Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.

-
Fasolka77 wrote:A co robisz jak cycek wypadnie?
Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka
a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się że Polska jest piękna.Fasolka77 wrote:a my z kolei lubimy w PL... Polska jest taka piękna, w wielu miejscach jeszcze nie byłam... jak Bunio będzie zaszczepiony to będziemy sobie znowu urządzać weekendowe wypady to tu to tam

Co roku w maju i we wrześniu robimy sobie weekendowe wyjazdy w góry żeby troszkę pozwiedzać i pospacerować.
W weekendy letnie jeździmy na działkę nad jeziorem.
Ale na wakacje marzy mi się zawsze słoneczna pogoda, upał i ciepłe morze lub inne atrakcje. Lubię też zwiedzać miasta, ze względu na zawód i zainteresowania
No ale w tym roku zmiana planów i musimy się dopasować. Majowy wyjazd opuściliśny, ale wrześniowy na pewno zaliczymy!

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
Mama36 lubi tę wiadomość

-
Kasiulka90 wrote:Fasolka, a zasłonięcie rolet? Stworzenie warunków ciemności-nocy? Kurczę, przykro mi 😔 Klemek śpi czasem do 7, czasem do 9, a czasem nawet do 11, więc mimo tych częstych karmień daję radę się wyspać. A może w ciągu dnia byś sobie urządzała drzemki podczas karmienia? Takie godzinne karmienie to akurat i pospać chwilę można. Ja nawet na siedząco czasem odpływam mimo że dzień to dla mnie najgorsza pora na spanie od zawsze.
Rolety zasłonięte ale mamy okna w stronę słońca i niestety już dzień od 4 w lecie.... w ciągu dnia czasem mi się uda z Buniem zdrzemnąć ale nie zawsze ... generalnie rzadko...ja nie potrafię spać w dzień a zwykle nawet jak mi się uda go odłożyć to zawsze mam coś do zrobienia....już wolę o 19 iść spać jak K. Wraca z pracy ale też wtedy jakiś obiad jemy a to trzeba gdzieś jechać a to serial..
Fasolka77

-
Kasiulka90 wrote:Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
Ale się dogadałysmy 😂😂😂
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Fasolka a jakbys o tej 4 pozwolila Buniowi zasnac na sobie to tez nie byłby zainteresowany?
Ale pozwalam
tyle, że on albo woli wisieć na cycu...a spanie na siedząco jest kiepskie... Albo chce już wstać...żeby go nosić i pokazywać świat 
Przed chwilą spróbowałam karmić pod górkę i nawet poszło...spróbuje w nocy
india, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
india wrote:Dobre pytanie, ale nie mam pojęcia 😂😂😂 pewnie jakby cycek wypadł a Mała by sobie nie umiała go złapać to pewnie by płakała aby jej pomóc, na pewno bym sie obudzila i jej pomogła. Ale mnie się wydaje, ze jak jej wypadnie to pewnie soe przytula i zasypia na mnie.
Zresztą to jest tak naturalna pozycja, ze makuch jakos instynktownie trafia sam na cycka
a co wam sprawia najwieksza trudność ppdczas takiego karmienia?
India właśnie stestowalam i poszło
zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Kasiulka90 wrote:Chyba już wiem, o co chodzi... Ty karmisz India pewnie tak, jak Basia, czyli z dzieckiem na swoim brzuchu. A ja karmię leżąc bokiem obok dziecka. Pozycji naturalnej nie lubię, bo mnie wtedy jedna ręka boli, a poza tym sutki bardziej bolą, a młody często mi się wyrywa i puszcza sutka 10 razy, więc bym się nie wyspała absolutnie.
No ja z boku, leżąc nie dam rady... Na brzuchu już lepiej szłoFasolka77

-
SuperFasolka77 wrote:India właśnie stestowalam i poszło
zobaczymy jak będzie w nocy. Na pewno muszę się obstawić poduchami, żeby nam wszystkim było wygodnie 
to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie
trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁
Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
india wrote:Super
to może nad ranem Bunio soe zmęczy i zadowoli jedzonkiem i tak sobie w tej pozycji razem zaśniecie
trzymam kciuki. musimy sobie jakos radzic aby od rana na nowo funkcjonować 😁
Dzięki dziewczyny :*
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Nie. Kupki i baczki sa normalnie juz nawet nie zwraca uwagi ze musi cisnac. Zastanawiam sie czy katar idzie czy mamy za suche powietrze i to mu przeszkadza.Fasolka77 wrote:Daffi może bączki? Nasz też w nocy kwęka i się wierci jak ciśnie..
-
Fasolka jak planuję zdrzemnąć się w tej pozycji z dzieckiem to wchodzę w poduchę ciążową (leżę na plecach) i pod ręką gdzie trzymam dziecko podkładam jeszcze jedną poduszkę i jedną małą pod głowę.Fasolka77 wrote:India właśnie stestowalam i poszło
Jest mi tak wygodnie że śpię a dziecko jak skończy jeść to też zasypia.
Dodatkowy plus jest taki że cycek zostaje na wierzchu i się wietrzy więc jak są jakieś podrażnienia to się szybciej goją niż w staniku z wkładkami
Powodzenia! Oby się udało
Ja też mam kryzysy około 4 i wtedy już raczej dziecka nie odkładam tylko śpi już na mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 14:50

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Ja robię tak jak Kasiulka i Espoir, mała się budzi o 3-4, więc ją wyciągam z kokona, kładę obok siebie, daje jej cycka i śpię. Ona zje i też śpi albo je przez sen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:00
B_002, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

-
Dziewczyny, znalazłam odpowiedzi na swoje pytania 😄
Tutaj: https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/03/29/za-malo-mleka-jak-rozkrecic-laktacje/
Drugiego linka nie mogę znaleźć, ale istnieje zależność: puste piersi - produkcja mleka, pełne piersi - hamowanie napływu.
Więc skoro ja mam w nocy aż za dużo, a w dzień za mało, to spróbuję ściągać w nocy nadmiar po karmieniu.
-
nick nieaktualny