WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My włoski przy każdej kąpieli w upały kąpiel codziennie ale sama woda czysta jej myjemy.

Wiewiórka Szymonek zaraz skończy 3 miesiące więc przyrosty wg who są mniejsze. To jest prawidłowe.

Moja mała też jest spiochem po mnie i po mezu my oboje cenimy swój sen.

Karmelove ja dzisiaj miałam jedną pobudkę o 2 w nocy ale wstał mąż i druga o 5:30 i czulam że walczę ze sobą dla mnie jest ekstra jak idzismy spać o 23 wstajemy 4 8 i 11 i wtedy ogarniamy się do zycia 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 11:44

Wiewióreczka, KarmeLoVe, Tysia89 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    moi trzej tak w nocy śpią ;)
    Śpio na brzuchach i żyjo 😛

chce_byc_mama, Fasolka77, mysla.nieskalana, espoir, Kiwona, Tysia89, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy codziennie głowę

Też myślałam o tym spaniu na brzuchu wczoraj jak się sam przekręcił ewidentnie tak mu się najlepiej śpi. Mam wrażenie że jak um go zostawiła na brzuchu na noc to cała noc by spał. Ale jeszcze chyba troszkę za wcześnie... tylko że jak zacznie się sam regularnienprzekrecac to już nie upilnuje przecież

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję na brzuchu w nocy ją kłaść, zresztą .. ona nie lubi 😁

Dziewczyny, tak się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem, bo karmiąc mm wiadomo mniej więcej ile dziecko zjada a podając cycka nie wiem ile ona jest w stanie zjeść, tym bardziej że nie je jakoś długo, 5-10 min.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cześć kochane nie odzywalam się dłuższy czas, ale podczytuje na bieżąco. U mnie od kilku tyg. problemy z kp i strasznie mnie to dołuje:( 3 dzieci karmilam tylko kp a tu taki zonk . Nie zorientowla bym się gdybym nie miała wagi bo synek jest bardzo spokojny, dobrze się rozwija, śpi w nocy po 4h, nie płacze z głodu, ale w pewnym momencie waga za mało rosła (75g na tydzien). W poradni laktacyjne kazali mi odciadac mleko metoda 7 5 3 i dokarmiac małego, jak się uda odciągnąć to moim mlekiem a jak nie to mm. laktatorem ściągam na raz max 50ml i musze dokarmiac synka mm. Bardzo zależy mi na wyłącznym kp, ale nie wiem czy się uda. Przy 4 dzieci czasem udaje mi się przysiąść z laktatorem 2 razy czasem 1 raz dziennie. Nie wiem może powinnam jednak nie dokarmiac tylko próbować kp, może ruszy samo? Nie chce jednak synka godzić zwłaszcza że on mi oznak głodu nie pokazuje i nie wiem czy głodny czy nie. Dodam jeszcze ze po mm zablokowala mu sie kupa :/ ostatnio 3 dni nie zrobil. Ech przepraszam za długi post, ale musiałam się wywalić
    Szonka przytulam mocno, ja tez problemy z kp mam a to moje 3 dziecko...nigdy bym nie pomyslala ze akurat z tym nie bede mogla dac sobie rade......

Szonka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja się boję na brzuchu w nocy ją kłaść, zresztą .. ona nie lubi 😁

Dziewczyny, tak się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem, bo karmiąc mm wiadomo mniej więcej ile dziecko zjada a podając cycka nie wiem ile ona jest w stanie zjeść, tym bardziej że nie je jakoś długo, 5-10 min.
    Widocznie dobre ciśnienie w cyckach masz :D Szymon je cyckowe mleko z butli 120 ml w 10 min.

Tysia89 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Co ile dni myjecie dziecku głowę? Mój mąż chce przy każdej kąpieli, ale to chyba przegięcie, sama myje raz na trzy dni, bo nie przetłuszczają mi się...

My przy każdej kąpieli

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bo Marcelina je efektownie ciągnie łyka ciągnie łyka nie pierdoli się dziewczyna i już.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w parku patrzę na plac zabaw i ja jednak wolę jak ona leży spokojnie w tym wózku.
    A wczoraj ginekolog powiedział że mogę wracać do pełnej aktywności fizycznej 😂😂 chyba nie chciałam tego usłyszeć teraz bede miała jeszcze większe wyrzuty za mojego lenia !

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    5-3-2 nie słyszałam ja robiłam 7-5-3 na samym poczatku. Robisz aż zobaczysz że mleka jest tyle ile chcesz. Tylko że później może go być jeszcze więcej.
    Szonka ty pisałaś mi o zastojach że miałas. Wiesz że po zastojach jak są źle ściągnięte to laktacja się zmniejsza bo to znowu sygnał że za dużo mleka może wtedy coś nie wyszło?
    karmelk to skrocona wersja 7-5-3 dla tych co nie moga poswiecac az po 30 min to moga spedzic 20min.. kazde 10min krocej jest zbawienne w jej sytuacji.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio jak nie mógł Młodego uspokoić to odkrył, ze ten bardzo lubi na brzuszku.
    Ja byłam wtedy na gorze, Mały ryczał i usłyszałam nagle taki stłumiony płacz

Zbiegłam moment na dół bo myślałam, ze go mój mąż poduszka dusi 🤪

malutka_mycha, espoir, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka my włoski myjemy codziennie.
    Nie mam odwagi zostawić malej na brzuszku w nocy i tak juz sporo ryzykuje kładąc ja w naszym łóżku pośrodku ;) zresztą ona nawet na pleckach przesypia cala noc wiec niech juz tak zostanie 😊
    Od 2 dni Pola smieje sie w głos podćzas kąpieli. I to nie tsk krotko jak do tej pory, tylko juz tak fajnie i długo. Taki prawdziwy dzieciecy śmiech 😍 niestety poza wanna jeszcze tego nie powtórzyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:18

DorotaAnna, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu teraz tak mało rozmawiamy o żarciu ? 😂 zjadłabym coś ale nie wiem co 😁

Lolka30, Wiewióreczka, Fasolka77, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lolka a jaki u Was był powód spadku? Coś lekarz mówił? Ja się boję że Nina będzie mieć jakiś problem z przyswajaniem pokarmu
    Bo Filip nie jadł tylko się opierniczal przy cycku 😂

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czemu teraz tak mało rozmawiamy o żarciu ? 😂 zjadłabym coś ale nie wiem co 😁
    Bo mało która ma czas na gotowanie 😂. Ja mam fasolkę z wczoraj do tego wrzucę do piekarnika dorade i ziemniaki i już

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wiem czy jest jakieś minimum ja daję mojej po prostu w butelce i ona sobie raz wypije 10 ml raz 40 ml różnie. Jak widzę że się często ślini też jej daje więcej razy
    Oo, ale właśnie chodziło mi czy to bliżej 50ml czy wielkie ilości typu 150 bo tego to bym nigdy nie wmusila. Dzieki

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India zazdroszczę tego śmiechu, już się tego doczekać nie mogę.

Mąż na chwilę uspil Nine, sukces. Ale już zaczęła się kręcić, co za dzien😭😭😭😭

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a czy wcześniej śmiała się w głos jakoś inaczej?
    Bo moja mała śmieje się w głos zwłaszcza przez sen ale przypomina to troszkę świński kaszel 🤐 mąż się modli żeby jej tak nie zostało hahaha 🤣🤣

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    India a czy wcześniej śmiała się w głos jakoś inaczej?
    Bo moja mała śmieje się w głos zwłaszcza przez sen ale przypomina to troszkę świński kaszel 🤐 mąż się modli żeby jej tak nie zostało hahaha 🤣🤣
    Tak, inaczej :)
    Wcześniej taki śmiech składający siw z dźwięków z przerwami. Nie wiem jak to opisac. A od 2 dni taki uroczy dziecięcy śmiech 😍

Myszka już niedługo 😊

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was Kochane ale są takie dni jak dziś kiedy po prostu czuję,że przerasta mnie sytuacja...Jestem o krok od telefonu do psychologa ale wiem też,że to mi.nie pomoże bo to nie w głowie leży problem...
    Nie mam też z kim o tym wszystkim pogadać a sytuacja powoli staje się sytuacją bez wyjścia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:42

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3427 3428 3429 3430 3431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ