X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Na zapas sie nie przejmuj, ja nawet nie bede otwierac neta w dniu szczepienia.... buuuu juz sie trzese ale jeszcze tydzien !

a jak planujecie sie zabezpieczac?
    Wiecie co mi gin powiedzial?
    tabletki po 30stce juz on woli nie dawac bo wiecej zlego niz dobrego zrobia,
    to mowie to spirale poprosze - ja panispirali nie zaloze po 2 cesarkach bo macica jest juz tak oslabiona ze nie wolno...

jedynie powiedzial ze zastrzyki raz na 3 mce moze mi zaproponowac...
    albo szklanka wody zamiast :P
    Jest jeszcze NPR, skutecznosc jak przy tabletce, ale w okresie plodnym trzeba sie ochodzoc smakiem.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    u mnie odpada spirala, tabletki, zastrzykow tez sie boje, chemia cholerna...a gumek nie tolerujemy... :P

i co teraz?
    NPR jak wyzej :) polecam metode Rotzera

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    BAsia bardzo fajna...gdybym sie nie przejechala na tamtym rozmiarze to bym pewnie zamowila ....ale teraz sie boje bo nie wiem jaki rozmiar dla mnie

tak mi sie chce sukienek, ale bezpieczniej chyba spodniczki i bluzki:)
    A nie masz darmowej dostawy i zwrotu? Zawsze możesz zamówić i przymierzyć bez kosztów w razie złego rozmiaru.
    Ja przeważnie noszę rozmiar S w H&M ale tą sukienkę zamówię XS jak już mi zwrócą kasę za tamtą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    u mnie odpada spirala, tabletki, zastrzykow tez sie boje, chemia cholerna...a gumek nie tolerujemy... :P

i co teraz?
    Ja też nie mam pomysłu.
    Brałam tabletki ale już nie chcę, chociaż nie miałam skutków ubocznych.
    No może poza prostymi włosami które naturalnie mam lekko pofalowane i puszące się, a podczas 4 lat brania tabletek miałam całkiem proste i gładkie.
    Nie chcę brać niczego co wpływa na organizm. Zostają chyba tylko gumki, jakoś się przyzwyczaję... chociaż też nie bardzo lubię.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy o 20:40 karmienie kąpanie i dziecko śpi.
    Tunia u mnie w mieszkaniu temperatura jak na zewnątrz się zrobiła a zawsze miałam chłodno ale nie w takie upały. A na Bagrach w cieniu pod drzewami przy wodzie było idealnie !!! Ostatni raz na Bagrach byłam w 2013 roku a teraz to my tam mamy mazury !!!! Mąż dołączył po pracy zrobiliśmy małego grilla no cudnie !!
    Moje dziecko lubi takie wypadu sąsiadki córka też więc w weekend zbieramy się większą grupą sąsiadów i uderzamy chillowac

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wróciliśmy o 20:40 karmienie kąpanie i dziecko śpi.
    Tunia u mnie w mieszkaniu temperatura jak na zewnątrz się zrobiła a zawsze miałam chłodno ale nie w takie upały. A na Bagrach w cieniu pod drzewami przy wodzie było idealnie !!! Ostatni raz na Bagrach byłam w 2013 roku a teraz to my tam mamy mazury !!!! Mąż dołączył po pracy zrobiliśmy małego grilla no cudnie !!
    Moje dziecko lubi takie wypadu sąsiadki córka też więc w weekend zbieramy się większą grupą sąsiadów i uderzamy chillowac
    A ja na Bagrach jeszcze nie byłam, chociaż mam w miarę blisko.
    Mój siostrzeniec tam w okolicy wynajmuje pokój i mówił, że w weekendy przy ładnej pogodzie to tam jest straszny tłum. Nie mówiąc o wszedzie stojących samochodach.
    Ja w mieszkaniu mam raczej chłodno. Ale ja mieszkam w bloku z płyty i okna mam takie normalne, nie takie duże jak teraz w modzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna pobudka na karmienie i odpuściłam kąpiel ,tylko szmatki i przemywanie...

Dałam Małemu czopek...a On jak nie On...ani nie gada po swojemu ani się nie śmieje...A ja juz z tego stresu mam taki ból głowy, że na wymioty mnje zbiera...I znów atak częstoskurczu na tle nerwowym...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja na Bagrach jeszcze nie byłam, chociaż mam w miarę blisko.
    Mój siostrzeniec tam w okolicy wynajmuje pokój i mówił, że w weekendy przy ładnej pogodzie to tam jest straszny tłum. Nie mówiąc o wszedzie stojących samochodach.
    Ja w mieszkaniu mam raczej chłodno. Ale ja mieszkam w bloku z płyty i okna mam takie normalne, nie takie duże jak teraz w modzie.
    Ok ludzi to o dzisiaj dzikie tłumy były. A samochód to katastrofa. Ale na prawdę jest mega przyjemnie i cały ogrom maluszków jeden maluszek na moje oko miał tydzień maxymalnie dwa tygodnie bardzo młodziutka dziewczyna i właśnie rozmawiałyśmy z tą sasiadka że my się zastanawialysmy chwilę czy nie z agoraco dla naszych a moja skończone 11 tyg a jej skończone 9 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj się napatrzyłam na te zgrabne mamusie i było mi wstyd i smutno że ja wyglądam jak turbo orka, dlatego ZACZYNAM powrót do formy
    - zamówiłam dermo roller i ampułki na rozstępy
    - zaczynam od ćwiczeń dwa razy w tygodniu z youtubem
    - i będę się starała jeść zdrowo i regularnie
    - pić wodę!!!! Bo np wczoraj nie wypiłam nawet szklanki !!!!
    - zero słodyczy i zero fast foodów

Wiem że wy wrocilyscie do figury jesteście już chudziutkie, niektóre spadły z wagi więcej ALE BŁAGAM O WSPARCIE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 22:27

B_002, DorotaAnna, Fasolka77, Bubek, Lolka30 lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga synek troche oslabiony po szczepieniu ale na pewno nic zlego soe nie dzieje. Nie schizuj :*

Dzis mądruje a jutro u nas szczepienia 😮

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tubo orka 😂😂😂
    Przepraszam Karmelka, no nie mogę 🤣🤣🤣

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubi, któraś serial Orange is the new Black?? 26 lipca premiera ostatniego finałowego sezonu 🤩

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    MamaAga synek troche oslabiony po szczepieniu ale na pewno nic zlego soe nie dzieje. Nie schizuj :*

Dzis mądruje a jutro u nas szczepienia 😮
    Wiem już,że niepotrzebnie zwlekałam z czopkiem...podałam i po niedlugim czasie Natanek jak Natanek ❤🥰 teraz co prawda znowu przysypia ale już tak jak wczoraj czyli wariuje podczas😂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj się napatrzyłam na te zgrabne mamusie i było mi wstyd i smutno że ja wyglądam jak turbo orka, dlatego ZACZYNAM powrót do formy

Wiem że wy wrocilyscie do figury jesteście już chudziutkie, niektóre spadły z wagi więcej ALE BŁAGAM O WSPARCIE.
    Ja będę wspierać Ciebie a Ty mogłabyś mnie🥰
    ja sobie powiedziałam,że jak tylko kończy się miesiączka wracam na "dobre tory".Bo aktualnie to króluje u mnie zasada "dzień bez słodkiego dniem straconym"🙄🙄🙄🙄😂😂😂😂

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Karmelka grunt to zacząć coś robić, Ty już podjęłaś pierwsze kroki. Powodzenia!
    Tylko nie stawiaj sobie poprzeczki zbyt wysoko i daj sobie czas bo można się za wcześnie zniechęcić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze z żywienie wrócić na dobre tory. Organizm się kompletnie odzwyczail od jedzenia (miesiąc w szpitalach i stres) i wieczorem się zastanawiam czy w ciągu dnia coś jadłam. A głodu nie czuje. Jak już w końcu coś zjem to był to kawałek ciasta, ewentualnie Jogurt. Więc beznadziejnie. Nie mówię że będę jeść 5 porcji warzyw i owoców ale chociaż te 3 posiłki.
    Karmelka✊✊✊✊

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka kciuki zacisniete i powodzenia. Ja w środę mam gina to sie dowiem czy moge cwiczyc bo chetnie popracuje nad moim brzuchem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży ale ciągle mam 10 kg do zrzutu...z mojej strony obiecuje Cię opierdalac za każdy grzech typu burger King, knoppers, lody etc ;)

B_002, Mama36, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    NPR jak wyzej :) polecam metode Rotzera

O czym Wy piszecie laski???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wyjasnijcie mi w końcu.... Jakie są pełne imiona Leosi, Krysta i Klemka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3475 3476 3477 3478 3479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ