X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A nie ten power pumping? 6x10?
    Jeju, godziny całej chyba nie wygospodaruję 😱 Ale tak mi coś właśnie świtało, że niestety taka forma. Dzięki 😚

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A co robisz jak cycek wypadnie?

Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
    Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka :) a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a my z kolei lubimy w PL... Polska jest taka piękna, w wielu miejscach jeszcze nie byłam... jak Bunio będzie zaszczepiony to będziemy sobie znowu urządzać weekendowe wypady to tu to tam :)
    Zgadzam się że Polska jest piękna.
    Co roku w maju i we wrześniu robimy sobie weekendowe wyjazdy w góry żeby troszkę pozwiedzać i pospacerować.
    W weekendy letnie jeździmy na działkę nad jeziorem.
    Ale na wakacje marzy mi się zawsze słoneczna pogoda, upał i ciepłe morze lub inne atrakcje. Lubię też zwiedzać miasta, ze względu na zawód i zainteresowania :)
    No ale w tym roku zmiana planów i musimy się dopasować. Majowy wyjazd opuściliśny, ale wrześniowy na pewno zaliczymy! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.

Mama36 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kładę Wojtusia na boku i sama leżę obok. wkładam mu cyca i idę dalej spać ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.

Rolety zasłonięte ale mamy okna w stronę słońca i niestety już dzień od 4 w lecie.... w ciągu dnia czasem mi się uda z Buniem zdrzemnąć ale nie zawsze ... generalnie rzadko...ja nie potrafię spać w dzień a zwykle nawet jak mi się uda go odłożyć to zawsze mam coś do zrobienia....już wolę o 19 iść spać jak K. Wraca z pracy ale też wtedy jakiś obiad jemy a to trzeba gdzieś jechać a to serial.. :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.

Ale się dogadałysmy 😂😂😂

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeju, godziny całej chyba nie wygospodaruję 😱 Ale tak mi coś właśnie świtało, że niestety taka forma. Dzięki 😚

Ja tydzień temu jechałam 20-20-10-10-10-10 ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?

Ale pozwalam ;) tyle, że on albo woli wisieć na cycu...a spanie na siedząco jest kiepskie... Albo chce już wstać...żeby go nosić i pokazywać świat ;)
    Przed chwilą spróbowałam karmić pod górkę i nawet poszło...spróbuje w nocy :)

india, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
    Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka :) a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?

India właśnie stestowalam i poszło ;) zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie ;)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

No ja z boku, leżąc nie dam rady... Na brzuchu już lepiej szło

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    India właśnie stestowalam i poszło ;) zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie ;)
    Super :) to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie :) trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Super :) to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie :) trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁

Dzięki dziewczyny :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi może bączki? Nasz też w nocy kwęka i się wierci jak ciśnie..
    Nie. Kupki i baczki sa normalnie juz nawet nie zwraca uwagi ze musi cisnac. Zastanawiam sie czy katar idzie czy mamy za suche powietrze i to mu przeszkadza.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka jak planuję zdrzemnąć się w tej pozycji z dzieckiem to wchodzę w poduchę ciążową (leżę na plecach) i pod ręką gdzie trzymam dziecko podkładam jeszcze jedną poduszkę i jedną małą pod głowę.
    Jest mi tak wygodnie że śpię a dziecko jak skończy jeść to też zasypia.
    Dodatkowy plus jest taki że cycek zostaje na wierzchu i się wietrzy więc jak są jakieś podrażnienia to się szybciej goją niż w staniku z wkładkami :)
    Powodzenia! Oby się udało :)
    Ja też mam kryzysy około 4 i wtedy już raczej dziecka nie odkładam tylko śpi już na mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 14:50

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak jak Kasiulka i Espoir, mała się budzi o 3-4, więc ją wyciągam z kokona, kładę obok siebie, daje jej cycka i śpię. Ona zje i też śpi albo je przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:00

B_002, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam odpowiedzi na swoje pytania 😄
    Tutaj: https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/03/29/za-malo-mleka-jak-rozkrecic-laktacje/
    Drugiego linka nie mogę znaleźć, ale istnieje zależność: puste piersi - produkcja mleka, pełne piersi - hamowanie napływu.
    Więc skoro ja mam w nocy aż za dużo, a w dzień za mało, to spróbuję ściągać w nocy nadmiar po karmieniu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zakochałam się w tym, jak któraś znajdzie coś takiego na Ali expres czy jeszcze lepiej na polskiej stronie niech da znać! Muszę mieć coś takiego na to lato
    6674f0ada8206cd0med.jpg

DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3447 3448 3449 3450 3451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ