Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Czy wychodzicie tak późno na spacery, tzn 18-19 wieczorem? Pytam bo te plagi komarów są tak natarczywe o tej porze, że sama już nie wychodzę z domu. Wczoraj wyszłam na ogródek po truskawki, ale wróciłam biegiem goniona przez chmurę komarów i jeszcze kilka na sobie odniosłam do domu. Jak pomyślę, że Kasię by pogryzly komary to aż mam dreszcze!
Daffi, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Sprawdziłam siatki centylowe to Filip waga, wzrostem i obwodem glowy centyl 90+
Ciekawe czy podwoi wage urodzeniowa do pol roku.. Wtedy bedzie wiekszy niz Julia bo mloda na rowne 6 miesiecy miala 8680g
Moja mama powiedziała mi że ze mną było tak samo. Też urodziłam się malutka (2400) i po dwóch miesiącach było 2 razy tyle
Z większymi dziećmi pewnie jest inaczej.Daffi lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Sansivieria wrote:Czy wychodzicie tak późno na spacery, tzn 18-19 wieczorem? Pytam bo te plagi komarów są tak natarczywe o tej porze, że sama już nie wychodzę z domu. Wczoraj wyszłam na ogródek po truskawki, ale wróciłam biegiem goniona przez chmurę komarów i jeszcze kilka na sobie odniosłam do domu. Jak pomyślę, że Kasię by pogryzly komary to aż mam dreszcze!
Na szczęście w Krakowie nie ma komarów. Jak ja się z tego cieszę. Po ostatnim weekendzie nad jeziorem jestem cała pogryziona.
Kupiłam dla dziecka preparat przeciwko komarów i po ukąszenia Chicco. Nie mogłam go znaleźć w żadnej drogerii więc zamówiłam na Allegro. Jeszcze nie wypróbowałam.
-
MamaAga85 wrote:my dziś kolejny dzień na spacer w okolicy 20.30 wyszliśmybi do samej 22 😉😉😉
-
Każde dziecko rośnie inaczej, w swoim tempie. Tak mam trochę porównanie do Twojej Zosi Basiu, a Zosi mojej koleżanki, która urodziła na początku lutego. Jej Zosia urodziła się z wagą 2700, teraz waży dokładnie tyle co Marcelina 5340, a jest 2 miesiące starsza.
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Każde dziecko rośnie inaczej, w swoim tempie. Tak mam trochę porównanie do Twojej Zosi Basiu, a Zosi mojej koleżanki, która urodziła na początku lutego. Jej Zosia urodziła się z wagą 2700, teraz waży dokładnie tyle co Marcelina 5340, a jest 2 miesiące starsza.
-
Przyjęli nas na oddział, chcą zrobić konsultacje laryngologiczna i gastrologiczna ale sami nie wiedzą kiedy więc dzisiaj sprawdzimy te bezdechy a jutro się wypisujemy i robimy to prywatnie. Lekarka sama była zdziwiona że nas skierowali ale próbowała tego po sobie nie pokazać.
B_002, Kasiulka90, Bubek, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Moja Zosia podwoiła wagę urodzeniową po skończeniu 2 miesięcy.
Moja mama powiedziała mi że ze mną było tak samo. Też urodziłam się malutka (2400) i po dwóch miesiącach było 2 razy tyle
Z większymi dziećmi pewnie jest inaczej.B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Przyjęli nas na oddział, chcą zrobić konsultacje laryngologiczna i gastrologiczna ale sami nie wiedzą kiedy więc dzisiaj sprawdzimy te bezdechy a jutro się wypisujemy i robimy to prywatnie. Lekarka sama była zdziwiona że nas skierowali ale próbowała tego po sobie nie pokazać.
malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Moj tez urodzil sie z niska waga urodzeniowa i duzo przybral, jeszcze troche a tez podwoi wage urodzeniowa, choc to sie stanie jak bedzie mial okolo 2,5 miesiaca. No ciezko byloby gdyby wlasnie dziecko 4 kg podwoilo wage do 8 w dwa miesiace i tak jak Daffi piszesz, niezdrowe.
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:No ciezko jest zeby w 2 miesiace miec 4.5kg przybrane.. Musialby na miesiąc 2250g przybrać.. A to juz raczej niezdrowo.
Najważniejsze żeby każde dziecko przybierało w normie
Ja to podziwiam mamy tych dużych dzieci. Wydaje mi się że mi było trochę łatwiej na początku i urodzić i zajmować się takim maleństwem które było lekkie. Jak już mała przekroczyła 5kg to czuję ten ciężar, a tu już 6 mamy. Przestałam ją nawet znosić w gondoli na spacer z 3 piętra. Teraz latam 2 razy, raz zeby przygotować wózek na dole a drugi żeby dziecko znieść. Na ten czas zostawiam ją w łóżeczku na chwilę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 03:01
Daffi lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Przyjęli nas na oddział, chcą zrobić konsultacje laryngologiczna i gastrologiczna ale sami nie wiedzą kiedy więc dzisiaj sprawdzimy te bezdechy a jutro się wypisujemy i robimy to prywatnie. Lekarka sama była zdziwiona że nas skierowali ale próbowała tego po sobie nie pokazać.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Dotarło do mnie w końcu zamówienie z Gemini z m.in. "magiczną buteleczką". Wypróbowałam przed chwilą, bo w nocy najwięcej pokarmu mi się marnuje. Pisałam Wam, że co noc moczę 3 pieluchy... Karmiąc Klemka normalnie lewą piersią, z prawej nazbierałam 60 ml!!! A nie nie udało mi się zgarnąć wszystkiego. Myślę, że wycieka ok. 80-90 ml. Prawie tyle samo, ile dziecko wypija z tej pierwszej piersi... No naprawdę mój organizm myśli, że mam bliźniaki.
Daffi, B_002, Paula 90, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Malutka, cieszę się, że nie zostajecie w szpitalu. To nie jest tak, że Ninka nie przybrała nic lub straciła na wadze. Przynajmniej nikt Was nie rozdzieli, a wtedy mała dopiero mogłaby odreagować wagą
Kasiulka, bardzo duży wyciek 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 04:04
Kasiulka90, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:No zdecydowanie
Najważniejsze żeby każde dziecko przybierało w normie
Ja to podziwiam mamy tych dużych dzieci. Wydaje mi się że mi było trochę łatwiej na początku i urodzić i zajmować się takim maleństwem które było lekkie. Jak już mała przekroczyła 5kg to czuję ten ciężar, a tu już 6 mamy. Przestałam ją nawet znosić w gondoli na spacer z 3 piętra. Teraz latam 2 razy, raz zeby przygotować wózek na dole a drugi żeby dziecko znieść. Na ten czas zostawiam ją w łóżeczku na chwilę.
W ogole jakie to smieszne.. Wy macie zaraz 3 miesiace i 6kg a my 1.5 miesiaca i jakies 6300 maly wazy.
Podziwiac tocnie ma co na początku wszystkie dzieci wydaja sie lekkie mimo wszystko ale teraz strasznie czuc juz ta wage. Dla mnie liczy się tylko by byl szczupły w przyszłości tak jak siostra. Jula zawsze pulpet a potem rosla, biegala a dzis szczupla zdrowo wyglądająca dziewczynka. I oby Filip poszedł w jej ślady.B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dotarło do mnie w końcu zamówienie z Gemini z m.in. "magiczną buteleczką". Wypróbowałam przed chwilą, bo w nocy najwięcej pokarmu mi się marnuje. Pisałam Wam, że co noc moczę 3 pieluchy... Karmiąc Klemka normalnie lewą piersią, z prawej nazbierałam 60 ml!!! A nie nie udało mi się zgarnąć wszystkiego. Myślę, że wycieka ok. 80-90 ml. Prawie tyle samo, ile dziecko wypija z tej pierwszej piersi... No naprawdę mój organizm myśli, że mam bliźniaki.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość