Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy włoski przy każdej kąpieli w upały kąpiel codziennie ale sama woda czysta jej myjemy.
Wiewiórka Szymonek zaraz skończy 3 miesiące więc przyrosty wg who są mniejsze. To jest prawidłowe.
Moja mała też jest spiochem po mnie i po mezu my oboje cenimy swój sen.
Karmelove ja dzisiaj miałam jedną pobudkę o 2 w nocy ale wstał mąż i druga o 5:30 i czulam że walczę ze sobą dla mnie jest ekstra jak idzismy spać o 23 wstajemy 4 8 i 11 i wtedy ogarniamy się do zycia 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 11:44
Wiewióreczka, KarmeLoVe, Tysia89 lubią tę wiadomość
-
My myjemy codziennie głowę
Też myślałam o tym spaniu na brzuchu wczoraj jak się sam przekręcił ewidentnie tak mu się najlepiej śpi. Mam wrażenie że jak um go zostawiła na brzuchu na noc to cała noc by spał. Ale jeszcze chyba troszkę za wcześnie... tylko że jak zacznie się sam regularnienprzekrecac to już nie upilnuje przecieżWiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja się boję na brzuchu w nocy ją kłaść, zresztą .. ona nie lubi 😁
Dziewczyny, tak się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem, bo karmiąc mm wiadomo mniej więcej ile dziecko zjada a podając cycka nie wiem ile ona jest w stanie zjeść, tym bardziej że nie je jakoś długo, 5-10 min. -
Szonka wrote:Cześć kochane nie odzywalam się dłuższy czas, ale podczytuje na bieżąco. U mnie od kilku tyg. problemy z kp i strasznie mnie to dołuje:( 3 dzieci karmilam tylko kp a tu taki zonk . Nie zorientowla bym się gdybym nie miała wagi bo synek jest bardzo spokojny, dobrze się rozwija, śpi w nocy po 4h, nie płacze z głodu, ale w pewnym momencie waga za mało rosła (75g na tydzien). W poradni laktacyjne kazali mi odciadac mleko metoda 7 5 3 i dokarmiac małego, jak się uda odciągnąć to moim mlekiem a jak nie to mm. laktatorem ściągam na raz max 50ml i musze dokarmiac synka mm. Bardzo zależy mi na wyłącznym kp, ale nie wiem czy się uda. Przy 4 dzieci czasem udaje mi się przysiąść z laktatorem 2 razy czasem 1 raz dziennie. Nie wiem może powinnam jednak nie dokarmiac tylko próbować kp, może ruszy samo? Nie chce jednak synka godzić zwłaszcza że on mi oznak głodu nie pokazuje i nie wiem czy głodny czy nie. Dodam jeszcze ze po mm zablokowala mu sie kupa
ostatnio 3 dni nie zrobil. Ech przepraszam za długi post, ale musiałam się wywalić
Szonka lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja się boję na brzuchu w nocy ją kłaść, zresztą .. ona nie lubi 😁
Dziewczyny, tak się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem, bo karmiąc mm wiadomo mniej więcej ile dziecko zjada a podając cycka nie wiem ile ona jest w stanie zjeść, tym bardziej że nie je jakoś długo, 5-10 min.Szymon je cyckowe mleko z butli 120 ml w 10 min.
Tysia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiedzę w parku patrzę na plac zabaw i ja jednak wolę jak ona leży spokojnie w tym wózku.
A wczoraj ginekolog powiedział że mogę wracać do pełnej aktywności fizycznej 😂😂 chyba nie chciałam tego usłyszeć teraz bede miała jeszcze większe wyrzuty za mojego lenia ! -
Karmelllka90 wrote:5-3-2 nie słyszałam ja robiłam 7-5-3 na samym poczatku. Robisz aż zobaczysz że mleka jest tyle ile chcesz. Tylko że później może go być jeszcze więcej.
Szonka ty pisałaś mi o zastojach że miałas. Wiesz że po zastojach jak są źle ściągnięte to laktacja się zmniejsza bo to znowu sygnał że za dużo mleka może wtedy coś nie wyszło? -
Mój mąż ostatnio jak nie mógł Młodego uspokoić to odkrył, ze ten bardzo lubi na brzuszku.
Ja byłam wtedy na gorze, Mały ryczał i usłyszałam nagle taki stłumiony płacz
Zbiegłam moment na dół bo myślałam, ze go mój mąż poduszka dusi 🤪malutka_mycha, espoir, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Wiewiórka my włoski myjemy codziennie.
Nie mam odwagi zostawić malej na brzuszku w nocy i tak juz sporo ryzykuje kładąc ja w naszym łóżku pośrodkuzresztą ona nawet na pleckach przesypia cala noc wiec niech juz tak zostanie 😊
Od 2 dni Pola smieje sie w głos podćzas kąpieli. I to nie tsk krotko jak do tej pory, tylko juz tak fajnie i długo. Taki prawdziwy dzieciecy śmiech 😍 niestety poza wanna jeszcze tego nie powtórzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:18
DorotaAnna, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Lolka a jaki u Was był powód spadku? Coś lekarz mówił? Ja się boję że Nina będzie mieć jakiś problem z przyswajaniem pokarmu
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karollinax26 wrote:Czemu teraz tak mało rozmawiamy o żarciu ? 😂 zjadłabym coś ale nie wiem co 😁
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karmelllka90 wrote:Nie wiem czy jest jakieś minimum ja daję mojej po prostu w butelce i ona sobie raz wypije 10 ml raz 40 ml różnie. Jak widzę że się często ślini też jej daje więcej razy
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:India a czy wcześniej śmiała się w głos jakoś inaczej?
Bo moja mała śmieje się w głos zwłaszcza przez sen ale przypomina to troszkę świński kaszel 🤐 mąż się modli żeby jej tak nie zostało hahaha 🤣🤣
Wcześniej taki śmiech składający siw z dźwięków z przerwami. Nie wiem jak to opisac. A od 2 dni taki uroczy dziecięcy śmiech 😍
Myszka już niedługo 😊Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Czytam Was Kochane ale są takie dni jak dziś kiedy po prostu czuję,że przerasta mnie sytuacja...Jestem o krok od telefonu do psychologa ale wiem też,że to mi.nie pomoże bo to nie w głowie leży problem...
Nie mam też z kim o tym wszystkim pogadać a sytuacja powoli staje się sytuacją bez wyjścia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:42