X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kurde, czyli to pieprzony nabiał może być, tak czułam...daj znać jak będzie w kolejnych dniach.

Dam znać, na twarzy żadnej wysypki nie widzę. Jesz już wszystko jeśli chodzi o nabiał ? Ja twarogu nie ruszam i mleka nie pije, tylko te roślinne.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Przykrywanie czymś maluszki w te upały? Ja tylko pieluszka flanelowa a i tak się rozkopuje mały :) a macie może takie bawełniane śpiworki bez żadnego wypełnienia?

Dorotka, nie mam kiedy jej przykrywać 😂 a jak zaśnie na te 10 min i uda mi się ją odłożyć to przykrywam tylko wieczorem same nóżki zazwyczaj .. ale jak przykryje to od razu rozkopuje i się budzi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Przykrywanie czymś maluszki w te upały? Ja tylko pieluszka flanelowa a i tak się rozkopuje mały :) a macie może takie bawełniane śpiworki bez żadnego wypełnienia?
    Ja mam dwa cieniutkie śpiworki na lato.. Ale teraz w te upały niczym nie przykrywam.. Znaczy się cienka muslinowa pieluszka

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pytam o noc bo w dzień w te upały to niczym nie przykrywam :D

Mama36 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja napisałam jak w nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój musi być przykryty pieluszką bo nie śpi. Nawet w dzień i ten upał.

W nocy śpimy razem pod średnio cienką kołdrą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 20:23

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jak śpi w kokonie to przykrywam ją lekkim kocykiem, a później ze mną tak jak u Pauli pod cienką kołdrą.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam, ja na tron idę z dwójką, bo nie chcą się zgubić po drodze... :P jak trzecie dojdzie to się w kiblu nie pomieścimy...

Mama36, mysla.nieskalana, Fasolka77, Misiabella, Lolka30, martusiawp, Karollinax26, Wiewióreczka, Kasiulka90, stresant lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dzien dobry dziewczyny

a co dokladnie pakujesz? My pod koniec czerwca wyruszamy i juz mysle czy wszystko bede miala

Czy ktoras jeszcze wybiera sie w CIEPLE miejsca z 2-3 miesiecznym dzieciulkiem?
    zastanawiam sie jak ona zniesie upaly

jeszcze sie nie zecydowalismy ale wlochy (gdzie poczeta hehehe) albo chorwacja - to mamy najblizej

Właśnie mój mąż kupił wakacje w Grecji mamy wylecieć za tydzień, wyszło to na spontanicznie ja narazie jestem przerażona . Młody jest mega przeceny i mam nadzieje ze nie da popalić na wakacjach ;)

martusiawp, india lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy szczęśliwie do Krakowa, ale już 20 minut przed Krakowem mała była zmęczona nie mogła zasnąć i już tak zaczynała marudzić. A ja oczywiście zapomniałam szumisia i co pomysłowa mama zrobiła? Rozstroila radio podgłosilam i dosłownie minuta i odleciała 😂😂.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę lipcu nad morze z siostrą i siostrzenica a najlepsze jest to że nie mamy jeszcze rezerwacji bo nic nam nie odpowiada z wolnych 👍 nie wiem jak ona chce to ogarnąć. Koniec sierpnia mam lecieć do Köln sama z małą we wrześniu po chrzcinach jeszcze raz albo morze albo mazury nigdy ani ja ani mąż nie byliśmy na Mazurach więc moze jednak mazury. I w styczniu ciepłe klimaty byłam przekonana do Teneryfy ale kusi mnie Izrael

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypiam małego i słucham Varius Manx na żywo, bo nie daleko nas mają koncert.Pieknie grają, szkoda tylko że tak głośno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 22:20

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Usypiam małego i słucham Manamu na żywo, bo nie daleko nas mają koncert.Pieknie grają, szkoda tylko że tak głośno...
    Juwenalia gdzieś?

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Juwenalia gdzieś?
    Nie,to święto naszej dzielnicy.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U mnie synek śpi w rożku:)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis byliśmy na festynie 😊

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Zrobilam dzis raz power pumping mam nadzieję ze cos to da. Odciagnelam 190ml ale bez karmienia wcześniejszego.. Boli mnie teraz troche prawy sutek chyba za mocno mi go wciagalo.
    Ja robilam mprzedwzoraj i dzis. Po karmieniu udoilam 60ml. Po pierwszej sesji jakby więcej w piersiach, następnego dnia karmilam małego tylko piersią i waga poszła do góry o 50g w ciągu dnia, więc chyba coś dało:) Zamówiłam też system SNS medeli może to będzie ratunek, żeby nie dokarmiac małego butla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 22:50

martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    My dzis byliśmy na festynie 😊
    My też:) muza lupala a niunio spał w najlepsze :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a my z kolei lubimy w PL... Polska jest taka piękna, w wielu miejscach jeszcze nie byłam... jak Bunio będzie zaszczepiony to będziemy sobie znowu urządzać weekendowe wypady to tu to tam :)
    Ja też kocham Polske:) maz ciągnie do Chorwacji ale ja wolę u nas :) w tylu miejscach jeszcze pięknych w Polsce nie byliśmy, a tam tylko kamienie i upał:D

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja tylko nóżki owijam w cieniutki otulacz bambusowy, jak zmienia pozycję to się nie odkrywa, dopiero jak się budzi to się rozkopuje z tego.
    Sama z mężem śpię pod prześcieradłem bo gorąco, ale bez niczego to tak się nie śpi dobrze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3449 3450 3451 3452 3453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ