Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane nie odzywalam się dłuższy czas, ale podczytuje na bieżąco. U mnie od kilku tyg. problemy z kp i strasznie mnie to dołuje:( 3 dzieci karmilam tylko kp a tu taki zonk . Nie zorientowla bym się gdybym nie miała wagi bo synek jest bardzo spokojny, dobrze się rozwija, śpi w nocy po 4h, nie płacze z głodu, ale w pewnym momencie waga za mało rosła (75g na tydzien). W poradni laktacyjne kazali mi odciadac mleko metoda 7 5 3 i dokarmiac małego, jak się uda odciągnąć to moim mlekiem a jak nie to mm. laktatorem ściągam na raz max 50ml i musze dokarmiac synka mm. Bardzo zależy mi na wyłącznym kp, ale nie wiem czy się uda. Przy 4 dzieci czasem udaje mi się przysiąść z laktatorem 2 razy czasem 1 raz dziennie. Nie wiem może powinnam jednak nie dokarmiac tylko próbować kp, może ruszy samo? Nie chce jednak synka godzić zwłaszcza że on mi oznak głodu nie pokazuje i nie wiem czy głodny czy nie. Dodam jeszcze ze po mm zablokowala mu sie kupa
ostatnio 3 dni nie zrobil. Ech przepraszam za długi post, ale musiałam się wywalić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:18
-
Daffi wrote:Ups nie wiem jak sie ratowac. U bratowej wczoraj Ola wymiotowala pol dnia.. W nocy do teraz zaczela bratowa
wiec to wirus oby uchronilo chociaz Kacpra i Ale..
Z tym że to oznacza ze Filip i my tez w zagrozeniu.. Widzieliśmy sie przedwczoraj a Jula wczoraj z dziadkiem u nich byla..
Co moze bratowa przeciwwymiotnego wziąć? Wykonczy sie.. Nawet wode zwraca..bym jej kupila i na drzwiach w reklamoweczce zawiesila co by kontaktu nie łapać z nimi ale az mi jej zal..
w sumie nie wiem czy jest coś takiego na wymioty, myślę, że jakieś elektrolity na pewno ale jak wode zwraca.... No ale można spróbować zawsze coś tam organizm przyjmie , byleby się nie odwodniłaFasolka77
-
Chce_byc_mama widzę szaleństwo
Oby to spanie się wydluzalo żebyś mogła dychnac kobieto.
Szonka a co doradczyni na to że z laktatorem udaje Ci się działać tylko 2 razy dziennie? Bo jak sama wiesz to trochę malutko i nie wiem czy niepotrzebnie się nie meczysz a efekt będzie żaden. Wiem jak Cie to musi dolowac, moja córeczka też za mało przybiera i też nie dawała żadnych oznak głodu. Nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. A u Was ile to już trwa? Bo piszesz ze kilka tygodni? Co na to lekarz? My dostaliśmy skierowanie do poradni gastrologicznej -
W poradni byłam tylko raz wtedy jeszcze nie wiedziałam że nie dam rady więcej z laktatorem siedzieć, ona mi kazała 8 razy dziennie min 6, ale to są 4h z laktatorem, a gdzie czas na karmienia małego i inne rzeczy? A synek jak tylko poczuje pierś to zasypia zamiast aktywnie ssać. Lekarka zleciła nam dokarmianie mm i morfologia, która mam zrobić tuż przed 3 miesiącem życia. Przy dokarmianie waga trochę ruszyła, w zeszłym tyg 155g, ale też bez szału.
-
Cześć
u nas w końcu chłodniej, alleluja. K jest w domu, więc ja do 9 spałam. Wstawalam tylko w nocy 2 razy zrobić butle a K karmil. Spalabym dalej, ale przez okno mi dym papierosów nalecial do sypialni, ktoś kopcil pod domem czy coś.
Uwielbiam parówki, uwielbiam tosty. W sensie, że uwielbiam jak starszy sam sobie robi śniadanie 😎 potrafi jeszcze sam sobie ugotować pierogi, więc można powiedzieć, że jest już samodzielny. I to jest boskie. Czekam, aż Kazik się nauczy 😂Fasolka77, Mama36, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Uwielbiam parówki, uwielbiam tosty. W sensie, że uwielbiam jak starszy sam sobie robi śniadanie 😎 potrafi jeszcze sam sobie ugotować pierogi, więc można powiedzieć, że jest już samodzielny. I to jest boskie. Czekam, aż Kazik się nauczy 😂
aaaale i ja tego doczekam, jeszcze tylko z 7 lat
Kiwona, Paula 90, DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Szonka wrote:Dafi kup jej nifuroksazyd na wymioty plus elektrolity, jak ma tez biegunke to smecta albo stoperan
-
Szonka wrote:Trwa to już ok 4 tyg.
U nas tez trwa to 4tyg ale u nas przybieranie bylo ok a mm maly dostaje bo brakuje mleka na karmienia a glodowac nie moze.
Mozesz zamiast 7-5-3 jak masz elektryka skrocic czas i zrobic 5-3-2 wtedy zajmie ci to 20min a nie 30.. Zawsze na tak duzej ilosci odciagan skroci sie czas no i bedzie ta stymulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:54
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Chce_byc_mama widzę szaleństwo
Oby to spanie się wydluzalo żebyś mogła dychnac kobieto.
Szonka a co doradczyni na to że z laktatorem udaje Ci się działać tylko 2 razy dziennie? Bo jak sama wiesz to trochę malutko i nie wiem czy niepotrzebnie się nie meczysz a efekt będzie żaden. Wiem jak Cie to musi dolowac, moja córeczka też za mało przybiera i też nie dawała żadnych oznak głodu. Nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. A u Was ile to już trwa? Bo piszesz ze kilka tygodni? Co na to lekarz? My dostaliśmy skierowanie do poradni gastrologicznej
Myszka a kiedy idziecie do tej poradni gastrologicznej?Fasolka77
-
nick nieaktualnySzonka przepajasz młodego woda? Jak podajesz modyfika musisz przepajać woda. Nawet jak dokarmiasz. Jeśli to nie pomoże proponuje zmianę mleka.
Jak nie będziesz regularnie stymulować piersi 7-5-3 to za dużo nie wskórasz ewentualnie 2 x na dobę power pumping .
Czasem jest tak że po prostu laktacja sama się wycisza. 155g to jeszcze nie tak źle to 75 g to faktycznie bardzo mało a robił co kupy wtedy? -
espoir wrote:kurna, a ja tu się cieszę, że Bartek sam wiosłuje zupę lub sam wyjmie jogurt z lodówki i go zje...
aaaale i ja tego doczekam, jeszcze tylko z 7 lat
U nas po burzach można w końcu oddychać, ale jest ciepło, na krótki rękaw.
Trzeba się zabrać za sprzątanie i potem jakieś zakupy. Męża muszę zavonic do założenia moskitiery, bo w nocy już było pełno owadów w domu i koty dostały szału, polowaly cała noc i budziły nas. Zakładamy takie zwykłe moskitiery za parę zł, starczy na jakiś czas.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ciąży miałam w ciul czasu wolnego tyle że mogłabym go sprzedawać ! I nie malowałam się bardzo rzadko jakoś czułam się mega atrakcyjnie no miałam słabsze dni jak mi jape wysypało. Ale teraz ok nie mogę narzekać bo czas mam na wszystko tylko nie wtedy kiedy chce a kiedy moja Lady mi pozwoli ale maluje się codziennie!! Jakoś sie wtedy od razu czuję gotowa na kolejny dzień a jakbym tego nie zrobiła to bym pewnie miała pidżama party
-
Karmelllka90 wrote:Szonka przepajasz młodego woda? Jak podajesz modyfika musisz przepajać woda. Nawet jak dokarmiasz. Jeśli to nie pomoże proponuje zmianę mleka.
Jak nie będziesz regularnie stymulować piersi 7-5-3 to za dużo nie wskórasz ewentualnie 2 x na dobę power pumping .
Czasem jest tak że po prostu laktacja sama się wycisza. 155g to jeszcze nie tak źle to 75 g to faktycznie bardzo mało a robił co kupy wtedy? -
Szonka wrote:Mycha a jak u was z waga? Ile malutka przybiera? Ty ja dokarmiasz mm? Co wam lekarz zalecił w tej sytuacji ?
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Wtedy robił kilka razy dziennie. O tym przekazaniu woda nie wiedziałam:( ile razy dziennie trzeba robić 5 3 2 i przez ile dni żeby ruszyło?
Szonka ty pisałaś mi o zastojach że miałas. Wiesz że po zastojach jak są źle ściągnięte to laktacja się zmniejsza bo to znowu sygnał że za dużo mleka może wtedy coś nie wyszło?