X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu że wszystkimi których dzieci przechodzą skok... U nas też od wczoraj masakra. Nic nie pasuje, na rękach źle, odlozysz jeszcze gorzej... Jeść niby chce ale co chwile puszcza butle, spać chce ale najlepiej na rękach, po odlozeniu od razu oczy wielkie. Jednym słowem masakra. A dodatkowo ten katar. A jutro mamy zaplanowane szczepienie ale coś czuję że nam przełoża skoro młoda nie jest do końca zdrowa.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece z power pumping. Sie kuzwa nie poddam i koniec.

Paula 90, Fasolka77, Szonka, malutka_mycha, B_002, Kasiulka90, Tysia89, Tunia76, Lolka30, DorotaAnna, Bubek, Wiewióreczka, espoir lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się dziewczyny zastanawiacie czy budzić te dzieci czy nie, a ja czekam kiedy Zosia prześpi do rana. Ale bym chciała!
    Na razie i tak nie jest źle bo mamy jedzenie co 4-5h w nocy więc jest tylko jedno karmienie nocne koło 2.
    Nie budźcie dzieci, niech się wyśpi i wy też się wyśpijcie!

Tunia76, Bubek lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wy się dziewczyny zastanawiacie czy budzić te dzieci czy nie, a ja czekam kiedy Zosia prześpi do rana. Ale bym chciała!
    Na razie i tak nie jest źle bo mamy jedzenie co 4-5h w nocy więc jest tylko jedno karmienie nocne koło 2.
    Otoz to. Jeszcze rozumiem jak jest problem z przybieraniem ale jesli wszystko ok a to już 2 miesieczniaki to odpocznijcie w nocy i miejcie sily na to co przyniesie wam dzien.

Kasiulka90, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ❤❤❤ Trzymam kciuki! 😘

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Lece z power pumping. Sie kuzwa nie poddam i koniec.
    Daffi walcz :) ale pamiętaj że nawet jeżeli zrobisz wszystko to co Kasia a nawet więcej to nie oznacza że uda Ci się aż tak laktacje rozkręcić. I to absolutnie nie będzie Twoja wina.
    Ja też wisialam na laktatorze a jednak rzeki mleka nie miałam. Powodzenia :)

Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Otoz to. Jeszcze rozumiem jak jest problem z przybieraniem ale jesli wszystko ok a to już 2 miesieczniaki to odpocznijcie w nocy i miejcie sily na to co przyniesie wam dzien.
    No niestety ja sobie jeszcze na to nie mogę pozwolić :( jutro następne ważenie.

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech se każdy robi jak chce 😀

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja tak samo. 😀

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama ja tez nie mam problemu z za długimi przerwami.... dziś cyce były:20,22,1,3,5,6.30 także Wan zazdroszczę tych przerw...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie budzę, tylko dlatego że cały dzień jest bez snu.

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie Dnia Ojca.
    Chciałam coś mu kupić, symbolicznie, bo od Marceliny, tzn od niego dostałam charmsa do mojej pandory. Tylko nie chce czegoś z napisanem „najlepszy tata na świecie” ...
    Brak mi pomysłów ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Chciałam coś mu kupić, symbolicznie, bo od Marceliny, tzn od niego dostałam charmsa do mojej pandory. Tylko nie chce czegoś z napisanem „najlepszy tata na świecie” ...
    Brak mi pomysłów ..

Ja bym nic nie kupiła, najwyżej ramkę że zdjęciem Marcepanka

Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie poradzę no jedyne co bym mu dała to w ryj...sorry.

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja bym nic nie kupiła, najwyżej ramkę że zdjęciem Marcepanka
    Ja też bym nie kupiła na miejscu Karoli ale to jej decyzja. Myślę że ramka że zdjęciem jest dobrym pomysłem.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Ty to jesteś uczuciowa babka ❤ Wydrukowane zdjęcie M. z małą to dobry pomysł 😉

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi walcz :) ale pamiętaj że nawet jeżeli zrobisz wszystko to co Kasia a nawet więcej to nie oznacza że uda Ci się aż tak laktacje rozkręcić. I to absolutnie nie będzie Twoja wina.
    Ja też wisialam na laktatorze a jednak rzeki mleka nie miałam. Powodzenia :)
    Troszke tego sie obawiam bo ja juz na laktatorze wisze i wisze.. Ale wczesniej lecialam 7-5-3 a teraz ide na ostro. Co ma byc to bedzie najwyżej bedzie nam dane dokarmiac sie mm. Tak tez da sie zyc i ciesze sie mimo wszystko ze dostaje cokolwiek mojego.

malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No niestety ja sobie jeszcze na to nie mogę pozwolić :( jutro następne ważenie.
    Was doskonale rozumiem. To jest zupelnie inna sytuacja u Ninki. I właśnie przez pryzmat chocby tego zamiast sie zastanawiac czy budzic czy nie.. Dac na luz bo Ty nie mozesz pozwolic sobie na taka swobode chocbys chciała przespac choc 1 całą noc. I podejrzewam ze moga Cie takie wpisy irytować.. I wcale bym sie nie dziwila.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Brak mi pomysłów ..

Karola sa tez takie fajne breloki szklane z podswietleniem z grawerowanym zdjeciem dziecka badz dziecka z tata i moze dopiac do kluczy i miec Marcelinke zawsze przy sobie.

Ja taki kupowalam kiedys M ze zdj moim i Julki
    https://allegro.pl/oferta/brelok-ze-zdjeciem-dedykacja-fotokrysztal-grawer-7778598208?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:58

b2ujp2.png

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Was doskonale rozumiem. To jest zupelnie inna sytuacja u Ninki. I właśnie przez pryzmat chocby tego zamiast sie zastanawiac czy budzic czy nie.. Dac na luz bo Ty nie mozesz pozwolic sobie na taka swobode chocbys chciała przespac choc 1 całą noc. I podejrzewam ze moga Cie takie wpisy irytować.. I wcale bym sie nie dziwila.
    A jakoś nie. Ostatnio nic mnie nie irytuje :) kiedyś byłam nerwowa, w ciąży trochę zlagodnialam a teraz to już kompletny luz. Biorę co dają, staram się na nic nie nastawiac więc też mało co może mnie wkurzyc :)

Wczoraj sobie popłakałam apropo jedzenia i tłumacze mężowi że ja tylko na ten jeden aspekt tak reaguje, cała resztę przyjmuje z całym dobrodziejstwem ale tej jednej rzeczy, jeżeli szwankuje, nie potrafię przeskoczyć. Chyba dotarło :)

Kasiulka90, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam breloczek - "pierwszy dzień Taty". Nie wiem czy to nie za mało, ja na dzień matki dostałam złoty łańcuszek ze stópkami (z okazji dnia matki, narodzin i urodzin - taka spryciula) mimo wszystko mam wrażenie, że to za mało ten breloczek.. chociaż mój M chce sobie zegarek nowy kupić, więc proponuje, że Julek się dołoży i walne dedykacje na tarczy ;)

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
‹‹ 3508 3509 3510 3511 3512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ