Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
M sie przełamał i poodciagal mi mleko. Prawy cycek sie pieknie odblokowal.. Mleko tryska z niego chyba 5 strumieniami mega szybko sie odciaga.. Zostawiam prawego juz w spokoju do picia przez malego Gałgana.. Ale z lewym jest jeszcze duży kłopot.. Z prawej odciagam 90ml w niecale 10min a z lewego ledwo 30..boli mnie jeszcze z boku. Czekam az M wstanie i znow mu dam. Jula zawsze chciała sprobowac moze jej dam cycka?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Wiewiórka robiłaś ta morfologie? Kiedy macie to odroczone szczepienie? Szymomek jakoś zaraz kończy 12 tygodni prawda?
-
mysla.nieskalana wrote:Mój też na modyfiku jak wiecie.. próbowałam kp ,ale się nie udało. Na początku tak samo tylko spał i jadł a teraz w ciągu dnia ma drzemki po 15 min,pomiędzy nimi czasem troszkę płacze,ale to każdy ma gorszy humor,a w większości się rozgląda,gada,śmieje. Nie robię sobie wyrzutów z powodu braku mleka w cyckach,mam ogromne Cycki i jakieś zepsute..życie.
Mieliśmy mieć dziś szczepienie,ale Brunek najpierw miał ta chrypke a teraz doszedł mu mega katar,tak jak U Henia,w nocy nie mógł powietrza złapać,w gardle ten katar mu zalega. Poszliśmy dziś na tą wizytę,ale pediatra zaproponowała żeby przełożyć szczepienie na za tydzień. Inhalujemy się,maść majerankowa pod nosek i nasivin baby.
Pozwoliła Wam pediatra stosować nasivin baby? On jest powyżej 3 miesiąca chyba. Udaje Ci się odciągać wydzielinę z noska? Ja Heniowi odciągam katarkiem, ale pójdzie tylko trochę i dalej chrobocze. Nie wiem czy jakoś źle to robię czy co -
Fasolka77 wrote:Stojak zrobiony przez tatę. Koszt nie całe 20 zł. Leosia poleca, fizjoterapeutka polecała go bardziej niż mate z gotowymi zabawkami ze względu na umiejscowienie tych pałąków i zabawek. Że dzieci interesuje co jest z tyłu i się wyginają zachęcane patrzeć do tyłu. A dążymy do symetrii.
Edit : nie tylko Leonka poleca
Niezły patent Karmellkapowiem staremu żeby przyniósł kobyłkę z garażu
Kobyłkę ? Przepraszam brzmi śmiesznie ale chyba nie ogarniam o co chodzi 😂😂👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:M sie przełamał i poodciagal mi mleko. Prawy cycek sie pieknie odblokowal.. Mleko tryska z niego chyba 5 strumieniami mega szybko sie odciaga.. Zostawiam prawego juz w spokoju do picia przez malego Gałgana.. Ale z lewym jest jeszcze duży kłopot.. Z prawej odciagam 90ml w niecale 10min a z lewego ledwo 30..boli mnie jeszcze z boku. Czekam az M wstanie i znow mu dam. Jula zawsze chciała sprobowac moze jej dam cycka?
jak wrażenia jego? Ja próbowałam, smakuje jak posłodzona woda.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:myślą nieskalana co zrobić żeby dziecko sobie pięknie leżało I się rozglądał
o i śmiało bo mój po prostu jak leży na plecach to się drze ....rzadko kiedy jest spokojny ....tylko rączki i oglądanie świata a ja też chcę coś w domu zrobić a nie tylko nosić go na rękach i jedną ręką kroić chleb
Może na spacerze Ci się jakieś inne spodoba!!??...espoir, DorotaAnna, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, Kiwona, Paula 90, martusiawp, KarmeLoVe, estrella lubią tę wiadomość
-
Bubek wrote:hej dziewczyny
czy karmiac piersia mozna dzieciom podawac wode?
Wiesz co ja słyszałam że się nie podaje ale dziewczyny tu podają np Basia i wszystko jest okBubek lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
mój też ma turbo drzemki, w czasie których zmieniam pieluchę Maciusiowi, daje im jakieś żarło i od nowa to samo
Wiewióreczka, DorotaAnna, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Anete wrote:Pozwoliła Wam pediatra stosować nasivin baby? On jest powyżej 3 miesiąca chyba. Udaje Ci się odciągać wydzielinę z noska? Ja Heniowi odciągam katarkiem, ale pójdzie tylko trochę i dalej chrobocze. Nie wiem czy jakoś źle to robię czy co
-
Mama36 wrote:Jezuuu jak mnie moje dziecko wkurza z tymi microdrzemkami... Za każdym razem mam nadzieję że będę miała czas dla siebie.. Porobię co nieco.. Mija z 10 minut.. Rozkładam się z mrożona kawa w fotelu.. Mówię cudnie.. Zanim pijawki wrócą ze szkoły.. I nagle oczy jak 5 zł.. Dziękuję.. Pospane.. Matka baw się!!!
I sobie powtarzam, że jeszcze zdążę zaraz zjeść. Po 15 minutach ona zaczyna się wiercić, a ja pędzę do lodówki coś sobie przyszykować a potem jedną ręką jem, albo jem zabawiając Zosię równocześnie
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mama36 wrote:Podmienić...
Może na spacerze Ci się jakieś inne spodoba!!??...
Się nie śmiej mój mąż w tamtym roku na Mazurach gdzie byłam już po poronieniu i staraliśmy się znowu i dzidziusia, byliśmy w barze takim na plaży była muzyka, whisky z cola... tequila, piwo, wódka ogólnie dużo wypiliśmy... i mąż łapał obce dzieci pokazywał mi i pytał czy takie mi się podoba i czy bierzemy... Boże tak szybko jeszcze nie wychodziliśmy z baru bałam się że ktoś na policję zadzwoniB_002, Kiwona, Paula 90, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
India mnie też się pielęgniarka pytała przy pobieraniu kiedy mały jadł, bo taka gęsta krew. A jadł przed samym wyjściem z domu. Fakt, że płakał strasznie, babka mu tak rączkę ścisnęła, że ma całą w siniakach. Chociaż nie wiem czy płacz ma znaczenie. Poprzednim razem jak miał pobieraną krew (przez inna położną) to nawet nie pisnął a krew wydawała się tak samo gęsta
-
Anete wrote:Pozwoliła Wam pediatra stosować nasivin baby? On jest powyżej 3 miesiąca chyba. Udaje Ci się odciągać wydzielinę z noska? Ja Heniowi odciągam katarkiem, ale pójdzie tylko trochę i dalej chrobocze. Nie wiem czy jakoś źle to robię czy co
Anete lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Dobry małż
jak wrażenia jego? Ja próbowałam, smakuje jak posłodzona woda.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Musiałam przeoczyć. Tak na stałe zmienia? W sensie skład czy smak?
Ogólnie nie wiem jak to działa ale ja o tym czytałam jak karmiłam przez nakładki. Że receptory na brodawce reagują na ślinę i wtedy zmienia się ilość i skład mleka.
Ale Daffi przecież nie będziesz dawać cyckać codziennie całej rodzinie to taka awaryjna sytuacja. Więc Jak Jula chce a Tobie to ma pomoc... nie zaszkodzi jejDaffi, Wiewióreczka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️