X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie mowię chciałabym... ale chcieć to ja mogę :) ale tak 3500 to myśle dobra waga i jest dzidzia taka ze bie strach trzymać w rękach i chyba do porodu tez dobrze

B_002 lubi tę wiadomość

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak starsze Panie sa okropne, nie dosc ze obgadaja to jeszcze szczela takim tekstem ze glupio sie czlowiekowi robi.
    Z moich przezyc to najpredzej puszczaja studenci, mlodziez gimnazjalna i czasami mezczyzni po 50. Nigdy mi kobieta nie ustapila miejsca, starsze babki glowa w szybe a mlode dziewczyny wogole nie reaguja :/
    U mnie w rodzinie dzieci bardzo male sie rodza, sama wazylam 2600, dzieci mojej siostry 2900, 2400,2600. A moja cora przenoszona o tydzien 2400 a rodzilam 2 dni i musieli mnie naciac. A wszystkie dzieci zdrowe. Moja teraz jest z tych wyzszych i nikt nie wiezy ze tyle wazyla, ciaza byla idealna, przeplywy idealne do samego konca, tydzien przed porodem oceniono lozysko 2 stopniem wiec nie bylo sie do czego przyczepic chyba taka genetyka mojej rodziny.

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja sobie mowię chciałabym... ale chcieć to ja mogę :) ale tak 3500 to myśle dobra waga i jest dzidzia taka ze bie strach trzymać w rękach i chyba do porodu tez dobrze
    Ja mam nadzieje ze tym razem dzidzia bedzie mniejsza niz pierwsza corka.
    chcialabym rodzic naturalnie tak jak poprzednio tylko tym razem nie chce naciecia krocza ale jesli znow bedzie dziecko ponad 4kg to nie mam co nawet ryzykowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
    Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?

Dodam ze podaje jej wtedy nurofen nie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym i teraz tez juz mi zasnela.

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi z migreną to chyba do neurologa się trzeba wybrać. Myślę że on mógłby rozpoznać i zapisać odpowiednie leki.
    Moja mama ma zdiagnozowaną u neurologa migrenę. Ja nie sprawdzałam ale też miewałam takie bóle głowy jak moja mama.
    W ciąży jakoś przestały mnie męczyć.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny asmag forte ma mniejsze tabletki od magne b6 ?

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoznanie migreny jest bardzo trudne, nawet neurolog nie moze w 100% potwierdzic migreny, taka podstepna bestia. Z reguly migrena wystepuje w atakach z aura czyli np dwa dni przed atakiem czy dzien czlowiek jest inny, otepialy i czuje ze zbliza sie bol potem nastepuje ten bol wlasciwy. Mozna miec tez migrene bez aury. Jako 13latka dostalam pierwszych boli i trwaly jeden dzien, potem sie rozkrecilo i trwaly kilka dni. Objawem migreny jest bol w okolicy oczu, zatok, potylicy, skroni czesto przechodzi z jednego miejsca na drugie jest pulsujacy badz staly, jest przy tym swiatlowstret, wymioty badz nudnosci, zla reakcja na dzwieki. U mnie tez po bolu jestem spiaca. Trudno ja zdiagnozowac, zwlaszcza w mlodym wieku. Trzeba obserwowac gdzie i jak boli, kiedy? Moze na zmiane pogody? Migrena potrafi pojawic sie nawet przez stres, zdenerwowanie, glód...

Daffi lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne wyszły bardzo dobrze, mała ma 6,5 cm.
    Ja za to od rana zwracam i tak mnie głowa boli, ze nie daje rady. Ponoć można paracetamol to zaraz wezmę, ale chyba przewiało mi głowę podczas jazdy do lekarza. 30 km przy dmuchawach na twarz bo mnie mdliło. Ważne, że malutka dobrze sie rozwija☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 19:33

DorotaAnna, malutka_mycha, valetta94, Kasionek, Daffi, Wiewióreczka, Melpo, B_002, orzeszki, Kiwona, Sansivieria, Sana, siamyrka lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
    Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?

Dodam ze podaje jej wtedy nurofen nie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym i teraz tez juz mi zasnela.
    A zatoki spreawdzaliscie ? Czasami bóle głowy są z tego powodu i mogą promieniować na całą głowę .Ja dopiero bo wyprostowaniu przegrody nosowej miałam z tym spokój.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny asmag forte ma mniejsze tabletki od magne b6 ?

5e9f232de07dcbc8med.jpg

Po lewej Asmag Forte, po prawej Magne B6 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 20:16

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadłam tak boskie sushi że oszaleje.!! Mamy taką swoją knajpke ukochana no i z racji ciąży nie mogłam. Tego co zawsze ale Pan mi zrobił z grilowanego łososia, philadelhia, warzywa i jeszcze posypane prazonymi migdałami. Obłęd!! Chcę jeść to codziennie!!
    Ja sobie brzuszek zmierzyłam bo chciałam kupić kurtkę przez neta na zimę.. I się zalamalam haha.. Mam taki obwód w pępku jak Pani która sprzedawała kurtkę w 9 Msc :)
    No ale kupiłam inna zarabista kurteczka więc czekam na zimę :)

B_002 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka dzieki. Chce jutro kupić bo juz nie daje rady łykać magne b6, mecze sie strasznie.

• india Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konunikacja miejska nie jeździłam chyba ze 100 lat az do wczoraj :p bylam mile zaskoczona, no gdy tylko autobus ruszył mlldy chlopak wystartowal z ustapieniem mi miejsca. Siedzial razem z dziewczyna, para 20toparolatkow. Bylam w pozytywnym szoku. Tym bardziej, ze były inne miejsca wolne. Uśmiechnęłam sie, podziekowalam i zapewnilam, ze zajme miejsce obok. Szczerze to w ogóle nie planowalam siedac ale w tej sytyacji nie bylo wyjscia :p woec albo juz brzusio widac albo wygladam na staruszke ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka dzieki. Chce jutro kupić bo juz nie daje rady łykać magne b6, mecze sie strasznie.
    Ja nie potrafię lykac asmagu :/ jest niepowlekany i spory i kształt nie sprzyja polknieciu. Dzisiaj stanął mi w gardle, bleeeee :/ Ale biorę go bo ponoć jest najlepszy. Coś za coś.
    Co do migren u dzieci to znam 8 latka z migrenami, zdiagnozowano dopiero w szpitalu. Więc zdarza się. Ja byłam z moim synem w tym roku na diagnostyce też z bólami głowy, ma 10 lat. Nic nie wyszło a głową bolała go ponad miesiąc dziennie. Teraz sporadycznie go boli. Ale to nie migrena, na szczęście, bo martwiłam się że może mieć po mnie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie magnezu:
    porównałam dziś dwa rodzaje magnezu, bo ten drugi zażywała moja siostra w ciąży:
    Asmag forte ma w jednej tabletce 500mg 34mg jonów magnezu
    Magnezin - ma w jednej tabletce 500mg aż 130 mg jonów magnezu
    Czy nie lepiej brać 3 tabletki Magnezinu zamiast 6 tabletek Asmagu???
    Dlaczego ten Asmag tak polecają Wam Wasi ginekolodzy??

age.png
    age.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, mi za to stają w gardle wszelkie kapsułki (te takie co składają się z dwóch osłonek, które można otworzyć). Mam sposób, żeby przed połknięciem tabletki zrobić łyk wody, a nie tylko przy zażywaniu. Wtedy jest lepszy "poślizg" ;)

Sansiviera, wg moich ginekologów chodzi o formę magnezu, a co za tym idzie - przyswajalność.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    W temacie magnezu:
    porównałam dziś dwa rodzaje magnezu, bo ten drugi zażywała moja siostra w ciąży:
    Chodzi o to, żeby brać magnez w dawkach rozłożonych w ciągu dnia.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    5e9f232de07dcbc8med.jpg

Po lewej Asmag Forte, po prawej Magne B6 :)
    a to jest magnezin ten po lewej, jest mniejszy od kapsulki prenatalu ale jego minusem jest to ze jest niepowlekany.. ja nie lubie takich tabletek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ab4e889df10.jpg

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko ja też tak robię i nigdy nie miałam kłopotów z łykaniem tabletek, ale ten Asmag nie współpracuje ze mną ;)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    W temacie magnezu:
    moj wlasnie poleca Magnezin. 9 lat temu w ciazy go bralam i teraz tez. lubie go tylko za to ze az tyle tych tabletek nie trzeba polykac no ale sa niepowlekane a ze ja tez popijam wode najpierw i potem szybko tabsa to ona pozostawia mi lekki niesmak.

b2ujp2.png

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ