Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za parszywy dzień. Mam doła. Byłyśmy na usg bioderek, jest źle. Panewka jest bardzo płytka, mam praktycznie non stop chodzić z małą na sobie i rozkładać nogi na zabke. Spać też tak ma więc ja już chyba nic innego nie zrobię koło siebie. Jak za 4 tygodnie nie będzie poprawy to dostanie jakieś szelki a jak dalej nie będzie poprawy to do gipsu. Siedzę i wyje.
A później byłyśmy na szczepieniu i waga zatrwaza. W zeszłym tygodniu przybrała 124g a w tym 30!!na cały tydzień
dostalysmy skierowanie do poradni gastrologicznej i za tydzień mamy przyjść na kontrolę. Mała je na żądanie, jeszcze kilka dni temu zapisywalam ilości i zjadła ponad 600ml, czasami nawet 700. Więc nie mam pojęcia dlaczego taki słaby przyrost
-
Mycha
kurde z tym bioderkiem będzie dobrze naprawi się tylko musisz faktycznie pilnować
a z przyrostem nie wiem co mam Ci powiedzieć no trzeba sprawdzić trzeba isc do tej poradni niech zrobią jakieś badania
najważniejsze to znać przyczynę potem już będziesz wiedziała co robić żeby tyla
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Nie musi ulewać niektórym dzieciom z refluksem podchodzi do gory i potem się cofa ale przytyka je. Ja sama rozpoznałam refluks u Leosi napisałam tutaj u nas dostosowanie się do wskazówek pomogło. Teraz mała leży spokojnie sama dłuższą chwilę o gada do zabawek.
- chciała być tylko w pionie to ja uspokajało,
- zaczęła kaszleć mimo że gardelko zdrowe osłuchowo wszystko ok
- zdarzało się charczenie taki odgłos przytkania
- często rozmawiała "niemo"
- zdarza się wysypka nie wiadomego pochodzenia
A co u Was pomogło?Fasolka77

-
Mycha walczcie o bioderka. U nas lekarze nawalili i Julka ma pietno tego na cale zycie.. Ma skrecone nozki w samych bioderkach i jak chodzi kreci pupa bie jest w stanie zrobic siadu rozkrocznego nie mowiac o szpagacie a tak sie stara bo chodzi na tance. Jej nozki na wysokosci kolan sie o siebie obijaja. Teraz juz sie z tym nic nie zrobi.
A Filipek od poczatku widze kocha lezec jak zabka i ma szeroko nozki moze chociaż on będzie mial lzej.
-
Daffi wrote:Mycha walczcie o bioderka. U nas lekarze nawalili i Julka ma pietno tego na cale zycie.. Ma skrecone nozki w samych bioderkach i jak chodzi kreci pupa bie jest w stanie zrobic siadu rozkrocznego nie mowiac o szpagacie a tak sie stara bo chodzi na tance. Jej nozki na wysokosci kolan sie o siebie obijaja. Teraz juz sie z tym nic nie zrobi.
A Filipek od poczatku widze kocha lezec jak zabka i ma szeroko nozki moze chociaż on będzie mial lzej.
Mój wiecznie leży rozkraczony... zobaczymy jutro mamy bioderka
Jak się czujesz ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama19 pamiętasz jak na fejsie pochwaliłaś mnie za porządek na chacie? stan mojego salonu z chwili obecnej
[była fotka]Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 06:28
DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp, Karmelllka90, Mama36, B_002, stresant, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
malutka_mycha wrote:Co za parszywy dzień. Mam doła. Byłyśmy na usg bioderek, jest źle. Panewka jest bardzo płytka, mam praktycznie non stop chodzić z małą na sobie i rozkładać nogi na zabke. Spać też tak ma więc ja już chyba nic innego nie zrobię koło siebie. Jak za 4 tygodnie nie będzie poprawy to dostanie jakieś szelki a jak dalej nie będzie poprawy to do gipsu. Siedzę i wyje.
A później byłyśmy na szczepieniu i waga zatrwaza. W zeszłym tygodniu przybrała 124g a w tym 30!!na cały tydzień
dostalysmy skierowanie do poradni gastrologicznej i za tydzień mamy przyjść na kontrolę. Mała je na żądanie, jeszcze kilka dni temu zapisywalam ilości i zjadła ponad 600ml, czasami nawet 700. Więc nie mam pojęcia dlaczego taki słaby przyrost 
Mycha smutna wiadomość ale jak się zareaguje w porę to na pewno wszystko będzie dobrze! pewnie jeszcze z nie jednym problemem będziecie musieli się zmierzyć ale ty jesteś taka dzielna A Ninka jest tak kochana że na pewno sobie dacie radę!
Fasolka77

-
nick nieaktualnySpokojnie moja sisotra miała ten sam problem z bioderkami u swojej córki zalecili jej te szelki ale moja sisotra nie chciała tego zakładać małej bo obie płakały i dziecko i ona. Więc ortopeda zalecił jej nosidlo manduka i nosili w tym mała na spacerach zamiast w wózku po domu ja też nosiła. No noc zakładaj jej normalnego pampersa na to tetre i na to pampersa rozmiar większego. Moja sisotra w ten sposób uniknęła tego gipsu.malutka_mycha wrote:Co za parszywy dzień. Mam doła. Byłyśmy na usg bioderek, jest źle. Panewka jest bardzo płytka, mam praktycznie non stop chodzić z małą na sobie i rozkładać nogi na zabke. Spać też tak ma więc ja już chyba nic innego nie zrobię koło siebie. Jak za 4 tygodnie nie będzie poprawy to dostanie jakieś szelki a jak dalej nie będzie poprawy to do gipsu. Siedzę i wyje.
Co do wagi. Może powinnaś zwiększyć częstotliwość karmień na żądanie sprawdza się u dzieci które przybierają nadprogramowo. U dzieci które nie przybierają dobrze nie może być dluzsza przerwa niż 3 godziny nawet w nocy. Chyba pisałaś też że ulewa? Więc nawet jak zje te 700 to część ci uleje.
Dacie rade kochana tylko spokojnie bo mała wyczuwa twoje zdenerwowanie. -
nick nieaktualnyU nas sprawdza się dodawanie miarki mleka AR które zagęszcza, niestety zagęszcza też kupę więc dzisiaj kupiliśmy syrop zobaczymy czy też się tak sprawdzi. Dodatkowo mała śpi w dostawcę pod kątem 45 stopni i jak zje czekam zawsze aż odbije jak nie odbije to uleje a potem jeszcze jakiś czas leży pod kątem 45 stopni i w sumie tyleFasolka77 wrote:A co u Was pomogło?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha Kochana, to wszystko jest do wypracowania. Bioderka się wyrównają odpowiednim układaniem i rehabilitacja a waga może faktycznie być przez skok. U nas Ignas przybierał po pół kilo na tydzień a po skoku było 140g w tydzień, ponad trzy razy mniej. A jeśli to nie skok to gastrolog na pewno coś zaradzi, może zaleci dokarmiać mam albo jakieś wspomaganie kp (jakiś sns czy coś). To są rzeczy do naprawy/wyrównania we względnie krótkim czasie. A Wy jesteście takie dzielne że sobie poradzicie raz dwa.
Może wypróbuj chustę albo Marsupi do noszenia. W tych ustrojstwach dzieci mają nóżki na żabkę i będziesz miała wolne ręce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mycha noś małą w chuście lub w nosidle które będzie wymuszało ułożenie nóżek na żabkę. Będzie dobrze, jak on razu zaczniecie się stosować do zaleceń to unikniecie gipsu. Myślę że nie jesteście jedyni którym się przytrafia problem z bioderkami.
A co do przybierania na wadze to poznacie przyczynę i na pewno się poprawi!

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŚmiało posmaruj nóżki ! Ale jaki tam masz filtr mineralny??Karollinax26 wrote:Brawo ja! Kupiłam dziś dla Marcepana krem od słońca Pharmaceris, Pani polecała więc wzięłam .. spoko. W domu zauważyłam, że on do twarzy jest. Czy jak posmaruje i nóżki np to będę złą matką ?