Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.
-
Fasolka77 wrote:A co robisz jak cycek wypadnie?
Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cyckaa co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a my z kolei lubimy w PL... Polska jest taka piękna, w wielu miejscach jeszcze nie byłam... jak Bunio będzie zaszczepiony to będziemy sobie znowu urządzać weekendowe wypady to tu to tam
Co roku w maju i we wrześniu robimy sobie weekendowe wyjazdy w góry żeby troszkę pozwiedzać i pospacerować.
W weekendy letnie jeździmy na działkę nad jeziorem.
Ale na wakacje marzy mi się zawsze słoneczna pogoda, upał i ciepłe morze lub inne atrakcje. Lubię też zwiedzać miasta, ze względu na zawód i zainteresowania
No ale w tym roku zmiana planów i musimy się dopasować. Majowy wyjazd opuściliśny, ale wrześniowy na pewno zaliczymy!Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
Mama36 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.
Rolety zasłonięte ale mamy okna w stronę słońca i niestety już dzień od 4 w lecie.... w ciągu dnia czasem mi się uda z Buniem zdrzemnąć ale nie zawsze ... generalnie rzadko...ja nie potrafię spać w dzień a zwykle nawet jak mi się uda go odłożyć to zawsze mam coś do zrobienia....już wolę o 19 iść spać jak K. Wraca z pracy ale też wtedy jakiś obiad jemy a to trzeba gdzieś jechać a to serial..Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
Ale się dogadałysmy 😂😂😂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?
Ale pozwalamtyle, że on albo woli wisieć na cycu...a spanie na siedząco jest kiepskie... Albo chce już wstać...żeby go nosić i pokazywać świat
Przed chwilą spróbowałam karmić pod górkę i nawet poszło...spróbuje w nocyindia, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
india wrote:Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cyckaa co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?
India właśnie stestowalam i poszłozobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
No ja z boku, leżąc nie dam rady... Na brzuchu już lepiej szłoFasolka77
-
Fasolka77 wrote:India właśnie stestowalam i poszło
zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie
to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie
trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁
Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
india wrote:Super
to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie
trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁
Dzięki dziewczyny :*Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Daffi może bączki? Nasz też w nocy kwęka i się wierci jak ciśnie..
-
Fasolka77 wrote:India właśnie stestowalam i poszło
zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie
Jest mi tak wygodnie że śpię a dziecko jak skończy jeść to też zasypia.
Dodatkowy plus jest taki że cycek zostaje na wierzchu i się wietrzy więc jak są jakieś podrażnienia to się szybciej goją niż w staniku z wkładkami
Powodzenia! Oby się udało
Ja też mam kryzysy około 4 i wtedy już raczej dziecka nie odkładam tylko śpi już na mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 14:50
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja robię tak jak Kasiulka i Espoir, mała się budzi o 3-4, więc ją wyciągam z kokona, kładę obok siebie, daje jej cycka i śpię. Ona zje i też śpi albo je przez sen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:00
B_002, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, znalazłam odpowiedzi na swoje pytania 😄
Tutaj: https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/03/29/za-malo-mleka-jak-rozkrecic-laktacje/
Drugiego linka nie mogę znaleźć, ale istnieje zależność: puste piersi - produkcja mleka, pełne piersi - hamowanie napływu.
Więc skoro ja mam w nocy aż za dużo, a w dzień za mało, to spróbuję ściągać w nocy nadmiar po karmieniu. -
nick nieaktualny