X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Myślisz że się Zmieścimy? 😁
    Ja na pewno nie... Odkryłam w Rossmann z felixa orzeszki ziemne karmelove z solą i jem paczkę dziennie 🙈

DorotaAnna, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Odciagnelam 130ml z obu piersi takiego wyniku nie mialam nawet bedac zdrowa. Wzielam apap 500mg odciagnelam i teraz normalnie leje sie ze mnie kropelkami pot. Tesciowa przyszla nam pomoc. M ma wziac wolne w pracy. Jak mi tylko goraczka pusci moze nawet jutro to niech sobie spokojnie wraca a ja ju dam rade z malym.

Daffi daj telefon na chwile mężowi:

PROSZĘ PANA PROSZĘ JEJ ZABRAĆ TEN TELEFON NIECHH ONA SIĘ WYŚPI I ODPOCZNIE. Pozdrawiam 🤪

Mama36, Paula 90, martusiawp, Wiewióreczka, india, mysla.nieskalana, B_002, Lolka30, Fasolka77, Kiwona, Karollinax26, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja na pewno nie... Odkryłam w Rossmann z felixa orzeszki ziemne karmelove z solą i jem paczkę dziennie 🙈

A ja się głupia nabrałam na te chodzenie po parkach... mhm po klimatyzowanych rossmannach się biega!

espoir, Mama36, Paula 90, martusiawp, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A ja się głupia nabrałam na te chodzenie po parkach... mhm po klimatyzowanych rossmannach się biega!
    O wypraszam sobie dziś pepco odpuściłam 😝

espoir, DorotaAnna, martusiawp, Paula 90, B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - czyli wygląda na to, że ile dzieci tyle "gęstości" :D Mi chodzi o to, że bujda że trzeba wszystkie dzieci nawadniać specjalnie dodatkowo przed pobraniem, bo dzieci wszystkie gęste. Moja mama jest dorosła i u niej pobranie krwi graniczy z cudem. Jest gęsta można by powiedzieć. A ja oddaję honorowo odkąd skończyłam 18 lat (ostatnio rzadziej, bo się staraliśmy o Ignasia) i moja krew schodzi w moment. U mnie całe pobranie z dokumentami to kilkanaście minut.
    Pewnie cecha osobnicza, ciekawe od czego to zależy. Może jakiś parametr krwi na to wskazuje? Na przykład jak ma się wysokie coś to krew rzadsza a jak niskie to gęsta (lub odwrotnie).

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja na takim zadupiu mieszkam że na pieszo to mogę iść do biedronki albo co najwyżej do żabki? Do pepco to bym 3 dni szła

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu jak mnie moje dziecko wkurza z tymi microdrzemkami... Za każdym razem mam nadzieję że będę miała czas dla siebie.. Porobię co nieco.. Mija z 10 minut.. Rozkładam się z mrożona kawa w fotelu.. Mówię cudnie.. Zanim pijawki wrócą ze szkoły.. I nagle oczy jak 5 zł.. Dziękuję.. Pospane.. Matka baw się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:32

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi daj telefon na chwile mężowi:

PROSZĘ PANA PROSZĘ JEJ ZABRAĆ TEN TELEFON NIECHH ONA SIĘ WYŚPI I ODPOCZNIE. Pozdrawiam 🤪
    Kochana jestes😍
    Spie jak mam goraczke a teraz mialam czas na odciaganie i lecr pod prysznic i znow do wyrka.

Mama36, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dziecko podczas skoku gorzej je, bo za dużo bodźców i je to przerasta po prostu. dlatego w nocy je spokojniej.

O to jest nadzieja, ze te cyrki przeminą 😊

Paula 90, espoir lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezuuu jak mnie moje dziecko wkurza z tymi microdrzemkami... Za każdym razem mam nadzieję że będę miała czas dla siebie.. Porobię co nieco.. Mija z 10 minut.. Rozkładam się z mrożona kawa w fotelu.. Mówię cudnie.. Zanim pijawki wrócą ze szkoły.. I nagle oczy jak 5 zł.. Dziękuję.. Pospane.. Matka baw się!!!

Przynajmniej kawa Ci nie wystygnie 🤣

chce_byc_mama, mysla.nieskalana, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama polubilam bo mam to samo :)
    juz sie nauczylam ze najpierw robie rzeczy konieczne a potem cala reszte jak sie nie obudzi :) czyli sranie sniadanie przygotowanie obiadu potem albo moja drzemka ewentualnie pranie...a na koniec kawa ksiazka i nogi do gory....ale juz przy sniadaniu jest wypany :)

DorotaAnna, espoir, Tunia76 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mama polubilam bo mam to samo :)
    juz sie nauczylam ze najpierw robie rzeczy konieczne a potem cala reszte jak sie nie obudzi :) czyli sranie sniadanie przygotowanie obiadu potem albo moja drzemka ewentualnie pranie...a na koniec kawa ksiazka i nogi do gory....ale juz przy sniadaniu jest wypany :)

Ja pitole muszę sobie przewartościować chyba niektóre rzeczy bo ja najpierw myje butelki :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was tez tak cieplo? u mnie w cieniu 28..ja ja nie lubie takiej pogody ..dla mnie powyzej 21 to meczarnia...

Kupilam dzis ten fotelik kiddy...jechalam do Bielska po niego (Kiwona pozdrawiam) maly darl sie cala droge ale tak strasznie ze az sie zanosil, musialam z autostrady zjechac wyciagnac go z fotelika....nie chcial pic nic nie chcial....poprostu nie chchial tam siedziec chyba mu bylo za cieplo bo nie mialam klimy wlaczonej......
    teraz mnei czeka kolejna droga bo stary umowil corke na konie i pojechal do roboty ...ja oczywiscie przeciwna i pol roku temu powiedzialam ze jak chce chodzic na konie to moze ale ja jej wozic nie bede.....no i juz wioze

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezuuu jak mnie moje dziecko wkurza z tymi microdrzemkami... Za każdym razem mam nadzieję że będę miała czas dla siebie.. Porobię co nieco.. Moja z 10 minut.. Rozkłada się z mrożona kawa w fotelu.. Mówię cudnie.. Zanim pijawki wrócą ze szkoły.. I nagle oczy jak 5 zł.. Dziękuję.. Pospane.. Matka baw się!!!
    A oglądałaś "Dzieciak rządzi"?

To są turbodrzemki 😂😂😂

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziewczyny które jeżdżą same samochodami powiedzą mi jak mam sama zatankować z dzieckiem? Jadę jutro na bioderka paliwa już ostatnio mi wyświetlało tylko na 50 km a ja nie pojechałam na stacje bo co ja mam go zabrać ze sobą żeby zapłacić? Boje się że jak go zostawię tongo ukradną. W sensie dziecko nie samochód

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Gorzej jak to kawa mrożona miała być

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja na razie Zosię przestałam "ustawiać", bardziej obserwuję czy jest regularność w jej posiłkach, aktywności i spaniu. Może dzięki temu uda mi się lepiej reagować na potrzeby małej.
    Ja jej nigdy nie wybudzałam na kąpanie. Ustaliliśmy z mężem że pora kąpania jest między 18-20 i jak akurat będzie po jedzeniu w tym czasie to kąpiemy, nic na siłę, niczego nie przyspieszamy. Jak się nam zrobi jakaś już większa regularność to dopiero będziemy pracować nad przesuwanie tych dłuższych przerw nocnych bardziej na noc, ale jak są wieczorem to też nie jest źle. Mamy wtedy czas na filmy, seriale i przytulanie :)
    Dokładnie tak. Dzieci dają nam czas dla "siebie". Ja też jej nie wybudzam tylko wczoraj było gorąco marzyłam o tym żeby się wykąpać a jej nie wybudzilam na kapanie w sensie że wcześniej jej nie daliśmy rady wykąpać bo byliśmy długo na spacerze i jak na nim zasnęła to już spala i poszła spać taka bez kąpieli bez mycia. Ja już pisałam że ja się dostosowuje do niej bo to nam się sprawdza. Jestem dla niej nie programuje. Nawet to przesunięcie przerwy chciałam zrobić za pomocą na śpiocha ale się nie sprawdzilo. To jest stu procentowa kobieta ona tu rządzi. Mąż mówi ze mu się druga kierowniczka trafiła 😂😂

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mozliwe... u Poli po wynikach widac. Chociażby same płytki krwi duzo ponad norme. Ale podobno nie ma sie czym martwić, w tym wieku wszystko ma jeszcze czas aby siw uregulować

Paula 90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    🤣🤣🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u Was tez tak cieplo? u mnie w cieniu 28..ja ja nie lubie takiej pogody ..dla mnie powyzej 21 to meczarnia...

Kupilam dzis ten fotelik kiddy...jechalam do Bielska po niego (Kiwona pozdrawiam) maly darl sie cala droge ale tak strasznie ze az sie zanosil, musialam z autostrady zjechac wyciagnac go z fotelika....nie chcial pic nic nie chcial....poprostu nie chchial tam siedziec chyba mu bylo za cieplo bo nie mialam klimy wlaczonej......
    teraz mnei czeka kolejna droga bo stary umowil corke na konie i pojechal do roboty ...ja oczywiscie przeciwna i pol roku temu powiedzialam ze jak chce chodzic na konie to moze ale ja jej wozic nie bede.....no i juz wioze
    U nas taki sam upał, mąż poszedł z małą na spacer i zaraz wrócili bo się nie dalo chodzić a było przed południem teraz jak mamy jechać na zakupy mała zasnęła więc czekamy ...

‹‹ 3395 3396 3397 3398 3399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ