X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    India chyba każde dziecko jest gęste... Aż jestem ciekawa za tydzień będzie miała Leosia pobierana krew ona lubi wodę pić dam jej przed samym pobraniem zobaczymy[/QUOT

Nam też pediatra mówił że jest Bruno gęsty i mam go przepajać wodą

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Musiałam przeoczyć. Tak na stałe zmienia? W sensie skład czy smak?
    ogólnie to wiem, że kobieta jak karmi tandem, to po ślinie organizm poznaje czy dać mleko dla młodszego dziecka czy dla starszego...
    pewnie jakoś skład się może zmienić, czy tam zaburzyć.

Wiewióreczka, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, nie, bo nie miał kto pobrać. Dziś chciałam po południu jechać, ale oczywiście dodzwonić się nie mogę czy pobiorą. Wydaje mi się zdrowy... W czwartek kończy 12 tygodni, więc ostatni dzwonek. A to z tego NOPy się biorą? Że zaszczepi się nie do końca zdrowe dziecko?
    Nie wiem. Moja pediatra nie zaszczepila bo mu chorzy mimo że Leosia zdrowa

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ogólnie nie wiem jak to działa ale ja o tym czytałam jak karmiłam przez nakładki. Że receptory na brodawce reagują na ślinę i wtedy zmienia się ilość i skład mleka.
    Ale Daffi przecież nie będziesz dawać cyckać codziennie całej rodzinie to taka awaryjna sytuacja. Więc Jak Jula chce a Tobie to ma pomoc... nie zaszkodzi jej
    Aaaa to o to chodzi. Nie no wiadomo to tylko teraz awaryjnie..

Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Opcje byly dwie. Albo bedzie wypluwal jak bedzie niedobre albo łykal i przyjął opcje 2. Nie było zle.. Zreszta ja sama tez probowalam kiedys odciagniete z ciekawosci. Wcale nie jest zle to mleczko.
    Ożesz cholera! O opcji nr 2 nawet bym nie pomyślała. Szacun dla niego! :D

Edit: kto wie czy tak mu nie zasmakowało, że teraz do kawy będzie sobie odciągał 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:52

DorotaAnna, espoir, B_002, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak miałam nawał i odciagnęłam 2 razy laktatorem do ulgi, to chciałam to dać Maciusiowi, ale mu nie smakowało, a wcześniej za cycka by się pokroić dał. za to Bartuś wypił bez problemu :P

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mnie przy zatkanych kanalikach te mąż odciagal bo do twego trzeba było kombajn ale co mu poleciało to wypluwał bo nie lubi ciepłego mleka tak mi powiedzial

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy po spf ie też są takie białe???

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wiem. Moja pediatra nie zaszczepila bo mu chorzy mimo że Leosia zdrowa
    Moja pediatra pytała przed szczepieniem czy my jesteśmy zdrowi, bo to wyklucza szczepienie. Równie dobrze dziecko mogło się już zarazić, a jeszcze nie widać objawów dlatego przed szczepieniem powinno być zdrowe zarówno dziecko jak i domownicy.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czy wasze maluchy po spf ie też są takie białe???
    tak :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezuuu jak mnie moje dziecko wkurza z tymi microdrzemkami... Za każdym razem mam nadzieję że będę miała czas dla siebie.. Porobię co nieco.. Mija z 10 minut.. Rozkładam się z mrożona kawa w fotelu.. Mówię cudnie.. Zanim pijawki wrócą ze szkoły.. I nagle oczy jak 5 zł.. Dziękuję.. Pospane.. Matka baw się!!!

a ja nie wiem jak mam do młodego przemówić.... jak ja mam się z nim bawić jak on tylko chcę być na rękach... jak go przekonać? już kilka razy wyciągałam te karty kontrastowe ale nie jestem w stanie mu ich pokazać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kupię ten nasivin i zobaczę, może mu ulży troszkę

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u Was tez tak cieplo? u mnie w cieniu 28..ja ja nie lubie takiej pogody ..dla mnie powyzej 21 to meczarnia...

Kupilam dzis ten fotelik kiddy...jechalam do Bielska po niego (Kiwona pozdrawiam) maly darl sie cala droge ale tak strasznie ze az sie zanosil, musialam z autostrady zjechac wyciagnac go z fotelika....nie chcial pic nic nie chcial....poprostu nie chchial tam siedziec chyba mu bylo za cieplo bo nie mialam klimy wlaczonej......
    teraz mnei czeka kolejna droga bo stary umowil corke na konie i pojechal do roboty ...ja oczywiscie przeciwna i pol roku temu powiedzialam ze jak chce chodzic na konie to moze ale ja jej wozic nie bede.....no i juz wioze

Tak tak starzy to by wszystko robili z naciskiem na "by " ojciec K. też będzie młodego na piłkę nożną woził A kuzynka to taka była fajna jak jeździła na łyżwach że jakby on był jej ojcem to by ją do Łodzi w woził na zajęcia z jazdy figurowej.... tylko że jak K chciał jechać się zapisać na modelarstwo to mu kazal się po prostu zapisać.
    stresant ja też nie lubię takiej pogody dla mnie to jest męczarnia maksymalnie 25 stopni to jest to co lubię

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy dziewczyny które jeżdżą same samochodami powiedzą mi jak mam sama zatankować z dzieckiem? Jadę jutro na bioderka paliwa już ostatnio mi wyświetlało tylko na 50 km a ja nie pojechałam na stacje bo co ja mam go zabrać ze sobą żeby zapłacić? Boje się że jak go zostawię tongo ukradną. W sensie dziecko nie samochód

poproś pana z obsługi żeby ci zalał na przykład za stówę i daj mu stówę i po prostu odjedź albo niech ci paragon przyniesie

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ja nie wiem jak mam do młodego przemówić.... jak ja mam się z nim bawić jak on tylko chcę być na rękach... jak go przekonać? już kilka razy wyciągałam te karty kontrastowe ale nie jestem w stanie mu ich pokazać
    Zagadaj go. Mów do niego dużo i radosnym tonem, nie ważne co, ważne żebyś się do niego uśmiechała. W końcu i on zacznie. Ja dzięki temu często mam Zosię obok siebie na kanapie lub w wózku, coś tam sobie robię przy komputerze a do niej zagaduję, ona się do mnie wtedy śmieje i gaworzy. Gdy przestaję mówić to ona ma zabawki zawieszone i sama się nimi bawi a jak zaczyna się nudzić to znowu do niej gadam.
    Moje ręce i kręgosłup odpoczywają a dziecko jest aktywne :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    hej dziewczyny

czy karmiac piersia mozna dzieciom podawac wode?

Ależ się wtrzeliła w temat ;) można

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Myśle, ze jak mnie namierza to może mnie to dużo więcej kosztować haha

Zawsze możesz zadzwonić z jej numeru telefonu na drugi dzień po przyjeździe ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jak to jest z pobieraniem krwi w szpitalu? Trzeba tam jechać że skierowaniem ? Oni pobiorą i ja sama muszę zawieść gdzies do labo?
    Mam stresa że jak pojadę nawet do diagnostyki gdzie pobierają krew położne i niby punkt dla niemowlaków to że będą ja męczyć bo nie potrafią pobierac. Ale nie wiem jak mam to w szpitalu załatwić czy bez skierowania też mi pobiorą a zapłacę?

my jeździmy ze skierowaniem od pediatry w szpitalu jest od razu laboratorium więc tam robią badania i za godzinę wracamy po wyniki

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mikrokurwadrzemki... czego te bachory nie wymyślą... Minuta i wyspany.

coraz bardziej wkurwiające są te dzieci... na początku jakoś miałam jeszcze czasu żeby sobie internet poprzeglądać a teraz ni chuja

Wiewióreczka, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wiesz co ja słyszałam że się nie podaje ale dziewczyny tu podają np Basia i wszystko jest ok :)
    Mi położna zaleciła dawać przegotowaną wodę bo podobno pomaga w trawieniu jak dziecko ma problemy z brzuszkiem i kupy na przykład nie może zrobić. Po wodzie rzeczywiście kupy bardziej wodniste.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3398 3399 3400 3401 3402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ