X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, mogę napisać na fejsbuku ?
    Wiesz co tam mój mąż teraz odczyta. Ja bym miała możliwość dopiero wieczorem napisz na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na szczepienie ✊✊✊✊✊✊✊✊

Daffi, Bubek lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka będzie dobrze nic się nie martw szczepieniem.

Karolinka może faktycznie pewne tematy poruszajmy na fb bo tutaj może czytać każdy. Koniecznie idź do radcy i ustal z nim co jest dla Ciebie ważne i na czym Ci zależy, nie patrz na to jak M będzie wygodniej.

Daffi nono kawał chłopa, mój Filip w czwartek 5100 ważył przed szczepieniem 😉.

My przeżywamy drugi skok rozwojowy. Oczywiście wczoraj jak byłam sama to była masakra, myślałam że choroby sierocej dostanę od bujania cały dzień a dziś jak jest tatus to nawet na spacerze byliśmy a teraz śpi. Tylko się darl jak tatuś pojechał do warsztatu 😂.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiesz co tam mój mąż teraz odczyta. Ja bym miała możliwość dopiero wieczorem napisz na priv

Okej, wysłałam zaproszenie. Trzymam kciuki za szczepienie! 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

u nas szczepienie za tydzien z kawaliem, tez sie juz boje

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka przyjęłam!

Jesteśmy po szczepieniu mała śpi zaraz wracamy do domu. Była bardzo dzielna zapłakała tylko raz przy wkłuciu ja też nie plakalam. Jest okropny gorąc !! Ja się topie 😪😪😪😪😪

Daffi, Karollinax26, india lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonka dzielna dziewczynka!
    Podobno w tym tygodniu mają być drastyczne upały, ponad 30 stopni w cieniu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, długo czekałyście na decyzje odnoście becikowego ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale mi łza w oku się zakrecila. Dzis ostatnia wizyta poloznej. Oczywiscie powiedziała ze mozemy dzwonic i radzic sie ile potrzebujemy.. Z każdym problemem mozemy uderzyc a jak bedzie potrafila to nam pomoze. Jak zawsze wypytala o moje zdrowie i zawsze powtarza zebym juz wyzdrowiala i sie cieszyla. Uwaza ze te moje suchoty laktacyjne to efekt tego wszystkiego co sie dzialo ostatnio w moim zyciu. I ze o ile ja sie uspokajalam to moje cialo i tak to odczulo.
    Dala mi jeszcze probki Prolaktan ze to tez dziala jak femaltiker zebym sobie sprawdzila moze cenowo sie roznia.

Filipek wazy 6020g i mamy dzis 5tyg i 6dni.moj maly wielki czlowiek.. Został wybudzony do wazenia i poszedl spac. O 9 bylam na spacerze pieknie spal. I nocka w lozeczku byla wzorowa. Karmienie 2,5 i 8 i po kazdym szedl pięknie od razu spac.
    Wow, jest młodszy od Niny i 2 kg cięższy, Matrix :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, długo czekałyście na decyzje odnoście becikowego ?
    Złożyliśmy 3 czerwca nie mamy jeszcze odpowiedzi żadnej... Karolka u was jest jedno czy dwa becikowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi super!! Masz kawałek tego Filipka do noszenia.

Moja przybrała w tydzień teraz 200gram a ja się bałam że nic nie przybierze bo przez te gorąca to ona tak ściubie tego mleczka.

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Złożyliśmy 3 czerwca nie mamy jeszcze odpowiedzi żadnej... Karolka u was jest jedno czy dwa becikowe?

Zabij a nie wiem, składałam jeden wniosek. A za co dwa ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie po powrocie do domu mała z uśmiechem dała sobie zmienić pieluszkę i się przebrać. Dałam jej czopek i posmarowałam to miejsce profilaktycznie altacetem w żelu ... Pielęgniarka mówiła żeby dzisiaj siedzieć z nią w chłodnym miejscu a ja nie mam klimy. Podobno gorąca poteguja te odczyny na nozkach mam jej robić okład z mokrej chłodnej pieluszki na nóżkę. Żeby ochłodząc. Na razie zasnęła więc jak wstanie to jej zrobię ...
    Szczerze powiem że się zmęczyłam. Pojechałam do przychodni badanie potem pojachalam do apteki po szczepionkę wróciłam do przychodni i do domu i za każdym razem musiałam tachac ten fotelik z małą 😪😪😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zabij a nie wiem, składałam jeden wniosek. A za co dwa ?
    Jak jeden wniosek to jeden. W Krakowie są dwa rodzaje becikowego z dwoma progami możesz zgarnąć 2000zl to jest tylko dla zameldowanych w Krakowie .
    Jest tak jeszcze w którymś mieście??

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bote foteliki to mega ciezkie sa, ja przewznie podpinam pod wozek ala czasamki tez jak mam tylko przejsc 2 kroki to taszcze ze soba

u nas 30 w cieniu za domem w domu na dole mam 24 i jest przyjemne...za to w sypialniach na gorze mozna umrzec taka duchota dzis spie w salonie z malym

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzwonilam dzis do Zusu na dniach powinnam dostac pieniadze z macierzynskiego 3 miesiace sie sprawa toczyla czy mi sie naleza...ciekawa jestem ile tego bedzie...pewnie co kot naplakal

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak jeden wniosek to jeden. W Krakowie są dwa rodzaje becikowego z dwoma progami możesz zgarnąć 2000zl to jest tylko dla zameldowanych w Krakowie .
    Jest tak jeszcze w którymś mieście??

Karmellka daj szczegóły tego becikowego... Ja jestem zameldowana w Krakowie ale młody nie... To chodzi o mamę czy dziecko?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka daj szczegóły tego becikowego... Ja jestem zameldowana w Krakowie ale młody nie... To chodzi o mamę czy dziecko?
    Dziecko musi być chyba bo się nas pytała ... A państwo meldunek mają w Krakowie? Dziecko też? I mówi to niech państwo wypełnia jeszcze jeden wniosek bo w Krakowie mamy dwa becikowe jedno gminne a drugie od prezydenta miasta i powiedziała że nam sami wylicza ale które które to nie wiem jedno 1000 zł/os drugie coś koło 2000/os biorą nam dochody tylko za 2017 rok a i tak dzielą na 3 osoby. Więc zobaczymy ją duża podwyżkę dostałam dopiero we wrześniu 2017 mąż ma na umowie dochody tylko z podstawy bez premii i innych dodatków więc może może się coś uczknie 😉

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was dziewczynki nadrobiłam.

Karola przytulam mocno. Nic nie poradzę, bo zupełnie nie znam się na prawie.
    Walcz o siebie i córcie, bądź egoistką.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do ginekologa.
    Wczoraj zaczęłam ściągać pokarm i dupa.
    Tydzień temu sciagnelam duzo i szybko, a teraz kilka ml.
    Dlaczego?
    Ten sam laktator, te same cycki, ta sama pora.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3454 3455 3456 3457 3458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ