyny! Żadna nie chce drugiej zrobić przykrości. A ile nas jest tyle będzie różnych zdań na każdy temat.
    Dokładnie tak. Jedyna reguła to brak reguł :) słowo pisane ma ten minus, że łatwo je źle zinterpretować, a najczęściej autor nic złego nie miał na myśli.
    Jedno jest pewne. Wszystkie jesteśmy super mamami, bo kochamy swoje dzieci.

PS. Nażarłam sie dziś truskawek...bo czy Szymon może jeszcze bardziej się drzeć?;) Dalej jestem dobrą mamą ;)

DorotaAnna, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp, Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jebłam 😂😂😂😂😂😂

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wtrace zr nadal nie zyje. Zbita gorączka wraca po godz. Caly czas bujam sie z ponad 39.. Wszystko boli jak przy grypie. Mam juz dosc.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu u mnie też ta przerwa dłuższą jest łączona z wieczorem i też nie umiem Leosi przestawić mimo dokarmiania jej o 23:30 na śpiocha.
    Mała zjada 20:30 lub 21 i śpi około 5 godzin nawet jak ja dokarmie o 23:30 max 30 minut dłużej ale nie zawsze. Więc nie wiem z czego to wynika. Inaczej jej już nie umiem przestawic teraz bo ona ma swoje godziny spania w dzień i jak nie dam jej zasnąć to jest zrzędliwa anpo całym dniu atrakcji ona pada mi właśnie tak po 20 na ten nocny sen. Jeszcze ja wybudzalam na kąpanie wczoraj już tego nie zrobilam. Po prostu ja wykąpie wcześniej dzisiaj

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a zarejestrowałaś się do lekarA?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To ja wtrace zr nadal nie zyje. Zbita gorączka wraca po godz. Caly czas bujam sie z ponad 39.. Wszystko boli jak przy grypie. Mam juz dosc.
    Daffi ja tak miałam przy zapaleniach piersi. 40 stopni gorączki brałam 2xparacetamol co 3 godziny na zmianę z 2xibuprofenem nie pomagało przyjachal lekarz do domu od razu antybiotyk dostałam dalej zbijanie goraczki. Gorączka ustala dopiero po 2 dniach antybiotyku.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, odnośnie tego wierzgania podczas kp. To nie tak, że mleka nie ma, dziecko się nie najada itp. Ja karmię swoim mlekiem, ale butlą, więc z moich obserwacji powiem. Szymon jeszcze niedawno jadł pięknie i spokojnie co 3 godziny 100-120 ml. Przyszedł skok i wszystko się rozregulowało. Je małe dawki a często. Karmienie często wygląda jak walka. Mały zrobi łyka, puści, wygnie się, zapłacze, znowu łyk, znowu walczy z cyckiem i samym sobą, dwa łyki, krzyk, wierzganie takie, że ledwo go mogę utrzymać, łyk i koniec żarcia. a przecież mleczko z butelki leci niemalże samo, wystarczy włożyć smoka do buzi. Tak wyglądają skoki rozwojowe. Trwało to u nas całe dwa tygodnie, teraz jest ciut lepiej.

Kasiulka90, Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 3393 3394 3395 3396 3397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ