X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu u mnie trochę tez tak to wyglada z teściowa. W sensie jesteśmy razem prawie 10 lat i cały ten czas to jest pokazywanie jej że to ja jestem najważniejsza kobieta w życiu jej syna. TZn ona też chciała mieć taki wpływ- wydzwania, przyjedź na każde zawołanie itd. Ae oczywiście ja na to nie pozwalałam mówiłam mojemu JesCze wtedy przyszłemu mężowi, że absolutnie nie chce nigdy stawiać go w sytuacji wybieraj między mną a matką, ale ona musi wiedzieć, że zakładasz własną rodzinę i Twój dom jest tu gdzie mieszkamy razem. Oj ciężko było bardzo, mąż zawsze stał murem za mną a mino to było ciężko ale dużo już teściowa rozumie i wie gdzie są granice. Ostatnio tylko pojawiło się znowu dzwonienie codzienne zaraz jak mój mąż wróci z pracy (ona przeżywa że on siedzi tak długo w pracy i nie ma czasu dla dziexka a ledwo przekroczy próg i ona już dzwoni i najlepiej to pół godziny by gadała). I najlepiej jakbyśmy co tydzień przyjeżdżali, jak zauważyła że nie chcemy przyjeżdżać co tydzień to się zaczęła wpraszać. Już mi się nie chce nawet o tym gadać ale ten weekend to było wykorzystanie mojej wyrozumiałości na maxa zreszta mojego męża tez i już uzgodniliśmy że zobaczą nas dopiero gdzieś w połowie lipca

B_002 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja teściowa uważa, że matka jest tylko jedna i najważniejsza, a nie żona i dzieci.
    Mój mąż ma jej gadanie gdzieś i to my jesteśmy na pierwszym miejscu.
    Niestety młodszy brat męża jest pod wpływem matki. Mamusia dzwoni i on rzuca wszystko i do niej jedzie.
    Ma 4 dzieci, a jego żona od 9 lat nie była u fryzjera, bo nie ma jej kto zostać z dziećmi. Dużo by pisać. Teściowa tak się im wpier..la w życie, że nie wiem co będzie dalej.
    Próbowałam z teściowa rozmawiac na ten temat, ale to nic nie pomogło. A najlepsze w tym, to to, że ona jest z wykształcenia pedagogiem.
    Boziu.. Ciekawe jaka ja będę teściowa.. I to będę miała 3 synowe!
    Zakładam i powtarzam sobie ze normalna ale cholera wie co mi odbije 🤣😝

Tunia76, Fasolka77, espoir, Kasiulka90, DorotaAnna, B_002, MamaAga85, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten internet, to teraz panicznie boję się szczepienia.
    Przy synu nic nie wiedziałam i wszystkie szczepienia bez stresu, bez doszukiwania się negatywnych skutków szczepionek.

Szczepimy za tydzień, a ja już jestem osrana.

Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nadrobilam wczoraj w wannie i dzisiaj od 7 :p młoda śpi a ja coś nie mogę.

MamaAga masz dalej okres?
    I mnie dzisiaj 6 dzień od 3 dni leje się że mnie jak Niagara. Ale moja sąsiadka karmi piersią już rok i mówi mi że ona ma tak od samego początku 😭😭😭 nic mnie nie boli z tym że muszę chodzić w podkładach poporodowych i idzie mi paczka dziennie. Nawet po porodzie tak nie krwawilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionki na pneumokoki to prawdopodobnie z tamtą seria która był szczepiony Szymonek Lenka Wiktoria i kilka innych dzieci coś było nie tak.
    Ja NIESTETY przeczytałam to wszystko po pierwszym szczepieniu Leonki i żałuje bardzo. I niestety przeczytałam wszystkie historie tych dzieci i to co ja przeżywałam to masakra. Dlatego boje się każdego szczepienia. Ale! Szczepie więc gdzieś stylu głowy mi podpowiada intuicja że robię dobrze dla przyszłości dziecka.

Powiem wam że ja wierze,że to ta powód był w szczepionce to że Szymonek miał ta mutacje to ok może dlatego właśnie na niego tak zadziałała ale Lenka nie miała mutacji a dziecko zmarło. Wiktoria też nie miała mutacji a miała ciężkiego NOPa z bezdechami drgawkami inne dzieci też przestawały oddychać czy mialy drgawki, wiotkość czy miale żyją przeszło to. I większość z tych dzieci miało ta szczepionkę jako szczepienie kolejne więc coś musialo być w tej konkretnej serii.

Ale dziewczyny mnie uspokoiło to że TE PRZYPADKI były TYLKO po tej JEDNEJ serii synflorixa : synflorix aspnb005ae.
    Ja zaszczepiłam prenavarem13 mała szczerze przeszła to jak ugryzienie komara.

Wczoraj w radiu właśnie słuchałam o tym jak odłączyli Szymonka wypowiadała się jego mama. To straszne jacy ludzie pracują w szpitalach by przed rodzicami zwołać konsylium postanowić o odpięciu dziecka a po przyjściu rodziców dać ciało i powiedzieć żeby się pożegnali. Jechałam samochodem i zwyłam się jak bóbr. 😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia gdzieś tam z tyłu pytałaś o moja dietę. Więc tak jestem dalej trwam. W piątek ważyłam 93,3 dzisiaj ważę 90,0 🥺 dalej mam 5 kg z ciąży +25 kg nadwagi które nazbieralam w 2 lata. Więc chcialbym to zrzucić w 1,5 roku i w ciągu kolejnego 0,5 roku chcialanym zajść w ciążę. ✊✊
    Ale chciałabym a móc to nigdy nie wiadomo co z tego wyjdzie. Obym wytrwala. Posiłki mam 3 są to posiłki nisko węglowodanowe i staram się pić minimum 1,5 litra wody. Drugiego dnia wypiłam za mało wody to wieczorem bardzo mnie głowa bolala. Gotowe wieczorem na 3 dni jedzonko mam w pojemnikach więc daje radę 😃

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Współczuję :( Może jednak macie teraz skok rozwojowy i wkrótce spanie wróci do normy.

Tak obstawiam bo Bunio więcej obserwuje, leży grzeczny w wózku i patrzy, coś gada i sam się uśmiecha ;) ciekawe czy tata zauważy zmiany po tygodniu niewidzenia syna

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    My tez dzis szczepimy. Za godzine.
    Ehh stres mnie zjada

Będzie dobrze! :)

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Dorotka : opis tego jak zachowywały się wasze teściowe to jest to toćka w toćke moja tesciowa. Dlatego ja uważam że się lubimy aż tak bardzo no bo synek jej kilka razy dobitnie dał do zrozumienia że nie chce codziennych telefonow. Teraz ograniczył do telefonu raz w tygodniu raz na 1,5 tygodnia jak byłam w ciąży kiedyś nie zadzwonił jakoś przez tydzień to mu napisała że jesteśmy egoistami 😂 to była jej ostatnia głupia zagrywka która miała na celu wjechać na nas psychicznie ale ja się nie daje więc mężowi powiedziałam co myślę i miał takie samo zdanie. Zadzwonił powiedział jej co myslismy na ten temat. Przeprosiła nas. I od tamtej pory już czeka tylko na nasz kontakt. Ale przed ślubem bardzo oj bardzo chciała kontrolować. Potrafiła do męża dzwonić po każdych wykładach żeby je mówił co było 😂😂
    No więc od nas się już za dużo nie dowiaduje. My do nich żadko jeździmy teść pali w domu ale to jara jak smok więc ja w ciąży tego wdychać nie chciałam a teraz nie będzie tego wdychać dziecko jak chcą mogą przyjechać do nas lub do moich rodzicow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sralucha wstaje idę ja ogarniac spadamy do biedry na zakupy

Udanego długiego weekendu dziewczynki !!! Buziaki dla maluszków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 09:14

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie ze szczepionką było coś nie tak. Mały miał mutacje genu, która po szczepionce się uaktywniła czy jakoś tak... nie dajmy się zwariować...

ja tylko nie pojmuje jak mogli nie dać się rodzicom z nim pożegnać... mogli go trzymać chociaż za rękę...

Mama36, Bubek, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ale schizo też złapałam..jak głupia.. Mój wczoraj między innymi na pneumokoki (i rota jeszcze) i bardzo źle zniósł. Aż dziwne bo to dawki przypominające a po tamtych mu nic nie było.
    A był płacz, rączki i to do samego wieczora.. Nawet był krzyk ze 2 razy, więc nawet nie wchodziłam na forum. Dziś już uśmiechy i zabawy ale wczoraj i ja nawet miałam głupie myśli.
    Naprawdę nie rozumiem obowiązku szczepień skoro większość dzieci tak źle reaguje. Nie można by tego wszystkiego przesunąć i szczepić starsze dzieci? Przecież dla takiego maleńkiego organizmu to ogromne obciążenie.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna, zabawne jest, jak piszesz, że teściowa się przejmuje, że Twój mąż nie ma czasu dla dziecka, a sama do niego dzwoni i mu zajmuje pół godziny tego cennego czasu 😂

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia gdzieś tam z tyłu pytałaś o moja dietę. Więc tak jestem dalej trwam. W piątek ważyłam 93,3 dzisiaj ważę 90,0 🥺 dalej mam 5 kg z ciąży +25 kg nadwagi które nazbieralam w 2 lata. Więc chcialbym to zrzucić w 1,5 roku i w ciągu kolejnego 0,5 roku chcialanym zajść w ciążę. ✊✊
    Ale chciałabym a móc to nigdy nie wiadomo co z tego wyjdzie. Obym wytrwala. Posiłki mam 3 są to posiłki nisko węglowodanowe i staram się pić minimum 1,5 litra wody. Drugiego dnia wypiłam za mało wody to wieczorem bardzo mnie głowa bolala. Gotowe wieczorem na 3 dni jedzonko mam w pojemnikach więc daje radę 😃
    Gratuluję. Ja coś nie mogę zacząć. 😞

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ale ja moglam przesunąć jakbym chciała.. Teraz rodzice mają głos.. Ale ja sama chce zaszczepić.. U nas tyle nie szcepionych do okola.
    Tak naprawdę te szczepienia to stres większy dla rodzicow.. Dzieci tego nie pamiętac będą.

Karmelka ja też prenawar13 i pierwsza dawka jak ugryzienie komara a widzisz druga dawka kicha..

Bubek lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie czytam i nie słucham o Szymonku. Coś tam wiem i już to mnie rusza więc absolutnie nie wglebiam się w temat.

Bubek lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu

Rota + 6w1

Pneumokoki za miesiac no i oni szczepia tu wlasnie Synflorixem! Powiedzialam dr ze sie naczytalam w necie, a ona na to zeby nie czytac ze jedyna roznica to 3 szczepy mniej i ze maja w miesiacu tysiac dzieci i nigdy odkad pracuje nic sie nie stalo.
    Wiec za miesiac szczepimy

I juz sie nie nakrecam bo tylko spac potem nie moge i mala to czyje

Mia spi sobie, byla dzielna!

Fasolka77, Daffi, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Szymonek mial mutacje genu, dlatego nie powinien byc szczepiony. Powinni badac genetycznie wszystkie dzieci pod tym katem to nie byloby takich tragedii. A ze odlaczyli tego chlopczyka bez wiedzy rodzicow to dla mnie niewyobrazalne skurwysynstwo. Powinni miec prawo przewiezc syna gdzies indziej, gdzie ktos im oferuje leczenie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam,że rodzice powinni mieć możliwość być przy nim wtedy..ale co do dalszego leczenia-jeśli orzeczono śmierć mózgu to już raczej nie ma innych możliwości pomocy.

Bubek lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Naprawdę nie rozumiem obowiązku szczepień skoro większość dzieci tak źle reaguje. Nie można by tego wszystkiego przesunąć i szczepić starsze dzieci? Przecież dla takiego maleńkiego organizmu to ogromne obciążenie.
    Następstwa chorób są groźniejsze niż NOPy

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3521 3522 3523 3524 3525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ