X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No nie mógł właśnie, bo problem leży w nazwisku. Ja nie chce go zmienić a on nie uzna małej na moim nazwisku. Chyba że będzie dwuczłonowe.

A ja jeszcze się zastanawiałam czy do Warszawy jechać, głupia.
    Karola, współczuję przejść:( tak mi przyszło do głowy, skoro to nazwisko jest kością niezgody, może dała malutkiej podwójne nazwisko? Miała by i twoje i jego.

Edit. Właśnie doczytałam post do końca... Ech nie wyspałam się i głowa dobrze nie pracuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 08:50

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• india Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak czułam... tu niby kochany tatuś, mydli ci oczy wyjazdami a tak naprawde działa za plecami. On za wszelka cene bedzie chcial postawić na swoim, nie ze względu na dobro małej, a na swoją dume.
    Myślę, ze o tych sprawach lepiej bedzie rozmawiac na grupie. Tu jednak wszystko nest do publicznego wglądu.

My też szczepienia we czwartek.

Dziś moja pchełka skończyła 4 miesiące <3

Karmelllka90, Kasiulka90, Tysia89, malutka_mycha, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A wiecie żeby było zabawniej wczoraj u nas oczywiście gorąco, nie wiem ile dokładnie było stopni bo już nie patrzę na termometr. No goraco jak od kilku dni w domu ponad 26 stopni. Przyjechali teściowie... ubrałam małego w body na ramiączkach no żeby nienawiścią nagością :D a teściowa „jeny pewnie jest mu zimno!” I dotyka nóżki... ja już się zastanawiam czy powiedzieć jej ze jest nienormalną czy przemilczeć a ona „ojej jaki on ciepły!”. Powiedziałam jej że normalnie od paru dni jest w samym pampersie bo jest GORĄCO ona prawie zeszła na zawał. No ja noe rozumiem serio. 🙈🙄
    Mój tata nie skomentował ubrania ani razu!! A mała w pampersów i body na ramiączkach przez dwa dni calusienkie dnie na podwórku tylko na karmienie i jedzenie do domu ja brałam a tak na kocyki się bawilysmy na trwace albo spala w wózku i wczoraj przyjechali teściowie z na wszystkich się leje a moja te Iowa oczywiście że nie ma czapeczki i skarpetek i że " ta mama to cię tak chartuje chyba cię chce zachartowac a nie zimno w te stopeczki ??" Az mój tato nie wytrzymał i się jej zapytał czy nie jest jej gorąco była w zwiewnej sukience a ona że jest no ale ona to jest stara... I se gadaj do d**y

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dzisiaj nie okaże się złą matką ☹️ niunia tak się zmęczyła weekendem spala calusienka noc zjadła o 6 praktycznie się nie wybudziła przy jedzeniu przy pampersie spala. Teraz o 8 też jej dałam na spaniu bo nie jadła cała noc więc stwierdziłam że na pewno jest głodna i ona dalej śpi... A ja jeszcze ja zabiorę na szczepienie. Siedz teraz w kiblu i jak o tym pomyśle to mi łzy ciekną ☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️ w takiej sytuacji to aż żałuję że mąż nie wziął wolnego 😖😖

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chrzciny zrob jak tobie i Marcelince pasuje ..a nie jak jemu i jego rodzinie pasuje...hellol niech sie facet w koncu obudzi....

Paula 90, Karmelllka90, KarmeLoVe, Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chrzciny rób jak tobie pasuje, jego zaproś, jak mu termin nie podpisuje to jego strata.

Karmelllka90, KarmeLoVe, B_002 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Szonka miałam pisać, że obawiam się że to nie jest dobre miejsce na takie rozmowy. Pamiętajcie dziewczyny, że to może czytać każdy,ktokolwiek...

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - a takie coś? Dziecko jest trochę w wodzie więc też mu chłodniej. Ja sama o tym myślę:

https://www.aliexpress.com/item/33032821101.html?spm=2114.search0604.3.108.44677aeaLUL8iE&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_8_10065_10068_10843_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_453_10084_454_10083_10103_10618_10304_10307_10820_10301_10821_537_536%2Csearchweb201603_52%2CppcSwitch_0&algo_expid=9f491792-0068-4c10-a49c-8f807d3778b3-15&algo_pvid=9f491792-0068-4c10-a49c-8f807d3778b3&transAbTest=ae803_5

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Paula fajne to mega!!

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Co do chrzcin, to mówię mu wczoraj, że chciałabym to zorganizować w sierpniu, póki jeszcze będzie w miarę ciepło i żeby nie odkładać tego w czasie. Stwierdził, że nie wie jeszcze jak będzie wyglądał sierpień i nie wie czy reszcie(jego rodzinie) będzie pasowało ...

Póki co Ty decydujesz i rób jak uważasz....wszystkim nie dogodzisz

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio dał pospać jeszcze dwie godziny :) od 8-10 się nam udało odpłynąć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka dziewczyny ci proponują psychologa ja ci powiem tak, psycholog nie pomoże za dużo, przy stanach lękowych przy twoich odczuciach, musi być psychiatra. I tu nie ma co się wstydzić bo to lekarz jak kazdy inny. Idź do rodzinnego opis swoje objawy w sytuacjach stresowych i leki przed choroba dostaniesz skierowanie na NFZ, nie wiem jakie są u was kolejki do psychiatry ale moja mama dostała się w ciągu 2 tygodni więc warto spróbować na NFZ. I ja cię doskonale rozumiem, że będąc rodzicami staramy się szukac tych oszczędności ale nie kosztem zdrowia. A niestety najwięcej chorób zaczyna się w naszej głowie. W ciąży będąc u wszystkich specjalistów z moim crp wracając na końcu znowu do mojego immunologa doszliśmy że moja crp to wina mojej nerwicy lękowej jak ja wyciszylam ale nie wyleczyłam - bo to jest nie realne.
    W sytuacji z M. musisz być egoistką nie chodzi tutaj o robienie na zlosc bo to nic nie da, ale myśl o sobie żebyś najlepiej wyszła na tym ty. Bo on w stosunku do ciebie nie miał litości nie ma i już nie będzie miał. Dlaczego nie napisałam że mysk o Marcysi? Bo w tej chwili ona nie wie czy on do niej przyjezdza czy nie czy to jej tata czy nie. A twoja psychika bardzo na tym cierpi. A jak już on uzyska system widzeń to będziecie mieć ustalone dni godziny najlepiej i cię niczym nie zaskoczy. A na widzenia z nim mozesz nawet włożyć słuchawki w uszy.
    Jak patrzę na moja Leosia to ona wie że ja jestem mamą że jestem jej swiatem, maz tez wiadomo ale to ja jak na razie jestem jej przystanią i tak na prawdę to ona potrzebuje tylko mnie. Ona się śmieje do każdego w tej chwili nawet do mojej teściowej a jak będzie starsza to zdecyduje czy ta babcie lubi 😉 nie no żartuje oczywiście nie będę na dziecko wpływać w żaden sposób 😜
    Nie wiem czy pamiętasz pisałam ci o mojej przyjaciółce ma córkę. Takim samym dupkiem jak twój M. zdradzil ja w ciąży ( ja obstawiam że nie raz) jakoś 8 msc to był mówiłam jej żeby szansy mu nie dawała bo nie jest ani Jezusem żeby wybaczać ani nie ma Alzchaimera żeby zapominać - wybaczyła bo dziecko - teraz jej córka ma 6 msc i znowu go wywaliła z domu bo ja zdradził again.... Za 2,5 msc ślub. Odwołała wszystko. A ile mniej cierpienia gdyby myślała o sobie wcześniej. Bo pomyslala o dziecku a dziecko nic z tego nie miało bo tatuś wracał do domu jak dziecko poszło spać w nocy nie wstawał i brał " dodatkowe godziny w weekendy" a tatusiem był tylko w niedzielę w kościele by ludziom na wsi pokazać.

Dziewczyny nie chce przesadzać ale psycholog i psychiatra nie wymagają skierowania

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny nie chce przesadzać ale psycholog i psychiatra nie wymagają skierowania
    Psychiatra na NFZ chyba wymaga bo moja mama dostała. Wiem że była u rodzinnego pierw dostała skierowanie na USG tarczycy bo podejrzewaliśmy że guz jak u mnie ale okazało się że nie ten trop i dostała do psychiatry ma nerwicę żołądka dostała leki i już nie ma ataków. Ale jeśli nie trzeba skierowania to tym bardziej jak Karola pisała że na razie ma za dużo wydatków to bym się zapisała na nfz
    A czym przesadzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:46

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jak wyglądały takie ataki u mamy ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo na początku było tak że miała gule w gardle czyli jak ja bała się że ja przydusza bo miała duszosci bolał ja też żołądek często ale myślała że to nie ma związku. Ona często w nocy potrafiła wstać i płakać w łazience że ma raka, nawet doszło do tego że wypłaciła pieniądze że swoich kont i schowała ja w domu mówiąc mi gdzie że jak coś się stanie mam sobie wziąć ze to moje zabezpieczenie
    Nie mogła jeść też pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:03

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Albo na początku było tak że miała gule w gardle czyli jak ja bała się że ja przydusza bo miała duszosci bolał ja też żołądek często ale myślała że to nie ma związku. Ona często w nocy potrafiła wstać i płakać w łazience że ma raka, nawet doszło do tego że wypłaciła pieniądze że swoich kont i schowała ja w domu mówiąc mi gdzie że jak coś się stanie mam sobie wziąć ze to moje zabezpieczenie
    Nie mogła jeść też pozniej

Trochę jakbym widziała siebie ...

Moja mama miała przy nerwicy lękowej podobne objawy, tzn też miała tą gulę w gardle, nie mogła nic jeść, ważyła tylko 45 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:07

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Kiwona jak Wasze samopoczucie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Trochę jakbym widziała siebie ...

Moja mama miała przy nerwicy lękowej podobne objawy, tzn też miała tą gulę w gardle, nie mogła nic jeść, ważyła tylko 45 kg.
    Ja też właśnie podobnie z tym że ja miałam okropne schizy z jedzeniem w porządku, gule miałam ale u mnie wyszedł guz tarczycy odeszło wraz z operacją ale kto wie jaka była przyczyna. Ja Karolinka bałam się wyjść z domu sama wychodziłam tylko z mężem woził mnie na uczelnię tam głową była zajęta więc było super, ale jak się uczyłam np o chorobach skóry to ja miałam każda u siebie, jak jechalam z mężem nawet do głupiej galerii patrzyłam gdzie najbliższy szpital jak słyszałam karetki to się cieszyłam że "dojeżdżają", wtedy też w tv było głośno o możliwości wojny płakałam że będzie wojna przez tydzień doszło do tego że zaczęłam mieć palpitacje serca, a raz w nocy zdretwiala mi ręką a ja wstałam z wrzaskiem że mam paraliż i wylew. Ostatni atak to miałam na weekendzie w domu zasnęłam około 20 a o 22 obudziłam się na bezdechu więc wystarszylam tatę że mi serce stanęło i nie oddycham. Zawiózł mnie na sor zrobili wywiad porobili badania dostałam dożylnie potas magnez i zastrzyk na uspokojenie zostawili mnie na obserwacji w karcie wypisowej dostałam rozpoznanie nerwica lękowa. To był luty do maja miałam jeszcze jakieś takie tylko leki bez taki ataków już bo wiedziałam co mi jest więc sama siebie uspokajalam po operacji tarczycy już nie miałam żadnych ataków a delikatne lekki wracały, raz na rok w okolicach jesieniusze odwiedzać wszystkich lekarzy! Bo muszą mi wykluczyć nowotwory. Dzięki temu w sumie np włókniaka mi rozpoznali jak był malusieńki i miałam zabieg jednodniowy.po 7 latach miałam ostatni jeden atak w 10tc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:24

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mogę napisać na fejsbuku ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi łza w oku się zakrecila. Dzis ostatnia wizyta poloznej. Oczywiscie powiedziała ze mozemy dzwonic i radzic sie ile potrzebujemy.. Z każdym problemem mozemy uderzyc a jak bedzie potrafila to nam pomoze. Jak zawsze wypytala o moje zdrowie i zawsze powtarza zebym juz wyzdrowiala i sie cieszyla. Uwaza ze te moje suchoty laktacyjne to efekt tego wszystkiego co sie dzialo ostatnio w moim zyciu. I ze o ile ja sie uspokajalam to moje cialo i tak to odczulo.
    Dala mi jeszcze probki Prolaktan ze to tez dziala jak femaltiker zebym sobie sprawdzila moze cenowo sie roznia.

Filipek wazy 6020g i mamy dzis 5tyg i 6dni.moj maly wielki czlowiek.. Został wybudzony do wazenia i poszedl spac. O 9 bylam na spacerze pieknie spal. I nocka w lozeczku byla wzorowa. Karmienie 2,5 i 8 i po kazdym szedl pięknie od razu spac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 12:14

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3453 3454 3455 3456 3457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ