Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Czy dziewczyny które jeżdżą same samochodami powiedzą mi jak mam sama zatankować z dzieckiem? Jadę jutro na bioderka paliwa już ostatnio mi wyświetlało tylko na 50 km a ja nie pojechałam na stacje bo co ja mam go zabrać ze sobą żeby zapłacić? Boje się że jak go zostawię tongo ukradną. W sensie dziecko nie samochód
-
nick nieaktualnyA jak to jest z pobieraniem krwi w szpitalu? Trzeba tam jechać że skierowaniem ? Oni pobiorą i ja sama muszę zawieść gdzies do labo?
Mam stresa że jak pojadę nawet do diagnostyki gdzie pobierają krew położne i niby punkt dla niemowlaków to że będą ja męczyć bo nie potrafią pobierac. Ale nie wiem jak mam to w szpitalu załatwić czy bez skierowania też mi pobiorą a zapłacę? -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Wysyłam męża wieczorem by zatankował do pełna. Wiem że ile bym nie jeździła to raczej nie będę musiała tankować. Ale ja też tankować nie lubię
No tak to też jest rozwiązanie. A ktoś kto jedzie sam na stacje?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:No tak to też jest rozwiązanie. A ktoś kto jedzie sam na stacje?
-
nick nieaktualnyIndia ty pisałaś ostatnio że twój mąż cię zdenerwował bo jak mala nie chce spać to " na pewno jest głodna" u nas jak małej zbiera się na spanie, jak np mąż się z nią bawi on nie umie rozpoznac bo z nią nie spędza tyle czasu co ja i jego tekst " ona chce do mamy" a wystarczyłoby ja przytulić i dać smoczka poszła by spać. Ewentualnie włożyć do wózka przy większym zmęczeniu dać smoka i pieluszke na główkę chwilę powozić ... Ale faceci chyba tak mają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:08
-
No tak to nie ma wyjscia. Ktoś musi jechać mi dzisiaj zatankować bo 50 km to mi chyba nie starczy 😂👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
mysla.nieskalana wrote:Mój też na modyfiku jak wiecie.. próbowałam kp ,ale się nie udało. Na początku tak samo tylko spał i jadł a teraz w ciągu dnia ma drzemki po 15 min,pomiędzy nimi czasem troszkę płacze,ale to każdy ma gorszy humor,a w większości się rozgląda,gada,śmieje. Nie robię sobie wyrzutów z powodu braku mleka w cyckach,mam ogromne Cycki i jakieś zepsute..życie.
Mieliśmy mieć dziś szczepienie,ale Brunek najpierw miał ta chrypke a teraz doszedł mu mega katar,tak jak U Henia,w nocy nie mógł powietrza złapać,w gardle ten katar mu zalega. Poszliśmy dziś na tą wizytę,ale pediatra zaproponowała żeby przełożyć szczepienie na za tydzień. Inhalujemy się,maść majerankowa pod nosek i nasivin baby.
myślą nieskalana co zrobić żeby dziecko sobie pięknie leżało I się rozglądał
o i śmiało bo mój po prostu jak leży na plecach to się drze ....rzadko kiedy jest spokojny ....tylko rączki i oglądanie świata a ja też chcę coś w domu zrobić a nie tylko nosić go na rękach i jedną ręką kroić chlebFasolka77
-
Misiabella wrote:Ale to nie sa bajki ze mleko modyfikowane jest „ciezej strawne” nazwijmy to tak, niz mleko matki i w wiekszosci wypadkow dziecko na mm jest w stanie dluzej wytrzymac niz na mleku matki, nawet mozna znalezc informacje ile sie trawi mm, a ile mleko z piersi. Nie doszukujcie sie dziewczyny ukrytych podtekstow, bo nie chodzi o ocene kto jak karmi i co jest lepsze, bo z tym jest jak z gustem, o tym sie nie dyskutuje. Wiadomo ze dzieci sa rozne i jedne potrzebuje wiecej zjesc a inne mniej, dlatego dochodza tu rozne czynniki, dlatego jedno dziecko juz po 2 godzinach po mm moze byc glodne, bo potrzebuje np wiecej, albo przy butelce i mleku sie ispokaja jak przy piersi. Przy butelce mozemy kontroliwac ile dziecko zjada, przy piersi moze nie dojadac, ale tez przejadac sie, bez wzgledu na to jesli chodzi o trawienie mleko matki trawi sie szybciej. To logiczne przeciez i nie chodzi tu o demonizowanie. U mnie tez kiedys Michalek byl karmiony mieszanie, a przez 2 tygodnie karmilam go z samej piersi i niezle hocki klocki odchodzily, jak dostal mm, czas miedzy karmieniami wydluzyl sie. Potem udalo mi sie juz go karmic tylko swoim mlekiem. Jesli chodzi o trawienie to jest prawda, tylko rozne sa predyspozycje, w tym zapotrzebowanie.
Ja się zdrzemnelam razem z Buniem jakieś 2h to i dorzucę coś od siebie
Ponoć kp nie można przekarmić dziecka ...
I druga rada mojej położnej... Jak chce Pani się wyspać w nocy to w dzień kp a w nocy mm... Także ten....Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ja się zdrzemnelam razem z Buniem jakieś 2h to i dorzucę coś od siebie
Ponoć kp nie można przekarmić dziecka ...
I druga rada mojej położnej... Jak chce Pani się wyspać w nocy to w dzień kp a w nocy mm... Także ten....
No niby nie można a Basia miała problem no mała się przejadała. Naprawdę każde dziecko jest innenie da się wszystkiego generalizować
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:myślą nieskalana co zrobić żeby dziecko sobie pięknie leżało I się rozglądał
o i śmiało bo mój po prostu jak leży na plecach to się drze ....rzadko kiedy jest spokojny ....tylko rączki i oglądanie świata a ja też chcę coś w domu zrobić a nie tylko nosić go na rękach i jedną ręką kroić chlebLolka30, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Stojak zrobiony przez tatę. Koszt nie całe 20 zł. Leosia poleca, fizjoterapeutka polecała go bardziej niż mate z gotowymi zabawkami ze względu na umiejscowienie tych pałąków i zabawek. Że dzieci interesuje co jest z tyłu i się wyginają zachęcane patrzeć do tyłu. A dążymy do symetrii.
Edit : nie tylko Leonka poleca
Niezły patent Karmellkapowiem staremu żeby przyniósł kobyłkę z garażu
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, nie ma chyba reguły, że wszystkie dzieci śpią po mm dłużej lub nie. Pewnie częściej się to zdarza, ale każde dziecko inne, każde mleko matki inne. Moja siostra miała w swoim odciągnietym mleku ponad 1 cm warstwy tłuszczu jak chwilę postało w butelce, ja mam 4 mm. Więc jak tu porównać podanie mm u niej i u mnie.
U mnie też spora warstwa tłuszczyku no ale u mnie to ma akurat z czego ściągaćWiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77