Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:Doczytałam teraz,że my dziś kombo mieliśmy
-blonica
-krztusiec
-tężec
-polio
-wirusowe zap.watroby typu B
-pneumokoki
-rotavirus
-jeszcze jedno ale nie wiem co oznacza...
no to u nas rota doustnie znow bedzie a to co wymienilas to bedzie u nas ale jakas grypa chyba dodatkowo jeszcze, a pneumokoki chyba odzdzielnie. Musialabym sprawdzic
-
B_002 wrote:Ja taką:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0717255002.html
Teraz pakuję ją do odesłania i zauważyłam, ze mieli źle na folii oznaczony rozmiar, bo jest napisane że S.
A na sukience na metce jest M, stąd pewnie pomyłka.
chce_byc_mama wrote:Wyrzucałam dzisiaj rano pampersy po nocy, a teściowa mówi „o dużo pieluszek Ci idzie”, mówię „no” a ona - „ale na cała noc wystarcza Ci jeden co nie?”
Ja mówię „na cała noc?? No to chyba z piec”
A ona w szoku, ze zmieniam pampersa za kazdym siusiu. Teraz przebieralam malego, a ona znowu pyta po co zmieniam jak teraz robia takie pampersy, ze przeciez i tak nie przemoknie.
Taka jest “oszczedna”, ze trzymalaby dziecko w jednej pieluszcze dopoki by nie wyplywalo bokiem 🤦♀️
rozwiedziecie sie jak ona nie wyjedziekoszmar nie baba
-
Bubek wrote:no to u nas rota doustnie znow bedzie a to co wymienilas to bedzie u nas ale jakas grypa chyba dodatkowo jeszcze, a pneumokoki chyba odzdzielnie. Musialabym sprawdzic
i na dodatek mam jednak miesiączke...trzeba o zabezpieczeniu pomyśleć😂😂😂😂😂 -
Na zapas sie nie przejmuj, ja nawet nie bede otwierac neta w dniu szczepienia.... buuuu juz sie trzese ale jeszcze tydzien !
a jak planujecie sie zabezpieczac?
Wiecie co mi gin powiedzial?
tabletki po 30stce juz on woli nie dawac bo wiecej zlego niz dobrego zrobia,
to mowie to spirale poprosze - ja panispirali nie zaloze po 2 cesarkach bo macica jest juz tak oslabiona ze nie wolno...
jedynie powiedzial ze zastrzyki raz na 3 mce moze mi zaproponowac...
albo szklanka wody zamiast -
Bubek wrote:Na zapas sie nie przejmuj, ja nawet nie bede otwierac neta w dniu szczepienia.... buuuu juz sie trzese ale jeszcze tydzien !
a jak planujecie sie zabezpieczac?
Wiecie co mi gin powiedzial?
tabletki po 30stce juz on woli nie dawac bo wiecej zlego niz dobrego zrobia,
to mowie to spirale poprosze - ja panispirali nie zaloze po 2 cesarkach bo macica jest juz tak oslabiona ze nie wolno...
jedynie powiedzial ze zastrzyki raz na 3 mce moze mi zaproponowac...
albo szklanka wody zamiast
tabletki odpadają u mnie bo nasilały mi bóle migrenowe
gumek nie mogę bo zawsze kończy się infekcją
spirali nie chce
zastrzyk tez ma hormony...
to nie wiem...
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Co do zabezpieczenia to u mnie chyba zimny prysznic zamiast😂😂😂no ale kur###nie wytrzymam bez seksu😂😂😂😂😂coś muszę wymyślić
tabletki odpadają u mnie bo nasilały mi bóle migrenowe
gumek nie mogę bo zawsze kończy się infekcją
spirali nie chce
zastrzyk tez ma hormony...
to nie wiem...
u mnie odpada spirala, tabletki, zastrzykow tez sie boje, chemia cholerna...a gumek nie tolerujemy...
i co teraz?Aga2606 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:No pokazuj
będziecie ćwiczyć to mu przejdzie na pewno. U mnie najlepszym obraziłem kontrastowym jest nasz pies
jest biało czarny i mały za nim cały czas wodzi wzrokiem w dupie ma książeczki jak ona jest obok
DorotaAnna, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mama36 wrote:U Nas chodzą wentylatory w domu w każdym pokoju a pokazuje mi termometr już 32 st w salonie... Było 28 jeszcze 2 godz temu. Dostałam alert na tel ale na razie nic się nie zapowiada na burzeStarania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
MamaAga85 wrote:Mały cały czas śpi...Już zaczynam sobie rozne rzeczy myśleć...Poczytałam o NOPach i aż mnie brzuch jak na sraczkę ze strachu boli😱😱😱😱
i na dodatek mam jednak miesiączke...trzeba o zabezpieczeniu pomyśleć😂😂😂😂😂
Nam lekarz polecił dac od razu paracetamol ale są różne podejścia, niektórzy każą podać tylko r razie temp 38. A na spacerze nie byliśmy po szczepieniu.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja wyszłam z domu przed 16, Marcelina przy wyjściu darła się bez opamiętania, chyba była senna. Wyszłam po szczepionkę do apteki i zaniosłam od razu do przychodni. Marcelina bardzo grzeczniutka, chodzimy po cieniu, jest taki fajny przewiew. Teraz siedzimy w parku przy domu, cień, lekki wiaterek, przyjemnie jest, nie wiem czy wracać 😁 moja mama trochę odpocznie psychicznie 😂
Marcelina kilka razy się przebudziła ale bez płaczu a tak to cały czas śpi 😊Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki też tak zezuja? Filipowi ciągle oko ucieka jedno. Pediatra mówiła że tak może być bo mięśnie są jeszcze słabe, ale jakoś mi to nie daje spokoju.
Bartkowi długo uciekało i myślałam już w ogóle, że będzie miał zabieg, a w szpitalu go przebadali i się okazało, że ma taką budowę twarzy, że tak się wydaje, a nie zezuje wcale... i faktycznie im był starszy i zmieniała mu się twarz, tym ten zez pozorny znikał...
nosi okularki po domu, ale przez lekką nadwzroczność, a dziecku może się podobno cofnąć do któregoś tam roku, więc polecam i tak wizyty u okulisty po 1 roku życia, żeby sprawdzić nawet jak wszystko się wydaje okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:28
Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
chce_byc_mama współczuję. całe szczęście moja teściowa nas nie odwiedza
ona nawet wnuków jeszcze nie zna
PS potem jak dziecko jest starsze to faktycznie jedna pieluszka na noc starcza raczejale teraz też mi idzie dużo, bo w każdej kupa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:35
chce_byc_mama lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Bubek wrote:u mnie odpada spirala, tabletki, zastrzykow tez sie boje, chemia cholerna...a gumek nie tolerujemy...
i co teraz?
Bubek lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Po szczepionce na rotawirusy tak jest. Będzie spał kilkanaście godzin z przerwami na jedzenie.
Nam lekarz polecił dac od razu paracetamol ale są różne podejścia, niektórzy każą podać tylko r razie temp 38. A na spacerze nie byliśmy po szczepieniu. -
Tunia76 wrote:A ja myślałam, że po tych tavletkach przeszły Ci ataki.
To chyba błąd w diecie.
Chce byc mama ja sie wlasnie doje żeby moc leki wziac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 19:31