X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale naprodukowałyście :) u nas noc fajna jak ostatnio.

Też zauważyłam że Karmelki nie ma miała isc tylko na koncert nie mówiła nic że wyjeżdża.

Daffi jak tak czytam o tej Twojej dwunastnicy... naprawdę mam wrażenie że masz jakiegoś pecha.

Ja się pająków nie boje. Kiedyś też się bardzo bałam ale studia mnie z tego wyleczyły :D pamiętajcie, że Arthropoda to najliczniejszy typ zwierząt jeśli chodzi o gatunki (w sensie stawonogi) samych pajęczaków jest 60 tys gatunków. A u nas to są małe pajączki. Co maja powiedzieć w Australii? :D

Jeśli chodzi o usypianie to Teraz z reguły zasypia sam, albo stoję nad łóżeczkiem i go głaszcze albo latam co 10 min jak mama na palcach i poprawiam smoczek. Ogólnie starałam się tak robić żeby mnie nie widział tylko wsadzam rękę i poprawiam ale odkąd podnosi głowę to cwaniaczek sprawdza kto wszedł do pokoju xd czasem muszę sie koło niego położyć (biorę go do łóżka wtedy) głaskać i opowiadać bajki pół szeptem - śpiewania raczej nie lubi poznał się na moim talencie XD ale jeśli chodzi o wieczorne zasypianie to najczesciej zasypia u mnie na klacie.

Fasola może faktycznie bolał go brzuszek ale między naszymi jest tylko jeden dzień różnicy i mi się wydaje ze dopadł nas skok. Może trwał już wcześniej tylko ta końcówka taka upierdliwa bo przecież mój ostatnio miał tak pięknie wszystko uregulowane jak w zegarku a w niedziele wszystko szlag trafił

Fasolka77, mysla.nieskalana, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, nie wiem ... ja to nie jestem dobrym mentorem jeśli chodzi o dzieci 😉 szukam tylko przyczyny, trzeba go zeswatać z Marcepanem, para dobrana 😂

Ja się chętnie przeprowadzę na Mazury :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tylko ja chyba jestem jakaś upośledzona jak Ty to liczysz że dzisiaj zaczynacie 10 tydzień jak mój jest jeden dzień starszy i 15 skończyliśmy dwa miesiące? Liczysz po kolei od dnia kiedy się urodził tygodnie? Bo ja wyszłam z założenia ze mamy 8 tygodni skoro skończyliśmy 2 miesiace.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka tylko ja chyba jestem jakaś upośledzona jak Ty to liczysz że dzisiaj zaczynacie 10 tydzień jak mój jest jeden dzień starszy i 15 skończyliśmy dwa miesiące? Liczysz po kolei od dnia kiedy się urodził tygodnie? Bo ja wyszłam z założenia ze mamy 8 tygodni skoro skończyliśmy 2 miesiace.

U nas na tygodnie, wychodzi dziś równo 10.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja się chętnie przeprowadzę na Mazury :)

Zapraszamy! Ełk, tu wracam! Mamy taką tabliczkę na wjeździe 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Też zauważyłam że Karmelki nie ma miała isc tylko na koncert nie mówiła nic że wyjeżdża.

Daffi jak tak czytam o tej Twojej dwunastnicy... naprawdę mam wrażenie że masz jakiegoś pecha.

Ja się pająków nie boje. Kiedyś też się bardzo bałam ale studia mnie z tego wyleczyły :D pamiętajcie, że Arthropoda to najliczniejszy typ zwierząt jeśli chodzi o gatunki (w sensie stawonogi) samych pajęczaków jest 60 tys gatunków. A u nas to są małe pajączki. Co maja powiedzieć w Australii? :D

Jeśli chodzi o usypianie to Teraz z reguły zasypia sam, albo stoję nad łóżeczkiem i go głaszcze albo latam co 10 min jak mama na palcach i poprawiam smoczek. Ogólnie starałam się tak robić żeby mnie nie widział tylko wsadzam rękę i poprawiam ale odkąd podnosi głowę to cwaniaczek sprawdza kto wszedł do pokoju xd czasem muszę sie koło niego położyć (biorę go do łóżka wtedy) głaskać i opowiadać bajki pół szeptem - śpiewania raczej nie lubi poznał się na moim talencie XD ale jeśli chodzi o wieczorne zasypianie to najczesciej zasypia u mnie na klacie.

Fasola może faktycznie bolał go brzuszek ale między naszymi jest tylko jeden dzień różnicy i mi się wydaje ze dopadł nas skok. Może trwał już wcześniej tylko ta końcówka taka upierdliwa bo przecież mój ostatnio miał tak pięknie wszystko uregulowane jak w zegarku a w niedziele wszystko szlag trafił

Niech to będzie skok i niech się już skończy!

Na szczęście my nie musimy usypiać...jest cyc, Bunio sam się odcina, kładziemy go do łóżeczka i śpi..czasem trzeba wejść smoka wcisnąć...czasem wręcz leży z otwartymi oczkami nawet ale w końcu zasypia bez naszej ingerencji...coś za coś..jak widzę... Niestety...w sumie chyba raz zdarzyło mi się Bunia popołudniu na siłę usypiać.... Normalnie zasypia sam, jak padnie to padnie... sam sobie reguluje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

No dziś kończymy 9 tydzień... Urodził się 16.04 więc 23.04 skończył pierwszy tydzień no i tak dalej... fakt, że w niedzielę skończył dwa miesiące ale miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zapraszamy! Ełk, tu wracam! Mamy taką tabliczkę na wjeździe 😁

Karola marzę o kupnie starego siedliska na Mazurach albo Podlasiu i zaszyciu się w ciszy i prowadzeniu małej agroturystyki ;)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No dziś kończymy 9 tydzień... Urodził się 16.04 więc 23.04 skończył pierwszy tydzień no i tak dalej... fakt, że w niedzielę skończył dwa miesiące ale miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie :)

No tak rozumiem 9 tydzień 😅

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 gdzie sie podziewasz?? Daj znać co u was.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka moj tez sie krecil po czeresniach......jezeli jesz to samo co w domu to moze tez byc wina wody......moze sie wierzyc nie chce ale ja jestem zywym przykladem ze zmiana wody bardzo na mnie dziala i na moje dziecie.....nad Baltykiem zawsze pierwszy tydzien mam biegunke wlasnie z wody ...oststnio bylam u mamy i to samo...maly tez sama woda jechal ...a smak wody nawet w herbacie wyczuje.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Valetta94 gdzie sie podziewasz?? Daj znać co u was.
    Valetta jeszcze do lipca z mezem ....to pewnie sie odezwie jak wyruszy w rejs

DorotaAnna, Daffi lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka moj tez sie krecil po czeresniach......jezeli jesz to samo co w domu to moze tez byc wina wody......moze sie wierzyc nie chce ale ja jestem zywym przykladem ze zmiana wody bardzo na mnie dziala i na moje dziecie.....nad Baltykiem zawsze pierwszy tydzien mam biegunke wlasnie z wody ...oststnio bylam u mamy i to samo...maly tez sama woda jechal ...a smak wody nawet w herbacie wyczuje.....

No to pewnie czereśnie bo jestem tu już tydzień a ostatnie noce to prawie bajka więc wodę wykluczam...a wczoraj przed południem zjadłam miseczkę czereśni...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No tak rozumiem 9 tydzień 😅

Qmasz bejb? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Qmasz bejb? ;)

No czaje tak wlasnie podejrzewałam, że tak to liczysz :D ja po prostu się w to nie zagłębiałam już ile on Dokładnie ma tygodni :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam np apke i mi liczy wszystko i tygodnie i dni i miesiące 😝

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Ale po kazdej burzy wychodzi słońce. Zyje ta mysla caly czas ze bedzie lepiej :)

Fifi wali wlasnie kupe a jedziemy do domu. Ten to sobie wybral moment.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata jedzie po koperek...jak się to parzy takiemu maluszkowi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowalam gotowe w granulakach z hippa i sypalam wedlug przepisu te herbatki

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tata jedzie po koperek...jak się to parzy takiemu maluszkowi?
    Po co się daje koperek? Na brzuszek?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 3516 3517 3518 3519 3520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ