X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Basiu, moge zapytac ile placicie za moskitiery od okna? Tak sie zastanawiam juz od jakiegos czasu nad tym. Strasznie wkurzaja mnie oprocz komarow muchy. Mam wizje jak mucha siada mi gdzies na butelce z mlekiem ;) No i jak pszczoly i osy sie pojawia w najwiekszej aktywnosci to nie czuje sie pewnie ;)
    Ja na allegro zamówiłam takie zwykle siatki czarne 150x180cm + 6,6m rzep do montażu, 5,90zł za sztukę. Zamówiłam tyle na ile okien potrzebuję i będziemy docinać do odpowiednich wymiarów.
    Zwykle taka siatką wytrzymuje na oknie dłużej niż jeden sezon. W poprzednich mieszkaniach gdzie mieszkaliśmy to się zawsze dobrze sprawdzało :)

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to wszystko nie mogę spać, zaczęło mnie bolec w klatce piersiowej, cała się trzęsę ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina właśnie to może być twój argument za tym że chciałaś żeby mała miała Twoje nazwisko, możesz wprost przyznać że nie ufasz M i boisz się że będzie Wam robił same problemy jak coś mu się znowu nie spodoba. Np tak jak to opóźnienie zarejestrowana dziecka "bo on uważa że na to pół roku", fochy z nazwiskiem "że jak nie jego nazwisko to on wcale nie jedzie córki uznać" i jeszcze teraz składanie wniosku do sądu bez powiadomienia Cię o tym przed faktem.
    Idź koniecznie do prawnika bo my Ci tu radzimy a dowiesz się co rzeczywiście warto zrobić a czego lepiej nie.
    Powodzenia i trzymam mocno kciuki za Was!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przez to wszystko nie mogę spać, zaczęło mnie bolec w klatce piersiowej, cała się trzęsę ..
    Karola przytulam :*
    Idź sobie zrób melisę i spróbuj zasnąć. Będzie dobrze, sąd Ci na złość nie zrobi, a wystarczy że będziesz od początku mówić jak było i jak sprawy wyglądały już w trakcie ciąży i teraz.
    To nie są miłe sytuacje ale wszystko się rostrzygnie, a może i dobrze że to wszystko będzie na papierze i jeszcze dostaniesz alimenty.
    Dobrze żeby sąd wiedział ile rzeczywiście zarabia M, a nie ile ma na umowie.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, za dużo się tego wszystkiego nazbierało. W ciąży się tak nie czułam jak teraz, być może to stres ...

Chyba już straciłam kontrolę i nie umiem sobie z nim radzić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia biedna 😔 Ile Cię to nerwów kosztuje 😔 Bądź dzielna dla swojego Marcepanka 😘

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję.. Co innego takie stresy a nawet groźby jak się rozwodzilam gdy chłopcy mieli po dobrych parę lat jednak.
    Co innego z niemowlakiem. Najgorsze to jak sobie myslalam.. Znasz człowieka 10lat i nagle inny człowiek zupełnie..
    Na to nie ma lekarstwa trzrba przetrwać... Dobre jest otoczenie się przyjaciółmi, to zawsze pomaga i dodaje sił.
    I idź koniecznie do tego prawnika. Sama jestem ciekawa i nie mam pojęcia co w takiej sytuacji sąd postanowi. Chyba możesz złożyć od razu o alimenty i sąd połączy obie rozprawy... Ale też nie jestem expertem.
    Na pewno musisz mi uwierzyć że jak to się skończy to będzie dobrze, nawet bardzo dobrze :)
    Zobaczysz będziecie mieli z Marcepanem super życie. Mówię to z autopsji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 02:05

Kasiulka90, MamaAga85, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam przy braku zgodnych oswiadczen sąd postanawia że przy nazwisku matki jest nazwisko ojca więc Marcepan będzie miał dwuczłonowe i raczej na to nic nie poradzisz.
    Trzeba się skupić na dobrych alimentach i ustaleniach które dla Ciebie i małej będą najlepsze. Koniecznie Prawnik znajdź. Patrzylas na te fundację darmowe dla kobiet?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola az i mnie rozbudzily te informacje. Ten Twoj ex to naprawdę dziwny gość.. Ale widać ze lubi robic szum i zamieszanie.. To trudny typ z ktorym nie warto isc w zadne uklady bo on nie ma zasad i godności. Walcz o wszystko sądownie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka się pewnie znowu nudzi... 😂

KarmeLoVe, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a może warto wybrać się do psychologa?
    Z tego co wiem to najpierw idzie się do psychiatry i on może przepisać leki które są bezpieczne dla KP i dać skierowanie do psychologa.
    Znam osoby którym takie wizyty raz na 2 tygodnie bardzo pomogły.
    Znalazłaś się w takiej sytuacji że może warto skorzystać z takiej pomocy.
    Najważniejsze żeby pamiętać że to żaden wstyd i warto dać sobie pomóc w sytuacji w jakiej się znalazłaś, aby to miało jak najmniejszy wpływ na dziecko. Ona czuje twój stres.

Mama36, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wiewióreczka się pewnie znowu nudzi... 😂
    No dokładnie, żebym miała zajęcie na godzinę dojenia, musicie pisać więcej niż kilka postów :D.

Karolinka, ja bym poszła w te pędy do radcy i psychologa. Tylko M o psychologu nie może się dowiedzieć.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie panikuj Kochana. Sądy są dla ludzi, to nic strasznego. Mają pomagać. Dobrze na tym wyjdziesz, że będziesz miała uregulowane sprawny. Tylko tak jak piszą dziewczyny, możliwe, że już teraz powinnaś wystąpić z wnioskiem o ustalenie alimentów, bo połączą obie te sprawy. To już radca podpowie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała o 23:30 wtrabila dwie piersi i włsnie znowu wcina cycoliny. Chyba wczorajszy dzień ja bardzo zmęczyl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka nie musisz być na rozprawie ale żebyś miała coś do powiedzenia swoją wersję a nie wyszła na bezduszna która ojcu nie pozwala uznać dziecka dobrze jekby był twój adwokat. On ci nie powiedział żebyś się nie przygotowała żeby s nie miała adwokata.
    W Warszawie na pewno są fundację które pomagają samotnym matkom w sprawach prawnych może zadzwoń przez skypa też możecie funkcjonować .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka dzisiaj u mnie 30 w cieniu o 12 jedziemy na szczepienie

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o noc- pierwszą w swoim łóżeczku- uważam że super. Mały zjadł o 19 zasnął, potem obudził się 00:20, a potem 5:00. Trochę pogadaliśmy i właśnie zasypia ze mną w łóżku :D jakoś ok 3 chciałam go wsadzić do kosza bo coś się wiercił ale jak go wsadzilam do kosza to marudził i w ogóle nie chciał zasnąć, więc zaniosłam go spowrotem do łóżeczka xd chyba w tym koszu już za mało miejsca jest dla niego

Mama36 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dorotka dzisiaj u mnie 30 w cieniu o 12 jedziemy na szczepienie

Dzięki, to ja nie wiem co te kobiety niektóre wymyślają

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 i jak dzisiejsza noc?
    Próbowałaś znowu przesunąć to dłuższe spanie na później?
    Ja dziś spróbowałam i obudziłam małą o 23 na karmienie, a w zasadzie nie obudziłam tylko wzięłam na karmienie. Jadła przez sen i zjadła niedużo bo zaraz zasnęła mocniej na mnie.
    Niestety poza tym dodatkowym dokarmieniem nic się nie zmieniło. Pory karmienia takie jak poprzedniej nocy, tylko to w okolicach 1 przesunęło się o jakieś 20-30 minut 😂
    Może jeszcze będę próbować ale męczy mnie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 06:39

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja też bym na to nie wpadła żeby przekładać szczepienie z tego powodu ale się naczytałam na fejsie dużo dziewczyn pisze żeby przekładać i zgłupiałam trochę

przecież w "ciepłych krajach" też szczepią i nie robią tego tylko w zimie :)

DorotaAnna, B_002, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3451 3452 3453 3454 3455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ