X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A nie ten power pumping? 6x10?
    Jeju, godziny całej chyba nie wygospodaruję 😱 Ale tak mi coś właśnie świtało, że niestety taka forma. Dzięki 😚

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A co robisz jak cycek wypadnie?

Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
    Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka :) a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a my z kolei lubimy w PL... Polska jest taka piękna, w wielu miejscach jeszcze nie byłam... jak Bunio będzie zaszczepiony to będziemy sobie znowu urządzać weekendowe wypady to tu to tam :)
    Zgadzam się że Polska jest piękna.
    Co roku w maju i we wrześniu robimy sobie weekendowe wyjazdy w góry żeby troszkę pozwiedzać i pospacerować.
    W weekendy letnie jeździmy na działkę nad jeziorem.
    Ale na wakacje marzy mi się zawsze słoneczna pogoda, upał i ciepłe morze lub inne atrakcje. Lubię też zwiedzać miasta, ze względu na zawód i zainteresowania :)
    No ale w tym roku zmiana planów i musimy się dopasować. Majowy wyjazd opuściliśny, ale wrześniowy na pewno zaliczymy! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.

Mama36 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kładę Wojtusia na boku i sama leżę obok. wkładam mu cyca i idę dalej spać ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.

Rolety zasłonięte ale mamy okna w stronę słońca i niestety już dzień od 4 w lecie.... w ciągu dnia czasem mi się uda z Buniem zdrzemnąć ale nie zawsze ... generalnie rzadko...ja nie potrafię spać w dzień a zwykle nawet jak mi się uda go odłożyć to zawsze mam coś do zrobienia....już wolę o 19 iść spać jak K. Wraca z pracy ale też wtedy jakiś obiad jemy a to trzeba gdzieś jechać a to serial.. :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.

Ale się dogadałysmy 😂😂😂

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeju, godziny całej chyba nie wygospodaruję 😱 Ale tak mi coś właśnie świtało, że niestety taka forma. Dzięki 😚

Ja tydzień temu jechałam 20-20-10-10-10-10 ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?

Ale pozwalam ;) tyle, że on albo woli wisieć na cycu...a spanie na siedząco jest kiepskie... Albo chce już wstać...żeby go nosić i pokazywać świat ;)
    Przed chwilą spróbowałam karmić pod górkę i nawet poszło...spróbuje w nocy :)

india, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
    Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka :) a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?

India właśnie stestowalam i poszło ;) zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie ;)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

No ja z boku, leżąc nie dam rady... Na brzuchu już lepiej szło

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    India właśnie stestowalam i poszło ;) zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie ;)
    Super :) to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie :) trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Super :) to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie :) trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁

Dzięki dziewczyny :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi może bączki? Nasz też w nocy kwęka i się wierci jak ciśnie..
    Nie. Kupki i baczki sa normalnie juz nawet nie zwraca uwagi ze musi cisnac. Zastanawiam sie czy katar idzie czy mamy za suche powietrze i to mu przeszkadza.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka jak planuję zdrzemnąć się w tej pozycji z dzieckiem to wchodzę w poduchę ciążową (leżę na plecach) i pod ręką gdzie trzymam dziecko podkładam jeszcze jedną poduszkę i jedną małą pod głowę.
    Jest mi tak wygodnie że śpię a dziecko jak skończy jeść to też zasypia.
    Dodatkowy plus jest taki że cycek zostaje na wierzchu i się wietrzy więc jak są jakieś podrażnienia to się szybciej goją niż w staniku z wkładkami :)
    Powodzenia! Oby się udało :)
    Ja też mam kryzysy około 4 i wtedy już raczej dziecka nie odkładam tylko śpi już na mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 14:50

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak jak Kasiulka i Espoir, mała się budzi o 3-4, więc ją wyciągam z kokona, kładę obok siebie, daje jej cycka i śpię. Ona zje i też śpi albo je przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:00

B_002, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam odpowiedzi na swoje pytania 😄
    Tutaj: https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/03/29/za-malo-mleka-jak-rozkrecic-laktacje/
    Drugiego linka nie mogę znaleźć, ale istnieje zależność: puste piersi - produkcja mleka, pełne piersi - hamowanie napływu.
    Więc skoro ja mam w nocy aż za dużo, a w dzień za mało, to spróbuję ściągać w nocy nadmiar po karmieniu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zakochałam się w tym, jak któraś znajdzie coś takiego na Ali expres czy jeszcze lepiej na polskiej stronie niech da znać! Muszę mieć coś takiego na to lato
    6674f0ada8206cd0med.jpg

DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3447 3448 3449 3450 3451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ