X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ja nie wiem jak mam do młodego przemówić.... jak ja mam się z nim bawić jak on tylko chcę być na rękach... jak go przekonać? już kilka razy wyciągałam te karty kontrastowe ale nie jestem w stanie mu ich pokazać
    Połóż go by czuł twoja bliskość i mów tak troszkę głośniej do niego przy tym robiąc z siebie klauna głupie miny. Gadanie o dupie marynie i jak będzie kwilil nie poddawaj się jak zacznie wyc no to ok widać nie jego jlimaty

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Fasolka u mnie rozwiązaniem okazał się leżaczek bujaczek - normalnie wybawienie!

Mój nie lubi w tym leżaczku....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Aaa, no i FasOlka to nie tak,że on leży A ja se coś swojego robie🤣 nie,nie..to jest ciągle gadanie😀

To do dupy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kobyłkę ? Przepraszam brzmi śmiesznie ale chyba nie ogarniam o co chodzi 😂😂

Kobyłka wygląda jak twój stojak.... to jest taki przyrząd, takie narzędzie w garażu że na przykład ściągasz sobie np zderzak i układasz na dwóch kobyłkach

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa rozumiem :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Podmienić...
    Może na spacerze Ci się jakieś inne spodoba!!??...

kochana ja to sama po tym parku dymam ..,to jest wiocha także nie mam do kogo gęby otworzyć

Edit....o cholera właśnie minęłam laskę z wózkiem pierwszy raz szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:28

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak,kazała to kupić i zakrapiac. W ogóle nie umiem nic mu z nosa wyciągać,kupiłam nawet taki aspirator na baterie..wychodzi czasem jakiś glut ale nic to nie zmienia w charczeniu ..strasznie się tego słucha..

Zwiększ moc w odkurzaczu ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka pisałaś kiedyś o czymś w sprayu na ciemieniuchę. Co to było?
    Bo krem się u nas nie sprawdza bo Zosia na zbyt bujne włosy, szukam innego rozwiązania bo zaczęła się robi ostatnio.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Się nie śmiej mój mąż w tamtym roku na Mazurach gdzie byłam już po poronieniu i staraliśmy się znowu i dzidziusia, byliśmy w barze takim na plaży była muzyka, whisky z cola... tequila, piwo, wódka ogólnie dużo wypiliśmy... i mąż łapał obce dzieci pokazywał mi i pytał czy takie mi się podoba i czy bierzemy... Boże tak szybko jeszcze nie wychodziliśmy z baru bałam się że ktoś na policję zadzwoni

Whisky z colą tequila piwo wódka tylko ta zarejestrowałam z twojej wypowiedzi ;)

B_002, espoir, DorotaAnna, Paula 90, Wiewióreczka, Mama36, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Whisky z colą tequila piwo wódka tylko ta zarejestrowałam z twojej wypowiedzi ;)
    Fasolka ja ostatnio piję piwa bezalkoholowe. Tyle ich sie natworzyło że jest w czym wybierać. Nawet moje ulubione IPA i APA są w wersji 0% :)
    Lato idzie, przy grillu fajnie wchodzi piwko, a że bez % to mi nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:34

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zagadaj go. Mów do niego dużo i radosnym tonem, nie ważne co, ważne żebyś się do niego uśmiechała. W końcu i on zacznie. Ja dzięki temu często mam Zosię obok siebie na kanapie lub w wózku, coś tam sobie robię przy komputerze a do niej zagaduję, ona się do mnie wtedy śmieje i gaworzy. Gdy przestaję mówić to ona ma zabawki zawieszone i sama się nimi bawi a jak zaczyna się nudzić to znowu do niej gadam.
    Moje ręce i kręgosłup odpoczywają a dziecko jest aktywne :)

no muszę się przyznać że dzisiaj byłam zmuszona wziąć dziecko do kibelka na dwójkę i tak trzymam go na rękach i mówię do niego że robi z mamą dwójeczkę i się zaczął do mnie śmiać głupio ;)

Kiwona, Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp, B_002, Lolka30, Mama36, malutka_mycha, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka ja ostatnio piję piwa bezalkoholowe. Tyle ich sie natworzyło że jest w czym wybierać. Nawet moje ulubione IPA i APA są w wersji 0% :)
    Lato idzie, przy grillu fajnie wchodzi piwko, a że bez % to mi nie przeszkadza.

ja mam w domu zapasik tylko za każdym razem jak sobie pomyślę żeby je wypić to jestem poza domem a jak jestem w domu to zawsze jest coś do zrobienia albo po prostu muszę położyć się spać i nie myślę wtedy o piwie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik właśnie zaliczył turbodrzemke, nie wiem czy trwała chociaż minute.
    Stresant, pozdrawiam również :)
    Fasola, może kobylka by się sprawdziła :) u nas jest gapienie się na obraz i na głośniki na ścianie. A ja się nie mogę zabrać za zamówienie maty.
    Która chętna na botwinke? Pyyyyyszna mi wyszła!

Fasolka77, Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - a Ty myślałaś może czy Twój nie ma jakiegoś refluksu czy coś że On tak na rączki ciągle? Dzieci z refluksem nie lubią leżeć bo się im cofa. My dajemy ten Gastrotuss trzy-cztery razy dziennie i odpukać leży dłużej, gada więcej, nie ulewa i nie charczy po nocach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka pisałaś kiedyś o czymś w sprayu na ciemieniuchę. Co to było?
    Bo krem się u nas nie sprawdza bo Zosia na zbyt bujne włosy, szukam innego rozwiązania bo zaczęła się robi ostatnio.
    Babycap spray na ciemieniuche

B_002 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie pije alko, więc cieszę się że jest coraz większy wybór piwa 0% w sklepach. A najsmaczniejsze piłam na Słowacji, złoty bazant smakowe, tak cudnie zmrożone, mmmm. A z tych zwykłych to lubię oszeniczne piwa i takich zwykle szukam.

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik czasem też charczy i pediatra mówi, że może mieć refluks właśnie. Teraz już nie ulewa, ale wewnątrz może mu się cofać. Na szczęście nie jest to takie non stop charczenie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - a Ty myślałaś może czy Twój nie ma jakiegoś refluksu czy coś że On tak na rączki ciągle? Dzieci z refluksem nie lubią leżeć bo się im cofa. My dajemy ten Gastrotuss trzy-cztery razy dziennie i odpukać leży dłużej, gada więcej, nie ulewa i nie charczy po nocach.

A po czym poznać Paula? W sumie nie ulewa jakoś dużo....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A po czym poznać Paula? W sumie nie ulewa jakoś dużo....
    Nie musi ulewać niektórym dzieciom z refluksem podchodzi do gory i potem się cofa ale przytyka je. Ja sama rozpoznałam refluks u Leosi napisałam tutaj u nas dostosowanie się do wskazówek pomogło. Teraz mała leży spokojnie sama dłuższą chwilę o gada do zabawek.
    - chciała być tylko w pionie to ja uspokajało,
    - zaczęła kaszleć mimo że gardelko zdrowe osłuchowo wszystko ok
    - zdarzało się charczenie taki odgłos przytkania
    - często rozmawiała "niemo"
    - zdarza się wysypka nie wiadomego pochodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 16:15

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

no od półtorej godziny jeździmy po parku mlody leży na plecach budka odsłonięta i obserwuję sobie drzewa i w sumie nie płacze

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3399 3400 3401 3402 3403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ